uriel17 כתב:
אלה החלטות של הצוות המקצועי בקיץ
1. הימור על זה שהורד שייך לרמות: הצליח
2. הימור על זה רנדלוף שייך לרמות: הצליח
3. הימור על שיפור ביכולת של בלאט להיות רכז מוביל: גבולי אבל הצליח
4. הימור על רוקס שיכול לשחק לצד בלאט וגם להיות רכז מוביל בעצמו כשבלאט על הספסל: הצליח
5. לויד? במעט ששיחק, הצליח
6. גבריאל: לא הצליח. הוא לא אמור היה להיות איום מבחוץ, לפחות לא בכתרים שקשרתי לו בקיץ. הוא אמור להיות סנטר בלאט/קטש קלאסי. משאבת ריבאונדים שמחזיר את הכדור לגארדים. לא סתם איטודיס צרח, ללכת על הגארדים של מכבי גם בהגנה וגם בהתקפה, הוא יודע ששם נמצא המפתח של מכבי. אז אם נחזור לגבריאל אז כדי שמכבי תוכל להיות קבוצה של גארדים, הוא צריך לקחת הרבה ריבאונד או לפחות לעשות בוקס אאוט יעיל, להגן על הטבעת ככה שגארדים יפחדו לחדור. בנתיים הוא לא שם, אין שום סימן שהוא בחיים לא יגיע לשם. כי מה שעוצר אותו זה גם העבירות ואולי יקח לו זמן להתרגל לשריקות באירופה. בכל אופן כרגע הוא לא מתאים לרמות הפלייאין ביורוליג. אבל לא מקרה אבוד
רוקס שווה איזכור נוסף, הוא שחקן של התקפה והגנה של חצי מגרש, ובשביל צריך אימונים ותרגול
למכבי יש לא מעט שבועות של מחזור כפול ביורוליג מה שאומר 0 אימונים, ההגעה של לי עם סעיף שמאפשר לו לא לנסוע לארץ עוד יותר פגעה ביכולת של מכבי להתאמן
ככה שהתפוקה מרוקס יורדת מאוד
עוד כישלון של מכבי העונה, זה סורקין. אבל ברמות של הליגה המקומית, החוזה שלו היה בבחינת אין ברירה.
דיוויד בלאט, אחראי לקבוצה של 2014, מאז לכתו שקעה מכבי לשאול תחתיות מענג, מה שאיפשר לנו לחגוג שתי אליפויות היסטוריות, תחת בלאט מכבי מעולם לא איבדה אליפות בישראל
בלאט שותף בכיר, יש יגידו בכיר מאוד במכבי של 2 אליפויות יורוליג של מכבי
נזכיר גם את נבחרת רוסיה שבא היה גם צריך לבחור שחקנים וגם לאמן ואת דרושפקה והיורוקאפ
הוא ואין בילתו אחראי להתרוממות של מכבי מבצורת הפלייאופים (סליחה אבי אבן שניקו לו שלוש קבוצות מהליגה) ההבדל בין קבוצה שנותנת שתי סדרות צמודות וקשוחות לפני שמחמיצה את הפיינל פור לקבוצות המצחיקות שטיילו בתל אביב מ2015 והלאה הוא שמיים וארץ
לחשוב שלמכבי יש חלופה טובה יותר לצוות המקצועי?
לא יודע אפילו איך להתחייס לטענה הזו
כל הנהלה של מכבי צריכה לשלוח פרחים עם דולרים לדוויד בלאט לאן שהוא לא נמצא בארצות הברית
בלעדיו מכבי לא שווה כלום מבחינה מקצועית אוסף כישלונות מבישים
כלומר ממה שאני מבין מההודעה שלך מכבי רחוקה מהצלחה של גבריאל להיות קבוצה טובה?
1. הורד שייך לרמה? כנראה שכן. האם הוא שייך לרמה כשחקן חמישיה? אולי
2. רנדולף שייך לרמה? אולי, לא בטוח? האם הוא שייך לרמה כשחקן חמישיה, כפי שמכבי נבנתה? התשובה היא לא.
3. הימור על בלאט כרכז ראשון? בעיני כשלון מוחלט. זאת תקרת הזכוכית של הקבוצה. כלומר אם הם רוצים להיות תחרותיים ולהפסיד בכבוד מול יריבות טובות, הוא מספיק טוב. אם הם רוצים להיות קבוצה טובה, אז התשובה היא לא.
4. רוקובייאטיס הצליח? גם אני לא יודע ואני כן מחבב את השחקן הזה.
בשורה תחתונה, התשובה לכל 4 השאלות הללו היא שמכבי קבוצת יורוליג חלשה מאד. אלא אם אתה טוען שהיא רחוקה מרחק ווניין גבריאל טוב מלהיות קבוצת פלייאין ומעלה, אז ההימורים שמכבי לקחה השנה נכשלו.
למען האמת, ההימור שמכבי באמת לקחה השנה היא השקעה של רוב התקציב בסגל הישראלי שלה, ההצעות המופרעות לבלאט ולסורקין (לדעתי עולים למועדון יותר מאשר מוטלי עולה להפועל תל אביב), הפארסה עם ג'ייק כהן, הכסף ששולם לרפי מנקו (שכל כך חשוב שלא ראה דקה אחת בדרבי).
הסגל של תחילת העונה עוד היה סגל ששואף למשהו עם ג'ורדן לויד וההבנה שהולך להגיע עוד זר מוביל לעמדות הפורוורד. אבל עם הסיטואציה של המלחמה והעזיבה של לויד מכבי החליטו על עונה פיננסית לתפארת המדינה והשחקנים שהגיעו היו כולם בכסף זול.
אני חושב שמכבי השנה עשתה בניה רעה מאד. אני חושב שגם הבניה בשנים הקודמות לא הייתה מצויינת והצליחה בגלל סיבה אחת בלבד והיא שבולדווין שנוא נפשך התגלה כהימור מעולה וכאחד שיכול לשחק לצד גארד סופר דומיננטי כמו לורנזו בראון ולפרוח לצידו ולא קרה מצב של דריכה על האצבעות, כפי שקרה בעבר במכבי עם הכוכבים הגדולים שהגיעו.
דרך אגב, אני חושב שההצלחה היחסית של השנתיים הקודמות קשורה מאד גם לזה שהמאמן הוא עודד קטש. עם מאמן יותר מסורתי, לא בטוח שהתוצאות היו דומות.