סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' מאי 25, 2026 2:45 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1062 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' פברואר 22, 2026 7:34 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
הלוואי והוא לא נופל מבלאט, אבל זה נראה לי מאד אופטימי. הוא היה שחקן ליגה לאומית עד לפני שנתיים. זה לא לגמרי מסתדר עם ממוצע נקודות דו ספרתי בליגה הצרפתית, ולכן אני ממש סקרן לראות אותו.
בכל מקרה ב-200 אלף דולר לעונה הוא יהיה בתחתית הרשימה במכבי ורחוק מהשכר של בלאט שעומד על 700, שלדעתי נקבע לפני האינפלציה בשכר הישראלים שעופר ינאי יצר (300 אלף ליפתח זיו).
ההשוואה לברנדויין היא לא ביכולת, אלא בעיקר במעמד שלו במכבי, בסגל מלא בעונה הבאה אני לא רואה אותו יותר משחקן 7 בין הישראלים, לא משחק באירופה, שזה בערך המעמד של יפתח זיו בהפועל תל אביב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 22, 2026 8:34 pm 
Freshman

ראיתי תקציר היילייטס שלו. בהתחלה ששמעתי על גארד 1.80, גם התפלאתי.
יש דמיון מסוים בינו לבין בלאט, הוא קלעי אבסולוטי, קולע ב- 40% מחוץ לקשת, רק שאצלו זה יותר "מעבר לקשת" במובן של יותר קרוב לחצי...מאשר לקו ה-3 או טווח NBA. לשחקן שזורק מטווחים כאלה, לעמוד על 40% על 10-11 נקודות במשחק זה פנטסטי.

איפה השוני בינו ובין בלאט? אצל בלאט זה בלי ספק - יכולת המסירה, ראיית המשחק שלו מאוד גבוהה. נבו עם 3 אסיסטים במשחק, זה לא ממוצע של רכז, אלא יותר של סקנד/שוטינג גארד. הוא כן מוציא מסירות חכמות פה ושם, אבל מה שעוד יפה אצלו זה המהירות שלו. הוא חותך את ההגנה ומגיע לליי אפים, לא אגיד ליי אפים קלים בהתחשב בגובה שלו, אבל כניסות מהירות מאוד לסל זה בהחלט חלק מהמשחק שלו, זה משהו שבלאט כמעט לא עושה.

איפה היתרון ואיפה הבעייתיות מבחינת הסגל?
זו ככל הנראה עונתו האחרונה של ג'ון די במכבי. האפקטיביות והדקות ירדו בהתאמה, גם השלשות פחות ופחות נזרקות או נקלעות...
זה זמן טוב להתחיל לרענן את השורות.

בלאט וקלארק כרגע הרכזים, דאוטין מחליף של ווקר, והוא גם אופציה שלישית לרכז.
בעוד חודש יחזור ליונדברג,ומכבי לא רצו להביא גארד על הנייר בקאליבר גבוה שיבלגן את הרוטציה וההיררכיה בעמדת הרכז, ועמית עבו מאיים כרגע רק על ג'ון די בדקות משחק, ועם זה למכבי אין בעיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 22, 2026 10:05 pm 
Hall of Famer

לא עדיף להביא את היידגר כמחליף לג׳ונדי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 22, 2026 10:15 pm 
Hall of Famer

מי שחושב שעבו לא כל כך נופל מבלאט - הרי שזו הברקה אדירה של מכבי: להביא שחקן בשליש-רבע עלות, צעיר מתמיר בשנתיים וחצי וכו'.
לדעתי הכל יפול וייפול על הדבר ה"חמקמק" - קבלת החלטות (שאולי קטש יכול לשפר לו, אבל השאלה עד איזה גבול...). כמובן שגם העלייה ברמת היריבות בפני עצמה תצריך הסתגלות של ממש (לא רק יורוליג, אלא גם נגד קבוצות צמרת אחרות בישראל, מול קבוצות תחתית הרי ברור שהוא יכול לשחק וזה לא הדיון...).
האם הוא יכול לקבור שלשות מטר מאחורי הקשת כמו בלאט? יכול להיות
האם הוא יכול לתת את אותו אימפקט של בלאט בהגנה? סביר להניח...
אבל כאמור הוא מאבד מלא ובכל רמה (בלאט לשם השוואה סביב 2 איבודים בממוצע במכבי בליגה הישראלית בשנים האחרונות, כאשר מוסר סביב 6 אסיסטים למשחק, בעוד עבו סיים 4 עונות שונות עם לפחות 3 איבודים בממוצע למשחק, מול רמת הגנות נמוכה).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 23, 2026 12:28 am 
Freshman

shmueliki כתב:
מי שחושב שעבו לא כל כך נופל מבלאט - הרי שזו הברקה אדירה של מכבי: להביא שחקן בשליש-רבע עלות, צעיר מתמיר בשנתיים וחצי וכו'.
לדעתי הכל יפול וייפול על הדבר ה"חמקמק" - קבלת החלטות (שאולי קטש יכול לשפר לו, אבל השאלה עד איזה גבול...). כמובן שגם העלייה ברמת היריבות בפני עצמה תצריך הסתגלות של ממש (לא רק יורוליג, אלא גם נגד קבוצות צמרת אחרות בישראל, מול קבוצות תחתית הרי ברור שהוא יכול לשחק וזה לא הדיון...).
אבל כאמור הוא מאבד מלא ובכל רמה (בלאט לשם השוואה סביב 2 איבודים בממוצע במכבי בליגה הישראלית בשנים האחרונות, כאשר מוסר סביב 6 אסיסטים למשחק, בעוד עבו סיים 4 עונות שונות עם לפחות 3 איבודים בממוצע למשחק, מול רמת הגנות נמוכה).

עבו יראה אולי 10-15 דקות בליגה, וביורוליג אם יקבל דקות, זה לא יהיה יותר מ-5 דקות במשחק תחרותי.
צריך להיות ממש קטסטרופה בשביל להגיע ל-3 איבודים ב-5 או 10 דקות משחק.

הוא יראה קצת ניצוצות במעט דקות שישחק, בעונה הבאה כשג'ונדי יעזוב, הוא יתחיל לקבל יותר דקות בליגה, וידוג דקות ביורוליג כשהכוכבים יקבלו מנוחה או במקרה של פציעות. הוא בן 26. אם איני טועה בגיל שבו בלאט הגיע למכבי, עוד לא בשיא, אני רואה בעיקר אפסייד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 24, 2026 4:04 pm 
Sophomore

עמית עבו חתם לשנה וחצי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 24, 2026 4:31 pm 
Junior

אני לא אוהב את איך שעמית אבו משחק. בכלל.
אם בלאט משחק בחוסר אחריות שמוביל את ההרכב השני של מכבי לקבל ריצות על הראש, זה בכלל.
כאילו הכפתור של הספרינט לחוץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 24, 2026 5:27 pm 
Sophomore

stambody כתב:
הוא יראה קצת ניצוצות במעט דקות שישחק, בעונה הבאה כשג'ונדי יעזוב, הוא יתחיל לקבל יותר דקות בליגה, וידוג דקות ביורוליג כשהכוכבים יקבלו מנוחה או במקרה של פציעות. הוא בן 26. אם איני טועה בגיל שבו בלאט הגיע למכבי, עוד לא בשיא, אני רואה בעיקר אפסייד.

לא בטוח שג'ונדי יעזוב/יפרוש. יש לו אופציה בקיץ להמשיך כשחקן או לקבל תפקיד מקצועי במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 24, 2026 5:34 pm 
Sophomore

shmueliki כתב:

אין ספק שהחיסרון שלו זה הנטייה לאבד כדורים, והוא יצטרך להשתפר בהיבט הזה, אבל מבחינה התקפית בשלוש העונות האחרונות הוא הראה שהוא כן מסוגל לשחק ברמות הגבוהות.
במשחקים מול ז'לגיריס:
20 נק', 11 אס', 10 ריב', 3 איב'
22 נק', 12 אס', 5 ריב', 7 איב'
24 נק', 8 אס', 2 ריב', 3 איב'
24 נק', 7 אס', ריב' אחד , 4 איב'

מול מונאקו:
21 נק', 4 אס', 5 איב'

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 24, 2026 6:08 pm 
מנהל פורום

בואנה הוא לא ירד מ20 הק
זה מטורף

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 24, 2026 10:56 pm 
Hall of Famer

זה מקבץ מאוד מרשים, בפרט שראיתי שהקבוצות (החלשות) שלו לרוב לא הובסו במשחקים הללו (ייאמר לזכותו, כלומר זה לא היה בדקות גארבג' מוחלטות).
ספציפית דווקא הטריפל-דאבל מול ז'לגיריס (כמובן מטורף לעשות באירופה טריפל-דאבל מול כל יריבה) היה במשחק בו הם היו בפיגור 17 כבר בסיום הרבע הראשון (וסביב ה-30 הפרש בהמשך), אבל זה היוצא מן הכלל.
אולי זה מראה במובן מסוים שהוא "לא תלוי ביריבה" מבחינת סגנון המשחק ההרפתקני שלו, שזה כמובן טוב ממקום מסוים (יכול לעלות אפילו ביורוליג ביום נתון ולשים כמה שלשות), אבל בעייתי ממקום אחר (כי המשלים של זה הוא שבשאר המשחקים - מול קבוצות פחות חזקות - הוא פחות טוב באופן יחסי).
עוד בדומה לבלאט - שתי נקודות זה לא הטווח שלו, יציב סביב 45% בכל העונות האחרונות.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 24, 2026 11:06 pm 
מנהל פורום

עכשיו אני נזכר שקטש חיבב אותו באילת, נדמה לי זה היה
היה נותן לו דקות
אני לא מוכן להשבע אבל נדמה שארזשטיין לא אהב את הדקות שעבו קיבל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 25, 2026 2:16 am 
Sophomore

בספורט 5 טוענים שאולימפיאקוס מתכוונת להגיש הצעה לסורקין בקיץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 25, 2026 4:03 pm 
Sophomore

ללא קשר לכוונות (בין אם קיימות ובין אם לא), למיטב ידיעתי סורקין חתום במכבי עד סוף עונת 2028-9, כאשר סעיף היציאה שלו ל-NBA אינו כולל את הפרצות שהיו בעבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 25, 2026 4:26 pm 
מנהל פורום

זה גם מה שאני זוכר
סעיף היציאה שיש בחוזה של סורקין כולל רק NBA
כמובן שאי אפשר להכריח אותו לשחק, אם הוא רוצה לעבור אז הוא יעבור. אבל אז מכבי רשאית להמציא איזה סכום בייאאוט שהיא רוצה.
זו סיטואציה לא נעימה וצריך סכומים שלא ייאמנו כדי לשכנע את מכבי וסורקין להכנס לסיטואציה
לא רואה את זה קורה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 25, 2026 4:29 pm 
Hall of Famer

מעניין אם "NBA אירופה" יעבור משפטית תחת הגדרה "שיחרור ל-NBA"...
(הערה מבודחת ולא רצינית)

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 25, 2026 4:40 pm 
Junior

uriel17 כתב:
זה גם מה שאני זוכר
סעיף היציאה שיש בחוזה של סורקין כולל רק NBA
כמובן שאי אפשר להכריח אותו לשחק, אם הוא רוצה לעבור אז הוא יעבור. אבל אז מכבי רשאית להמציא איזה סכום בייאאוט שהיא רוצה.
זו סיטואציה לא נעימה וצריך סכומים שלא ייאמנו כדי לשכנע את מכבי וסורקין להכנס לסיטואציה
לא רואה את זה קורה

מבחינת מכבי אולי, ואני לא יודע אם יש איזה סכום בייאאוט שכן הוגדר.
אבל מבחינת סורקין? לפי הדיווחים הוא מרוויח 900 אלף לעונה, בעוד שים מדר מרוויח 1.2 מיליון. יש למישהו ספק שהפער צריך להיות הפוך, וגם הרבה יותר משמעותי לטובתו של סורקין? אם נניח אולימפיאקוס שמה לו הצעה של 1.5-2 מיליון דולר, זה סכום שלא ייאמן? הוא צריך לסרב לכזה סכום?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 25, 2026 4:46 pm 
מנהל פורום

shmueliki כתב:
מעניין אם "NBA אירופה" יעבור משפטית תחת הגדרה "שיחרור ל-NBA"...
(הערה מבודחת ולא רצינית)

למה מבודח?
מחר הפועל תל אביב ב NBA אירופה, תהיה בטוח שינאי מתראיין ומסביר שהסעיף תופס

דניאל
מה שקורה כשאין סעיף יציאה, והשחקן מתעקש לצאת, אז הקבוצה רשאית לקבוע את סעיף השחרור
אם מכבי אומרת מיליון וחצי. זה מופרך? אם סורקין לא מסכים הוא יצטרך לגרור אותם לבוררות
בבוררות הסכומים שנפסקים הם בין 0.5 ל2 על המשכורת השנתית
אתה רואה את זה קורה?
אני רואה סבירות גבוהה יותר שמכבי פותחת לו את החוזה ומוסיפה איזה 250 אלף ובכך נגמר הסיפור
אני עושה ספקולציה, כמובן והיא לא יותר טובה משל אף אחד אחר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 25, 2026 5:08 pm 
Hall of Famer

בתיאוריה אני חושב שקבוצה כמו אולימפיאקוס (או כל קבוצה אירופית למעשה) כן יכולה להיעזר בשירותיו של סורקין כמחליף, אבל שימו לב למצב הסגל שלהם:
עמדה 4 - וזנקוב חתום עד 2029, פיטרס מסיים חוזה הקיץ (על פי "הרשת" - מרוויח 1.3 מיליון יורו לעונה).
עמדה 5 - מילוטינוב, הול, וטייריק ג'ונס חתומים עד 2028, פאל (שפצוע כבר חצי שנה, וצריך לראות האם הוא מתאושש/רלוונטי וכו') עד 2027.

קשה לי להעריך בסיכוי גבוה מדי שדווקא פתאום סורקין הוא המועמד האולטימטיבי שלהם כמחליף בעמדה 4 (אולי בכלל פיטרס ימשיך, ולא מופרך שיבוא מאמן אחר ובכלל יסתפק באיזה פאפאניקלאו כמחליף לכמה דקות בעמדה הזאת, שלא לדבר על הרכבי שני סנטרים שאולי יש מי שינסה...).
כמובן יש סיכוי שסתם הייתה שם איזו הדלפה/ספקולציה של לא מעט שמות לחיזוק בלא מעט עמדות - והוא אחד מהם.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 27, 2026 9:08 pm 
Sophomore

בגלל המתיחות הביטחונית הזרים יישארו בחו"ל
https://www.sport5.co.il/articles.aspx? ... cID=535934

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 01, 2026 2:49 pm 
Sophomore

מסתבר שהזרים הועברו לדובאי כ"יעד בטוח שמשלב חיים נוחים וטובים", רק שלא ידעו שהאיראנים יפציצו שם שדות תעופה ובתי מלון, וכעת יצטרכו להעביר אותם למדינה אחרת.
https://www.sport5.co.il/articles.aspx? ... cID=536033

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 01, 2026 3:11 pm 
Junior

Euro_Basket כתב:
מסתבר שהזרים הועברו לדובאי כ"יעד בטוח שמשלב חיים נוחים וטובים", רק שלא ידעו שהאיראנים יפציצו שם שדות תעופה ובתי מלון, וכעת יצטרכו להעביר אותם למדינה אחרת.
https://www.sport5.co.il/articles.aspx? ... cID=536033

רצו ברשת כמה דיווחים שהיללו את מכבי שצפתה את המתרחש והוציאה את הזרים מפה בזמן, בניגוד להפועל תל אביב ולקבוצות האחרות. לכאורה חשיבה טובה. אבל מי לעזאזל חשב על דובאי?! אני לא איזה פרשן צבאי אבל להוציא אותם למקום שהוא מרחק יריקה מאיראן (ומיצרי הורמוז), זה גובל בטמטום, קירבו אותם מאד לאיזור הסכנה. רמת טמטום כזו שכבר היה עדיף להוציא אותם לאירופה או לספרד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 01, 2026 5:04 pm 
Sophomore

מה שלום הנקינס?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 01, 2026 6:02 pm 
מנהל פורום

הניקס משחקים היום ב8 בלילה נגד הספרס

סליחה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 02, 2026 3:32 pm 
Freshman

נקווה לבשורות טובות. לא יכול לדמיין, מה עובר על ג'יילן כרגע.
אחיו נעדר.
https://sports.walla.co.il/item/3820804

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1062 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: shmueliki ו 16 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: