סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' מאי 13, 2025 12:31 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 68 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: NBA לרביעי
הודעהפורסם: ש' מאי 05, 2012 7:13 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
תהייה שככה קפצה לי אחרי שראיתי שידור חוזר של המשחק בין אוק-סיטי לדאלאס.
מה הסיפור עם הקליעה של מאריון? אף מאמן בקולג' שהיה בו או שאימן אותו עוד לפני לא חשב שזה יהיה מספיק קריטי או שפשוט לא הצליחו להטמיע בו את הטכניקה של "החלון"...?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 05, 2012 7:26 pm 
Hall of Famer

מה הסיפור באמת? ממוצע קריירה 48.5% לשחקן שאת עיקר הקריירה העביר בעמדה 3. השנה ירידה חדה באחוזים, אבל זה לא דבר כזה נדיר בהתחשב בזה שהוא כבר בן 34 והאתלטיות כבר לא מה שהייתה פעם.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 05, 2012 7:33 pm 
Junior

עמוס לב כתב:
צ'ונסי, אתה מנסה לקבוע עובדות על סמך השערות שלך. דיאו נראה לך גבוה יותר, אז אתה לא מאמין לנתונים הרשמיים שקיימים בכל אתר. אתה עשית השוואה בין דיאו לבלייר מתוך הנחה שלדיאו יש נתוני סטנדינג ריץ' ווינגספאן וקבעת שדיאו הרבה יותר גבוה, כשהתעלמת מהעובדה שלבלייר יש נתונים מעולים.

עכשיו אתה מספר לנו שעם בלייר ודאנקן הספארס ישחטו בריב' ועם דיאו לא, תוך התעלמות שבלייר לקח העונה 3.1 ריב' הגנה ב-21 דקות ואילו דיאו במדי הספארס לקח 3.7 ריב' הגנה ב-25 דקות. הקצב הוא אותו קצב בדיוק. דיאו לא ריבאונדר טוב והשיא שלו הוא 6.9 ריב' ב-35.5 דקות משחק. בתור סנטר הגנתי דיאו הוא עדיין בעייתי. יש לו מאסה (יש כאלו שידברו על שומן) בשביל להחזיק מעמד בפוסט, הוא חכם, אבל הוא עדיין נמוך ולא מספיק פיזי מול הסנטרים הבאמת טובים. היתרון שלו בעמדה היא היכולת שלו דווקא בהתקפה מול אותם סנטרים ובעיקר יכולת המסירה שלו.

זה לא השערה שלי, שמעתי את זה לא פעם. כמו שקווין גארנט גבוה מהנתונים הרשמיים שמופיעים בכל האתרים. דיאו לא 6-8 ולא גבוה באינטש מבלייר, רואים את זה בעיניים, כמו שרשמתי, כשהם עומדים במגרש. נתוני הריבאונד האישיים הרבה פחות מעניינים במקרה הזה מאשר נתוני הריבאונד הקבוצתיים כשכל אחד מהם על המגרש, ובכל מקרה המדגם קטן מדי כשדיאו הצטרף לא מזמן. פחות חשוב שבלייר נמרץ ומשיג יותר ריבאונדים בממוצע בעונה הרגילה מול 29 קבוצות שחלקן הנכבד לא מהווה לו בעיית מצ׳אפ. יריבות הפלייאוף הפוטנציאליות של הספרס, בעיקר הלייקרס וממפיס, הן סיוט מצ׳אפ בשביל בלייר, ובשביל דיאו פשוט
לא.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 05, 2012 7:50 pm 
Junior

יואב כתב:
תהייה שככה קפצה לי אחרי שראיתי שידור חוזר של המשחק בין אוק-סיטי לדאלאס.
מה הסיפור עם הקליעה של מאריון? אף מאמן בקולג' שהיה בו או שאימן אותו עוד לפני לא חשב שזה יהיה מספיק קריטי או שפשוט לא הצליחו להטמיע בו את הטכניקה של "החלון"...?

בשלב מסוים פשוט אמרו "אם זה עובד לא צריך לתקן"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 05, 2012 7:56 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
נורטון, סתם סקרנות - מה דעתך על כריסטיאנו רונאלדו? כי חשבתי על זה הרבה והגעתי למסקנה וקובי והוא זה פשוט אותו בנאדם (וגם ביבי, אבל זה לפעם אחרת).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 05, 2012 8:36 pm 
Junior

התותח המפוברק כתב:
מה הסיפור באמת? ממוצע קריירה 48.5% לשחקן שאת עיקר הקריירה העביר בעמדה 3. השנה ירידה חדה באחוזים, אבל זה לא דבר כזה נדיר בהתחשב בזה שהוא כבר בן 34 והאתלטיות כבר לא מה שהייתה פעם.

מה אני שאלתי, מה אתה ענית.
איך טכניקת הזריקה שמלמדים בגיל עשרה ואף לפני-כן, קשור לאחוזים שלו בקריירת ה-NBA שפיתח?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 05, 2012 8:41 pm 
Senior

King Chauncey כתב:
עמוס לב כתב:
צ'ונסי, אתה מנסה לקבוע עובדות על סמך השערות שלך. דיאו נראה לך גבוה יותר, אז אתה לא מאמין לנתונים הרשמיים שקיימים בכל אתר. אתה עשית השוואה בין דיאו לבלייר מתוך הנחה שלדיאו יש נתוני סטנדינג ריץ' ווינגספאן וקבעת שדיאו הרבה יותר גבוה, כשהתעלמת מהעובדה שלבלייר יש נתונים מעולים.

עכשיו אתה מספר לנו שעם בלייר ודאנקן הספארס ישחטו בריב' ועם דיאו לא, תוך התעלמות שבלייר לקח העונה 3.1 ריב' הגנה ב-21 דקות ואילו דיאו במדי הספארס לקח 3.7 ריב' הגנה ב-25 דקות. הקצב הוא אותו קצב בדיוק. דיאו לא ריבאונדר טוב והשיא שלו הוא 6.9 ריב' ב-35.5 דקות משחק. בתור סנטר הגנתי דיאו הוא עדיין בעייתי. יש לו מאסה (יש כאלו שידברו על שומן) בשביל להחזיק מעמד בפוסט, הוא חכם, אבל הוא עדיין נמוך ולא מספיק פיזי מול הסנטרים הבאמת טובים. היתרון שלו בעמדה היא היכולת שלו דווקא בהתקפה מול אותם סנטרים ובעיקר יכולת המסירה שלו.

זה לא השערה שלי, שמעתי את זה לא פעם. כמו שקווין גארנט גבוה מהנתונים הרשמיים שמופיעים בכל האתרים. דיאו לא 6-8 ולא גבוה באינטש מבלייר, רואים את זה בעיניים, כמו שרשמתי, כשהם עומדים במגרש. נתוני הריבאונד האישיים הרבה פחות מעניינים במקרה הזה מאשר נתוני הריבאונד הקבוצתיים כשכל אחד מהם על המגרש, ובכל מקרה המדגם קטן מדי כשדיאו הצטרף לא מזמן. פחות חשוב שבלייר נמרץ ומשיג יותר ריבאונדים בממוצע בעונה הרגילה מול 29 קבוצות שחלקן הנכבד לא מהווה לו בעיית מצ׳אפ. יריבות הפלייאוף הפוטנציאליות של הספרס, בעיקר הלייקרס וממפיס, הן סיוט מצ׳אפ בשביל בלייר, ובשביל דיאו פשוט
לא.

אתה לא יכול למדוד פערי גובה בעיניים. אם דיאו עומד ליד מאט בונר ומשתווה אליו בגובה זה סיפור אחר(כי בונר רשמית הוא 2.08 מ'). היכולת שלו לשמור על סנטרים לא רלוונטית כל כך כי דאנקן\ספליטר עושים את זה. הבעיה של בלייר בעיני יותר חמורה בחלק ההתקפי. אין לו קליעה מחצי מרחק, ניתור או טכניקה מרשימה והוא גם גמד. אני לא מבין למה פופ לא שולח אותו בטרייד לטובת פאוור הגנתי איכותי. כבר שנה שנייה שהוא רואה פירורי דקות(בצדק לחלוטין) בפלייאוף אחרי שבעונה הרגילה הוא פותח בחמישייה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 05, 2012 8:48 pm 
Hall of Famer

ראובן, לא מבין בכדורגל, כמעט לא רואה כדורגל. תכל'ס, אין לי מושג. (מה שכן, בזמנו מאד מאד אהבתי את זידאן, עוד אחד שהתבלט מאד בעיקר בעובדה שהוא פשוט גאון).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 06, 2012 4:39 am 
Junior

לבלייר דווקא יש ניתור והוא פינישר מצויין באיזור הטבעת... הירידות עליו כאן לא מוצדקות לדעתי.
הבעיה היא שדאנקן לא סנטר מסורתי, כבר לא דומיננטי ומרתיע כמו פעם, לכן המחסור בגודל של בלייר הופך להיות משמעותי יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 06, 2012 9:21 am 
Hall of Famer

King Chauncey כתב:
נתוני הריבאונד האישיים הרבה פחות מעניינים במקרה הזה מאשר נתוני הריבאונד הקבוצתיים כשכל אחד מהם על המגרש, ובכל מקרה המדגם קטן מדי כשדיאו הצטרף לא מזמן. פחות חשוב שבלייר נמרץ ומשיג יותר ריבאונדים בממוצע בעונה הרגילה מול 29 קבוצות שחלקן הנכבד לא מהווה לו בעיית מצ׳אפ. יריבות הפלייאוף הפוטנציאליות של הספרס, בעיקר הלייקרס וממפיס, הן סיוט מצ׳אפ בשביל בלייר, ובשביל דיאו פשוט לא.

המדגם של דיאו בספארס בהחלט קטן מדי, אבל מספרי הקריירה בריב' של דיאו בכלל לא מהווים מדגם קטן ומהם אפשר לראות שריב' גדול או אפילו בינוני הוא לא. אתה לא יכול לדבר על מדגם קטן במקרה של ריב' אישי לדיאו ואז לכתוב משפט שנתוני הריב' הקבוצתיים כשכל אחד מהם על המגרש, זה מה שחשוב. זה אותו מדגם, לא?

אני לא ממש עקבתי מה עשו הספארס העונה מול הקבוצות עם הקו הקדמי המאסיבי, אבל היו 2 משחקים מול הלייקרס. באחד ביינום שחט את הספארס עם מלאן ת'לפים ריב' ובשני הספארס שחטו את הלייקרס כשביינום לא היה משמעותי. סתם מעניין לבדוק במשחקים הללו את מספר הדקות של דיאו/בלייר (לא שאני יודע, יכול להיות שזה יתמוך בנק' של צ'ונסי).

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 06, 2012 9:45 am 
Hall of Famer

היו 3 משחקים של הלייקרס והספרס למעשה, בראשון הלייקרס ניצחו בקלות בסן אנטוניו (עם ה-30 ריב' של ביינום) כשאף אחד בקו הקדמי של הספרס לא משחק יותר מ-20דקות חוץ מדאנקן ששיחק 24 (בלייר-13, דיאו-17, ספליטר-15, בונר-20). בשני האחרים, הספרס שחטו את הלייקרס ב-20+ הפרש כשבלייר לא משחק באחד מהם ומשחק רק 7 דקות בשני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 06, 2012 10:30 am 
Junior

בלייר שחקן נהדר שאם היה משחק 30-40 דקות בקבוצה אחרת הוא היה בוודאות שחקן של דאבל דאבל.
הוא ריבאונדר מצוין ויש לו וינגספאן וסטנדינג ריצ' יוצאי דופן בהחלט לשחקן בגובה שלו, עובדה שהופכת אותו לחוסם לא רע בכלל ובטח שטוב מדיאו. הוא היה מתרומם טוב פעם מהרצפה, היום מכיוון שהוא משחק בלי ברכיים, זה לא ממש נכון. אבל הוא מחפה על זה ביכלת לבודד את עצמו פעם אחת עם פלג גוף עליון מאסיבי ופעם שנייה עם מרכז כובד נמוך שיוצר ספייסינג. גם ראנדולף עובד ככה וביום שהוא יפתח עוד כלים, הוא יהיה הרבה יותר קטלני וקשה לשמירה.

לא ברור לי למה שחף בוחר פעם אחר פעם ליצור "עובדות" בכח ביחס ליכלת של בלייר. האיש חי ונושם את הצבע ובסה"כ מדובר בשחקן צעיר שבהחלט יוכל לפתח עוד כלים עם הזמן. כרגע הוא משתמש בכח ובמאסה העדיפה שלו בכדי ליצור יתרון דאוון לואו. ואם הוא תופס מיקום שם, קשה מאוד לעצור אותו עם הפנים לסל. יש לו גם ידיים טובות מאוד ביחס לביג מן. הוא תופס כדורים לא קלים וגם תוך כדי תנועה. בכלל הוא די נייד ביחס למשקל העודף (שעלה מאז נכנס לליגה וזו הדאגה האמיתית).

דיאו הוא יופי של שחקן בסיטואציות מסוימות אבל כל השוואה בינו לבין בלייר היא מופרכת לחלוטין. דיאו הוא מוסר נפלא ושחקן אינטלגנטי מאוד. אבל מצד שני דיאו לא אוהב מגע, הוא שחקן רך מאוד והסיבה שהיום הוא משחק יותר בפנים מפעם היא שהוא פשוט כבד הרבה יותר ולא בשריר ד"א. כשדיאו נכנס לליגה הוא שיחק בכל תפקיד על המגרש אצלנו מפויינט ועד סנטר. אבל הדיפולט היה בעמדות החוץ. היום הוא כבר לא יכול לשחק שם.

אני חושב שזה עניין של מאצ' אפים. אתה בטח לא יכול לשים את דיאו מול הפרקינסים והביינומים של העולם. בלייר אולי נמוך, אבל לפחות יש לו מאסה. ההיסטוריה מלמדת שדווקא עם שחקן מהסוג הזה (אבל עם הרבה יותר הגנה- רוז) פופ הלך לא מעט שנים. ובכל מקרה, פופ לא אוהב להשתמש בשחקן אחד, זה לא חדש. הוא ישחק עם ארבעה שחקנים ברוטציה על פי המאצ' אפס כשמתוך הארבעה, שלושה ישחקו בכל ערב דקות משמעותיות. זה הכדורסל שלו. אני לא באמת חושב שפופ רוצה סנטר דומינטטי אחד. יש לו ארבעה שחקנים שכל אחד מהם הוא משהו אחר לגמרי ואף אחד מהם לא סנטר טקסטבוק. אבל ביחד הם משלימים לו את מה שהוא מחפש (מאסה, ניידות, יד מבחוץ ומסירה)

מכל מקום, בשורה התחתונה, התמונה שצויירה כאן בעד הספרס נראית לי ורודה מדי. יותר מדי תרחישים חיוביים ביחס לספרס ושחקניה אמורים להתממש... שוב, לא רואה את הספרס עוברת קבוצה עם מאצ' אפ רציני יותר מיוטה. ההתלהבות כרגע כמו זו מסוף העונה של הספרס (שחטפה את המקום הראשון בסיומת כשכולן היו עם הלשון בחוץ ורק היא באה רעננה- שאפו לפופ על כך, אבל עדיין היא לא הייתה דומיננטית כל העונה כמו הביג 3) נראית לי מעט מוגזמת. אני מוכן להתערב עם כל מי שרוצה שהספרס לא מסוגלים ללכת עד הסוף.
קבוצה מאוזנת עם שיטת משחק ברורה, אבל חסרים לה יותר מדי דברים בכדי ללכת עד הסוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 09, 2012 2:25 am 
Sophomore

shachaf78 כתב:
לא הייתי קובע בהכרח שהקריירה של קיי מארט פחות טובה מזו של מייקל רד(שאומנם עשה מספרים יפים אבל בקבוצות מסריחות) או של קרופורד(כנ''ל). שניהם ביחד ניצחו פחות משחקי פלייאוף מקיי מארט לבדו, שהיה אופציה שנייה בהתקפה בקבוצה שהגיעה פעמיים לגמר. לאח הידו יש איזשהו קייס.

לא הייתי משווה אותו בכלל לגריפין. גריפין הרבה יותר טכני, יותר חזק פיזית וכשהוא יפתח קליעה מחצי מרחק הפיק אנד רול שלו עם פול יהיה הדבר הכי בלתי עציר בליגה.

רואה עכשיו את המשחק של אולנדו ונזכרתי בזה...
מה הוא עשה שיש להידו קייס?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 09, 2012 8:49 am 
Senior

הידו היה חלק די משמעותי( המוח של אותה קבוצה)מקבוצה שהגיעה לגמר והעיפה בדרך את קליבלנד ובוסטון בלי ביתיות. קיי מארט קיבל אסיסטים לדאנקים מקיד בשתי העליות של הנטס לגמר שהיו בשנות השפל של המזרח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 09, 2012 8:52 am 
Hall of Famer

זאת דרך יפה ודמגוגית להציג את הדברים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 09, 2012 8:58 am 
Senior

אתה טוען שהיית לוקח את קיי מארט לפני הידו אם היית בונה קבוצה מ-0 בידיעה שהקריירות שלהם יתפתחו כמו שהן התפתחו? אני מסכים שלנטס, ספיציפית, עם קיד שמנהל את המשחק וג׳פרסון ב-3 מרטין יותר מתאים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 10, 2012 6:54 pm 
Junior

קיופיפלו כתב:
ממפיס ספרס אינדיאנה הלייקרס אוקלהומה סיטי מיאמי

שיקאגו - פילי זו סדרה קצת מבאסת. אמרתי לחבר שלי אוהד שיקאגו שלדעתי היו להם 10% סיכוי לאליפות עם רוז ועכשיו יש להם עשירית אחוז. נראה לי שהגזמתי ויש להם בסביבות חצי אחוז. אני לא יודע אם לפילי יש יותר מזה ולכן לא מהמר על מי תעלה מביניהן.
גם בוסטון-אטלנטה אני לא מהמר עדיין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 10, 2012 9:56 pm 
Sophomore

http://sports.walla.co.il/?w=/175/2531986

גרג אודן אלכוהוליסט?!
:bra_vo:

חזור למעלה
 פרופיל אישי