סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' מאי 12, 2025 8:30 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 33 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' אפריל 08, 2012 11:22 am 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
איזה חוק הייתם מוסיפים למשחק כדי להפוך אותו למעניין יותר? מסקרן יותר?
איזה חוק לדעתם מיותר והייתם חיים בשלום עם המשחק אם הוא לא היה תקף?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 08, 2012 11:30 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני אתרכז בחוקת פיב"א.
שני החוקים הראשונים שהייתי משנה, ככה ממחשבה של שנייה:
1. חץ הפוזשן כמובן. יוחזרו כדורי הביניים במקומם.
2. כל נושא מה קורה אם שחקן שצריך לקלוע עונשין/לקפוץ לביניים (בהנחה שחץ הפוזשן בוטל...) צריך להיות מוחלף מסיבה כלשהי. אין סיבה שהקבוצה שלו תיהנה מהחילוף. שהחילוף יתבצע, ואחרי זה המאמן היריב בוחר מבין החמישה שעל המגרש את השחקן שיקפוץ לביניים או יקלע עונשין.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 08, 2012 11:30 am 
Sophomore

4 נקודות לזריקה מעבר לחצי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 08, 2012 11:31 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אצלי זה בדיוק להיפך. הייתי קובע טווח (נניח החצי) שמאחוריו אין אפשרות לקלוע לסל. זריקות מ3/4 מגרש זה מגניב אבל רנדומלי לחלוטין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 08, 2012 11:36 am 
Hall of Famer

אין שום סיבה לזה. אם שחקן תופס כדור בחצי שלו בשניות האחרונות אין סיבה למנוע ממנו זריקה. לא הייתי נותן על זה אקסטרה נקודות כמו שהציעו פה (זה סוג של תמריץ לנסות את זה), אבל אין שום סיבה הגיונית לבטל את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 08, 2012 11:37 am 
מנהל פורום

אה, וגם הייתי מחזיר את האפשרות לקבוצה שביצעו עליה פאול לבחור בכדור מהצד במקום קליעות עונשין (אולי תחת מגבלות כלשהן של רק בדקות האחרונות או משהו כזה). אף פעם לא הבנתי למה ביטלו את החוק הזה ולמה קבוצה שפיגרה כל המשחק מקבלת הזדמנות לצמצם בלי באמת לעבוד קשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 08, 2012 11:57 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
2. כל נושא מה קורה אם שחקן שצריך לקלוע עונשין צריך להיות מוחלף מסיבה כלשהי. אין סיבה שהקבוצה שלו תיהנה מהחילוף. שהחילוף יתבצע, ואחרי זה המאמן היריב בוחר מבין החמישה שעל המגרש את השחקן שיקפוץ לביניים או יקלע עונשין.

אן בי איי: המאמן היריב בוחר מי הולך לזרוק את העונשין (=קלעי העונשין הגרוע בקבוצה), והשחקן שהוחלף לא יכול לחזור למשחק יותר גם אם קודם כאב לו ואחרי טיפול רפואי הוא מרגיש יותר טוב. כתוצאה מזה, גם במקרים של פציעות או מכות חזקות, ברוב המקרים השחקן יזרוק את העונשין ויוחלף מיד אחרי זה.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 08, 2012 12:01 pm 
Hall of Famer

ביטלו את החוק הזה כדי לתת צ'אנס לקבוצות סיכוי להפוך את התוצאה בשניות האחרונות. קבוצה ביתרון עם 20 שניות לסוף המשחק והכדור אצלה כמעט לא יכולה להפסיד. לחטוף קשה מאד ואם עושים עבירה, אז ישר מוציאים כדור חוץ. תחשוב שהשינוי הזה קרה גם בזמן שעון השלושים שניות. כלומר נכנסת לדקה האחרונה ודי עצרת את ההתרחשות של סיום המשחק. חוץ מזה הבחירה הזאת גם נותנת תמריץ לעבירות בשניות הסיום ועוצרת את המשחק. הקבוצה בוחרת להוציא כדור חוץ? אני אנסה לחטוף ואם לא אצליח בהוצאת החוץ, אעשה מיד שוב עבירה וחוזר חלילה.

הייתי מנחה את השופטים להגיב יותר בחומרה על פלופים והתחזויות. יד קלה על הטכניות. הייתי מעיף לעזאזל את החוק שנותן טכנית על פאול כשיש שחקן אחרון בדרך לסל. חוק יותר מדי עמום וגורם לשריקות לא אחידות מצד אחד ומצד שני נותן יתרון עצום להתקפה מתפרצת ומונע לשחק הגנה במקרה הזה. הייתי נותן לשופטים שיקול דעת של עבירות בלתי ספורטיביות במקרה של פאולים שלא קשורים למהלך הכדור, אלא נעשו רק בכדי לעצור את המתפרצת.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 08, 2012 12:01 pm 
Sophomore

התותח המפוברק כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
2. כל נושא מה קורה אם שחקן שצריך לקלוע עונשין צריך להיות מוחלף מסיבה כלשהי. אין סיבה שהקבוצה שלו תיהנה מהחילוף. שהחילוף יתבצע, ואחרי זה המאמן היריב בוחר מבין החמישה שעל המגרש את השחקן שיקפוץ לביניים או יקלע עונשין.

אן בי איי: המאמן היריב בוחר מי הולך לזרוק את העונשין (=קלעי העונשין הגרוע בקבוצה), והשחקן שהוחלף לא יכול לחזור למשחק יותר גם אם קודם כאב לו ואחרי טיפול רפואי הוא מרגיש יותר טוב. כתוצאה מזה, גם במקרים של פציעות או מכות חזקות, ברוב המקרים השחקן יזרוק את העונשין ויוחלף מיד אחרי זה.

זכור לי לדוגמא המקרה שמגריידי זרק עם יד שמאל את קליעות העונשין שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 08, 2012 12:04 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
אין שום סיבה לזה. אם שחקן תופס כדור בחצי שלו בשניות האחרונות אין סיבה למנוע ממנו זריקה. לא הייתי נותן על זה אקסטרה נקודות כמו שהציעו פה (זה סוג של תמריץ לנסות את זה), אבל אין שום סיבה הגיונית לבטל את זה.

תשמע הרעיון היה שאם קבוצה בפיגור 4 2 שניות לסיום והיא מוציאה כדור מתחת לסל שלה עדיין יהיה לה סיכוי...אז נכוון שאין לדבר סוף אבל לדעתי זה היה נחמד...
אתה יכול לעשות שזה יהיה רק בדקת הסיום ובכל מקרה אני לא רואה מישהו (חוץ מאולי מגריידי למי שזוכר את התחרות זריקות מהחצי שלו ושל ארינאס) שיזרוק מהחצי לא בדקת הסיום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 08, 2012 12:08 pm 
מנהל פורום

עמוס לב כתב:
ביטלו את החוק הזה כדי לתת צ'אנס לקבוצות סיכוי להפוך את התוצאה בשניות האחרונות. קבוצה ביתרון עם 20 שניות לסוף המשחק והכדור אצלה כמעט לא יכולה להפסיד. לחטוף קשה מאד ואם עושים עבירה, אז ישר מוציאים כדור חוץ...

אם קשה, אז יופי. יש מספיק דוגמאות של חטיפות בדקות האחרונות ולדעתי קבוצה שבנתה יתרון של 5-6 נקודות זכאית שהחוק יגן עליה ולא על היריבה שלה. אתה רוצה לסגור את הפיגור? תעשה הגנה טובה.

סייד אפקט חיובי נוסף של העניין יהיה שפרשנות בדקה האחרונה תפסיק להיות "תעשו עבירה כבר! למה הם לא עושים עבירה? עכשיו הם בטח יעשו עבירה. לא הם מחכים עוד שתי שניות, אז עכשיו יעשו, וכו' וכו'".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 08, 2012 12:11 pm 
Hall of Famer

באירופה - מכניס את חוק בדיקת "מי נגע אחרון בכדור" ב-2 דקות האחרונות שיש באן בי איי. מכריע וחשוב מאוד.
באן בי איי - נותן את הפריבילגיה לשופטים לשרוק פאול במידה ובאמת בוצע אחד כזה. לא הגיוני ששחקן יבוא להציל כדור אבוד, בדרך יכניסו לו מכות רצח, הוא יפיל את הכדור ויתנו את הפוזשן לקבוצה היריבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 08, 2012 12:12 pm 
Hall of Famer

במצב הזה קבוצה שבנתה יתרון 5-6 נק' והגיעה לדקה האחרונה, למעשה ניצחה את המשחק. אין דרמה, אבל מה שכן יהיה זה עבירות חוזרות ונשנות כדי שהקבוצה המגינה תוכל לנסות שוב ושוב לחטוף את הכדור.

והפרשנות עדיין תהיה תעשו עבירה כבר, שיוציאו כדור ותנסו לחטוף.

אופציית הבחירה לא תעלים את העבירות מסוף המגרש, רק תקטין את הסיכוי לדרמה בסיומות משחקים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 08, 2012 12:16 pm 
מנהל פורום

אני לא מסכים שהיא למעשה ניצחה את המשחק, כי חטיפות קורות (ודאי וודאי הן תקרינה יותר כי יהיו יותר פוזשנים). אבל אם הקבוצה השנייה לא מסוגלת לכפות איבוד כדור, אז למה שתקבל על זה בונוס? אגב, אני מניח שברוב המקרים הקבוצה שעשו עליה את הפאול כן תעדיף את הזריקות, כי אלה בכל זאת שתי נקודות קלות יחסית. נגיד אתה ביתרון נקודה, ועשו עליך פאול - מה עדיף, לנסות להגדיל את היתרון בצורה קלה או להסתכן באיבוד כדור בפוזשן הבא?

אני גם לא מקבל את העיקרון של "ליצור דרמה בדקות הסיום". אולי זו המטרה שלך, אבל המטרה שלי היא הפוכה בדיוק. אתה לא משחק כדורסל 40 דקות בשביל שהדקה האחרונה תהפוך לקרקס רק למען הדרמה שבעניין. אני חושב שזה לגיטימי והגיוני שהתוצאה של המשחק תשקף מה קרה בכל ארבעים הדקות, לא רק בדקה האחרונה.

(בכל אופן, מקובל עלי שהצעת החוק הזו היא בקריאה טרומית ויש עוד מה לחשוב עליה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 08, 2012 12:18 pm 
Sophomore

ראובן כתב:
אה, וגם הייתי מחזיר את האפשרות לקבוצה שביצעו עליה פאול לבחור בכדור מהצד במקום קליעות עונשין (אולי תחת מגבלות כלשהן של רק בדקות האחרונות או משהו כזה). אף פעם לא הבנתי למה ביטלו את החוק הזה ולמה קבוצה שפיגרה כל המשחק מקבלת הזדמנות לצמצם בלי באמת לעבוד קשה.

חוק כזה משפר את הסיכויים של הקליפרס לאליפות בלפחות 10%.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 08, 2012 12:25 pm 
Hall of Famer

למה שקבוצה ביתרון נק' תעדיף לזרוק עונשין? במקרה הטוב אתה מעלה קלע של 90% במצב לחץ אמיתי. אם תשווה את חטיפות פר פוזשן במשחק בטח בהוצאות חוץ, זה פחות מ-90% הרבה פחות.

אם כבר, אז קבוצה ביתרון 5-6 נק' כשמתקרבים לחצי הדקה האחרונה תעדיף לזרוק עונשין, כדי להגדיל את ההפרש ל-3 פוזשנים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 08, 2012 12:35 pm 
מנהל פורום

היא תעדיף לזרוק (כנראה) כי יכול להיות שהיא תחשוב שעדיף כדור אצל היריבה ביתרון 2-3 נקודות, מאשר אצלך ביתרון נקודה, שאז במקרה של חטיפה איבדת את המשחק. בכל אופן זו היתה רק דוגמה, וזה לבטח לא שיקול טריוויאלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 08, 2012 12:54 pm 
Hall of Famer

התותח המפוברק כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

לא יכול לחזור בכלל? כל המשחק? הוא מורחק? זה כבר אוברקיל רציני, לא הייתי רוצה לראות את זה.
בפיב"א, אגב, הוא יכול לחזור רק אחרי שירד זמן על השעון (כלומר הוא לא יכול לחזור מייד אחרי זריקות העונשין). מצידי אפשר גם לקבוע לו זמן ארוך מזה, נניח שהוא יוכל לחזור רק אחרי שירדה דקה או שתיים על השעון (כמובן רק בהפסקה הראשונה של המשחק אחרי זה). אבל לא הרחקה לשארית המשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 08, 2012 1:03 pm 
Hall of Famer

זה מה יש. מצד שני, מקטין את האפשרות לרמאות ב-100%. לא יכול להיות ששחקן נפצע ברמה כזאת שהוא יטען שהוא לא יכול בכלל לזרוק עונשין, וכמה דקות אחרי זה הוא יחזור למגרש לצלוף שלשות...

מזכיר לי אגב את סיפור דרק שארפ מול אלבא ברלין. ממתי לאבד את העדשה שלך זה רלבנטי בצורה כלשהי לקפיצה לכדור ביניים?

זריקות העונשין של טימאק:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 08, 2012 1:07 pm 
Hall of Famer

תלוי במספר של העדשה, אני מניח...

מה זה "כמה דקות"? אתה מרחיק אותו לכל המשחק. אוברקיל רציני. אתה הורג זבוב עם תותח.
קבע זמן נורמלי (נניח 2 דקות, נטו על שעון המשחק) ואחר כך אין סיבה שלא יוכל לחזור. ממילא המצבים האלה פתוחים לרמאות בעיקר בדקות האחרונות, ואז 2 דקות הרחקה אומר שהשחקן מורחק לשארית המשחק או לרובה. אם זה קורה לפני הדקות האחרונות, סיכוי יותר גבוה שזה לא רמאות, ואין סיבה לעונש כזה כבד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 08, 2012 1:21 pm 
Hall of Famer

ציטוט:
חוץ מזה הבחירה הזאת גם נותנת תמריץ לעבירות בשניות הסיום ועוצרת את המשחק. הקבוצה בוחרת להוציא כדור חוץ? אני אנסה לחטוף ואם לא אצליח בהוצאת החוץ, אעשה מיד שוב עבירה וחוזר חלילה.

עמוס: מצפייה בלא מעט משחקים בשנה האחרונה מהימים שבהם הייתה בחירה במקום עונשין (גם 1+1 וגם בגרסה המוקדמת יותר שהבחירה הייתה עונשין או 2 זריקות) היום עושים יותר פאולים בפיגור לקראת הסיום מאשר מה שהיו עושים אז בממוצע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 08, 2012 1:37 pm 
Hall of Famer

שמע, אם הוא יכול לעלות תוך 2 דקות ולזרוק ג'אמפ שוטס, סימן שהוא יכל גם לזרוק את העונשין.
אולי משחק שלם זה מוגזם, אבל הייתי קובע מינימום איזה 30 דקות בזמן אמיתי/שני רבעים כזמן "סביר" של התאוששות, ככה שרמאות שכזאת תישקל יותר בכובד ראש. עונש של 2 דקות לא ירתיע אף אחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 08, 2012 1:46 pm 
Sophomore

קרו לי עשרות פעמים שקיבלתי מכה ביד ברמה שאני לא יכול לגעת בכדור ואחרי 5 דקות הייתי כמו חדש.
אני חושב שזמן של 5 דקות משחק/10 דקות שעון זה זמן ליגיטימי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 08, 2012 2:45 pm 
Hall of Famer

חוץ מזה אתה מתעלם באלגנטיות מהנקודה שהעליתי: הסיכוי שזה רמאות הוא בדקות הסיום. ואז 2 דקות הרחקה זה פחות או יותר כל מה שנשאר למשחק, או כמעט הכל.
כשזה לא בדקות האחרונות, הסיכויים שזה רמאות יורדים פלאים. אין סיבה להעניש שחקן שרוב הסיכויים שבאמת נפגע, בעונש כל כך כבד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 08, 2012 4:20 pm 
Hall of Famer

הופך את המשחק ל5 מערכות.
ככה הכל רבע חשוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 33 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]