ראי שעל הקיר כתב:
חולון למיטב זכרוני נראתה טוב יותר ממכבי בליגה באופן עקבי למדי עוד לפני סדרת ההפסדים של אותו אפריל, היא הובילה את הטבלה עוד לפני זה למרות שקיבלה הפסד טכני עם 0 נקודות על המשחק עם החזיז במלחה, ניצחה את מכבי בחולון והייתה רחוקה מרחק של זריקת אין-אנד-אאוט, או טיפ קטן שהתפקשש או משהו כזה, מלנצח אותה גם בנוקיה. כל זה כאמור עוד לפני אותו אפריל. חולון גם הייתה יציבה ומאד ממושמעת. ועדיין עם כל אובדן הפחד וכל זה מכבי הפסידה לה על הקשקש.
השנה אני לא רואה קבוצה כזו. הקבוצות הבכירות שאמורות לשיטתך לנצל את מה שהן רואות מלאות בעיות גם הן. ירושלים ואילת אין מה לדבר, כל הזעזועים שהן עוברות השאירו אותן עם הלשון בחוץ. חיפה מוכשרת אבל לא יציבה ובעיקר פרועה, לא ממושמעת ולא שומרת. ראשון, שאפשר לומר שהיא הבכירה הנוספת, עם סגל קצר למדי וגם היא לא יציבה. אתמול הייתה רחוקה כמה מילימטרים (ושופט רחמן בן רחמן שלא שרק פאול ברור של ג'וליאן רייט על השלשה האחרונה) מלהפסיד בבית לקבוצה החלשה בליגה.
לגבי "בכל העונות שמכבי הפסידה אליפות היה את הרגע שהקבוצות הפסידו לפחד", זה חתיכת חכמה בדיעבד. ציור המטרה סביב חץ שכבר נורה. אני יכול להצביע על רגעים בדיוק כאלה בעונות שמכבי כן לקחה את האליפות בסוף (ובפער ניכר), ולמעשה בזמן אמת זה בדיוק מה שאמרו - כמעט בכל עונה אני שומע דיבורים על אבדן כושר ההרתעה של מכבי. אז לפעמים זה באמת קורה ואז אפשר להיות חכמים, בדרך כלל זה לא קורה ואז אומרים, טוב זה לא היה זה.
בקיצור, מה שאני אומר זה שמכבי בהחלט יכולה להפסיד את האליפות, אבל להגיד שמכבי בטוח כבר הפסידה את האליפות זה חתיכת אמירת "הופ" של הליגה לפני שהיא קפצה. יותר נכון, צעקת "הופ" עם רמקולים של הופעת רוק. מכבי מוגבלת וקצרה ובעייתית, הכל נכון. אבל גם שאר הליגה מוגבלת וקצרה ובעייתית.
אז הזכרון שלא לדעתי לא פועל הכי טוב. מכבי סיימה את העונה עם 9 הפסדים, חולון עם 7. מכבי סיימה את הסיבוב השלישי במאזן שלילי של 5-4 (כולל 4 הפסדים רצופים, בינהם לחולון). 3 הפסדים הגיעו בתקופת קטש בסיבוב הראשון. חולון נהנתה מזה שמכבי פשוט התפרקה בסיבוב השלישי והתחילה להפסיד לכל מה שזז, לפני זה איבוד המקום הראשון לא היה בתוכניות בכלל ולא היה תלוי בכלל בחולון.
בגלל ההתפרקות של מכבי בסיבוב השלישי, בדיעבד היום זה ברור שחולון הייתה קבוצה יותר טובה. אבל אם מכבי תמשיך ביכולת הנוכחית, אני בהחלט רואה אותה חוטפת עוד 2-3 אולי יותר הפסדים גם בבית העליון השנה.
אתה אומר שאין מי שייקח? אז אני קודם כל חושב שחיפה וראשון בהחלט יכולים. גם אילת בסיטואציה מסויימת (ולקבוצת של קטש יש את זה ברגעים האלה הרבה פעמים). אבל מעבר להכל השבועות האחרונים מוכיחים לבערך 80% מקבוצות הליגה שמכבי לא רק שפגיעה, לא צריך לשחק יותר מידי טוב בשביל לנצח אותה, פשוט צריך להאמין קצת ולהילחם וזה מספיק. וזה יגרום לזה כמו שאמרתי שמכבי תעבוד מאד קשה בשביל בכלל לעבור סדרות פלייאוף. וכשלוקחים את הסגל הקצר שלהם זה לטעמי עוד חלק משמעותי בסיכויים לאיבוד האליפות.