סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' מאי 12, 2025 8:37 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 238 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2012 8:43 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
אמנם יש עוד חמישה ימים עד אז, אבל אם הקבוצות כבר התחילו להתכונן הגיע גם תורנו.

על פניו - פאו פייבוריטית, גם בגלל שמדובר בקבוצה טובה יותר, וגם בגלל שהמשחק יערך בבית שלה.

עם זאת:

מאז שנת 2000 - לא הייתה שנה אחת בה בכל מפגש נוק-אאוט בין מכבי לפאו, הייתה קבוצה שזכתה פעמיים ברצף. בשנה שעברה פאו לקחה ממכבי את הגביע, כלומר - עכשיו זו העונה של מכבי.
אם זיכרוני אינו מטעה אותי, למעט פעם אחת - פאו לא הגיעה לפיינל פור בכל עונה זוגית (כמו זו) בעשור האחרון.

יש על מה לבנות? 8)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2012 8:51 pm 
Hall of Famer

לא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2012 9:02 pm 
Sophomore

הם זכו בגביע גם ב2000 וגם ב2002, אז כנראה שהם גם עלו לפיינל פור. (או שאתה מתכוון לעשר השנים האחרונות, ולא לעשור הראשון של שנות ה2000?)

לגבי המשחק:
יש תחושה חזקה מאוד של נפילה מנטלית וחוסר אמונה במכבי, אבל אולי זה רק חוסר האמונה שלי. בכל מקרה, אחרי אכזבה כמו במשחק מס' 4 יש לבלאט משימה קשה מאוד בעיקר בצד המנטלי. מעניין לראות איך מכבי תתחיל את המשחק ואם רמת האנרגיות תהיה דומה למשחק השני ביוון או למשחק הראשון ביוון. הימור שלי - זה יהיה יותר דומה למשחק הראשון בסדרה.

גם מבחינת ההתנהלות של הסדרה, זה הזמן והמומנטום של היוונים. המשחק וחצי הראשונים היו של היוונים, אח"כ מכבי היו חזקים יותר במשחק וחצי הבאים (פלוס רבע ראשון במשחק הרביעי) ואח"כ המומנטום שוב עבר ליוונים.

מבחינת מכבי - אני מאמין שבלאט ילך עם מה שעבד לו טוב, שזה ניהול משחק של אוחיון. יכול להיות שנראה קצת יותר דק' של פפאלוקאס במקרה שבלאט יתייאש, אבל בשלב הזה של העונה אפשר כבר להגיד שבלאט פשוט לא סומך עליו מספיק. לגבי מאלט אין מה להגיד, הוא כנראה יעלה רק אם אוחיון יהיה על הפנים או שלנגפורד לא יפגע בכלום (לצד אוחיון/פאפא).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2012 9:49 pm 
Sophomore

10 השנים האחרונות, לא להגזים... אני אידיוט באופן חלקי. :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2012 10:16 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לרשימת הדברים שפאו יותר טובה בהם ממכבי, נוסף עכשיו גם המומנטום והרקורד של אובראדוביץ' במשחקי נוקאאוט. בעיני זה מיני נס שמכבי בכלל לקחה שני משחקים בסדרה הזו, הודות להמון לב ומלחמה בעיקר, והתעלות של שחקנים מסויימים. לא האמנתי שמכבי תגיע בכלל למשחק חמישי. אם מכבי תנצח את המשחק הזה, זה כבר לא יהיה מיני נס. זה יהיה נס גדול.
תכלס מה צריך לעשות כדי אולי לנצח בכל זאת לדעתי?
1. על החילופים דיברו פה הרבה, אני דווקא חושב שכן צריך להמשיך לעשות אותם, אם אם עושים - מחוייבים להם עד הסוף. לא יוצאים ונתקעים באמצע, זה רק מזמין מסירה קשתית פשוטה לגבוה שיתפוס אותה מעל שחקן נמוך. לצאת לחלוף באגרסיביות. אם נכנס הכדור פנימה - בניגוד לדברי שלח הגאון, מיד להביא עזרה מעמדה 3 או 4. מכבי הרוויחה כמה כדורים מזה שבטיסט ניסה למסור תוך כדי קפיצה כשנסגר עם שני שחקנים.

2. קלעים. עוד פעם נגיד קלעים? הקלעים חייבים להגיע למשחק הזה, אחרת ייגמר רע מאד.

3. אם שומרים אוברפליי על סופו - תרגילי חסימה של נמוך לגבוה. זה באמת לא מסובך וחבל שמכבי לא עושה את הדבר הפשוט הזה. בתקופת האפמן היו עושים את זה המון.

4. כמובן, דחילק, די עם פאולים מטומטמים וזולים. סופו כמובן, אבל זה נכון לכולם. במשחק הרביעי מכבי ויתרה פעמיים על יתרון בגלל פאולים טפשיים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2012 10:55 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
לדעתי מכבי צריכה לעשות ההיפך ממה שהיא עשתה ביד אליהו (בייחוד במשחק השלישי - למנוע את השלשות במחיר של כדורים שנכנסים פנימה). משחקים מהסוג הזה אתה מנצח בזכות זה שהיריבה חוטפת פיק ברכיים ומלחיצה את עצמה, ואת זה אפשר להשיג כשמחטיאים זריקות חופשיות ולא כשהולכים פנימה. חוץ מזה שמכבי הרגה את עצמה בעבירות ורצוי שזה לא יחזור.

ופאו פייבוריטית והכל, אבל הסידרה הזו באמת הוכיחה שהכל יכול לקרות ושהיריבה היא לא שד כזה נורא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2012 11:07 pm 
Sophomore

אני סתם תוהה אם בחודש האחרון מכבי תרגלה את הגת הלחץ שלה מהעונה שעברה ו"שמרה עלייה בסוד" כנשק יום הדין בדיוק למשחק מהסוג הזה. מצד אחד אמנם אין לבלאט את פארגו פרקינס הצ'יטות, אבל מצד שני יש לו אפשרות לבצע קצת יותר חילופים לרענן את השורות בקו האחורי כל כמה דקות, ואוחיון לא פראייר.

50% מהמשחקים בסדרה הזו נוצחו בחוץ, ולמעשה קשה להגיד שמכבי הייתה טובה יותר בכל אחד מארבעת המשחקים, השאלה אם זה נתון שישחק לטובתה או לרעתה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2012 11:20 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
הנתון הספציפי הזה לא ישחק לטובתה ולא לרעתה. אני שוב אגיד שהסידרה הזו ניפצה את רובן המוחלט של תיאוריות ה"אם קרה ככה עד עכשיו אז בטח יקרה ככה" על ניסוחיהן השונים. יכול להיות שמכבי היתה בנחיתות ולכן במשחק החמישי היא תתפוצץ ויכול להיות שמכבי הצליחה להישאר צמודה ולכן במשחק החמישי סוף סוף הפערים האמיתיים יתגלו ויכול להיות שפאו תהיה שאננה אחרי הניצחון במשחק הרביעי ולכן מכבי תפתיע אותה ויכול להיות שמכבי תישבר (אגב, זה נכון שבלו בכה אחרי ההפסד ביום חמישי?) ולא תופיע למשחק. אחרי המשחק נוכל להגיד בודאות מה אפשר היה לדעת בבירור שעומד לקרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 02, 2012 12:24 am 
Junior

אני לא חושב שפאו תדרוס. היא תקיים באופן אבסולוטי את "ניצחונות אוברדוביץ'".
מכבי תפתח חזק ותוביל עד אמצע הרבע הראשון(זו הנחה שלי), ואז פאו יעלו הילוך. ההפרש ינוע סביב ה-4-7, פאו ייתנו למכבי תחושה שיש להם את הסיכוי לקחת פה את המשחק, ובסוף זה ייגמר 8-9.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 02, 2012 12:25 am 
Junior

אתה גורם לזה להישמע כמעט מתוכנן, אתה יודע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 02, 2012 12:27 am 
Junior

המילה 'תחושה' בהודעה הקודמת הייתה צריכה לבוא עם מרכאות, אתה צודק.
אין לי ספק שאם אוברדוביץ היה יכול, היה משאיר את התחושות בבית ודורס את מכבי ברבע הראשון, אבל זו ההנחה שלי לאיך שהמשחק יתפתח.
אם נחיה, גם נראה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 02, 2012 6:38 pm 
Hall of Famer

אני חושב שנראה שידור חוזר של משחק מספר 1, מקווה לטעות בגדול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 02, 2012 9:45 pm 
Hall of Famer

מטרות של מכבי:
1. לשרוד את הדקות הראשונות. פאו תגיע עם הרבה מוטיבציה לסגור את המשחק מהר, לרוץ לפאסט ברייקס וללחוץ על כל המגרש, לפחות ב-3-4 דקות הראשונות. אם מכבי תעמוד בזה, הכניסה למשחק תהיה קלה יותר.
2. למנוע חדירות לסל, רצוי בעיקר באמצעות מצ'אפ זון. ואם כבר באים לדאבל טים, לנסות לעשות מהוויק סייד ולא מהסטרונג סייד.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 02, 2012 10:31 pm 
Hall of Famer

לא יודע וויק סייד סטרונג סייד, מי שבא לעזרה אחרי החילוף, שבטח יהיה, צריך להיות גבוה יחסית. מישהו מעמדה 3 או 4. הגמד שיקבל את בטיסט/וויוקאס אחרי החילוף לא צריך עזרה מעוד גמד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 02, 2012 10:44 pm 
Hall of Famer

אגב, אם כבר שפנים שדיוויד יכול לנסות לשלוף מהכובע - מה לגבי מצ'אפ של סמית על דיאמנטידיס?

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 02, 2012 10:50 pm 
Junior

אין חשיבות למי שמתחיל את המהלך על דיאמנטידיס כי הוא משחק את הפיקנ'רול. מכבי משקיעה המון אנרגיות (ומחשבה, כך אנו מקווים) בלתכנן מי יקבל אותו אחרי המהלך, או לכל הפחות מי נמצא בעזרה ראשונה. בסך הכל מכבי נעה בסדרה הזאת בין שני פתרונות לפיקנ'רול של פאו (לא כולל המשחק הראשון, בו הפיתרון הרווח היה פשוט להוציא כדור מתחת הסל) - הראשון היה להביא עזרה מהצד החלש על המהלך ורוטציה שמנסה להגיע לזורק שנמצא בפינה הרחוקה. כל עוד פאו החטיאה זריקות חופשיות משלוש זאת היתה טקטיקה טובה יחסית, בטח אם השחקן בצד הרחוק הוא סאטו או קלאת'ס, והרוטציה מגיעה אליהם בצורה סבירה (לא ריצת אמוק). הפיתרון השני היה פשוט חילוף על המהלך, שהשאיר נמוך על גבוה בצבע. גם זה פיתרון סביר אם יודעים למנוע את הכדור כמו שצריך ומבצעים אותו באגרסיביות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 03, 2012 1:21 pm 
Sophomore

התותח המפוברק כתב:
מטרות של מכבי:
1. לשרוד את הדקות הראשונות. פאו תגיע עם הרבה מוטיבציה לסגור את המשחק מהר, לרוץ לפאסט ברייקס וללחוץ על כל המגרש, לפחות ב-3-4 דקות הראשונות. אם מכבי תעמוד בזה, הכניסה למשחק תהיה קלה יותר.
2. למנוע חדירות לסל, רצוי בעיקר באמצעות מצ'אפ זון. ואם כבר באים לדאבל טים, לנסות לעשות מהוויק סייד ולא מהסטרונג סייד.

מסכים מאוד לגבי הדקות הראשונות. פאו יפתחו בטירוף ומכבי חייבת לשרוד את החצי הראשון בהפרש חד ספרתי.
חוצמזה, ככל שיעבור הזמן הלחץ יעבור ליוונים, בדיוק כמו שקרה במשחק מס' 2.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 03, 2012 4:01 pm 
Hall of Famer

לא יודע לגבי הדקות הראשונות, אני יותר חושש מהדקות של שאראס את באטיסט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 03, 2012 7:52 pm 
Junior

off with their heads

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 04, 2012 3:45 pm 
מנהל פורום

כתבה טובה על ניק קלאת'יס
http://sports.walla.co.il/?w=/196/2522540

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 04, 2012 5:39 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

בלוג: הצג בלוג (2)
אם מחפשים כתבה טובה, אז זידק:
http://www.euroleague.net/features/voic ... ohayomania
Ohayomania :)

זה המשחק לאוחיון. גיים פייב. אני מאמין שבלאט ייתן לו את הבמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 05, 2012 2:21 am 
Sophomore

פאו פייבוריטית, אבל הכל אפשרי. כמו גימל וזורקין, גם אני חושב שהמאני טיים של מכבי הוא בדקות הראשונות, ובכלל במחצית הראשונה. תוצאת המחצית מאוד מאוד חשובה מבחינה מנטלית במשחק כזה. פנאתינייקוס יודעת שהיא פייבוריטית, ואם היא תגיע לדקות אחרונות במשחק צמוד אז היא תתפקד גם נגד עצמה. מכבי באה קטנה, וזה יתרון עבורה. בסך-הכל אין הבדלים גדולים. מכבי צמודה לפאו לאורך הסדרה, למרות יכולת לא טובה של שחקני מפתח כמו סופו, בלו, הנדריקס ואליהו (להוציא את המשחק האחרון). אני מאמין שמשחקים כאלה מוכרעים על הבסיס של הכדורסל. על ריבאונד (דגש על ריב' הגנה), על בחירת זריקות וקבלת החלטות, על קצב וסגנון. מכבי תתקשה לעמוד באינטנסיביות של משחק עם סקור גבוה, והיא תעשה בשכל אם תכפה על פאו משחק עומד ואיטי. למרות יתרון הפיזיות של היוונים, מכבי צריכה ללכת לסל, לחפש את החדירות ולסחוט עבירות. ההרכב הטוב והמתאים ביותר של בלאט צריך להיות אוחיון, לנגפורד, סמית' (בסדרה שמסדרת לו את החוזה הבא), הנדריקס ושחורציאניטיס. למרות ההיסטוריה והמצ'-אפ הבעייתי מול באטיסט, בלאט צריך את סופו כמה שיותר דקות על המגרש. אין למכבי צמד מתאים יותר מול קו הפנים היווני מאשר הנדריקס את סופו, ואני לא חושב שהיכולת של אליהו ובלו היא מקרית. אגב, במשחק כזה בלו יכול להיות טוב לצד שניהם, כמחליפו של סמית'.
אני חושב שאסור לבלאט לשחק בלי רכז טבעי במשחק כזה, כי פאו תעניש על טעויות, ואם יש משחק שבו אסור למכבי לתת נקודות קלות אזי מדובר במשחק חמישי באואקה. אוחיון או פאפאלוקאס חייבים להיות על הפרקט בכל רגע נתון. אוחיון גם הוכיח בכל השנים שלו שהוא מתפקד יותר טוב כשהוא מקבל קרדיט ודקות. אני חושב שבלאט טעה איתו ברבע האחרון במשחק הרביעי, וזו ההזדמנות שלו לתקן. השחקן הזה הפתיע את כולם לטובה, והוא מרוויח את המקום שלו בהיררכיה בזכות. מבחינה הגנתית מכבי צריכה להיות קצת פחות בוטה עם קלאטיס, אבל הכיוון של בלאט הוא נכון. אם היא תיבהל מהתצוגה שלו בהיכל נוקיה ותשמור עליו צמוד, היא תפסיד יתרון פוטנציאלי מבחינה הגנתית.

מעניין אם אובראדוביץ' מכין תשובה לאוחיון וסמית', שהם בבירור האקס פקטורים של הסדרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 05, 2012 10:26 am 
Hall of Famer

לא קונה את נושא הלחץ על פאו בדקות האחרונות. פאו מנוסה יותר, ועד עכשיו - חוץ מההארכה במשחק השני - היא הייתה טובה הרבה יותר ממכבי בדקות האחרונות הצמודות. גם בזמן החוקי של המשחק השני וגם בשני המשחקים בנוקיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 05, 2012 12:05 pm 
Hall of Famer

אני חושב שהדקות הראשונות הן חשובות, אבל לאו דווקא בהקשר של פער כזה או אחר אלא יותר בהקשר של הקלעים של מכבי, אם מכבי תצליח לקלוע כמה שלשות בפתיחת המשחק, היא תרוויח מזה הגנה פחות מצופפת של פאו לאורך כל הערב, ליוגב ולנגפורד יהיה קל יותר לחדור וליצור לאחרים, לסופו, אליהו והנדריקס יהיה קל יותר לעבוד בלואו פוסט והכי חשוב, ההתקפה של תיתקע כל הזמן למהלכי בידוד של הגארדים עם הראש בקיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 05, 2012 3:15 pm 
Sophomore

משחקים מהסוג הזה בד"כ זורמים לאחד משני הכיוונים - או שפאו עולה וטורפת את המגרש ומסיימת את הסיפור כבר במחצית, או שהמשחק יהיה צמוד ובסוף לשתי הקבוצות יהיה סיכוי כמעט זהה לנצח. בסדרה כמו זו, בו הצפוי הוא הבלתי צפוי, מעניין איזה עוד כיוונים יכולים להתפתח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 238 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], rony, uriel17 ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה