סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' מאי 12, 2025 8:57 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 54 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' אפריל 09, 2012 12:33 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי, דבר אחד לא הבנתי, וסליחה אם ענית על זה כאן כבר. אבל מה אתה בדיוק היית עושה בליגה עם 300 קבוצות (ולא 24 כמו ביורוליג)?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 09, 2012 12:43 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אה, עניתי על זה כבר יותר מפעם אחת. בגדול: 1. מחוסר ברירה הייתי שומר על מבנה הקונפרנסים בצורה זו או אחרת, אין מה לעשות, הגיאוגרפיה והכמות מכריחות אותי. 2. הייתי מוריד את משקל טורנירי הנוקאאוט של הקונפרנסים מול העונה הרגילה, או משנה את המבנה של הטורנירים אם הלו"ז האקדמי מאפשר לי. 3. ההשוואה בין הקונפרנסים והקבוצות תיעשה רק לפי פרמטרים אובייקטיבים, ידועים, שקופים, נתונים לבקרה ולחשוב בלתי תלוי. אם יש בהם פגם - מתקנים אותם או מוסיפים/מורידים פרמטרים, שגם הם בעלי אותן תכונות. המשקל בין כל הפרמטרים גם הוא יהיה ידוע ושקוף. 4. אין יותר וועדות מסדרות שלא חייבות דין וחשבון לאף אחד. רק הפרמטרים האובייקטיבים והשקופים שקבעתי לפני העונה קובעים את המשתתפות בטורניר הגמר, את הדירוג שלהם, מי נשאר קרוב לבית ומי יתוזז ברחבי העולם החדש. אין יותר החלטות שרירותיות שקבוצה מסויימת תרד בדירוג בגלל פציעה של שחקן X, או בגלל שהיא לא מסתדרת עם סייז, או ווטאבר.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 09, 2012 12:47 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי - אני יודע שהיורוליג עשתה כברת דרך בנושא אבל עדיין בכל מיני פינות רב הנסתר על הגלוי. עניין הסטטיקה הוא מאוד מפריע לי ומפתיע אותי שאתה מתייחס אליו כל כך בקלות. למה בדיוק לצרפת ואיטליה יש היום כל כך הרבה נציגות? אם יש ייתרון מסוים בשיטה של המכללות זה הדינמיות - בגלל האופי של כדורסל המכללות ושל שנתונים הולכים ובאים, יש מצב טוב שרמות של קבוצות משתנות כל קיץ מהקצה אל הקצה, ולפחות שם קבוצות כאלו יקבלו הכרה כבר באותה שנה.
באירופה, המקבילה לשינוי מהיר היא למשל כניסה של משקיע לאחת הקבוצות. ההשפעה של כניסה כזו תקח יותר זמן, הסיכוי של קבוצה כזו להגיע ליורוליג בשנה הראשונה הוא עד כדי לא קיים. במקרים שבאותה ליגה יש כבר קבוצה דומיננטית שחזקה באופן לא רגיל או משוריינת (היי מכבי), כנראה שיקחו שנים לא מעטות עד שהקבוצה תוכל לקבל בכלל צ'אנס להתחרות ברמה הגבוהה באמת ולא להסתפק ביורוקאפ או אדיראטית.

ואני מצטרף לשאלה של נורטון ומעלה שוב את הדוגמה ליורוליג הדמיונית בה כל מדינה היא ליגה מקומית. עכשיו הליגה הסתיימה, יש לך כ300 קבוצות מדורגות בתוך כל ליגה ומהן אתה צריך לקחת 64 לטורניר נוק אאוט. איך בדיוק אתה משווה (בהנחה שמדובר בקבוצות שמשתנות לחלוטין כל שנה שנתיים) בין קבוצה מצרפת לקבוצה מליטא? איך תדרג ביניהן? האם תוכל למצוא קריטריון מדיד כלשהו שיוכל להגיד לך שמהליגה הספרדית יבחרו 3 נציגות ומהיוונית רק 2 ושמהליגה בליכטנשטיין אין נציגות בכלל? מה הם בדיוק ה"פרמטרים האובייקטיבים, ידועים, שקופים וניתנים לבקרה ולחשוב בלתי תלוי"? אתה בעצם רוצה לכמת את ההבדלים בין תפוזים לתפוחים ולא ילך לך. כי אלו תפוזים ואלו תפוחים...
כנראה שאין ממש קריטריונים כאלה בנמצא. והחלופה שאותן נציגות והדירוג שלהן - לא ספורטיבית ככל שתהיה - היא המתבקשת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 09, 2012 12:57 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני לא מתייחס אליו בקלות בכלל, למעשה אני רואה בו רעה חולה של היורוליג. אמרתי שיש עוד המון מה לשפר, בטח בעניין ההקצאות למדינות. אבל אתה נתת רשימה של דברים שטענת שכולם נסגרים אצל ג'ורדי וחבורתו, ורובם לא נכונים - למעשה הם שקופים, ידועים וניתנים לחישוב בלתי תלוי, והם מה שקובע ולא שום וועדה.

קריטריון מדיד כמו שאתה מדבר עליו, שמשווה בין האיכות של ליגות על פי הישגים, קיים כבר שנים בכדורגל האירופי ועובד מצוין. מיותר לציין שגם הוא ידוע, אובייקטיבי, חסר פניות וניתן לבקרה ולחישוב בלתי תלוי. זה המודל שהייתי רוצה לראות, בגדול, גם במפעלי הכדורסל באירופה. אין פה שום תפוזים ותפוחים. על הדרך גם תפתור את עניין ההקצאה של מקומות למדינות שדיברנו עליו בסעיף הקודם.
הוא יכול לשמש במידה כזו או אחרת גם בין הקונפרנסים במכללות, בשילוב עם עוד פרמטרים אובייקטיבים ושקופים אחרים. אני לא מתיימר להגיד לך עכשיו מה יהיה המשקל שלו ומה יהיה המשקל של פרמטרים אחרים, אבל בוא נתחיל מהאובייקטיביות והשקיפות. זה לא נכון שאין תחליף לוועדות מסדרות, אני לא מקבל את זה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 54 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], idpwf1, rony, גמליאל ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה