סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' מאי 20, 2025 8:33 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 85 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' פברואר 19, 2013 6:06 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
ודים, את הפתרונות צריך למצוא במקומות אחרים, לא בליגה המקצוענית הבכירה.

אפשר להפוך את הליגה השנייה לליגה סמי מקצוענית (גם ככה היא כזאת) ולמשל לחייב חוק צעירים יותר רציני ש2 שחקנים מתחת לגיל 22 יהיו על המגרש כל הזמן. אפשר למצוא עוד דרכים.

הטענה שבו נוריד את מספר הזרים בליגת העל תעשה את העבודה היא טענה דמגוגית. היא לא תשפר בכלום אף אחד. לטעמי ילד שמתאמן מול זר בליגת העל במשך כל השנה יש לו סיכוי יותר טוב להתקדם ולהתפתח לשחקן מאשר כזה שמתאמן נגד ישראלים זקנים וותיקים. נכון שצריך לשחק, אבל צריך לשחק כשהשחקנים מוכנים וטובים מספיק. רוב הצעירים שהצליחו בליגות בארץ בשנים האחרונות הם צעירים שעשו תהליך בתוך קבוצה, מלא לשחק, ללשחק קצת יותר שנה אחרי שנה. אחת הבעיות הכי קשות בארץ זה שבעידן הראלטי כולם רוצים הצלחה ומיד, שחקן צעיר שהיה טוב בנבחרת הנוער מצפה ישר לקפוץ ולקבל דקות (או שרוצים שיהיו חוקים בשביל זה) במקום לעבוד קשה ולהבין שהדרך עוברת דרך אימונים, ספסל, ולאט לאט להתקדם.

צריך למצוא את האיזון וצריך למצוא את הדרך קודם כל לשפר את רמת הכשרונות שיש פה לרמה שהם יכולים לתרום כי נכון להיות קבוצות מעדיפות להחזיר את מוסינזון מפרישה של 3 שנים מאשר לתת לשחקן צעיר לשחק. ולזה אין שום קשר למספר הזרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 19, 2013 6:14 pm 
Junior

תראה איזה יופי. אתה שואל שאלה:
קוף ירוק כתב:
באמת נראה לך שאם תוריד את מספר הזרים ל2 אז ילדים יצאו ללכת ולזרוק יותר כי הם יראו יותר שחקנים כמו גילי מוסינזון שבמקום 10 דקות יקבלו עכשיו 20-30 דקות?

ומיד מודה שהשאלה שלך היא
קוף ירוק כתב:
בדיוק דמגוגיה

אני חש מיותר לפעמים.

על מנת שההודעה לא תהיה לגמרי ריקה מתוכן אציין כי הופעתי בפתיח של עספור, ואני בן דוד של דקל קינן.
שלום.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 19, 2013 6:36 pm 
Junior

יאללה צוד, תחזור לנושא הדיון; תוכנית החלוקה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 19, 2013 9:21 pm 
מנהל פורום

קוף ירוק כתב:
ודים, את הפתרונות צריך למצוא במקומות אחרים, לא בליגה המקצוענית הבכירה.

אפשר להפוך את הליגה השנייה לליגה סמי מקצוענית (גם ככה היא כזאת) ולמשל לחייב חוק צעירים יותר רציני ש2 שחקנים מתחת לגיל 22 יהיו על המגרש כל הזמן. אפשר למצוא עוד דרכים.

הטענה שבו נוריד את מספר הזרים בליגת העל תעשה את העבודה היא טענה דמגוגית. היא לא תשפר בכלום אף אחד. לטעמי ילד שמתאמן מול זר בליגת העל במשך כל השנה יש לו סיכוי יותר טוב להתקדם ולהתפתח לשחקן מאשר כזה שמתאמן נגד ישראלים זקנים וותיקים. נכון שצריך לשחק, אבל צריך לשחק כשהשחקנים מוכנים וטובים מספיק. רוב הצעירים שהצליחו בליגות בארץ בשנים האחרונות הם צעירים שעשו תהליך בתוך קבוצה, מלא לשחק, ללשחק קצת יותר שנה אחרי שנה. אחת הבעיות הכי קשות בארץ זה שבעידן הראלטי כולם רוצים הצלחה ומיד, שחקן צעיר שהיה טוב בנבחרת הנוער מצפה ישר לקפוץ ולקבל דקות (או שרוצים שיהיו חוקים בשביל זה) במקום לעבוד קשה ולהבין שהדרך עוברת דרך אימונים, ספסל, ולאט לאט להתקדם.

צריך למצוא את האיזון וצריך למצוא את הדרך קודם כל לשפר את רמת הכשרונות שיש פה לרמה שהם יכולים לתרום כי נכון להיות קבוצות מעדיפות להחזיר את מוסינזון מפרישה של 3 שנים מאשר לתת לשחקן צעיר לשחק. ולזה אין שום קשר למספר הזרים.

איך בדיוק זו טענה דמגוגית?
פחת זרים, זה עובדתית יותר דק' לשחקנים ישראלים ומכיוון שגם אין כזה הרבה ישראלים בכירים אז יצא ששחקנים צעירים ישראלים יקבלו יותר דק'. שחקנים צעירים שמקבלים יותר דק' צוברים ניסיון ומשתפרים.

מה שאתה אומר זה שמלכתחילה הצעירים שלנו, גם בלי הניסיון, צריכים להגיע לבוגרים הרבה הרבה יותר טובים ואז הם ישחקו יותר גם כשיש הרבה זרים, אבל מה לעשות שזה לא משהו שהולך לקרות בקרוב וגם לא כזה פשוט לביצוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 19, 2013 9:35 pm 
Senior

כי יותר דקות ברמה יותר נמוכה לא משפר כלום. בשביל זה יש בדיוק את הליגה הלאומית, שילכו וישחקו שם הרבה מאד דקות עד שיהיו מספיק טובים בשביל לשחק בליגה הבכירה. אם צריך להמשיך ולמחזר ישראלים גם אחרי פרישה ואין צעירים שיכולים לעשות את זה אז זה לא בגלל הזרים.

יותר דקות ברמה יותר נמוכה לא אומר ששחקנים יהיו יותר טובים זה בעיקר אומר שהם יקבלו יותר דקות ברמה יותר נמוכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 19, 2013 10:20 pm 
מנהל פורום

קודם כל ההבדל בין ליגה ישראלית של 2 זרים (שיהיו זרים איכותיים) לבין ליגה לאומית הוא הבדל ענק ברמה. לעומת זאת, הבדל בין ליגת על עם 4 זרים לבין ליגת על עם 2 זרים זה הבדל, אבל לא כזה גדול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 19, 2013 10:51 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ודים, אני הדמגוג? אתה בכלל שם לב לאוקסימורון שאתה אומר? יש לנו פחות כשרונות, אז בוא נותן להם לשחק ואז... מה יקרה, הם יהיו יותר כשרוניים? אתה הופך סיבה ומסובב, אבל בעצם אתה מצביע על זה בעצמך כשאתה מראש אומר "אנחנו לא רוסיה או ספרד או יוון, יש לנו פחות כשרונות". אז אני הדמגוג? זה בדיוק מה שאני אומר, מראש יש לנו פחות כשרונות, וזה הרבה לפני שנכנסו הזרים לתמונה, אז אתה חושב שבגלל זה דווקא צריך לתת להם יותר לשחק... ואני חושב שלא. הכשרוניים ימצאו את מקומם, מי שלא - עם כל הכבוד, אני לא שואף להגן עליו.
ועכשיו, אחרי שאמרת גם אתה שמראש יש לנו פחות כשרונות (רק שהמסקנה שלי שונה משלך), נשאלת השאלה למה? אני כאמור לא קונה את תיאוריית ה"פחות זרים יותר כשרונות", כי כמו שאמרתי בתקופה של קטש-שפר ולפני זה בתקופות של מיקי, ג'מצ'י הנפלד וגודס היו פחות זרים בהגדרה, אבל את מקום הזרים של היום תפסו הרבה יותר מתאזרחים מאשר יש היום, חלקם הלא קטן היה גם איכותי מאד. כלומר, גם אז הצברים שעלו מהנוער היו צריכים להתמודד עם הרבה מאד שחקנים שבאו מבחוץ, שחקנים טובים ואיכותיים בחלקם הלא קטן, והפלא ופלא הם עשו את זה, קיבלו את הדקות שלהם ועשו קריירות מפוארות בין כל הזרים והמתאזרחים, בזכות ולא בחסד. לכן אני טוען שלצעוק שהכל בגלל הזרים ולהגביל וכו' זה זריית חול (דמגוגיה, אם אתה מתעקש), ולומר ש"פעם היו פחות זרים אז הצברים הצליחו" זה עיוות האמת במקרה הטוב ואני עדין פה.
אז למה מה שהצליח אז לא מצליח היום? לדעתי כאמור בוחרים בפתרון הקל שהוא לא באמת פתרון, כי זה פוטר הרבה אנשים מאחריות, ואני מדבר בעיקר על מי שמנהל את המסגרות הצעירות בכדורסל הישראלי. עזוב את זה שכל הנבחרות הצעירות של ישראל ירדו לדרג ב', זה משני בעיני כי התוצאות בגילאים הצעירים חשובים בעיני כקליפת השום, הייעוד של מסגרות צעירות זה לגדל שחקנים שיגיעו לבוגרים ויהיו מספיק טובים ועל זה הן אמורות להישפט. כשאני רואה שחקן ישראלי שבבוגרים אמור לשחק סמול פורוורד, ואין לו מושג מה לעשות שם, כי בנוער ה-2 מטר שלו פלוס מינוס הספיק כדי לשחק 4 או אפילו 5 - ולכן הקבוצה שלו שמה אותו שם, כי הקבוצה רוצה תארים והצלחה במסגרת שזה לא אמור להיות ייעודה העיקרי - אז כן, משהו דפוק פה. כשאני רואה ישראלי בגובה 2.05 או משהו כזה, שבנוער שלט ברחבות והיה לו קל, ואז הוא מגיע לבוגרים ועף כמו עלה נידף מכל נשיפה - אז משהו דפוק ביסודות שהקנו לו עבור התפקיד שהוא אמור למלא בבוגרים. בהקשר הזה אני תמיד נזכר באנטון קזרנובסקי, אבל הוא לא הדוגמה היחידה. להגיד שהזרים הם הבעייה בכשרונות הדלים שהכדורסל הישראלי מצמיח זה בריחה מהבעייה ובריחה מהתמודדות אמיתית איפה שצריך להתמודד.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 20, 2013 10:35 am 
Junior

beatla, בתקווה שאתה קורא כאן. שאלה מסקרנות.
גארי ג'ונסון, לורנס ווסטברוק ומייקל ג'יימס היו יכולים לשחק בליגת העל? (אני מניח שהתשובה היא כן, אז לשאלה הבאה) באיזו רמה? זרים מובילים בקבוצת אמצע טבלה?
שוב, שאלה סקרנית. אין לי פה איזו נקודה שאני מנסה להוכיח.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 20, 2013 10:53 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
נראה לי שנכון לעכשיו, לפחות לגבי גרי ג'ונסון התשובה היא לא.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 21, 2013 6:06 pm 
Junior

ונחזור לעיקר. תוכנית החלוקה תאפשר למכבי לקצץ בסגל הישראלי שלה ולהשקיע את הכסף בזרים שישדרגו אותה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 85 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], THE G1 ו 22 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה