סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' מאי 18, 2025 7:30 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 53 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' אפריל 25, 2013 3:20 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
דווקא ציינתי את הקאמבק במשחק השני (אמרתי שאוקלהומה כמעט הצליחו לגנוב את המשחק). בכל אופן, אני מתקן בנוגע למשחק הראשון, וזה מתקזז עם מה שכתבתי על המחצית הראשונה במשחק הרביעי, שלאור התוצאה הקאמבק של מיאמי התחיל לפני המחצית.

בכל אופן, "אם" זה נחמד. אם אוקלהומה היו מנצחים את כל משחקי החוץ במיאמי הם בכלל לא היו צריכים לקחת את הסידרה אליהם הביתה. בכל אופן, יפה שהבאת סידרה עם שתי הארכות כדוגמה לדומיננטיות מוחלטת. עכשיו הבהרת את הנקודה שלך בהחלט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 25, 2013 4:18 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
אני חושב שהעובדה שעוד שניים-שלושה סלים (לא שלושה נצחונות חוץ-יחי ההבדל) של OKC במשחק 3/4 היו מנצחים את המשחק ומחזירים אותה לעמדה די טובה, מראה שלא היתה פה דומיננטיות מובהקת. יפה שאתה מתעלם מהנקודה שלי בקשר להארכות: גם אם הלייקרס היו מפסידים את אחת ההארכות הם היו ביתרון 3-2, ועדיין היו להם שני משחקי בית (!!!) לסגור את הסדרה .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 25, 2013 4:24 pm 
Junior

פלאש אין שום קשר בין הביתיות לבין הדומיננטיות. אתה לוקח סדרה שנגמרה ב4-1 ואומר שהיא הייתה יותר דומיננטית על אף שהיו 2 הארכות כי אם הם היו מפסידים אז הם עדיין פייבוריטים? מה זה קשור לבין הדומיננטיות בתוך הסדרה? זה אומר שהיה להם יותר מרווח במקרה של הפסד, אבל זה לא הופך את הסדרה כולה ליותר דומיננטית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 25, 2013 4:33 pm 
Junior

הלייקרס הגיעו למצב הזה כי הם ניצחו שני משחקי חוץ מתוך שלושה שזה מעולה. ואגב הם ניצחו פעמיים בדו ספרתי (25 הפרש ו13 הפרש). מיאמי ניצחו פעם אחת בדו ספרתי (15) ושלושה משחקים צמודים מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 25, 2013 4:39 pm 
Junior

נו ואפשר לנסח את זה על ידי זה שגם מיאמי וגם הלייקרס הפסידו רק משחק אחד בחוץ. הלייקרס הגיעו למצב הזה כי היה להם את יתרון הביתיות בגמר.
אני לא חושב שבגמר הציגה מיאמי דומיננטיות מטורפת, אם כי 4-1 זה דומיננטיות די מרשימה, אבל אתה נתת סדרה עם 2 הארכות ( שזה צמוד מאוד) כסדרה הכי דומיננטית שאתה זוכר לאחרונה... אני חושב שהגמר של הלייקרס היה יותר דומיננטי בעיקר בגלל החולשה של המג'יק, אבל ככה או ככה המצב לא משמעותית שונה מהמצב של ההיט בגמר הקודם.

מצד שני אם אני זוכר נכון אז אמרת בעבר ששני הסוויפים שהלייקרס חטפו זה לא תבוסה, או שזה לא היה דומיננטי או משהו כזה, ככה שקטונתי מלהתווכח איתך על נושאים כאלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 25, 2013 4:48 pm 
Junior

אפשר לנסח בהרבה צורות משונות, אבל הלייקרס ניצחו שתיים משלוש בחוץ ומיאמי אחד משתיים. ומלעשות שלמרות שתי ההארכות, זה אכן הגמר הכי חד צדדי שהיה לאחרונה. ואיזה שני סוויפים??!?! אין לי מושג מתי אמרתי את זה (אולי משהו אחר שאיכשהו מזכיר את זה ).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 25, 2013 5:07 pm 
Junior

טעות שלי, סוויפ מול דאלאס ו4-1 מול אוקלוהומה... עמך הסליחה.

שתי הקבוצות הפסידו משחק אחד בחוץ וניצחו את הכל בבית, זה בדיוק אותו דבר מהבחינה הזו. ומה לעשות שאתה לוקח 2 גמרים שלא כל כך שונים אחד מהשני מבחינה סטטיסטית ומגדיר אחד כניצחון הדוימיננטי ביותר לאחרונה והשני כניצחון לא דומיננטי זה נשמע מטופש. הלייקרס היו יותר דומיננטים, מסכים ( שוב, בעיקר בגלל החולשה של המג'יק), אבל ההבדל לא כזה גדול.

אגב, הגמר הכי דומיננטי שהיה בשנים האחרונות היה ה4-0 של הספרס על קליבלנד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 25, 2013 7:00 pm 
Junior

לפני 6 שנים. אפשר ללכת עוד אחורה לסוויפ של הלייקרס על הנטס.

ואגב, מעבר לעובדה שהלייקרס ניצחו פעמיים בחוץ ונצחו פעמיים בדו ספרתי, העובדה שהלייקרס לא היו צריכים לנצח פעם שניה באורלנדו (כי הם היו ב3-1 עם שני משחקי בית נוספים) ועדיין עשו את זה (ובסטייל), היא בעיני ראיה מוחצת לדומיננטיות, הם לא ירדו מפער דו ספרתי מאמצע הרבע השלישי. כרגע לא עולה לי לראש משחק אחר בסדרת גמר כלשהי בו האורחת קרעה את המארחת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 25, 2013 7:26 pm 
Hall of Famer

לא בטוח שקשור אבל הגמר הכי חד צדדי של הבולס פרט אולי לראשון מול הלייקרס, אז עדיין לא צפיתי בכדורסל, היה מול סיאטל. נכון גם שם היה 4-2 כמו בכל האחרים ועדיין קשה להאמין שמישהו יחלוק על הקביעה הזו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 25, 2013 9:12 pm 
מנהל פורום

אוף, הלייקרס ניצחו יותר משחקים בחוץ כי הם היו עם הביתיות. מיאמי שיחקו שני משחקים בחוץ ושלושה בבית והלייקרס שיחקו שניים בבית ושלושה בחוץ. אז המסקנה היא שמיאמי פחות הרשימו כי הם לקחו סידרה נגד הביתיות. ג'יזס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 25, 2013 9:27 pm 
Junior

"סדרה מרשימה" ו-"סדרה דומיננטית" אלו שני דברים שונים. 2 האליפויות של מיאמי לדוגמא הם מאוד מרשימות, אבל לא הייתי אומר שהם שחטו את היריבה או משהו כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 25, 2013 9:38 pm 
Junior

מיאמי הפסידה רק מחצית אחת מסדרה שלמה.

ניצחה במשחק 3 למרות העדרות של לברון בחלק מהדקות המכריעות.
הייתה בסה"כ הקבוצה ה-3 בהיסטוריה שמשלימה 3-0 במשחקי הבית.

לא מאמין שכבר 20 הודעות אתם עונים לאוהד מתוסכל של הלייקרס שכל הטיעונים שלו מסתכמים באם ואם ואילו.

מיאמי הייתה לוקחת בוודאות את אחד משני המשחקים באוקלוהומה אם הייתה צריכה - עכשיו תתווכח אם הטיעון הזה.

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 25, 2013 10:06 pm 
Junior

גדול. הכי משעשע שאוהדי מיאמי מתחילים להתעצבן ולרשום שטויות.
1. מיאמי הפסידה 3 מחציות: במשחק 1 הפסידה במחצית השניה 58-40, במשחק 2 הפסידה במחצית השניה 53-45, במשחק 4 הפסידה במחצית הראשונה 49-46. סה"כ מתוך 20 רבעים בסדרה מיאמי נצחו רק ב11. אבל נחמד לראות איך הגמר נראה במציאות הדמיונית הזו שלך - ממש מרשים ההופעה שדפקו שם מיאמי.
2. במשחק 3 לברון שיחק 44 דקות, דוראנט שיחק 39 דקות.
3. 3-0 במשחקי הבית עשו גם הסלטיקס ב2008, הלייקרס ב2000, הבולס כמה פעמים ועוד המון קבוצות. אולי התכוונת ל3-0 בבית כששלושת משחקי הבית משוחקים ברציפות, ואז צריך לבדוק מתי בכלל הכניסו את השיטה הזאת (אמצע שנות ה80 כנראה) וכמה קבוצות "חוץ" ניצחו בשיטה הזאת. 5-10 לכל היותר.
4. אם הייתי מתוסכל הייתי מביא את האליפויות של מיאמי כדוגמא לאליפויות מרשימות??

תשתדל לדייק פעם הבאה במה שאתה רושם, לכל הפחות במשפט אחד.

אה ומיאמי היתה לוקחת את אחד משני המשחקים בחוץ באותה המציאות הדמיונית שלעיל - אותה מציאות שבה לברון אמר שמיאמי יזכו ב8 אליפויות לפחות :roll: :roll: :roll:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 25, 2013 10:14 pm 
Hall of Famer

FLASH כתב:
אה ומיאמי היתה לוקחת את אחד משני המשחקים בחוץ באותה המציאות הדמיונית שלעיל - אותה מציאות שבה לברון אמר שמיאמי יזכו ב8 אליפויות לפחות :roll: :roll: :roll:

אם אתה יכול לתת לאוקלהומה את משחק 3 או 4 במציאות הדימיונית שלך אני לא רואה שום סיבה שביטלא לא יוכל לתת למיאמי עוד ניצחון באוקלהומה במציאות הדימיונית שלו, בטח ובטח כשמיאמי הראתה שהיא יכולה לנצח באולבומה בזמן שאוקלהומה לא ניצחה במיאמי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 25, 2013 10:16 pm 
Senior

פלאש, אתה באמת משווה את אורלנדו הבינונית ל-OKC? באמת באמת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 25, 2013 10:20 pm 
Junior

שחף, לא השוויתי כלום. אם כבר להיפך-הסכמתי עם ראובן בנוגע לאיזה גמר היה יותר מרשים אבל לא על זה היה הדיון.

rony כתב:
אם אתה יכול לתת לאוקלהומה את משחק 3 או 4 במציאות הדימיונית שלך אני לא רואה שום סיבה שביטלא לא יוכל לתת למיאמי עוד ניצחון באוקלהומה במציאות הדימיונית שלו, בטח ובטח כשמיאמי הראתה שהיא יכולה לנצח באולבומה בזמן שאוקלהומה לא ניצחה במיאמי.

איפה נתתי נצחון חוץ לאוקלהומה? סה"כ טענתי שזו לא סדרה חד צדדית בעיני מאחר ואם OKC היו סוגרים את משחק 3 או 4, הביתיות היתה אצלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 25, 2013 10:22 pm 
Junior

FLASH כתב:
3. 3-0 במשחקי הבית עשו גם הסלטיקס ב2008, הלייקרס ב2000, הבולס כמה פעמים ועוד המון קבוצות. אולי התכוונת ל3-0 בבית כששלושת משחקי הבית משוחקים ברציפות, ואז צריך לבדוק מתי בכלל הכניסו את השיטה הזאת (אמצע שנות ה80 כנראה) וכמה קבוצות "חוץ" ניצחו בשיטה הזאת. 5-10 לכל היותר.

3-0 רצוף בגמר הבולס לא עשו אף פעם (גם כי בדרך כלל הגיעו עם הביתיות) הראשונה לעשות את זה הייתה מיאמי נגד דאלאס , השנייה הייתה דטרויט (אתה בטוח זוכר את הסדרה המענגת הזאת) והשלישית מיאמי

ואגב... אני לא אוהד מיאמי אלא את פיניקס :hi_hi_hi:
שונא את הלייקרס ולכן האליפות של מיאמי גורמת לי לאושר עילאי ככל שהיא גורמת לך סבל.

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 25, 2013 10:31 pm 
Junior

ובדיוק, כמו שחשדתי התכוונת ל3-0 בשלושה משחקי בית רצופים, אבל לקחתי כפשוטו את המשפט:
beatla כתב:
הייתה בסה"כ הקבוצה ה-3 בהיסטוריה שמשלימה 3-0 במשחקי הבית.

אגב משהו בסדר האירועים שלך מבולבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 25, 2013 10:37 pm 
Junior

צודק.
שאקיל קודם הפסיד לדטרויט ואז עזב למיאמי.

קבל את התנצלותי.

(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 26, 2013 12:24 pm 
Hall of Famer

פלאש, אף אחד לא יכול להגדיר סדרה שהסתיימה ב-5 משחקים, כששלושה מתוך המשחקים הסתיימו בהפסד ובשני ניצחונות דחוקים בהארכה כסדרה דומיננטית.
אם כבר הסדרה בחמש השנים האחרונות שבה קבוצה הייתה הכי דומיננטית בעיני הייתה הסלטיקס. אחרי המשחק השני כבר הייתה לי הרגשה שהסיפור סגור. עוד היה ניצחון אחד ביתי של הלייקרס במשחק הזה שקובי (שכל הסדרה התקשה מאד התקפית וקלע באחוזים נמוכים) חייב להתפוצץ בו, ואז ניצחון במשחק החמישי שהיה ברור שהסלטיקס פחות לחוצים עליו כי ההמשך היה 2 משחקי בית בבוסטון. משחק שישי ואחרון בבוסטון עם אחת מהקריעות הכי גדולות בהיסטוריה של משחקי הגמר. באותה עונה היה הבדל עצום בין משחקי הבית של בוסטון לבין משחקי החוץ - בפלייאוף בבית הסלטיקס החזיקו במאזן 1-12 לעומת 6-3 במשחקי החוץ.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 26, 2013 12:32 pm 
Sophomore

בעיקרון הפסד ביתי זה דבר שמכריע סדרה כך שכל קבוצה שמגיע לגמר מגיע פחות או יותר עם מאזן דומה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 26, 2013 12:54 pm 
Junior

אני לא מבין מה ההבדל הגדול (אולי יש הבדל, לא השכלתי להבין) בין נצחון דחוק בהארכה לבין נצחון דחוק בסיום הזמן החוקי.

בכל אופן: בגמר 2008 הסלטיקס נצחו את המשחק הראשון ב10 הפרש כשחצי מההפרש נפתח בדקה האחרונה (בגמר 2009-שחיטה 25 הפרש בגיים 1 בחסות ה40-8-8 של קובי). במשחק 2 הסלטיקס נצחו בקושי אחרי שהלייקרס חזרו לפיגור 2 40 שניות לסוף (בגמר 2009 - נצחון דחוק בהארכה). במשחק 3 הסלטיקס הפסידו משחק צמוד (בגמר 2009-גם הפסד צמוד). במשחק 4 הסלטיקס עשו קאמבק מדהים ונצחו בשניות האחרונות (בגמר 2009-הלייקרס חזרו בדקה האחרונה והשלימו את הנצחון בהארכה).
כאן שתי הסדרות נגמרו בפועל אבל אם אני צריך להחליט איזו סדרה היתה יותר דומיננטית, השחיטה במשחק 1 מטה את הכף לטובת הלייקרס.

במשחק החמישי כמו שאמרת הסלטיקס הפסידו ללייקרס - הם לא היו לחוצים לנצח כי נשארו להם 2 משחקי בית.
הלייקרס ב2009 לא היו לחוצים לנצח כי נשארו להם שני משחקי בית, אבל עדיין נצחו את משחק 5 בחוץ בפער דו ספרתי שכאמור נפתח באמצע הרבע השלישי, והלייקרס לא ירדו מהפרש דו ספרתי עד הסיום. כאמור אני לא זוכר מתי המשחק גמר האחרון שהאורחת הביסה את המארחת. בקיצור הגמר של הלייקרס ב2009 היה יותר דומיננטי, הסלטיקס הביסו במשחק 6, הלייקרס לא נצטרכו בכלל למשחק 6 אלא סגרו בסטייל במשחק 5.

נערך לאחרונה על ידי FLASH בתאריך ו' אפריל 26, 2013 1:00 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 26, 2013 12:56 pm 
מנהל פורום

כבר שכחת כל כך מהר את המשחק השישי מיאמי-דאלאס?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 26, 2013 12:58 pm 
מנהל פורום

(וסתם כי הלכתי לבדוק את הסידרה הזו, שאלת טריוויה חביבה: מי הוביל בסידרה הזו בממוצע חסימות למשחק?)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 26, 2013 12:58 pm 
Junior

לא ממש, כמדומני שם נוביצקי סגר את המשחק ב5 הדקות האחרונות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 53 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר