סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' מאי 18, 2025 1:45 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 99 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2013 10:51 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
תודה, משום מה חשבתי שלאולימפיאקוס ניצחון אחד פחות.

ככה שאם מכבי מפסידה לברצלונה וקאחה מנצחת את סיינה, מכבי יכולה לשאוף מקסימום למקום שלישי, נכון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2013 10:55 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אם מכבי מפסידה היא בכל מקרה לא תסיים יותר משלישית בלי קשר לתוצאות האחרות כי המנצחת במשחק בין אולימפיאקוס לחימקי תעבור אותה בודאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2013 11:06 am 
מנהל פורום

בטוח (אין לי כח לעשות את החישובים בעצמי וגם ראיתי במקום אחר שדובי יעקובוביץ' טען שזה מביך ואני לא רוצה לבייש את עצמי)? אם סיינה מצטרפת לבית משולש-מרובע כלשהו הניצחון האסטרונומי של מכבי עליה לא עוזר לה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2013 11:07 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
מעניין אגב מה המצב של אולימפיאקוס לקראת המשחק מול חימקי. שני הגדולים הפצועים עדיין לא שיחקו מול פנר, פאוול שנפצע מול מכבי שיחק רק 7 וחצי דקות ולא נראה משהו בכלל. עכשיו כשאני חושב על זה, יש מצב ל-12 הפרש שם אולי.
דרך אגב, אם שוב הזכרנו את כל הגדולים הפצועים של אולימפיאקוס, אין מנוס מהמשך מעקב שרמדיני. אז גם כשכמעט כל הקו הקדמי פצוע הוא מקבל מעט יחסית. 11 וחצי דקות, בהם קלע 4, זרק רק פעם אחת משדה והלך פעם אחת לקו. לפחות לקח 5 ריבאונד שזה יפה.

עריכה: טעות שלי, אני רואה שפרינטזיס כן חזר.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2013 12:44 pm 
Sophomore

ראובן: אם מכבי מפסידה ואולימפיאקוס מנצחת, מן הסתם אולימפיאקוס תסיים שנייה. אם אולימפיאקוס מפסידה, תקבל בית מרובע – ואם אתה רוצה שהוא יהיה עם סיינה, למכבי יהיה בבית כזה הפרש +6, ולחימקי לפחות +17.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2013 1:53 pm 
Hall of Famer

בקיצור אם מכבי מנצחת בברצלונה היא עולה ממקום -2

מכבי תסיים 5 מחוץ להצלבה רק במקרה של הפסד לברסה,ניצחון ביתי של ויטוריה על סיינה והפסד ביתי של אולימפיקוס למוסקבה עד 11 הפרש.

סיכוי של 60:40 לטובת מכבי ........... 8)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2013 3:34 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

בקיצור מכבי די חייבת לנצח את ברסה, כי אני נותן לויטוריה 90% סיכוי מול סיינה הגמורים בבית וחימקי חייבת לנצח גם ואני נותן להם 60% לנצח את היוונים שחסרים גבוהים ואאל"ט הבטיחו מקום בהצלבה, למרות שאולימפיאקוס עדיין רוצים להבטיח ביתיות אז הם ילחמו. בכל מקרה אני מת שאחרי כל כך הרבה הפסדים רצופים לספרדים סוף סוף ננצח אותם במיוחד שהם חסרים שחקנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2013 3:44 pm 
Sophomore

אולימפיאקוס עוד לא הבטיחה מקום בהצלבה: בבית מרובע היא תסיים אחרונה אם תפסיד לחימקי בהפרש 12 ומעלה (אם קאחה תנצח את סיינה), או 21 ומעלה (אם סיינה תנצח).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2013 5:11 pm 
Junior

מה מצבה של חימקי במקרה של ניצחון ב11 או פחות?

או כשאלה שמנוסחת בצורה ברורה : האם יש לחימקי חשיבות להפרש שבו היא מנצחת שמעלה אותה ממקום 3 ל-2 או שכל ניצחון שלה בכל הפרש מביא אותה לאותו מקום?

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2013 5:27 pm 
מנהל פורום

ינינ, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2013 5:31 pm 
Junior

לפי ההבנה (והבדיקה) שלי - ואני שם רגע בצד את הבית המרובע - גם בבתים משולשים של חימקי-אולימפיאקוס-סיינה/קאחה יש חשיבות להפרש שבו חימקי תנצח את אולימפיאקוס, אבל מספיק לה נצחון בהפרש קטן מאוד של 2-3-4 נקודות כדי להיות במקום השני בבתים כאלה ונצחונות ב-6-7-8 נקודות מספיקים למקום הראשון (ששווה מקום שלישי), בכל מקרה פחות מ-11.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2013 5:51 pm 
Junior

אבל אם אני מבין נכון את הטבלה אין אפשרות שחימקי כמנצחת תהיה בבית משולש "בלבד" אם מכבי מפסידה (ואם מכבי מנצחת אז מה אכפת לה מחימקי)

כלומר היא תהיה שם עם מכבי , אולימפיאקוס (שהפסידה לה) והמנצחת בין סיינה לקאחה.

אם חימקי מפסידה אז מקומות 2-3 סגורים למכבי ואולימפיאקוס (בסדר הזה או ההפוך תלוי בתוצאה של מכבי) והמקום הרביעי סגור למנצחת בין קאחה לסיינה ובכל מקרה לא יהיה של חימקי.

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2013 5:55 pm 
Junior

אכן, חשבתי שהשאלה שלך היא בעצם - האם לחימקי יש מה להתאמץ בכל מקרה (בלי קשר לתוצאה שמכבי תשיג) והתשובה היא שכן, אבל לא עד כדי 11 הפרש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2013 5:57 pm 
Sophomore

כן, אם חימקי מפסידה היא בחוץ. אם היא מנצחת, להבנתי מספיק לה ניצחון בשתיים כדי להוביל בבית משולש עם קאחה, וניצחון בחמש כדי להוביל בבית משולש עם סיינה. בבית מרובע היא בכל מקרה תהיה ראשונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2013 6:03 pm 
Junior

תודה בכל מקרה.
בדקתי תוך כדי בעצמי

ניצחון של חימקי אפילו בנקודה אחת מבטיח לה את המקום הראשון בבית המרובע (והשני בכללי) אם מכבי תפסיד.
ככה שאין לה סיבה לעשות מאמץ ולנצח ב11 אם זה יסתובב סביב ההפרש הזה בדקות האחרונות.

במצב הפחות מעניין מבחינת מכבי שמנצחת בברצלונה אז חימקי צריכה ניצחון ב5 כפי שזיו אמר כדי להבטיח עלייה בבית משולש עם סיינה ואולימפיאקוס (ואז היא ראשונה בבית כזה = מקום שלישי)

בבית משולש עם אולימפיאקוס וקאחה לבורל אין משמעות להפרש מבחינת חימקי שגם נצחון בנקודה יספיק לה כדי לסיים ראשונה בבית שכזה = מקום שלישי כללי

בקיצור לא נראה שמההפרש של חימקי תבוא הישועה.
אם יגיע המשחק לדקות האחרונות והיא תוביל 6-7 זה יהפוך לבונקר.

(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2013 6:08 pm 
Sophomore

לפחות כל המשחקים בשבוע הבא יערכו באותו יום ובאותה שעה, למעט הדרבי הטורקי הלא רלוונטי לכלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2013 6:10 pm 
Junior

zurkin כתב:
לפחות כל המשחקים בשבוע הבא יערכו באותו יום ובאותה שעה, למעט הדרבי הטורקי הלא רלוונטי לכלום.

אכן, כל המשחקים כולל שני המשחקים החשובים בבית המקביל - שאלה בעצם מפגשים ישירים בין ה-4 שהבטיחו עליה שיכולים לטרוף את כל תמונת המיקומים בבית. ככה שגם חישובים של "את מי אני רוצה בהצלבה" הם לא אפשריים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2013 6:37 pm 
Sophomore

זאת הזדמנות גם להגיד מילה טובה על הטופ 16 החדש. אם נשים רגע בצד את הויכוחים על עלייה או ירידה ברמת היורוליג, נוצרה פה תחרות מעולה. כבר בשנה הראשונה ראינו 11-12 קבוצות שנלחמות על עלייה להצלבה עד הרגע האחרון (כמעט). חוצמזה, מתוך ה16 קבוצות אפשר להגיד שבלי פשיטת הרגל של ז'לגיריס ובזבוז הכסף הנוראי של פנרבחצ'ה יכלו בקלות להיות כאן עוד שתי מועמדות חזקות לעלייה.

הבעיה היא בעיקר בהגרלה של השלב הראשון או יותר נכון בדירוג של הקבוצות, שיכול להכניס קבוצות כמו אלבה ובשיקטאש לטופ 16 למרות שהן ממש לא ברמה. אם בשנה הבאה קובאן תצטרף, יחד עם (אולי) גלאטסראיי, ומילאנו (על אף שהם רחוקים מאוד מהיורוליג כרגע) ופנרולקר ינצלו את התקציב שלהם בהצלחה גדולה יותר, יכול להיות אחלה של טופ 16.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2013 7:40 pm 
Junior

בהחלט מילה טובה.

ועדיף טופ 16 עם 4-5 קבוצות פחות טובות מאשר טופ 10 או טופ 12 שמשאיר קבוצה חזקה בחוץ בגלל הגרלה גרועה בשלב הראשון.

(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2013 8:03 pm 
Hall of Famer

מצד שני, זה קצת ארוך מדי לטעמי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2013 8:04 pm 
Junior

הוא טוב לא בגלל שהוא צמוד. יכולות להיות שיטות גרועות שמביאות למצבים צמודים. הוא טוב כי הוא מפגיש בין הקבוצות הטובות הרבה פעמים. בסופו של דבר העליה פה מוכרעת על העובדה שהיו הרבה משחקים טובים בין כל הקבוצות, הן נאבקות ביניהן באופן ישיר, אי אפשר לטעון שלא היה צ'אנס, שמחלה או פציעה או שביתה או שריקה הכריעו את העניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2013 8:57 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לא ארוך מדי ולא נעליים. ככה צריך להיות, ואם צריך לקצר משהו זה דווקא את השלב הראשון.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2013 9:53 pm 
Sophomore

הסיכוי היחיד של מכבי לנצח בברצלונה נובע מחוסר העניין של הספרדים במשחק ומהרצון של מאמנם לשמור כוחות ולהימנע מפציעות לקראת רבע הגמר. צריך לזכור שהספרדים משחקים ביום שני הקרוב משחק ליגה קשה נגד ולנסיה, ביום ראשון הבא (או בשבת אם הם יצליחו להקדים) יש להם משחק חוץ לא קל בליגה ובשלישי וחמישי הם משחקים ברבע הגמר (5 משחקים ב-10 ימים). אני מניח שהם יעדיפו לוותר על המשחק הכי פחות חשוב בעשרה ימים הללו וברור שזה המשחק נגד מכבי. ברור שהם לא יתנו למכבי את המשחק בכוונה אבל סביר להניח שנראה רוטציה ארוכה ולא הרבה דקות משחק לשחקנים החשובים כמו נבארו (שגם כך פצוע לא מעט העונה), לורבק, ג'וואי וטומיץ. אם נוסיף לזה את העובדה שפיט מייקל גמר את העונה ושמכבי תילחם על חייה, נקבל משחק שהוא משהו כמו 50-50.
את סיינה אני לא רואה מנצחת בויטוריה (למרות שבבית המשוגע הזה הכל יכול לקרות) אבל נראה לי סביר מאוד שאולימפיאקוס, שקיבלה חזרה את פאוול ופרינטזיס, לא תוותר על משחק ביתי כל כך חשוב ושגם השופטים יעזרו לה פה ושם, מול קבוצה די דומה לה ברמתה שמתקשה מאוד במשחקי החוץ (ניצחה בטופ 16 בקושי בבשיקטאש ובויטוריה שהיתה באותה התקופה בשיא השפל לאחר שאיבדה את אולסן).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2013 10:28 pm 
Sophomore

חימקי התגלתה השנה כקבוצת חוץ די מוגבלת, ובפיראוס גם קבוצות מאוד טובות מתקשות לנצח.

לברצלונה יש משחקים חשובים יותר, כמו שנאמר כאן, וסביר להניח שפסקוואל ינהיג רוטציה מאוד ארוכה וינסה המון דברים לקראת שלב רבע הגמר. אין סיכוי שהוא יסכן את השחקנים שלו יתר על המידה. נקע של נבארו עלול לעלות לו בעונה שלמה.

אני מניח שבמכבי היו מסתפקים בהבטחת ההעפלה בשבוע הזה על פני הסיכוי להבטיח את הביתיות בשבוע הבא בעוד שעל כף המאזניים השנייה נמצאת סכנת ההדחה מהמפעל.

בבית המקביל אי אפשר לדעת כלום, כך שהמאבק על המקום השני הוא נטו מאבק על ביתיות (או העפלה) ולא על זהות היריבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2013 10:29 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ברצלונה שיחקה בסיינה בלי טומיץ, נבארו ומיקל, 60% מהחמישייה שלה! היו להם רק 7 שחקנים בכירים + שלושה צעירים (טודורוביץ שיחק 14 דקות ואלחנדרו ארבינס (?) 19 דקות) והם עדיין ניצחו ב-8 הפרש בחוץ. יש להם פשוט יותר מדי שחקנים טובים. ג'וואי דפק 22 (9/10) + 12 ואינגלס קלע 20. אלו שני שחקנים שפותחים בכל קבוצה אחרת באירופה. כנ"ל הוארטס שעולה מהספסל. מכבי תהיה חייבת להגביל את הגבוהים שלהם איכשהו (יש שם גם את וואלאס ולורבק, ג'יזס...). לא לשכוח שבעונה שעברה במשחק האחרון של הטופ 16 מכבי הגיעה לברצלונה ששיחקו בלי נבארו ופסקוואל בקושי שיתף את לורבק ואפילו נתן 20 דקות משותפות לרבסאדה ופרז הצעירים ועדיין הם ניצחו בלי בעיות מיוחדות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 99 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה