סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' מאי 02, 2025 8:08 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 58 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' דצמבר 05, 2024 9:29 am 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
פעם שלישית שאנחנו פוגשים קבוצה ממש טובה ופעם שלישית שזה נגמר בדו ספרתי. לא חושב שזה מקרה.
יש פה קבוצה טובה אבל לא כזאת שבאמת יכולה ללכת עד הסוף בליגה או באירופה.
הייתה הזדמנות אדירה לשדרג את הקבוצה כשספידי עשה לנו טובה והחליט שמספיק לו. אבל הביאו במקומו שחקן בינוני כמו פיליפ, העיקר שלא לטלטל את הספינה עם עוד קצת כישרון התקפי. מבאס מאוד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 05, 2024 10:47 am 
Junior

הו וואו. יש פה כמה תגובות מופרכות לחלוטין שדורשות התייחסות, בבחינת I can’t go to bed, someone is wrong on the internet…

* דוברת לא נראה כמו שחקן שהפציעות הכריעו אותו ודווקא בגלל איך שהוא מזיז את הרגליים מצויין בהגנה, הרושם שלי היא שהבעיה שלו בהתקפה היא הרבה יותר מנטאלית מאשר פיזית. האם יש לו מקום בהפועל ירושלים שרוצה ללכת על שלושה תארים? זאת שאלה נפרדת ואני לא בטוח שהתשובה עליה חיובית, אבל אין לי ספק שאם הוא עובר לקבוצת ליגה ומקבל 25 דקות למשחק, הוא עוד ייראה מצויין.

* טאריק פיליפ - האם יש מישהו שאשכרה ציפה לקבל מההחתמה הזו משהו אחר? כן. אני. פיליפ חתם בקבוצה לפני שבועיים ושיחק את משחק הבכורה שלו לפני שבוע. נראה לי שקצת מוקדם לסכם את התרומה שלו לקבוצה, אבל בינתיים הוא הראה שהוא שומר יוצא דופן וסביר מאוד להניח שבהמשך נראה ממנו משמעותית יותר גם בהתקפה, כי זה מה שהוא שווה בהתקפה כל הקריירה שלו. האם אפשר היה להוסיף עוד איזה 200k ולקבל גארד שגם נותן הגנה אדירה וגם יותר טוב בהתקפה? כנראה שכן. האם במחיר של פיליפ אפשר היה לקבל גם הגנה כמו שלו וגם התקפה ברמה גבוהה? כנראה שלא. האם הפועל היתה קבוצה יותר טובה אם היו מביאים מישהו שנותן יותר בצד ההתקפי על חשבון ההגנה (נניח בייטמון כזה)? לא בטוח בכלל.

* בגדול, הבעיה היחידה שיש להפועל השנה זו הפועל תל אביב. אם ינאי לא היה עושה את מה שהוא עושה השנה, כל הביקורת (או לפחות רובה, בכל זאת אוהדי הפועל ירושלים) על הקבוצה עד עכשיו היתה נשמעת די מגוחכת. הפועל פתחה מעולה ביורוקאפ ובליגה, אם לא תעשה יותר מדי שטויות היא נראית כמו פייבוריטית די חזקה לביתיות ברבע גמר ואם זה לא יהיה מול הפועל תל אביב, אין סיבה שלא לראות ביום בהיר גם חצי גמר אפשרי לגמרי מול בחצ׳שהיר. ברור, יש כמה החלטות בבניית הסגל שאפשר לדבר עליהן וברוך השם - מדברים עליהן בלי סוף. ועדיין עד לרגע הזה מדובר בעונה נהדרת והסנטימנט המרכזי אצל האוהדים צריך להיות בעיניי להוריד את הכובע בפני הצוות המקצועי.

עוד כמה דברים: מורגן - מצויין בעיניי. גם אני חשבתי שהיתה הזדמנות לחתוך אותו כדי להוסיף את הכשרון ההתקפי שחסר, אבל כרגע הוא אחלה אחלה ויכול להיות שבכל הסגל של הפועל הוא הבחירה הראשונה שלי לשחקן שיזרוק שלשה פנויה כרגע. אוגביידה - איזה משונה, בחיי. אחרי שבמשחקים הראשונים היה נראה שאנחנו הולכים לחוות איתו דום לב על המגרש, עכשיו יש תופעה חדשה. הבנאדם נלחם על מיקום בריבאונד התקפה, תופס עמדה מצויינת ופשוט לא קופץ ואפילו לא מרים ידיים לעבר הכדור. זה קרה איזה 3-4 פעמים במשחק אתמול. לגמרי לא ברור. זוסמן טוב. קרינגטון מצויין. צ׳אצ׳א מצויין. יהיה טוב. אם הפועל תל אביב תתחבר היא עשויה להיות משוכה בלתי עבירה. מכבי לא נראית ככה כרגע. ולנסיה, בניגוד למה שהאוזמן אמר אתמול כשהיה בהתקף מאני ברבע הראשון, לא תשחק לנצח כמו שהיא משחקת כרגע. הסטטיסטיקה כן מתיישרת, גם בתוך המשחקים עצמם ומי שמשחקת המון פוזשנים בכל משחק, נותנת גם ליריבה שלה המון פוזשנים. בדקתי. ככה זה עובד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 05, 2024 10:55 am 
Sophomore

אני מסכים עם הכל למעט החלק של דברת. הוא גם כבר לא מזיז רגליים כל כך טוב בהגנה. ואני אומר את זה בצער רב כי הוא שחקן שאני מאוד אוהב.
ואני לא חושב שזה מנטלי. הוא לא מצליח לבצע קרוס אובר וזה נראה בקטע פיזי, לא טכני.
הוא גם לא קופץ גבוה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 05, 2024 12:37 pm 
Sophomore

בקשר לירושלים שיחזרו 3 הפצועים ועם עוד זר כנראה לעמדה 4 יהיה לה הרבה יותר עומק ואפשרויות בהמשך.
הפועל תל אביב מתחברת תחת איטודיס וכשמוטלי יכנס לעניינים השמיים הם הגבול מבחינתם לדעתי שכל רעשי הרקע נעלמים לפחות עד להודעה חדשה ...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 06, 2024 3:33 am 
Freshman

רק אני ( וקרינגטון) לא הבנתי למה יונתן אלון הוציא אותו אחרי שהוא קולע שלוש שלשות רצופות ומוריד את היתרון במו ידיו מ 20- ל10 ?
ולמה מורגן שהיה באמת מצויין נשכח על הספסל דקות כל כך ארוכות ?
שמעו , הקבוצה בנויה לא טוב ולא מאוזן.
גם עומקית וגם איכותית.
ויונתן אלון עם כל הסימפטיה הוא חסר נסיון ברמות האלו וכדי לנצח את ולנסיה ופדרו מרטינז האיום צריך יותר מזה.
שנים אני מתחנן שיביאו את פדרו מרטינז להפועל. שנים.
איזה מאמן אגדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 06, 2024 3:52 am 
מנהל פורום

מצטרף לתחינה שלך
ברור שיוני אלון לא מוכן עדיין לרמות האלה אבל זה בסדר מבחינתי שיחמם את הכיסא לפדרו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 06, 2024 9:45 am 
Sophomore

דבר ראשון, אני מופתע מיונתן אלון לטובה. הפועל משחקת תרגילים מאוד יפים ויעילים בהתקפה ובמהירות יחסית גבוה. רואים קבוצה מאומנת. כנ"ל בהגנה. הוא גם מגיב טוב במחצית. אני לא קונה את סיפורי הורדת הרגל מהגז של ולנסיה. כשהיתרון ירד ל 10, אם לא כמה שערוריות שיפוט וסלים של פוקס כמו השלשה של ג'ונס מסטפ בק 2 צעדים מחוץ לקשת(ל-"שלשה של קוסטלו שבכלל לא נגעו בו וניסה למסור, 5 צעדים של בדיו שלא נשרקו, 10 שניות לעבור חצי שלא נשרק) המשחק היה פתוח.
ברגע שעברנו להגנת חילופים ולנסיה התקשתה לקלוע וראו את התסכול שלהם ואת הרעל בעיניים.
אם כבר, לוקח לו זמן להגיב (למה לחכות למחצית?) אבל אני מאמין שזה ישתפר עם הניסיון.
מסכים שהיינו צריכים עוד כמה דקות של קרינגטון ואולי גם מורגן (זוסמן וגונסון היו נהדרים) אבל בגדול הוא שמר אותו טרי לסוף.

עיקר הבעיה שלי היא בכלל בבניית הקבוצה. אני בכלל לא בטוח שהתקציב שלנו הכי גבוה אי פעם. מאז ימי אורי אלון יש אינפלציה מטורפת, והבאנו 2 ישראלים באמת בכירים כמו הלפרין ואליהו וזרים כמו ג'רלס וקינסי. אבל בכל מקרה התקציב מספיק מכובד. ובתקציב מכובד אבל לא מאוד גבוה צריך גם קצת להמר. ואם ולנסיה יכולה להמר על צעירים כמו בדיו ומונטרו גם אנחנו יכולים. לקחנו שלושה הימורים: ווילי שאולי יתברר כטוב, הארפר שיחוק וג'סטין שמית שאני מודה שלא הבנתי. אין לו קליעה מבחוץ והוא נמוך וחסר סייז. פה היה צריך להמר על צעיר מהליגה הספרדית או ג'י ליג.
ובלי קשר, לא הבנו את השוק הישראלי. נכון להיום חוץ מקרינגטון ואולי צאצא אם יתפתח אין לנו ישראלי ממש מוביל. דוברת זה לא זה עם הפציעות (למה לא הלכו על מאייר או מישהו בסגנון) וזוסמן לא סתם לא ממש מצליח בנבחרת. ישראלי משלים טוב. אבל זה לא ברמות של מדר, סורקין וגינת. צריך לחשוב גם על העתיד.

כללי המשחק השתנו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 06, 2024 10:47 am 
Sophomore

בסך הכל אני גם התרשמתי מיונתן אלון, מהסבלנות בהתקפה, ומההתעקשת למסור לצ'אצ'א באמצע שוב ושוב וזה עבד מצוין. אבל הקטע עם קרינגטון היה ממש בולט. השחקן לוהט עם לוש שלשות רצופות, יוצא ונשכח כמעט עשר דקות על הספסל ואז חוזר ומחטיא שלוש שלשות די נוחות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 58 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 15 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה