סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' מאי 13, 2025 2:46 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 47 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: משחק העונה ברוסיה
הודעהפורסם: ג' אפריל 24, 2012 12:18 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
לדעתי, שווה ת'רד (ומי שרוצה להוסיף כדורסל אירופאי-מוזמן).

המועמדת המובילה לזכייה ביורוליג, צסק"א, עם מאזן 1-16 בליגה (ההפסד היחיד היה ל...חימקי) מארחת את מחזיקת היורוקאפ הטרייה חימקי, מאזן 2-15. חימקי בדיוק האריכה את החוזה של המאמן קורטינייטיס בשנתיים, אבל מגיעה אחרי תבוסה לריטאס לפני שלושה ימים, ברבע גמר הVTB (ריטאס תפגוש בחצי הגמר את צסק"א).

השליטה של צסק"א העונה בליגה מדהימה, למעט ההפסד ההוא לחימקי אי-שם בדצמבר, ונצחון ב5 הפרש על ליוברצי במשחק השני של העונה, כל הנצחונות שלהם בליגה הם בדאבל פיגרס, והאחרון היה ב35 הפרש.

קיצר, מעניין ואפילו מתחיל לפני יום הזכרון, לבעלי המצפון שבינינו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: משחק העונה ברוסיה
הודעהפורסם: ג' אפריל 24, 2012 9:57 pm 
Hall of Famer

רשמים ?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 25, 2012 12:00 am 
Junior

צסק"א נותנת בראש 72:91.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 25, 2012 12:38 pm 
Hall of Famer

האמת היא שבסופו של דבר לא ראיתי, אבל המכונה לא עוצרת. קלזאוסקאס שיתף 12 שחקנים, מתוכם 11 בדאבל פיגרס של דקות (גם קורטינייטיס היה בעניין החלוקה, כל השחקנים שותפו ו-10 בדאבל פיגרס).

אבל...רוצים הפתעות? קבלו. שיאולאי מנצחת את ריטאס וילנה במשחק הראשון בחצי גמר הפלייאוף הליטאי, על אף יתרון 25-37 של הוילנאים בריבאונד.

גם ביוון אנחנו כבר בחצי גמר הפלייאוף, וכרגיל 2 הגדולות לא רואות בעיניים. אולימפיאקוס מנצחת את פנאיוניוס 67-83, פאו אוכלת את קולוסוס (שלישית בטבלה בתום העונה הסדירה) 67-103.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 26, 2012 6:22 pm 
Hall of Famer

והערב ב21:00, בארסה מארחת את קאחה לבורל. תמיד מעניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 26, 2012 9:45 pm 
Hall of Famer

מחצית ראשונה טובה בברצלונה, סקור גבוה בניגוד למצופה ומשחק איכותי למדי. 42-46 למקומיים בהפסקה, הקו האחורי שלהם בראשות נבארו ומרסליניו נראה מצוין עם 25 נקודות באחוזים גבוהים. פסקוואל משתף את כל מי שלבוש למשחק, למעט רבסאדה. אצל הבאסקים טלטוביץ' רדום למדי במחצית, אז משלים את מקומו מיודענו לאמפה עם 10, וגם תומאס הוארטל מתעורר לו לפתע עם 8 נקודות במחצית.

לינק (לא מדהים, אבל אפשר לראות): http://www.sportlemon.tv/wv-4/0/10/v-401017.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 26, 2012 10:27 pm 
Hall of Famer

היה לפני זמן מה דיון בפורום אודות מצ'איי לאמפה. כל מיני חבר'ה כמו נורטון וראי שעל הקיר דיברו על כמה שהוא היה אסון (התותח המפוברק גם הגדיר אותו כ"ידיים רעות"), וכמה שהיה צריך לשחרר אותו, בעוד אני ואחרים אמרנו שזה אחלה שחקן, שפיני גרשון השתמש בו לא נכון.

אז הערב מול ברצלונה כולם יכולים לראות עוד משחק שבו לאמפה מפגין איזה בוק חסר כשרון ובעל ידיים רעות הוא, כרגע (אמצע הרבע האחרון) הוא עם 27 נקודות ב11/13 מהשדה, מתוכם 8/10 לשתיים, כשהוא מאמלל את כל מי ששומר עליו. מנגד, נבארו פשוט עצום. אחלה של משחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 26, 2012 10:33 pm 
Junior

כל מה שמרחש מחוץ ליד אליהו או למגרשים בהם מכבי משחקת הוא על אחריות המשתמש בלבד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 26, 2012 10:42 pm 
Hall of Famer

אה הא, אז אם הוא קלע X נגד Y, אז עכשיו הוא 180 מעלות ממה שהוא היה פעם.
אני שפטתי לפי מה שראיתי, ומה אני אגיד, הבחור לא היה שחקן פיקנרול טוב, ברמה הבסיסית ביותר של תפיסת המסירות שהיה מקבל בחיתוך לסל. תגיד פיק ברכיים, תגיד לחץ, הבנאדם לא תפקד ברמה הכי בסיסית שיכולה להיות.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 26, 2012 10:47 pm 
Hall of Famer

שטויות של הוארטל בדקה האחרונה מביאות את ברצלונה לנצחון 89-97, אבל משחק מהנה מאד ומי שלא ראה-הפסיד.

נבארו אליל שאין כדוגמתו, מסיים עם 31 נקודות (5/7 לשלוש, 8/8 מהקו) ו-10 אסיסטים, ללא אבודים ועם 42 מדד. פשוט שחקן מדהים. גם לורבק היה מצוין עם 21 באחוזים גבוהים, והוארטס עשה את שלו עם 17 ו-5 אסיסטים על אבוד אחד. סי. ג'יי וואלאס היה אקס פקטור עם 2 שלשות חשובות ביותר במאני טיים.

בלבורל, לאמפה מסיים עם 31 ב13/17 מהשדה, 5 ריבאונדים ו-3 אסיסטים. משחק טוב גם למיודענו הותיק נוצ'יוני, 15 נקודות עם החטאה אחת בלבד והרבה לחימה כרגיל. טלטוביץ' 11 בלבד, אבל הספיק לדפוק וואחד שלשה מדהימה ברבע האחרון.

שימו לב לאחוזי הקליעה במשחק: בארסה 60% לשתיים, 46% לשלוש (12/26) ו-90% מהקו (19/21). ללבורל היו אחוזים אפילו גבוהים יותר, אבל פחות זריקות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 26, 2012 10:50 pm 
Hall of Famer

התותח המפוברק כתב:
אה הא, אז אם הוא קלע X נגד Y, אז עכשיו הוא 180 מעלות ממה שהוא היה פעם.
אני שפטתי לפי מה שראיתי, ומה אני אגיד, הבחור לא היה שחקן פיקנרול טוב, ברמה הבסיסית ביותר של תפיסת המסירות שהיה מקבל בחיתוך לסל. תגיד פיק ברכיים, תגיד לחץ, הבנאדם לא תפקד ברמה הכי בסיסית שיכולה להיות.

לא, אם הוא לאורך הקריירה באופן קונסיסטנטי שחקן טוב, גם בקבוצות שלו וגם בנבחרת, אז מותר להניח שאם הוא לא נראה טוב באלקטרה-זה:

א. לא משקף את הרמה האמיתית שלו.

ב. ייתכן וזה אפילו לא בגללו. כבר הראיתי כאן את הנתון של זריקות השלוש שלו בקריירה. בכל הקריירה, בכל מקום, הוא היה שחקן שזריקות השלוש היו תבלין איכותי שהוא הוסיף להיותו שחקן פוסט התקפי מצוין. באלקטרה הוא השליך הרבה יותר מבחוץ, אני אומר שזה בגלל שפיני גרשון לא השתמש בו נכון, והמשחק הזה הוא בסך הכל עוד דוגמא לאיזה שחקן התקפה איכותי בפוסט אלקטרה פספסה, תוך כדי שהאוהדים שלה-גם כאלה שמתיימרים להבין, כמוך-מצדיקים את ההחלטה, כי הרי "זה מה שהם ראו במכבי".

אבל אני, מכפת לי אני. המשיכו כך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 26, 2012 11:02 pm 
Hall of Famer

הבנתי. אז מה אתה חושב שהיה נכון מבחינתם לעשות, לפטר את פיני ולהשאיר את לאמפה?

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 27, 2012 1:38 am 
Hall of Famer

נדב, חוץ מהעונה, כמה קבוצות שלאמפה שיחק בהן היו ברמה הגבוהה ביותר באירופה, רמת מכבי?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 27, 2012 2:42 am 
Sophomore

עמוס לב כתב:
נדב, חוץ מהעונה, כמה קבוצות שלאמפה שיחק בהן היו ברמה הגבוהה ביותר באירופה, רמת מכבי?

ברור שאף אחת, וגם העונה הוא לא שיחק בקבוצה בדרג הגבוה ביותר. קאחה לבוראל של העונה היתה קבוצה אפילו יותר בינונית מהקבוצה של העונה שעברה. קבוצת טופ 16 ולא יותר (מה שבפועל אפילו לא קרה). עדיין, זה לא אומר שמכבי השתמשו בלאמפה כמו שצריך.

סייג קטן, שהוא גם פלוס גדול לאיבנוביץ' - סן אמטריו ופריג'יוני לא שיחקו, מה שגרם לדושקו לשים את הכדור דק' ארוכות אצל הוארטל ובראד "סליחה שכידררתי אני אחזור מהר לספסל" אולסון. ההרכבים שהבאסקים העלו היו הגורם הישיר לזה שההגנה של פסקוואל נשברה באחת מהפעמים היחידות העונה שזה קורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 27, 2012 11:55 am 
Hall of Famer

התותח המפוברק כתב:
הבנתי. אז מה אתה חושב שהיה נכון מבחינתם לעשות, לפטר את פיני ולהשאיר את לאמפה?

ברוך אתה אדוני אלוהינו מלך העולם, שלא עשני מקבל החלטות במכבי ת"א. לא דברתי כאן על "מה היו צריכים לעשות". דברתי עליך ועל יוזרים נוספים ששואבים את כל הפרספקטיבה שלהם ממה שהם ראו לתקופה מוגבלת ביותר.

עמוס לב כתב:

אף אחת, אבל מה הקשר? כמה קבוצות ב"רמת מכבי" יש ביורוליג? זה אומר שכל מי שלא משחק שם לא יכול להחשב כאחד הטובים בתפקידו באירופה? בוא נזכור שבגיל צעיר לאמפה הלך לנסות את מזלו בNBA כמה שנים, וחזר לכסף גדול ברוסיה, אליו הוא גם חזר אחרי אלקטרה. אתה רוצה לדבר על מה שעשה ברוסיה? בבקשה. לפני שהגיע לאלקטרה, היה במשך שלוש עונות סקורר מוביל בחימקי והביא לה גביע על הראש של צסק"א, במשחק גמר שהוא היה המצטיין בו. באותה עונה שבה שוחרר מאלקטרה, הוא הלך לשחק בקאזאן. מעבר לעובדה שב16 משחקים ביורוקאפ הוא זרק רק 7 שלשות לעומת 174 זריקות לשתיים, מעבר לממוצעים של 15.6 נקודות ו-8 ריבאונדים ב27 דקות למשחק, הוא היה השחקן המצטיין בגמר הטורניר עם משחק של 26 נקודות ו-11 ריבאונדים נגד סביליה, והביא את קאזאן ליורוליג. על הדרך הוא גם סיים כMVP של הליגה הרוסית.

אז נכון שזו "מכבי", ורק שחקנים עם 5 טבעות אליפות בNBA אמורים בכלל לשקול את מועמדותם להיות זרים אצלה וגם זה תחת זכוכית מגדלת, אבל בכל זאת-תסתכל על הנתונים (אם אתה מתעצל לראות אותו משחק ולהבין לבד שהוא יופי של שחקן) ותלמד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 27, 2012 4:32 pm 
Hall of Famer

נדב, הנה העניין:
אין לי ספק שאתה צודק. אתה מבין כדורסל, ראית את לאמפה מחוץ למכבי יותר ממני, וגם הנתונים איתך. סבבה, לאמפה אחלה שחקן.

כל זה לא סותר את העובדה שבמכבי הוא היה חרא. האם זו אשמתו של פיני שדווקא כן ידע להשתמש יפה בשחקנים כמו האפמן וויצ'יץ'? אולי. ואולי הוא סתם היה בדיכאון מזה שהוא משחק בישראל, או מכל סיבה אחרת בעולם - ועדיין, איש לא ישכנע אותי שבמכבי, לאמפה לא היה חרא מזוקק. תהא הסיבה אשר תהא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 27, 2012 5:40 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אני אשמח לדעת מה היה כל כך חרא מזוקק בו, אבל זה ויכוח אבוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 27, 2012 5:41 pm 
Hall of Famer

מה זאת אומרת? חוסר פיזיות, שלשות שהרבה פעמים גם לא נכנסו, שום משחק מתחת לסל. הגנה נרפית.

כאלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 27, 2012 5:52 pm 
Junior

אחלה משחק, כמו כמעט בכל פעם ששני המועדונים האלה נפגשים. תענוג. מצד אחד הפיקנ'רול של קאחה שמבוצע לעילא למרות שהשנה יש להם שחקנים יוצרים ברמה יותר נמוכה. מצד שני נבארו שכל מילה עליו מיותרת. מה שמדהים זאת היכולת של קאחה לעמוד בכל פעם מול האינטנסיביות של ברסה (אחת הקבוצות הכי פיזיות באירופה שאני ראיתי, אי פעם) ולמשוך את המשחק לכיוונים שלה.

לגבי לאמפה - נורטון צודק חלקית. הוא באמת היה לא טוב במכבי. ה"חלקית" כי זאת גם לא היתה לחלוטין אשמתו. פיני בנה עליו כ5 בפועל (העלה אותו בכל מיני הרכבים מוזרים ליד לאזמה ואפילו יניב גרין) וזה לא השחקן. אין מה לעשות. דווקא השנה זה מיקרוקוסמוס לכל הדברים החיוביים והשליליים אצל לאמפה -

מצד אחד הוא שחקן מאוד מוכשר, סקורר נהדר עם טכניקה מצוינת לגבוה. מצד שני הוא שחקן פריך, גם פיזית וגם מנטאלית. לא צריך לעשות לו הנחות (החמיץ את כל העונה האירופית של קאחה, בעצם). הוא לא שחקן מוביל באופי שלו וזאת הסיבה בעיניי שהוא מעולם לא הצליח בקבוצה שהיא מעל הדרג של קבוצת יורוקאפ/מיד לבל יורוליג. בכל מקום שהוא הגיע הבינו את זה די מהר, הוא לא שחקן שאתה נותן לו את המושכות (בניגוד לטלטוביץ' למשל). יש שחקנים שהרכות הפיזית במשחק שלהם משפיעה על האופי ובעצם אולי להיפך. לאמפה תמיד לקח צעד אחד אחורה גם במקומות שזה פשוט היה מתבקש מבחינתו להוביל (זוכרים את נבחרת פולין עד שגורטאט תפס אחריות על העניינים?).

אין לי בעיה עם שחקנים משלימים באופי אבל זה ניגוד חד לתפקוד שלו כשחקן. לאמפה הוא סקורר, הוא שחקן שמשחק ההתקפה של הקבוצה צריך להיות בנוי סביבו ועם הנתונים הפיזיים והמנטאליים שלו, לא מפתיע אותי שהקבוצות הגדולות ביותר לא הימרו עליו למרות שמבחינת כדורסל הוא לגמרי שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 27, 2012 7:57 pm 
Hall of Famer

נדב, לך תשתה קצת משהו קר, תנוח. השאלה שלי הייתה נטו אינפורמטיבית, לא מתוך מטרה לקנטר או לתקוף.
הקשר הוא ברור ודייבי ציין אותו. אתה יכול להיות אחלה בחלה מעולה ברמה מסויימת והרבה פחות טוב ברמה הרבה יותר גבוהה. אני מסכים שלאמפה שחקן מאד מוכשר וטכני התקפית. אני גם יכול להסכים שבמכבי לא השתמשו בו בצורה היעילה ביותר. אבל גם במכבי, שכמובן כל כישלון של שחקן אצלה זאת אשמת המערכת, ראו את התכונות הרעות שלו, שחוסר פיזיות הייתה הבולטת שבהם.

רמת יורוקאפ וגם הליגה הרוסית (בוודאי בשנים האחרונות) זאת לא רמת יורוליג ובעיקר זה לא הסייז ולא הפיזיות של היורוליג. מה שהולך מול קבוצות יורוקאפ לא תמיד ילך מול קבוצות יורוליג. וכן, אתה יכול לנפנף במשחק מול בארסה או בגמר מול צסק"א, אבל כל עוד לא תביא יותר מאשר משחק מדגמי מול הקבוצות עם סייז יורוליג של לאמפה, זה לא מספיק.

מה שאני ראיתי (כן, העצלן) מלאמפה במכבי וגם מבנבחרת פולין היה שחקן מוכשר, אבל שלא מתאים להיות גבוה מוביל ברמות הגבוהות ופשוט ללא סגנון משחק של רולפלייר. ברור שהוא לא אותו שחקן נרפה ואומלל שהוא נראה במכבי, מצד שני גם לא צריך כבר להציג אותו כשחקן מעולה. נכון להיום לאמפה הוכיח שהוא גבוה מוביל ברמות הביניים של אירופה. זה הרבה, אבל זה עדיין לא המון.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 27, 2012 8:08 pm 
Senior

אני זוכר את מריו אוסטין, באמת אחד הגבוהים היותר טובים שהגיעו לארץ שלא למכבי, עושה מספרים מדהימים מול חימקי שהייתה קבוצה עם סייז של יורוליג(פאפאדופולוס+פוטסיס) עם עונה של 18+8 ביורוקאפ. זה לא הפך את אוסטין למבוקש ביורוליג. אוסטין היה הרבה פחות רכרוכי מלאמפה והיה הרבה יותר פיזי ואתלטי. ככה שמשחק פה ושם זה לא מדד בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 27, 2012 8:10 pm 
Junior

אני מחזיק בדעה כי הפספוס של לאמפה היה הדדי.
מכבי לא לחצו עליו ולא ניסו מספיק להפוך אותו להיות מה שציפו ממנו - סנטר מוביל בקבוצה. מצידו, הוא לא עשה מאמץ "מיותר" להפוך לכזה.
הפרידה הייתה די הדדית. הוא היה נראה סובל, פיני לא רצה שהכישלון בהבאתו יצוף לו על המסך כל ערב כשיצלמו אותו לא מקבל דקות פרקט.

נערך לאחרונה על ידי יואב בתאריך ש' אפריל 28, 2012 12:35 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 27, 2012 11:15 pm 
Junior

אגב,המשחק בין חימקי לצסק"א חתם את העונה הרגילה ברוסיה.
בחצי גמר הפלייאוף יתמודדו:

צסק"א-לוקומטיב קובאן(צסק"א לקחה הערב את הראשון עם 87:94).
חימקי-טריומפף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 28, 2012 1:01 am 
Junior

תגידו, אני זוכר דיי בברור שמישהו פה אמר שקרסטיץ' סיים את העונה.
היום הסתכלתי על הבוקס סקור והוא שיחק נגד קובאן ועלה מהספסל.
מה קרה איתו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 28, 2012 11:38 am 
Junior
סמל אישי של המשתמש

בלוג: הצג בלוג (2)
הפציעה שלו התבררה כקלה. זאת אומרת היה שם סיפור קצת משונה (מסוג שקורה לפעמים בין קבוצה ושחקן). קרסטיץ' התלונן על כאבים בזרת או משהו, נבדק על ידי רופא הקבוצה, ולא נמצא שם שום דבר. הוא המשיך לשחק עם כאבים. אחרי זמן מה, פורסם (אני לא יודע מאיפה זה בא) שהיה לו שם שבר, שלא אובחן. קרסטיץ' אפילו פרסם תגובה זועמת בטוויטר שלו, נוסח "איך ייתכן, בקבוצה לא מצאו כלום, או שמצאו ולא סיפרו לי!" בסוף ערכו לו בדיקות נוספות, ולא מצאו שבר, אז הוא ישחק כנראה באיסטנבול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 47 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: satriani ו 14 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה