ודים, אני הדמגוג? אתה בכלל שם לב לאוקסימורון שאתה אומר? יש לנו פחות כשרונות, אז בוא נותן להם לשחק ואז... מה יקרה, הם יהיו יותר כשרוניים? אתה הופך סיבה ומסובב, אבל בעצם אתה מצביע על זה בעצמך כשאתה מראש אומר "אנחנו לא רוסיה או ספרד או יוון, יש לנו פחות כשרונות". אז אני הדמגוג? זה בדיוק מה שאני אומר, מראש יש לנו פחות כשרונות, וזה הרבה לפני שנכנסו הזרים לתמונה, אז אתה חושב שבגלל זה דווקא צריך לתת להם יותר לשחק... ואני חושב שלא. הכשרוניים ימצאו את מקומם, מי שלא - עם כל הכבוד, אני לא שואף להגן עליו. ועכשיו, אחרי שאמרת גם אתה שמראש יש לנו פחות כשרונות (רק שהמסקנה שלי שונה משלך), נשאלת השאלה למה? אני כאמור לא קונה את תיאוריית ה"פחות זרים יותר כשרונות", כי כמו שאמרתי בתקופה של קטש-שפר ולפני זה בתקופות של מיקי, ג'מצ'י הנפלד וגודס היו פחות זרים בהגדרה, אבל את מקום הזרים של היום תפסו הרבה יותר מתאזרחים מאשר יש היום, חלקם הלא קטן היה גם איכותי מאד. כלומר, גם אז הצברים שעלו מהנוער היו צריכים להתמודד עם הרבה מאד שחקנים שבאו מבחוץ, שחקנים טובים ואיכותיים בחלקם הלא קטן, והפלא ופלא הם עשו את זה, קיבלו את הדקות שלהם ועשו קריירות מפוארות בין כל הזרים והמתאזרחים, בזכות ולא בחסד. לכן אני טוען שלצעוק שהכל בגלל הזרים ולהגביל וכו' זה זריית חול (דמגוגיה, אם אתה מתעקש), ולומר ש"פעם היו פחות זרים אז הצברים הצליחו" זה עיוות האמת במקרה הטוב ואני עדין פה. אז למה מה שהצליח אז לא מצליח היום? לדעתי כאמור בוחרים בפתרון הקל שהוא לא באמת פתרון, כי זה פוטר הרבה אנשים מאחריות, ואני מדבר בעיקר על מי שמנהל את המסגרות הצעירות בכדורסל הישראלי. עזוב את זה שכל הנבחרות הצעירות של ישראל ירדו לדרג ב', זה משני בעיני כי התוצאות בגילאים הצעירים חשובים בעיני כקליפת השום, הייעוד של מסגרות צעירות זה לגדל שחקנים שיגיעו לבוגרים ויהיו מספיק טובים ועל זה הן אמורות להישפט. כשאני רואה שחקן ישראלי שבבוגרים אמור לשחק סמול פורוורד, ואין לו מושג מה לעשות שם, כי בנוער ה-2 מטר שלו פלוס מינוס הספיק כדי לשחק 4 או אפילו 5 - ולכן הקבוצה שלו שמה אותו שם, כי הקבוצה רוצה תארים והצלחה במסגרת שזה לא אמור להיות ייעודה העיקרי - אז כן, משהו דפוק פה. כשאני רואה ישראלי בגובה 2.05 או משהו כזה, שבנוער שלט ברחבות והיה לו קל, ואז הוא מגיע לבוגרים ועף כמו עלה נידף מכל נשיפה - אז משהו דפוק ביסודות שהקנו לו עבור התפקיד שהוא אמור למלא בבוגרים. בהקשר הזה אני תמיד נזכר באנטון קזרנובסקי, אבל הוא לא הדוגמה היחידה. להגיד שהזרים הם הבעייה בכשרונות הדלים שהכדורסל הישראלי מצמיח זה בריחה מהבעייה ובריחה מהתמודדות אמיתית איפה שצריך להתמודד.
_________________ אנחנו מגש היהודים שעליו לך ניתנה מדינת הכסף. ...הכרזה זו, במושב מועצת המדינה הזמנית (מגילת העצמאות)
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.
|