סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' מאי 18, 2025 1:43 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 108 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2013 11:05 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
לא זוכר אם הוא החטיא בסיום מול גליל (ואין לי כרגע זמן/כוח לבדוק). אני זוכר שבמלחה הוא היה ענק, אבל שם החטיא את הזריקה האחרונה. זה היה כזכור לי משחק החזרה של ג'נקינס לי-ם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2013 11:34 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
דבר אחד כן שונה בהפסדים בליגה השנה מההפסדים בשנים קודמות - גם אלה שמכבי הפסידה בהן אליפות וגם באלה שלא.
אני לא זוכר מקרה שבו מאמן של מכבי יצא ואמר בגלוי קבל עם ועולם, בפרפראזה כמובן, "יש לי אירופה על הראש, זה דורש ריכוז מקסימלי, אז על הזין שלי הליגה". אם כבר, הרבה לפני אלמנט אובדן ההרתעה שעליו אני שומע כמעט כל שנה, זה הדבר שנראה לי שונה השנה משנים קודמות. מאמן שאומר דברים כאלה מול כל העולם מן הסתם משדר את זה גם פנימה, ויהיה לו קשה לשכנע אחרי זה את השחקנים שהליגה בעצם לא על הזין.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2013 11:49 am 
Junior

oren_80 כתב:
לא זוכר אם הוא החטיא בסיום מול גליל (ואין לי כרגע זמן/כוח לבדוק). אני זוכר שבמלחה הוא היה ענק, אבל שם החטיא את הזריקה האחרונה. זה היה כזכור לי משחק החזרה של ג'נקינס לי-ם.

והפוגרום במלחה.

וה"נאצים,כולם פה נאצים"...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2013 12:06 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אני כמעט משוכנע שגם בגליל היתה לו החטאת רגע אחרון. אני חושב ששני המשחקים האלה קיבעו סופית את תדמית הנטול-ביצים של הלפרין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2013 12:07 pm 
Junior

oren_80 כתב:

הנה השניות האחרונות של המשחק ההוא (תודה, אורן, בפעם המיליארד).

http://www.youtube.com/watch?v=y3k03NGyV-E&t=4m38s

החטיא כמו ענק, התענוגי היה 3 שניות לסיום, מכבי לקחו פסק זמן ואחריו הלפרין זרק שלשה מהפינה (לא קלה) שפגעה בחישוק ויצאה החוצה.
זוכר את המשחק הזה כאילו הוא היה אתמול.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

נערך לאחרונה על ידי צוד בתאריך ב' מרץ 11, 2013 12:22 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2013 12:11 pm 
Hall of Famer

אני חושב שהמשחק הכי טראגי של יותם אותה עונה היה בחוץ נגד בדאלונה. הוא פישל שם לגמריי בסוף ומכבי איבדה את המשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2013 12:15 pm 
מנהל פורום

צוד כתב:
oren_80 כתב:

הנה השניות האחרונות של המשחק ההוא (תודה, אורן, בפעם המיליארד).

http://www.youtube.com/watch?v=y3k03NGyV-E&t=4m38s

לא החטיא ולא כלום, התענוגי היה 3 שניות לסיום, למכבי לא נשאר יותר מדי מה לעשות.

צוד, לא הסתכלת בלינק עד הסוף. מה שקרה מייד אחרי הסל לא נחשב. מכבי לקחו פסק זמן וחזרו ממנו בדיוק כמו שזכרתי - הלפרין זורק שלשה מהפינה (לא קלה) שפוגעת בחישוק ויוצאת החוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2013 12:24 pm 
Junior

לא יודע מה אתה רוצה, ציטטת אותי באופן מעוות.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2013 1:47 pm 
Hall of Famer

בהמשך למה שאמרתי קודם על דיבורי "הליגה על הזין" של בלאט, שמעתי את שמעון מזרחי ועוד כמה אנשים במכבי מדברים על זה שהמקום הראשון כבר מובטח. יכול להיות שהם לא מכירים את שיטת המשחקים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2013 3:27 pm 
Sophomore

בכדורסל הישראלי אף פעם לא מאוחר לשנות את השיטה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2013 4:21 pm 
Senior

ראי שעל הקיר כתב:
חולון למיטב זכרוני נראתה טוב יותר ממכבי בליגה באופן עקבי למדי עוד לפני סדרת ההפסדים של אותו אפריל, היא הובילה את הטבלה עוד לפני זה למרות שקיבלה הפסד טכני עם 0 נקודות על המשחק עם החזיז במלחה, ניצחה את מכבי בחולון והייתה רחוקה מרחק של זריקת אין-אנד-אאוט, או טיפ קטן שהתפקשש או משהו כזה, מלנצח אותה גם בנוקיה. כל זה כאמור עוד לפני אותו אפריל. חולון גם הייתה יציבה ומאד ממושמעת. ועדיין עם כל אובדן הפחד וכל זה מכבי הפסידה לה על הקשקש.
השנה אני לא רואה קבוצה כזו. הקבוצות הבכירות שאמורות לשיטתך לנצל את מה שהן רואות מלאות בעיות גם הן. ירושלים ואילת אין מה לדבר, כל הזעזועים שהן עוברות השאירו אותן עם הלשון בחוץ. חיפה מוכשרת אבל לא יציבה ובעיקר פרועה, לא ממושמעת ולא שומרת. ראשון, שאפשר לומר שהיא הבכירה הנוספת, עם סגל קצר למדי וגם היא לא יציבה. אתמול הייתה רחוקה כמה מילימטרים (ושופט רחמן בן רחמן שלא שרק פאול ברור של ג'וליאן רייט על השלשה האחרונה) מלהפסיד בבית לקבוצה החלשה בליגה.
לגבי "בכל העונות שמכבי הפסידה אליפות היה את הרגע שהקבוצות הפסידו לפחד", זה חתיכת חכמה בדיעבד. ציור המטרה סביב חץ שכבר נורה. אני יכול להצביע על רגעים בדיוק כאלה בעונות שמכבי כן לקחה את האליפות בסוף (ובפער ניכר), ולמעשה בזמן אמת זה בדיוק מה שאמרו - כמעט בכל עונה אני שומע דיבורים על אבדן כושר ההרתעה של מכבי. אז לפעמים זה באמת קורה ואז אפשר להיות חכמים, בדרך כלל זה לא קורה ואז אומרים, טוב זה לא היה זה.
בקיצור, מה שאני אומר זה שמכבי בהחלט יכולה להפסיד את האליפות, אבל להגיד שמכבי בטוח כבר הפסידה את האליפות זה חתיכת אמירת "הופ" של הליגה לפני שהיא קפצה. יותר נכון, צעקת "הופ" עם רמקולים של הופעת רוק. מכבי מוגבלת וקצרה ובעייתית, הכל נכון. אבל גם שאר הליגה מוגבלת וקצרה ובעייתית.

אז הזכרון שלא לדעתי לא פועל הכי טוב. מכבי סיימה את העונה עם 9 הפסדים, חולון עם 7. מכבי סיימה את הסיבוב השלישי במאזן שלילי של 5-4 (כולל 4 הפסדים רצופים, בינהם לחולון). 3 הפסדים הגיעו בתקופת קטש בסיבוב הראשון. חולון נהנתה מזה שמכבי פשוט התפרקה בסיבוב השלישי והתחילה להפסיד לכל מה שזז, לפני זה איבוד המקום הראשון לא היה בתוכניות בכלל ולא היה תלוי בכלל בחולון.

בגלל ההתפרקות של מכבי בסיבוב השלישי, בדיעבד היום זה ברור שחולון הייתה קבוצה יותר טובה. אבל אם מכבי תמשיך ביכולת הנוכחית, אני בהחלט רואה אותה חוטפת עוד 2-3 אולי יותר הפסדים גם בבית העליון השנה.

אתה אומר שאין מי שייקח? אז אני קודם כל חושב שחיפה וראשון בהחלט יכולים. גם אילת בסיטואציה מסויימת (ולקבוצת של קטש יש את זה ברגעים האלה הרבה פעמים). אבל מעבר להכל השבועות האחרונים מוכיחים לבערך 80% מקבוצות הליגה שמכבי לא רק שפגיעה, לא צריך לשחק יותר מידי טוב בשביל לנצח אותה, פשוט צריך להאמין קצת ולהילחם וזה מספיק. וזה יגרום לזה כמו שאמרתי שמכבי תעבוד מאד קשה בשביל בכלל לעבור סדרות פלייאוף. וכשלוקחים את הסגל הקצר שלהם זה לטעמי עוד חלק משמעותי בסיכויים לאיבוד האליפות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2013 5:49 pm 
Hall of Famer

לא אמרתי שמכבי בשום אופן לא תפסיד את האליפות ושאין מי שייקח. להיפך, אמרתי שזה בהחלט אפשרי, אולי יהיה מי שייקח ואולי לא. אתה לעומת זאת אומר שמכבי כבר הפסידה את האליפות על בטוח ("בכוונה אני אומר כש ולא אם"), לא הייתי אומר שזה שחצני כי אתה לא מדבר בהכרח על חיפה, נשאיר את זה כאמירת "הופ" של כל הליגה לפני שקפצו, כמו שאמרתי. אמרתי גם שכמו שיש למכבי בעיות, יש לשאר הליגה גם כן בעיות, לא בהכרח בעיות קטנות משל מכבי. אז להגיד שזה לא ריאלי שמכבי תפסיד את האליפות? ממש לא, לא אמרתי בשום מקום דבר כזה, זה ריאלי גם בשנים יותר טובות של מכבי. להגיד שזה סגור ובטוח שהיא תפסיד את האליפות, שזה מה שאתה אומר? זה כבר קפיצה גדולה מדי קדימה, בינתיים בלי כיסוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2013 6:08 pm 
Senior

זאת תחושה ראי, לא משהו עם עובדות בשטח, או ניסיון להגיד שמכבי איבדה אליפות וכו', פשוט תחושה. יש מומנטום של עונה ואני מרגיש שהמומנטום של העונה הזאת הולך לכיוון שמכבי לא תהיה אלופה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2013 7:36 pm 
Freshman

[/quote]
אז הזכרון שלא לדעתי לא פועל הכי טוב. מכבי סיימה את העונה עם 9 הפסדים, חולון עם 7. מכבי סיימה את הסיבוב השלישי במאזן שלילי של 5-4 (כולל 4 הפסדים רצופים, בינהם לחולון). 3 הפסדים הגיעו בתקופת קטש בסיבוב הראשון. חולון נהנתה מזה שמכבי פשוט התפרקה בסיבוב השלישי והתחילה להפסיד לכל מה שזז, לפני זה איבוד המקום הראשון לא היה בתוכניות בכלל ולא היה תלוי בכלל בחולון.
[/quote]

'איבוד המקום הראשון לא היה בתוכניות בכלל ולא יה תלוי בחולון' ?
אני מבין שבספר החוקים שלך הליגה מתחילה שהמקום הראשון שייך לאלקטרה ואז היא יכולה ל'אבד' אותו.

אז..
1. חולון פשוט היתה קבוצה טובה יותר מאלקטרה באותה עונה, בזמן אמת על הפרקט.
2. תבדוק את הסיבוב הראשון של חולון
3. חולון ניצחו את אלקטרה 3 פעמים לעומת הפסד 1, את אותו הפסד כפי שראי ציין הוא הוכרע בשניות הסום בהחטאה + פאוול על טאקר שלא נשרק (לדעתי)

לסיכום, אלקטרה נהנתה באות עונה מזה שלחולון היה סיבוב ראשון חלש + משחק החזיז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2013 8:57 pm 
Junior

שידור (לא משהו) למשחקי הערב:
http://www.panet.co.il/Ext/players/flv/ ... &type=rtmp

הפועל ת"א ב10 יתרון, ארז ממש שידרג את הקבוצה. אם המגמה תימשך כפי שהיא, ובהתייחס למשחק אמש של מכבי, תוצאת הדרבי במחזור הקודם עוד תיראה הגיונית...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2013 10:04 pm 
Freshman

גינות מיכאל כתב:
שידור (לא משהו) למשחקי הערב:
http://www.panet.co.il/Ext/players/flv/ ... &type=rtmp

הפועל ת"א ב10 יתרון, ארז ממש שידרג את הקבוצה. אם המגמה תימשך כפי שהיא, ובהתייחס למשחק אמש של מכבי, תוצאת הדרבי במחזור הקודם עוד תיראה הגיונית...

תודה על הלינק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2013 10:15 pm 
Hall of Famer

לגבי עונת 2007-2008 העליזה , צריך לציין גם את בני השרון שניצחה 3 פעמים את מכבי ( בבית ב-20 הפרש - עד עכשיו אני זוכר את הזעקות של רסקין אחרי דאנק של בלצ'ר בגארבג' , ופעמיים נוספות ביד אליהו ) , והפסידה לה על חודו של סל בפיינל פור . אלמלא הפסד במחזור האחרון של בני השרון לגליל עליון מכבי בכלל הייתה מסיימת את הליגה במקום השלישי ...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2013 10:19 pm 
Freshman

עזוב תיתן לקוף לקבוע מתוך 'עובדות בשטח' שאלקטרה 'איבדו' את המקום הראשון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2013 10:26 pm 
מנהל פורום

וצריך גם לציין שלעובדה שבני השרון סיימו במקום השלישי ולא בשני אין שום חשיבות משום בחינה אפשרית לאותה עונה. אאל"ט אפילו שלב רבע גמר לא היה באותה עונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2013 10:27 pm 
Hall of Famer

אכן , אך זה כן רלוונטי ( במידה מסוימת ) לדיון עד כמה מכבי הייתה קרובה לסיים במקום הראשון .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2013 10:28 pm 
מנהל פורום

בהחלט ייתכן. סתם הוצאתי קיטור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 12, 2013 12:43 am 
Senior

אז אני צריך שוב לציין שמכבי הפסידה 5 פעמים בסיבוב השלישי (מתוך 9 הפסדים סה"כ). שסדרה של הפסדים כולל קבוצות חלשות כמו גליל, אשקלון ונהריה הביאה אותה לשם בכלל. זה בדיוק מה שאמרתי, חולון לא הייתה טובה יותר בצורה ברורה לאורך על העונה. חולון הייתה טובה יותר בצורה ברורה כשהעונה נגמרה אחרי שמכבי הפסידה לכל מה שזז בסיבוב השלישי. בסוף העונה בהחלט ניתן היה להגיד שחולון טובה ממכבי. אבל בסוף הסיבוב השני האם זה היה המצב? ממש לא. חולון אפילו לאורך רוב העונה בכלל הייתה מאוחרי בני השרון אם אני לא טועה, לא רק מכבי. הפציעה של בלצ'ר (נראה לי שזאת השנה שהוא נפצע) בסיבוב השלישי, בנוסף להתפרקות של מכבי עזרה לחולון לתפוס את המקום הראשון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 12, 2013 12:50 am 
Hall of Famer

הרצליה שומטת היום יתרון 6 דקה לסוף ומפסידה בנקודה לגלבוע . ניצחון היה מעמיד את הקבוצה בעמדה לא רעה בכלל לפלייאוף העליון ( יתרון בשוברי שיוויון מול נתניה , אשדוד והפועל ת"א ) , אבל העונה אפילו ראי כבר לא יצחק עלי שאני רוצה לסיים שמיני ולקבל את מכבי ת"א ...

רייס החטיא שלשה עם הבאזר אבל היה נהדר ( 22 נקודות , 4/6 ל-3 ) . לא יודע מה בדיוק קרה עם בק , אבל הוא קיבל 11 דקות בלבד , מה שאפשר בשעה טובה דקות רבות לרוזפלט ( 14 נק' , 5 ר' ) וגיא לביא .
סאנדרס ( 31 נק' , 11/15 מהשדה ) ויבזורי ( 16 נק' , 7/11 ) ממשיכים בכושר הנהדר שלהם לאחרונה .

הפועל ת"א "עוברת פאזה" , ומקבלת תרומה משמעותית גם משני הזרים החדשים , מעניין עד כמה הישראלים הפחות בולטים שם ( יותם שירן , גל איתן ויוני ניר ) יקבלו דקות מעתה .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 12, 2013 12:54 am 
Senior

הפועל ת"א בשבוע הבא משחק קריטי על העליה לפלייאוף העליון. ניצחון של הפועל ת"א והיא תהייה מאד קרובה לשם. והאמת עליה של הפועל ת"א על חשבון נתניה (תסלח לי נתניה) היא ברכה לכדורסל. עוד דרבי, עוד משחק נגד ירושלים. יכניס הרבה מאד עניין בפלייאוף העליון ובצדק אם זה גם יקרה. בכלל הפועל עכשיו עם 4 זרים, אחד המאמנים הטובים בליגה, הקהל הטוב בליגה, בריאה ועם ביטחון יכולה ללכת רחוק מאד עד סוף העונה. אפילו עד משחק גמר מול מכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 12, 2013 1:01 am 
Hall of Famer

דובראש כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
כי בנוקיה יש, שים לב, העולם עוצר את נשימתו - כנס רובוטיקה!

מישהו פעם בדק את אפקט מכבי המפורסם:
לדוגמא לספור את כל הנצחונות שהיו על הצהובים משנת 2000 ואז לראות כמה משחקים לאחר מכן נגמרו בהפסד של הקבוצה שניצחה אותה?
האם מדובר על 80% ?70%? או בקושי 50%?

פתחתי נושא חדש בנושא .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 108 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו 8 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה