סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' מאי 18, 2025 1:40 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 61 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: דיוויד בלאט כמאמן
הודעהפורסם: ג' אפריל 02, 2013 12:04 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
כמו כוכבים אחרים פעם. זה קורה היום פחות ופחות ופחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 02, 2013 12:08 am 
Hall of Famer

shachaf78 כתב:
sir charles כתב:
ויש כאלה שצריכים את הסיטואציה הנכונה כמו פטרוביץ בזמנו שלא קיבל דקות בפוטלנד (טעות כתיב אבל החלטתי להשאיר אותה) ונהיה כוכב בג'רזי או דיאו שלא עשה יותר מדי באטלנטה והתאים כמו כפפה לפניקס של דאנתוני ונאש.

לניקולה היו נדמה לי כמה הצעות מה-NBA בזמנו. אנחנו מדברים על תקופה שבה פאקינג פראן ואסקז נבחר תשיעי בדראפט על סמך נתונים פיזיים ו...כלום בערך, או ירוסלב קורולב שנבחר אחריו וקלע 39 נקודות שלמות ב-NBA. ככה שזה לא שאף אחד לא ראה את ניקולה. הוא העדיף, בצדק מבחינתו, לא לעשות את זה, כמו כוכבים אירופאיים אחרים העדיפו להרוויח יותר ולהישאר ראש לשועלים במקום זנב לאריות.

בלי להכנס למקרה הספציפי של ניקולה (שאני לא זוכר שאי פעם קיבל הצעת NBA קונקרטית), זה פשוט לא נכון. מלבד פראן ואסקז, ואולי עוד איזה אחד-שניים נוספים (לא שאני זוכר שהיו כאלה, אבל נכתוב את זה בשביל הביטוח), אין שום אירופאי שקיבל הצעה קונקרטית מהNBA ולא הלך. בטח שלא איזושהי תופעה של כוכבים שהעדיפו להיות "ראש לשועלים". סתם אגדה וחבל לכתוב סתם פנטזיות חסרות ביסוס ועליהן לבנות תיאוריות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 02, 2013 12:50 am 
מנהל פורום

בודירוגה גם עד כמה שאני יודע בחר במודע לוותר על אופציית ה-NBA למרות שהיה בו עניין. גם רוביו אאל"ט החליט להשקיע עוד עונה בספרד לפני שעזב את היבשת (אם כי היה שם גם עניין ביי-אאוט).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 02, 2013 12:51 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
על אוסקר שמידט שמעתי לא פעם שסירב להצעות NBA כיוון שרצה להיות זמין לנבחרת ברזיל מתי שיידרש (יש לזה גם רפרנסים כתובים בכל מיני מקומות). אני כמעט בטוח שגם דיאן בודירוגה דחה הצעה, מסיבת "ראש לשועלים" (ובעיקר כי השכר של הראש לשועלים היה גבוה יותר מהזנב לאריות). אלה שניים שקופצים לראש, אולי אם אחקור את זה יותר לעומק אמצא עוד כאלה, אבל זה נכון שהתופעה היא לא נפוצה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 02, 2013 7:46 am 
Hall of Famer

nadav_hacohen כתב:
oren_80 כתב:
nadav_hacohen כתב:

אני גם מסכים שהוא אמן יח"צ מול התקשורת, מדובר באחת הפרסונות היותר דוחות בעולם הספורט הישראלי-החל מהטענות של שיבק על חתרנות, דרך הפסקי זמן ששידר לאלקטרה מהבית, המשך בלכלוכים על כל העולם וסבתא שלו כשלא קיבל מינוי לנבחרת והלכלוכים על מלקולם תומאס ועד ה"פיצויים לטורקים" אתמול-והוא עדיין מקבל יחס של אחלה ג'נטלמן. מה שמבטא אמריקאי וחליפה יכולים לעשות.

לעניין המודגש-נסחפת לגמריי. כולה בדיחה שכל העולם טחן אותה בערך בחמישי בערב.

"כל העולם" ממש לא, ישראלים מלאים בזקפה לאומית שלא יודעים להבדיל בין משחק כדורסל לבין יחסים בינ"ל אולי כן. מאמן כדורסל שהרגע הביס קבוצה אחרת ממש לא אמור להכנס למחוזות של "פיצויים לטורקים", זה ג'נטלמני בערך כמו זריקת הכרטיסים של פיני גרשון לאריק אלפסי וחכם אפילו פחות.

נובמת.
לא כל בדיחה קשורה לזקפה לאומית וכו' וכו'.
בחייאת רבאק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 02, 2013 9:02 am 
Senior

אתם רק מחזקים את הטיעון שלי. לא כל אירופאי מוכשר מקבל הצעה מה-nba, אם כי במקרה של ניקולה אני כן זה זוכר משהו במעורפל, טורונטו אאל״ט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 02, 2013 9:12 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

מצד שני, נובאדיס כמו קרבאצוב ופבלוביץ, שלא עשו כלום באירופה, כן משחקים במנש. יש כאלה שאפילו באירופה לא היו מגיעים להיות כוכבים אז הם קופצים על ההזדמנות לשחק שם ויש כאלה שמעדיפים להוביל באירופה מאשר להתבאס על הספסל (בהתחשב בתקדימי עבר כמו ספאנוליס וריגודו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 02, 2013 9:31 am 
Hall of Famer

sir charles כתב:
מצד שני, נובאדיס כמו קרבאצוב ופבלוביץ, שלא עשו כלום באירופה, כן משחקים במנש. יש כאלה שאפילו באירופה לא היו מגיעים להיות כוכבים אז הם קופצים על ההזדמנות לשחק שם ויש כאלה שמעדיפים להוביל באירופה מאשר להתבאס על הספסל (בהתחשב בתקדימי עבר כמו ספאנוליס וריגודו).

תקן את ההגדרה. היות שאנחנו יודעים שגם כוכבים גדולים באירופה הולכים לנסות את הNBA בידיעה ברורה שהם ישחקו פחות (שאראס, טלטוביץ') או שמעמדם לא יהיה קרוב לזה שבאירופה (הנ"ל+נבארו), אז ממש לא רק ה"נובאדיס" קופצים על ההזדמנות לשחק שם אלא פחות או יותר כל מי שמקבל הצעה מהNBA הולך לשחק שם.

לגבי השמות שזרקת, אז הם לא ממש קשורים זה לזה. קרבצוב הוא באמת מקרה נדיר, שאפילו פתחו עליו פה ת'רד מיוחד אאל"ט, של שחקן די מבוגר ומאד אלמוני שהגיע לNBA. שחקנים אחרים שהיו אלמונים יחסית ברמה האירופית והם משמעותיים הרבה יותר מקרבצוב הם ספולושה וירבקו שהגיעו מהליגה האיטלקית על טיקטים מסוימים, ודי מצליחים.

ספאנוליס אכן הגיע לNBA וגילה שהוא הרבה פחות טוב ואפקטיבי שם מבאירופה, אז חזר. ריגודו הוא מקרה שונה, הגיע לליגה בגיל 32 בהחתמה שהיתה תמוהה לגמרי, וברור היה שהוא לא הולך לשחק יותר מדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 02, 2013 1:16 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

מה שרציתי להגיד הוא ששחקנים שהם לא כוכבים גדולים קופצים על ההזדמנות ואילו כאלה שהם כן אריות באירופה מעדיפים לשמור על סטטוס הכוכב מאשר לשטח את ישבנם על הספסל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 02, 2013 1:34 pm 
Hall of Famer

sir charles כתב:
מה שרציתי להגיד הוא ששחקנים שהם לא כוכבים גדולים קופצים על ההזדמנות ואילו כאלה שהם כן אריות באירופה מעדיפים לשמור על סטטוס הכוכב מאשר לשטח את ישבנם על הספסל.

ומה שרציתי להגיד שזה לא נכון, בטח לא ברמת הסירוב לשחק בNBA.

כמעט כל כל שחקן שקיבל הצעה מהNBA-הלך לשם. נכון שהיו כאלה שהעדיפו לחזור כי הם נכשלו או כי הם הבינו שבבית יותר טוב (נבארו לא ממש נכשל, אבל הוא היה עוד רול פלייר בעוד קבוצה, לא דומה מבחינת מעמד וכסף למה שחיכה לו בבית), אבל נדירים מאד אלה שסירבו טוטאלית. כוכבים אירופאיים רצים לNBA ברגע שזה מתאפשר להם, זה שחלקם חוזרים עם הזמן לא משנה את העובדה המאד פשוטה הזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 02, 2013 1:35 pm 
Hall of Famer

מי בעצם סרב ל-NBA? בודירוגה לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 02, 2013 1:35 pm 
Sophomore

בוקר טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 02, 2013 1:37 pm 
Hall of Famer

charlie5 כתב:
בוקר טוב.

צהריים טובים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 02, 2013 1:44 pm 
Sophomore

כשיותר מחצי מהתרד' לא מתייחס לנושא של התרד' - אפשר לסגור את התרד' לא?

(אגב, לא נמאס לכם לנהל את אותם הוויכוחים עם אותן הטענות כל פעם מחדש? אלוהים, זה מתיש רק לקרוא את זה שוב ושוב)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 02, 2013 1:47 pm 
Hall of Famer

לא צריך לסגור את הת'רד, אפשר לפצל אם יש מנהל עירני ואנרגטי.

ואותי זה אכן מעט מתסכל לחזור שוב ושוב על העובדה הברורה לגבי אירופאים שמקבלים צ'אנס בNBA, אבל יש אנשים שנוטים פשוט לכתוב מה שנראה להם או מה שעובר להם בראש בהתכחשות די מרשימה למציאות, אז יש צורך לתקן אותם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 02, 2013 1:50 pm 
Sophomore

זה לא רק זה, יש נושאים מסויימים שיש להם נטייה להשתלט על תרדים (מקרה קלאסי נוסף הוא כל דבר שיש בו את המילה קובי או לברון) ולא משנה מה הנושא שלהם ולהיכנס שוב ושוב לאותם הדיונים עם אותם הטיעונים.

לא משנה, תסכול של אחרי פסח.

אפשר להמשיך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 02, 2013 1:53 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

איזה מזל שיש לנו אותך נדב שתתקן אותנו. לא הבנתי איך אתה יודע איזו הצעה כל כוכב אירופי קיבל... ידוע שבודירוגה קיבל הצעות וויתר. כנ"ל ואסקז. מאיפה לך שדיאמנטידיס/בורוסיס/וויציץ לא קיבלו הצעות ופשוט סירבו כי הן לא היו אטרקטיביות מספיק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 02, 2013 2:02 pm 
Hall of Famer

sir charles כתב:
איזה מזל שיש לנו אותך נדב שתתקן אותנו. לא הבנתי איך אתה יודע איזו הצעה כל כוכב אירופי קיבל... ידוע שבודירוגה קיבל הצעות וויתר. כנ"ל ואסקז. מאיפה לך שדיאמנטידיס/בורוסיס/וויציץ לא קיבלו הצעות ופשוט סירבו כי הן לא היו אטרקטיביות מספיק?

אין ספק שמזל שיש בפורום הזה אנשים שמתעקשים לבדוק מה הם/אחרים כותבים, ולא סתם כאלה שכותבים מה שבא להם ושנראה להם באותו רגע, תוך התעלמות מהמציאות.

אני לא יודע איזו הצעה כל כוכב אירופי קיבל, אבל לא מדובר בסודות שמורים במיוחד וכשיש הצעה או התעניינות אז הדברים האלה מפורסמים. ואסקז הוא סיפור ידוע על אחד שסירב, יש את בודירוגה וניתן קרדיט שיש אולי איזה עוד שניים שאנחנו לא יודעים עליהם.

אבל מתוך כך שאנחנו רואים כמעט כל כוכב אירופאי שמקבל הצעה אץ-רץ לנסות את מזלו בNBA, הדיון התאורטי באם ואולי מעט מיותר ומטופש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 02, 2013 2:52 pm 
Senior

מה שאני באמת לא מבין זה למה לדעתך (נדב) "יש צורך לתקן אותם"?

אולי וכנראה שיש רצון אבל מה הצורך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 02, 2013 4:36 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

צדקנות:
התנהגות, תחושה או מצב נפשי שבו אדם חש כי הוא צודק, וכי תחושה זו מקנה לו עליונות מוסרית.
אחת התכונות הבלתי נסבלות...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 02, 2013 4:38 pm 
Sophomore

זאת כבר ההצעה השנייה היום לטיפול פסיכולוגי עבור נדב :) לא רק עכברי כדורסל יש לנו פה - גם פסיכולוגים!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 02, 2013 4:44 pm 
Sophomore

רגע לפני שהת'רד הזה יעבור לפסים של מחיקת הודעות, נעילה, מעצר בית ו/או שחרור בתנאים מגבילים, נראה לי שניתן להסכים שמרבית השחקנים אשר ניתנה להם ההזדמנות לשחק במנש, ניצלו אותה. ניתן גם להסכים שישנם כמה (בודדים) שהעדיפו מסיבות כאלה ואחרות שלא לנצל את ההזדמנות.

עכשיו אפשר להמשיך בנושא המקורי,

בלאט מאמן הגנה מעולה, מנהל טוב, מאמן התקפה בינוני (במקרה הטוב). הוא שמרן לגבי התכונות של השחקנים הוא לא שמרן לגבי השיטה.

חזל"ש רגוע לכולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 02, 2013 4:46 pm 
Sophomore

נדב, לפני שאתה עושה משהו נמהר והולך לפסיכולוג, דבר אתי בפרטי. אני מכיר מטפלת באמצעות בעלי חיים שעושה נסים ממש :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 02, 2013 5:21 pm 
Hall of Famer

קובי, האמת שהתחלתי לעבור על בדיקה של 25 שנה, ובוא רק נגיד שהתשובה היא שלא - אני לא יכול להסכים עם זה. זה ייקח לי עוד קצת זמן, אבל די בולט לי למשל, שלפחות עד תחילת שנתו האלפיים, ההזדמנויות שניתנו לאירופאים (או שהאירופאים רצו לתת לנ.ב.א, לך תמצא סיבה ומסובב 15 שנה אחורה), היו בהחלט פחות מהיום, וגם הרבה מאד שחקנים שכן שיחקו בסוף בנ.ב.א, עשו את זה אחרי שכיכבו שלוש או ארבע שנים באירופה (לאחר הבחירה בדראפט).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 03, 2013 10:42 am 
Hall of Famer

sir charles כתב:
צדקנות:
התנהגות, תחושה או מצב נפשי שבו אדם חש כי הוא צודק, וכי תחושה זו מקנה לו עליונות מוסרית.
אחת התכונות הבלתי נסבלות...

אזהו, שאני לא "חש שאני צודק" באיזה ויכוח מוסרי כלשהו, אני מעמיד אותך על טעות שאתה ואחרים מתעקשים לחזור עליה שוב ושוב. לא ברור לי למה במקום פשוט להודות שאתה טועה, אתה בוחר להשתלח בי. אבל שיהיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 61 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה