סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' מאי 18, 2025 1:30 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 108 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2013 12:11 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
נורטון כתב:
נראה לי שההפסד הזה של מכבי מחייב אחד מהשניים:
א. או שהליגה הישראלית טובה מהיורוליג
ב. או ששון ג׳יימס הוא הסנטר הטוב באירופה ובפער עצום

באסה, רציתי לכתוב שגם השבוע הם מועמדים להפסיד.
זה מחייב להגיד שבושה לבלאט שהוא לא מצליח להסתדר בליגה בלי ג׳יימס.
הוא אמור להיות מסוגל לנצח בליגה גם בלי שני שליש מהחמישיה שלו.
אבל כמו שאמרתי בשבוע שעבר, קשה נורא לייצר מוטיבציה בליגה שהפליאוף העליון כמעט מובטח וביורוליג יש עדיין משחקים חשובים.

נערך לאחרונה על ידי קורובייב בתאריך ב' מרץ 11, 2013 2:05 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2013 12:14 am 
מנהל פורום

הפליי אוף העליון כמעט מובטח?
מובטח
גם המקום הראשון, אגב, היא יכולה להפסיד את כל המשחקים שנשארו בליגה הסדירה ולהשאר במקום הראשון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2013 12:58 am 
Hall of Famer

באופן טבעי לגמרי, אני כמי שנסע לא פעם לגן נר כדי לראות הפסדים מביכים של נתניה שהיו סגורים וחתומים כבר ברבע השני, פספסתי נצחון גדול על אלקטרה. מצד שני, באמת משמח ונחמד מאד, אבל לא מתקרב לרגש אותי ברמה של הנצחון ב2 הארכות בישורון, כשנצחנו עם ערן אסנטי ושון ויינשטיין על הפרקט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2013 1:00 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

זו פשוט בושה איך מכבי נראית ללא ג'יימס. טיילת בהגנה והטלת שלשות או חדירות אחד על אחד בהתקפה.
ליאור אליהו פשוט נראה מפוחד. כדורים עפים לו מהידיים.
הפסקתי לצפות שמתישהו מדלי ייתן משחק טוב. הבאסט הכי גדול של מכבי בשנים האחרונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2013 1:27 am 
Junior

nadav_hacohen כתב:
באופן טבעי לגמרי, אני כמי שנסע לא פעם לגן נר כדי לראות הפסדים מביכים של נתניה שהיו סגורים וחתומים כבר ברבע השני, פספסתי נצחון גדול על אלקטרה. מצד שני, באמת משמח ונחמד מאד, אבל לא מתקרב לרגש אותי ברמה של הנצחון ב2 הארכות בישורון, כשנצחנו עם ערן אסנטי ושון ויינשטיין על הפרקט.

זה גם היה על קבוצה טובה בהרבה של מכבי, לא?!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2013 1:46 am 
Hall of Famer

האמת היא שאני לא זוכר אף שחקן של אלקטרה מהמשחק ההוא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2013 1:51 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
זו לא היתה העונה של ויז'נייבסקי/אידסון/אנדרסון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2013 1:54 am 
Sophomore

מכבי השנה גרועה להחריד ואם לא ינצלו את זה מכבי חיפה או כל קבוצה אחרת זה יהיה ממש כואב !!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2013 1:59 am 
Junior

ראובן כתב:
זו לא היתה העונה של ויז'נייבסקי/אידסון/אנדרסון?

אז מי אמר שהזיכרון שלו לא משהו?
http://www.maccabi.co.il/News.asp?id=2193

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2013 2:04 am 
Senior

אני מציע לבלאט לזכור טוב טוב את החודש האחרון בליגה, להצלבה ביורוליג הוא לא יעלה. אבל כש (ואני בכוונה אומר כש ולא אם) הוא יפסיד את האליפות בסוף העונה, בין אם בגמר או לפני (סיכוי מאד ראלי לדעתי) זה בהדחה משפילה בסדרה הוא יסתכל טוב טוב על החודש הזה וידע שהחודש הזה היה אחד הסיבות העיקריות.

מכבי השנה מוגבלת, בעייתי, חלשה זה לא סוד. אבל מכבי איבדה החודש לחלוטין את הכבוד של קבוצות הליגה ואת הפחד ממנה. אחד הדברים העיקרים שתמיד החזיק את מכבי מעל כולם גם כשהם לא טובים זה ההרגשה שבסוף מכבי תמיד תנצח. נתניה והפועל אפילו לא שיחקו טוב בשביל לנצח את מכבי, זה משהו ששאר הקבוצות (במיוחד הבכירות) שמות אליו לב. ככל שהעונה הולכת ומתקדמת הכבוד למכבי הולך ונעלם, בשבועיים האחרונים מכבי איבדה אותו לחלוטין לדעתי.

אני בטוח שבלאט בטוח שבסוף העונה אחרי אירופה הם יצליחו לעשות את הסוויץ' בראש ויחזרו לשלוט בליגה, אני חושב שהוא טועה בגדול. את הכבוד והפחד ממכבי (שלדעתי חלק גדול מההפסדים של קבוצות גם השנה וגם בשנים אחרונות זה רק בגלל זה) הם כבר איבדו ולא יקבלו בחזרה. עכשיו הם יצטרכו לירוק דם בשביל לזכות באליפות, לעבור סדרות בפלייאוף (ויש 2 כאלה) ואז לנצח במשחק מכריע ובודד.

לי מעל הכל זה מזכיר את עונת צביקה. קבוצה שהגיע עד לגמר היורוליג, אבל אחרי שהפסידה חזרה לליגה בצורה לא טובה, התחילה להפסיד על ימין ועל שמאל (לקבוצות מרכז טבלה\תחתית כמו עכשיו) ובסוף איבדה את האליפות כמובן (וזה לא רק בגמר, גם בחצי הגמר הם בקושי ניצחו).

כשמחברים את החודש האחרון (לא רק 2 ההפסדים) ובכלל את התקופה מאז הגביע שם מכבי התקשתה מאד בביתה נגד קבוצת מרכז טבלה והייתה צריכה שחקן נדיב (סטול) שיתן לה את הגמר, ואז סדרת הנצחונות הדחוקים בליגה שחלקם הגדול גם במזל. מכבי הכניסה את עצמה לבור כשהיא תסיים עם אירופה באכזבה היא תגלה שהיא מקבלת ליגה שאף אחד לא מפחד ממנה יותר. גם לא קבוצות כמו הפועל ת"א או אשדוד אם יסיימו במקום השמיני למשל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2013 2:26 am 
Junior

הפועל ת״א לא מדאיגה במיוחד אשדוד, אם תעלה, תעשה כאב ראש לכל קבוצה. יש להם זרים אתלטים ו מארדי קולינס נראה לי גראד מאד ׳גדול׳ \ פיסי לליגה שלנו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2013 2:39 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אשדוד, אגב, מארחת בשבוע הבא את מכבי.
הייתי קצת נזהר מלומר שמכבי כבר הפסידה את האליפות. אחרי שכבר אומרים במרץ שמכבי בטוח כבר הפסידה את האליפות עוד אומרים שאין לנו ליגה תחרותית... בכל אופן, עונת צביקה נגמרה בזה שמכבי עלתה לגמר והפסידה אותו על הקשקש מול קבוצה שהייתה במובהק יותר טובה ממנה כל העונה. אני לא רואה היום קבוצה כזו בליגה שטובה באופן מובהק ממכבי, כמה שמכבי חלשה יחסית.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2013 2:53 am 
Senior

בעונת צביקה הייתה למכבי קבוצה הרבה הרבה יותר טובה שכאמור הגיעה לגמר היורוליג (ונעצרה על ידי צסק"א). וזה בלי להזכיר את משחק בחצי הגמר שם מכבי ניצחה לדעתי ב2 נקודות קבוצה שלא קלעה סל שדה כל הרבע האחרון או משהו כזה.

וגם חולון במהלך העונה לא הייתה טובה באופן מובהק ממכבי כמו שאתה אומר, אלא ההתפרקות של מכבי בסיבוב השלישי וסדרת ההפסדים המבישה שלה היא שהפכה אותה לכזאת. זה בערך מה שקורה עכשיו לדעתי, מכבי מאבדת את הכבוד והפחד של הקבוצות. היא אולי תקח בסוף (אני לא חושב) ואולי לא, אבל היא תירק הרבה מאד דם בדרך לדעתי, ובהתחשב בסגל הקצר מאד שיש לה היום של שחקנים תורמים אני גם לא יופתע אם תגיע מוטשת אחרי 2 סדרות ארוכות.

דרך אגב, גם באיבוד האליפות לגלבוע לדעתי יש חלק חשוב מאד בעניין ה"כבוד". הסדרה של בני השרון באותה עונה, שכמעט והדיחה את מכבי מהמקום השמיני הכניסה הרבה מאד אמונה לקבוצות הפיינל פור שמכבי פגיעה ואפשר לנצח אותה ולקחת אליפות. לא בטוח שגלבוע לוקחת אליפות אם מכבי מטיילת ברבע גמר למשל. הפחד של הקבוצות ממכבי הוא חלק מאד חשוב מההצלחה שלה להמשיך ולהיות דומיננטית לדעתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2013 2:57 am 
Hall of Famer

ולדעתי, הפחד הזה שאתה מדבר עליו הוא פיקציה שכבר לא קיימת שנים. היו מספיק משחקים השנה שקבוצות הובילו על מכבי בישראל, ובסוף רבע שלישי או אחרון טוב נתנו למכבי את הניצחון. אם הפחד הזה היה קיים, הקבוצות לא היו מובילות ככה, פעם אחר פעם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2013 3:21 am 
Senior

בדיוק להפך!!! הפחד הזה זה בדיוק זה, המחשבה שגם אם אתה מוביל עוד רגע מכבי עושה את הריצה ומנצחת את המשחק, המחשבה שמכבי מנצחת בסוף תמיד. עד לא מזמן מכבי עוד הצליחה להחזיק את זה גם השנה בליגה, למרות יכולת לא טובה היא הצליחה לשמור ולנצח את המשחק בסוף (בעיקר בגלל הפחד, קבוצות פשוט היו נותנות לה את המשחקים בסוף). זה נשבר בשבועיים האחרונים לדעתי, ועכשיו עם הנצחונות של הפועל ושל נתניה זה כבר לא יהיה קיים גם בהמשך. בכל העונות שמכבי הפסידה אליפות בשנים האחרונות היה את הרגע הזה שבו מכבי הפכה הקבוצה הגדולה והמפחידה שהיא לקבוצה שפתאום כל הקבוצות בליגה לא חוששות ובטוחות שם יכולות לנצח. הרגע הזה הוא עכשיו לדעתי.

שבוע הבא מכבי באשדוד ואני ממש לא בטוח שהיא לא תספור הפסד שלישי ברציפות. למעשה אני חושב שאשדוד פייבוריטית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2013 8:27 am 
Hall of Famer

חולון למיטב זכרוני נראתה טוב יותר ממכבי בליגה באופן עקבי למדי עוד לפני סדרת ההפסדים של אותו אפריל, היא הובילה את הטבלה עוד לפני זה למרות שקיבלה הפסד טכני עם 0 נקודות על המשחק עם החזיז במלחה, ניצחה את מכבי בחולון והייתה רחוקה מרחק של זריקת אין-אנד-אאוט, או טיפ קטן שהתפקשש או משהו כזה, מלנצח אותה גם בנוקיה. כל זה כאמור עוד לפני אותו אפריל. חולון גם הייתה יציבה ומאד ממושמעת. ועדיין עם כל אובדן הפחד וכל זה מכבי הפסידה לה על הקשקש.
השנה אני לא רואה קבוצה כזו. הקבוצות הבכירות שאמורות לשיטתך לנצל את מה שהן רואות מלאות בעיות גם הן. ירושלים ואילת אין מה לדבר, כל הזעזועים שהן עוברות השאירו אותן עם הלשון בחוץ. חיפה מוכשרת אבל לא יציבה ובעיקר פרועה, לא ממושמעת ולא שומרת. ראשון, שאפשר לומר שהיא הבכירה הנוספת, עם סגל קצר למדי וגם היא לא יציבה. אתמול הייתה רחוקה כמה מילימטרים (ושופט רחמן בן רחמן שלא שרק פאול ברור של ג'וליאן רייט על השלשה האחרונה) מלהפסיד בבית לקבוצה החלשה בליגה.
לגבי "בכל העונות שמכבי הפסידה אליפות היה את הרגע שהקבוצות הפסידו לפחד", זה חתיכת חכמה בדיעבד. ציור המטרה סביב חץ שכבר נורה. אני יכול להצביע על רגעים בדיוק כאלה בעונות שמכבי כן לקחה את האליפות בסוף (ובפער ניכר), ולמעשה בזמן אמת זה בדיוק מה שאמרו - כמעט בכל עונה אני שומע דיבורים על אבדן כושר ההרתעה של מכבי. אז לפעמים זה באמת קורה ואז אפשר להיות חכמים, בדרך כלל זה לא קורה ואז אומרים, טוב זה לא היה זה.
בקיצור, מה שאני אומר זה שמכבי בהחלט יכולה להפסיד את האליפות, אבל להגיד שמכבי בטוח כבר הפסידה את האליפות זה חתיכת אמירת "הופ" של הליגה לפני שהיא קפצה. יותר נכון, צעקת "הופ" עם רמקולים של הופעת רוק. מכבי מוגבלת וקצרה ובעייתית, הכל נכון. אבל גם שאר הליגה מוגבלת וקצרה ובעייתית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2013 10:03 am 
Hall of Famer

למה המשחק של נתניה מול מכבי שוחק בזיסמן?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2013 10:07 am 
Hall of Famer

כי בנוקיה יש, שים לב, העולם עוצר את נשימתו - כנס רובוטיקה!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2013 10:12 am 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
כי בנוקיה יש, שים לב, העולם עוצר את נשימתו - כנס רובוטיקה!

שעם כל הכבוד יותר חשוב מ7 אמריקאים שרצים על המגרש ועוד 3 ישראלים.
ועכשיו שאלה:
מישהו פעם בדק את אפקט מכבי המפורסם:
לדוגמא לספור את כל הנצחונות שהיו על הצהובים משנת 2000 ואז לראות כמה משחקים לאחר מכן נגמרו בהפסד של הקבוצה שניצחה אותה?
האם מדובר על 80% ?70%? או בקושי 50%?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2013 10:19 am 
Hall of Famer

כן, חשוב מאד ואף בלתי איזוטרי כלל וכלל. לא שיש בליבי עליו, זה לא אולם ששייך למכבי ואפשר להשכיר אותו לכל המרבה במחיר (אלא אם כן יש שם 100 רובוטים ואז זה בחינם).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2013 10:24 am 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
כן, חשוב מאד ואף בלתי איזוטרי כלל וכלל. לא שיש בליבי עליו, זה לא אולם ששייך למכבי ואפשר להשכיר אותו לכל המרבה במחיר (אלא אם כן יש שם 100 רובוטים ואז זה בחינם).

אנדרואיד נחשב כרובוט?או שהוא חייב להיות מתנשא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2013 10:31 am 
Hall of Famer

אם האנדרויד זה גלקסי S הראשון, הוא בטח לא נחשב לרובוט ואף לא למכשיר אלקטרוני כלשהו.
ממציא חוקים נחשב לממציא מן המניין? או שהוא חייב להיות גם נעלב מקצועי וחסר חוש הומור עצמי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2013 10:37 am 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
אם האנדרויד זה גלקסי S הראשון, הוא בטח לא נחשב לרובוט ואף לא למכשיר אלקטרוני כלשהו.
ממציא חוקים נחשב לממציא מן המניין? או שהוא חייב להיות גם נעלב מקצועי וחסר חוש הומור עצמי?

אם הוא אוהד הפועל הוא חייב להיות נעלב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2013 10:52 am 
Junior

oren_80 כתב:
2007- הפסד בכפר בלום לגליל 90-89, והפסד במלחה לי-ם 89-88.

אורן, אני אוהב אותך.
ולמה? (מלבד העובדה שאתה גבר כה נאה).
מכיוון שהניצחון של גליל (משחק ה"תענוגי") התרחש שבוע לפני הניצחון של הפועל, אבל - המשחק של הפועל היה משחק השלמה כלשהו, כך שלמעשה הניצחון של הפועל כאילו קדם לניצחון של גליל. ולמה אני זוכר פרט איזוטרי זה? כי קצת לפני שהתחיל המשחק בין מכבי להפועל, סימסתי לבן דוד שלי, אוהד הפועל: "שחזרו את ההישג!". בסיום הוא סימס לי: "שיחזרנו! ולא זו בלבד, אלא שמכיוון שהמשחק שלנו הוא משחק השלמה למחזור קודם, בספרי ההיסטוריה ירשם שאנחנו ניצחנו קודם".
אין ספר היסטוריה מובהק מאורן80, והוא אומר שגליל ניצחה קודם. אז לבן דוד היקר שלי, האהאהא!
איש טוב אתה.

קוף ירוק כתב:
אבל כש (ואני בכוונה אומר כש ולא אם) הוא יפסיד את האליפות בסוף העונה

קוף, אני שונא אותך.
ולמה? (מלבד העובדה שאתה בחור מכוער ודומה, ובכן, לקוף. ועוד ירוק).
כי אם העובדה שהשופטים והתקציב והבנק והפיצה והאיגוד והשימון עומדים לטובתה של מכבי, עכשיו הוספת לרשימה את אלוהי הנאחס.
איש רע אתה.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2013 11:04 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
ההפסדים לגליל ולהפועל כללו את שתי החטאות סלי הניצחון הרצופות של הלפרין, הלא כן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 108 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה