הו וואו. יש פה כמה תגובות מופרכות לחלוטין שדורשות התייחסות, בבחינת I can’t go to bed, someone is wrong on the internet…
* דוברת לא נראה כמו שחקן שהפציעות הכריעו אותו ודווקא בגלל איך שהוא מזיז את הרגליים מצויין בהגנה, הרושם שלי היא שהבעיה שלו בהתקפה היא הרבה יותר מנטאלית מאשר פיזית. האם יש לו מקום בהפועל ירושלים שרוצה ללכת על שלושה תארים? זאת שאלה נפרדת ואני לא בטוח שהתשובה עליה חיובית, אבל אין לי ספק שאם הוא עובר לקבוצת ליגה ומקבל 25 דקות למשחק, הוא עוד ייראה מצויין.
* טאריק פיליפ - האם יש מישהו שאשכרה ציפה לקבל מההחתמה הזו משהו אחר? כן. אני. פיליפ חתם בקבוצה לפני שבועיים ושיחק את משחק הבכורה שלו לפני שבוע. נראה לי שקצת מוקדם לסכם את התרומה שלו לקבוצה, אבל בינתיים הוא הראה שהוא שומר יוצא דופן וסביר מאוד להניח שבהמשך נראה ממנו משמעותית יותר גם בהתקפה, כי זה מה שהוא שווה בהתקפה כל הקריירה שלו. האם אפשר היה להוסיף עוד איזה 200k ולקבל גארד שגם נותן הגנה אדירה וגם יותר טוב בהתקפה? כנראה שכן. האם במחיר של פיליפ אפשר היה לקבל גם הגנה כמו שלו וגם התקפה ברמה גבוהה? כנראה שלא. האם הפועל היתה קבוצה יותר טובה אם היו מביאים מישהו שנותן יותר בצד ההתקפי על חשבון ההגנה (נניח בייטמון כזה)? לא בטוח בכלל.
* בגדול, הבעיה היחידה שיש להפועל השנה זו הפועל תל אביב. אם ינאי לא היה עושה את מה שהוא עושה השנה, כל הביקורת (או לפחות רובה, בכל זאת אוהדי הפועל ירושלים) על הקבוצה עד עכשיו היתה נשמעת די מגוחכת. הפועל פתחה מעולה ביורוקאפ ובליגה, אם לא תעשה יותר מדי שטויות היא נראית כמו פייבוריטית די חזקה לביתיות ברבע גמר ואם זה לא יהיה מול הפועל תל אביב, אין סיבה שלא לראות ביום בהיר גם חצי גמר אפשרי לגמרי מול בחצ׳שהיר. ברור, יש כמה החלטות בבניית הסגל שאפשר לדבר עליהן וברוך השם - מדברים עליהן בלי סוף. ועדיין עד לרגע הזה מדובר בעונה נהדרת והסנטימנט המרכזי אצל האוהדים צריך להיות בעיניי להוריד את הכובע בפני הצוות המקצועי.
עוד כמה דברים: מורגן - מצויין בעיניי. גם אני חשבתי שהיתה הזדמנות לחתוך אותו כדי להוסיף את הכשרון ההתקפי שחסר, אבל כרגע הוא אחלה אחלה ויכול להיות שבכל הסגל של הפועל הוא הבחירה הראשונה שלי לשחקן שיזרוק שלשה פנויה כרגע. אוגביידה - איזה משונה, בחיי. אחרי שבמשחקים הראשונים היה נראה שאנחנו הולכים לחוות איתו דום לב על המגרש, עכשיו יש תופעה חדשה. הבנאדם נלחם על מיקום בריבאונד התקפה, תופס עמדה מצויינת ופשוט לא קופץ ואפילו לא מרים ידיים לעבר הכדור. זה קרה איזה 3-4 פעמים במשחק אתמול. לגמרי לא ברור. זוסמן טוב. קרינגטון מצויין. צ׳אצ׳א מצויין. יהיה טוב. אם הפועל תל אביב תתחבר היא עשויה להיות משוכה בלתי עבירה. מכבי לא נראית ככה כרגע. ולנסיה, בניגוד למה שהאוזמן אמר אתמול כשהיה בהתקף מאני ברבע הראשון, לא תשחק לנצח כמו שהיא משחקת כרגע. הסטטיסטיקה כן מתיישרת, גם בתוך המשחקים עצמם ומי שמשחקת המון פוזשנים בכל משחק, נותנת גם ליריבה שלה המון פוזשנים. בדקתי. ככה זה עובד.
|