טורניר הקדם האולימפי מתחיל מחר. משחק ראשון כבר ב-15:30, ברזיל-מונטנגרו. ב-21:00 סלובניה-קרואטיה, שזה ממש אחלה (ואולי המשחק המסקרן ביותר בשלב הבתים). רשמתי סקירה קלילה ל"חבר'ה" שלי (עם ציון שחקנים "מעניינים" מהנבחרות השונות, לא בהכרח הטובים ביותר), אז אשתף אותה פה:
יתקיימו ארבעה טורנירים עם 24 נבחרות סך הכל. כל טורניר מחולק לשני בתים בני 3 קבוצות שמשחקות מחזור משחקים, ואז 2 הראשונות עולות, מצטלבות עם הבית המקביל לשני חצאי גמר, גמר - והמנצחת עולה להתמודד באולימפיאדה (סך הכל 4 מנצחות).
טורניר ביוון יוון, הרפובליקה הדומיניקנית (כריס דוארטה, אדראס פליז), מצרים סלובניה (דונצ'יץ', ניבו, פרפליץ'), קרואטיה (זובאץ', סאריץ', הזוניה), ניו-זילנד יוון ביתית, בהובלת יאניס, 4 שחקני פאו', 3 שחקני אולימפיאקוס, 2 שחקני פנרבחצ'ה (קלאתס ופאפאיאניס) - כולם הגיעו לפיינל-פור היורוליג השנה. חמישייה די מושלמת: קלאתס-ווקאפ-פאפאניקולאו-יאניס-פאפאיאניס. הגנה, סייז וכו'. שני פאפא, שני יאניס, שני אחים (קוסטאס סנטר מחליף שכזה) מה עוד אפשר לבקש... הספסל לא משהו: מיטוגלו, לרנצקיס (שניהם לפחות תורמים קליעה מבחוץ, שזה כמובן קריטי לצד יאניס, קל וחומר בכדורסל בינ"ל), ולא עוד הרבה (אבל בנבחרות אחרות המצב לא טוב יותר).
טורניר בלטביה לטביה (ללא פורזינגיס הפצוע, אותו סגל שעשה פלאים וסיים במקום החמישי באליפות העולם אשתקד), גיאורגיה (שנגליה, ביטדזה, ג'ו תומאסון!), פיליפינים ברזיל (הוארטס בן ה-41!, ראול נטו, ברונו קבוקלו), מונטנגרו (ניקולה ווצ'ביץ'), קמרון
טורניר בפורטו-ריקו פורטו ריקו (חוזה אלברדו), איטליה (גאלינרי, ניקולו מלי), בחריין ליטא (סאבוניס), מקסיקו (פול סטול - בן 38.5), חוף השנהב (דיון תומפסון)
עד כאן אני הולך על הפייבוריטיות (אני מניח) בכל טורניר: יוון ולטביה הביתיות, וליטא.
טורניר בספרד ספרד (לורנזו בראון, סרחיו יול, האחים הרננגומז), אנגולה, לבנון בהאמס (באדי הילד, אריק גורדון, דיאנדרה אייטון), פולין (ג'רמי סוהאן מהספרס, סלוטר, פוניטקה, סוקולובסקי, בלצ'רובסקי), פינלנד (ללא מרקאנן) הבהאמס לא הרשימו במשחקי ההכנה - הפסד ב-27 הפרש ליוון, ו-13 הפרש למונטנגרו. נלך על הפתעה - התעלות של נבחרת פולין - שמאוד מחוברת כבר כמה שנים עם אותו סגל שרץ - הפעם בתוספת סוהאן, וניצחון שלה על ספרד.
_________________ קצת אחרי הסידרה של מכבי מול פאו' , דיוויד פרדמן מנסה לדרבן את האוהדים להגיע לפיינל פור הליגה האדריאטית: "זו גם ההזדמנות לכל מי שיצא לפני הסיום של משחק 4 להודות לקבוצה, וגם ליהנות מהפיינל פור".
24.4.2012
|