סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' יולי 28, 2026 8:48 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 436 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 18  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מכבי תל אביב 26/27
הודעהפורסם: ד' יולי 08, 2026 9:28 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
כלומר אתה מניח שמכבי פועלת בהגיון ולא יורה לכל הכיוונים בלי הבחנה
ואת הקרדיט הזה אתה לא נותן להפועל ת"א
ולכן אתה מניח שהכתבה שגויה ולא מכבי שוגה

בכל מקרה אני מניח שההחתמה של ימדר על עמדה 1/2
משמעותה הפניית משאבים שנשארו לעמדות שהן לא 1/2 כמו איפה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 08, 2026 10:07 pm 
מנהל פורום

פתאום חשבתי
למה שרקנאטי לא ימכור לשטילמן, אבל ביוקר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 08, 2026 11:41 pm 
Hall of Famer

uriel17 כתב:
כלומר אתה מניח שמכבי פועלת בהגיון ולא יורה לכל הכיוונים בלי הבחנה
ואת הקרדיט הזה אתה לא נותן להפועל ת"א
ולכן אתה מניח שהכתבה שגויה ולא מכבי שוגה

פחות או יותר מה שכתבת.

מדר במקום בלאט בסוף זה אולי לקבל מעט יותר (בעיקר בהגנה) בערך באותה כמות דקות.
אני לא רואה סרט שמכבי שמה 2 מיליון דולר על סנטר (שזה אגב משהו שלא קרה מעולם, איזה גבוה עבר בעצם חתם על יותר ממיליון כשהגיע למכבי מקבוצה אחרת? לא בהארכת חוזה - שפה הורד כעת הוא המקסימום אי פעם אני מניח), ואז עוד סכום לא מבוטל על הולמס (לכאורה כסנטר שלישי?! קשה לדעת מה הוא שווה), כאשר במקביל לא סוגרים עם לונדברג (בגלל כסף), ולא הביאו (לפחות בינתיים) תחליף ראוי/יקר/מוביל לווקר (או שקולסון במידה כזו או אחרת "המחליף שלו תקציבית", כמובן עמדה ותפקוד אחר). זה לכאורה במקום סנטוס ואומורי/הנקינס, כן?!
פשוט לא נשמע בחלוקת משאבים ועומק בין עמדות הגארד לגבוהים.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 09, 2026 11:39 am 
Sophomore

כל הסיפור פה לא ממש מסתפר הגיוני.

שטילמן יצא לפני חודש +- בהצהרות מלחמה בהנהלת מכבי. קניתי, רק אני אחליט, רק אני אנהל. אביא מלא כסף מעבר לתקציב, ושאר הבעלים יהיו חייבים להשקיע בהתאם לאחוזיהם או שייאלצו למכור את מניותיהם. אף אחד לא יממש את זכות הווטו, כבר דיברתי עם כולם שם והם כולם מסכימים. רק את רקנאטי לא תפסתי כי הוא בחו"ל.
כן כן, רקנאטי קרא את הראיון והרים מיד טלפון לשטילמן, בשיחת וידאו כמובן, שמראה אותו כורע על ברכיו ומודיע לאדונו שגם הוא, כמובן, מסכים לפעול מעתה והלאה בדרכו וסר למרותו.

בערך באותו הזמן שהראיון הזה מתבצע, ורקנאטי בטיול ארוך בחו"ל בלי קליטה כנראה בכפר ליד ההימלאיה או משהו, מושקעים מליוני דולרים בכדורסל אירופאי כמו שאף פעם לא הושקעו (אוריאל סקר את זה בפוסט אחר פה), מדברים בכל העולם, לא רק באירופה, על הפוטנציאל הכספי שכנראה מתעורר עם הנבא, ביריבה מעבר לכביש מצרפים לטרללת מיליארדר אחרי מיליארדר שמוכן להשכיב ערימות של כסף על טרפת החוזים שינאי מפזר, וכל מה שרקנאטי צריך בשביל להכפיל עכשיו את אחזקתו במכבי תל אביב ולקבל עליה שליטת רוב זה עשרים מליון דולר.

ויושב לו שטילמן, ועושה את כל הראיון הזה והטרללת וההצהרות תוך ידיעה שכל זה קורה, ושטילמן כל כך תמים שהוא בטוח שרקנאטי לא ישים בעצמו את העשרים מליון או יביא בקלות משקיע מטעמו במקום זה שבא לו על הראש בהצהרות של שינוי סדרי עולם שרקנאטי היה קול בולט שלה במשך כמה עשורים.
כן כן, ברור.
מכבי תל אביב זה עדיין אחד מחמשת, מקסימום עשרת (אם כוללים פוטנציאלים כמו מינכן ופריז) מועדוני הכדורסל האירופאיים היציבים והחזקים בכדורסל האירופאי. קבוצה שהיא בעלת בית במפעל שמדברים עכשיו על למכור אליו רשיונות בעשרות או מאות מליוני דולרים, עם נתח נכבד לכל אחת מבעלות הבית. זה היה הנו בריינר הכי נו בריינרי בהיסטוריה של מכבי תל אביב מאז ששמעון מזרחי ומוני פנאן התלבטו אם זה מוסרי לשחד את צ'ורצ'יץ. אם עופר ינאי הצליח להביא כמה מיליארדרים רציניים ומכובדים, בזמן שהוא בטרללת חוזים, בזמן שהוא לא מצליח למלא אולם גם כשהוא מחלק אלפי הזמנות, אז גם רקנאטי יכול.

וכל זה מתכנס לכך ששטילמן ידע מה הוא עושה, והדבר היה מתוכנן. אם זה מבחינתו כדי להעיר את המערכת, או עם רקנאטי, או עם פדרמן, או עם מזרחי, או עם אפילו ינאי ואולי לזה התכוון ינאי כשאמר שהכל תוכנית שלו והסתיר את המשפט במשותף עם שטילמן. לא יודע. כן יודע שאין מצב בעולם ששטילמן עשה את מה שעשה במהלך החודש האחרון מתוך ציפייה שבעשירי ליולי הוא עדיין בעלים במכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 10, 2026 6:01 pm 
Hall of Famer

על פי ישראל היום איפה לונדברג במומ מתקדם עם אנדולו שכאמור החתימה את פרננדו
רייט הודיע גם למכבי וגם להפועל ת''א שהוא לא מעוניין לשחק בישראל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 11, 2026 11:13 am 
Junior

דיווחים על כך שאם לא לונדברג, אז וילדוזה על הפרק.
חד משמעית עדיף לונדברג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 11, 2026 11:35 am 
מנהל פורום

למכבי?
ברור
וילדוזה הוא הגרסה האירופית של ווקר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2026 11:38 am 
Junior

מכבי מודיעה רשמית על ים מדר עם 2 סרטונים יצירתיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2026 12:47 pm 
Junior

יש משהו שאני לא מבין - לכאורה הבעייה הייתה הפרדמנים, שהחזיקו 29% ומנעו הזרמת כסף של הבעלים האחרים. בעיקרון הזרמת הכסף אמורה להיות מכל הבעלים ביחס לאחוזים שלהם, ואם זה לא המצב הבעלים שלא מזרימים כסף אמורים לעבור דילול, ואולי לפדרמנים הייתה איזו דרך למנוע את זה, ולכן נמנעה הזרמת הכסף. אם אני מבין נכון, זו הייתה הטענה של האוהדים והסיבה שהם התעקשו שהפדרמנים ימכרו.
עכשיו - איך זה מסתדר עם ה-14% של שמעון מזרחי? הוא לא טייקון ואני אופתע אם יש לו את הסכומים להזרמות בעלים באופן יחסי לשאר. אז ממנו לא דורשים להזרים? או שיש לו יותר הון ממה שאני חושב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2026 1:31 pm 
Hall of Famer

שמעון מזרחי מכר לפני שלוש שנים בערך נכס נדל"ן בשווי 110 מיליון ש"ח למיליארדר פטריק דרהי ואני מניח שהוא לא היה תפרן קודם לכן. ההון העצמי של אודי רקאנטי מוערך ב-200 מיליון דולר, שזה אמנם משמעותית יותר, אבל לא בסדרי גודל שונים לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2026 1:32 pm 
Hall of Famer

מדר עוד יהפוך לחרב פיפיות עבור מכבי כי כנראה שנשאר להם מעט כסף לשחקנים חיזוק ועל פי וואלה הם במומ מתקדם עם ריברו שעבר פציעה קשה ואולי ישאירו את הנקינס בלית ברירה
איפה לונדברג במומ עם מילאנו ואנדולו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2026 3:24 pm 
מנהל פורום

דניאל כתב:
יש משהו שאני לא מבין - לכאורה הבעייה הייתה הפרדמנים, שהחזיקו 29% ומנעו הזרמת כסף של הבעלים האחרים. בעיקרון הזרמת הכסף אמורה להיות מכל הבעלים ביחס לאחוזים שלהם, ואם זה לא המצב הבעלים שלא מזרימים כסף אמורים לעבור דילול, ואולי לפדרמנים הייתה איזו דרך למנוע את זה, ולכן נמנעה הזרמת הכסף. אם אני מבין נכון, זו הייתה הטענה של האוהדים והסיבה שהם התעקשו שהפדרמנים ימכרו.
עכשיו - איך זה מסתדר עם ה-14% של שמעון מזרחי? הוא לא טייקון ואני אופתע אם יש לו את הסכומים להזרמות בעלים באופן יחסי לשאר. אז ממנו לא דורשים להזרים? או שיש לו יותר הון ממה שאני חושב?

הם לא הסכימו לדילול
וזה הפך אותם ל"אויב הציבור"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2026 3:54 pm 
Junior

uriel17 כתב:
דניאל כתב:

הם לא הסכימו לדילול
וזה הפך אותם ל"אויב הציבור"

אני יכול להבין, זה לא שהם מסכימים לדילול וזהו, אלא שהם מונעים הזרמת כספים לקבוצה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2026 3:59 pm 
Hall of Famer

אני אף פעם לא הבנתי את הדינמיקה הזו
הרי עד "הצהרות שטילמן" המפוצצות, עיקרי המחלוקות היו לרוב באמצע עונה, האם פותחים קצת את הכיס ומביאים איזה שחקן מהטובים שיש בשוק באותו הרגע (עבור הצורך הספציפי שמחפשים) בנניח סביב חצי מיליון-מיליון דולר (כולל ביי-אאוט קטן אם צריך) לחלק מהעונה (במחירים של לפני כמה שנים...), או שמתפשרים ומביאים איזה ג'ו תומאסון/בריימו בסכומים צנועים יותר.
הדלתא פה בהשקעה הנדרשת עבור מי שמחזיק 10-20% מהקבוצה יכולה להיות אפילו ברמת רק כמה עשרות אלפי דולרים, וזה לכאורה מה שקצת תקע את הקבוצה כמה שנים (בפרט כשעפים פעמיים ברצף במשחק 5 בסדרת רבע הגמר, יש את התחושה ש"עוד שחקן רוטציה בעמדה שהיינו חסרים - ואולי היינו עוברים את הסדרה").

24.4.2012

נערך לאחרונה על ידי shmueliki בתאריך א' יולי 12, 2026 4:18 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2026 4:02 pm 
Sophomore

ממה שאני יודע מחברים אוהדי מכבי "מקורבים" לכל מיני מקורבים, זה בעיקר בגלל שרקנאטי דאג לערבב את הדעת. לא הפדרמנים היו אלה שמנעו הזרמת כסף של הבעלים האחרים. לא פדרמן, לא רקנאטי ולא מזרחי רוצים להביא כסף מהבית כדי לממן שחקנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2026 4:15 pm 
Junior

קרטמן כתב:
ממה שאני יודע מחברים אוהדי מכבי "מקורבים" לכל מיני מקורבים, זה בעיקר בגלל שרקנאטי דאג לערבב את הדעת. לא הפדרמנים היו אלה שמנעו הזרמת כסף של הבעלים האחרים. לא פדרמן, לא רקנאטי ולא מזרחי רוצים להביא כסף מהבית כדי לממן שחקנים.

אתה חושב שהתקציב של מכבי מאוזן, כלומר ההכנסות מכסות את ההוצאות? לדעתי גם בשנים הכי טובות שלהם זה לא היה המצב, יש אלמנט משמעותי של השקעת בעלים בכל שנה, שמכסה את הפער בתקציב בין הכנסות והוצאות. על אחת כמה וכמה בשנים שבהן אין הכנסות כי לא היה אירוח בארץ.

יכול להיות שיש הסכם בין השותפים שלא כולם מזרימים באופן יחסי. לדוג', בירושלים, נניח שהיחס בין אדלסון למקל הוא 90-10, אני לא בטוח שאם אדלסון מזרים 4.5 מיליון דולר אז מקל מזרים חצי מיליון. יכול להיות שזה המצב עם שימון, שמתחת לאחוז מסויים אין הזרמת בעלים. זה כמובן לא המצב עם פדרמן שהחזיקו את אותו האחוז כמו רקאנטי. אני חושב שהפתרון הטכני לזה זה הלוואת בעלים (שעקרונית אף פעם לא מוחזרת).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2026 7:23 pm 
Sophomore

אשמיע דעה לא פופולרית כאן בפורום - אני חושב שמכבי צריכה לקוות שלומי ווקר יישאר בקבוצה.

מכבי חייבת סקורר ברמה מאוד גבוהה (גם בתרחיש אופטימי שבו לונדברג חותם + מכבי מצליחה להחתים שחקן פנים עם איכויות התקפיות גבוהות) - אני לא חושב שיש הרבה סקוררים ברמה של ווקר כיום באירופה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2026 7:36 pm 
מנהל פורום

מיכאל כתב:
אשמיע דעה לא פופולרית כאן בפורום - אני חושב שמכבי צריכה לקוות שלומי ווקר יישאר בקבוצה.

מכבי חייבת סקורר ברמה מאוד גבוהה (גם בתרחיש אופטימי שבו לונדברג חותם + מכבי מצליחה להחתים שחקן פנים עם איכויות התקפיות גבוהות) - אני לא חושב שיש הרבה סקוררים ברמה של ווקר כיום באירופה.

מאוד לא פופולרי
כל הכבוד על האומץ
איפה לדעתך קטש בסיפור? מת להפטר ממנו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2026 8:24 pm 
Hall of Famer

בזכות ההגעה של קולסון אז הצורך בווקר בעמדה 3 (כלומר, בהרכבים לצד 2 גארדים אחרים) קטן בהרבה.
זה יכול להיות טיעון לשני הצדדים, כי כעת יהיה יותר קל "להכיל" שיהיו גם משחקים בהם (שהוא לא נכנס טוב למשחק, כופה את עצמו, היריבה מקשה עליו וכו') שקטש ייתן לו רק 10-15 דקות נניח.
עיקר הבעיה היא החוזה (אם ווקר היה עם חוזה של מיליון דולר, זה סיפור אחר לגמרי).

24.4.2012

נערך לאחרונה על ידי shmueliki בתאריך א' יולי 12, 2026 8:25 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2026 8:25 pm 
Sophomore

אין לי מושג מה קטש רוצה - יש לי מושג לגבי מה מסתובב באירופה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2026 9:47 pm 
Junior

מיכאל כתב:

אז תרשה לי לחלוק עליך לחלוטין.
זה לא עונה ראשונה של ווקר באירופה והזמירות אותן זמירות כמו בזלגיריס.
נכון שהיו לו כמה משחקים שהוא התפוצץ ורסקין יכל לצרוח את חייו אבל הוא הוכיח שהוא מאוד לא יציב ובימים שהוא לא טוב הוא מחרב משחק מהגדולים באירופה. בכסף שהוא עולה כדאי להביא שחקן סולידי עם תרומה משמעותית.
ועם מוסיפים למשוואה את ההתנהגות שלו והנטייה לטראש טוק עם שחקנים יריבים ושופטים, אז שיתכבד וילך להיות סקורר במקום אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 13, 2026 12:35 am 
Junior

יש בערך רק 30 שחקנים באירופה עם מספרים טובים יותר מווקר.
יש להערכתי לפחות 50, בערך 1.5 בכל קבוצה שאם תיתן להם להשתולל כמו ווקר שזה אומר ללא מצפון בכלל, יעשו טוב ממנו.
המספרים שלו היו יכולים להשתפר דרמטית אם אם כבר היה לוקח את הזריקות שלו לתוך הסל כי מבחינת אתלטיות ופיזיות הוא בהחלט נדיר. אבל הוא מעדיף להעיף זריקות קשות ששם אין לו יתרון, כאמור, על הרבה שחקנים אחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 13, 2026 2:21 am 
Sophomore

דניאל כתב:
קרטמן כתב:

אתה חושב שהתקציב של מכבי מאוזן, כלומר ההכנסות מכסות את ההוצאות? לדעתי גם בשנים הכי טובות שלהם זה לא היה המצב, יש אלמנט משמעותי של השקעת בעלים בכל שנה, שמכסה את הפער בתקציב בין הכנסות והוצאות. על אחת כמה וכמה בשנים שבהן אין הכנסות כי לא היה אירוח בארץ.

מאוזן גם מאוזן. בשנות האי-אירוח בארץ הם לא הפסידו כמו שאתה חושב, לפרטים אתה מוזמן לפנות לאחד מעשרת אלפים רוכשי המנויים ולברר איתו מה הפיצוי שקיבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 13, 2026 11:08 am 
Hall of Famer

על פי ישראל היום לונדברג כנראה לא ימשיך במכבי הוא במומ מקביל עם מילאנו ואנדולו
מכבי פתחה במומ עם וילדוזה שאמור להחליף אותו אם וכאשר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 13, 2026 11:19 am 
Junior

מתוך הכתבה שאתה מצטט: ״על אף התארכות המו״מ, עדיין יש סיכוי טוב שהגארד הדני ימשיך בצהוב״…

רדדדטטטט, אתה פסיכופת!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 436 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 18  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: uriel17 ו 25 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: