מעקב נרלנס נואל נמשך. מסקנת ביניים - המוק דראפטס השונים טועים בענק. זה לא שמדובר כאן בבחור שבדרך להיות באסט ענק בסגנון של תאביט, כי הוא פשוט לא הולך להיבחר במקומות האלה.
קודם רשמתי על האנשים שמשווים בין נואל לחדגבה, גם האנשים האלה יבינו בקרוב שמי שדומה לנואל מהמחזור הקודם זה דווקא דראמונד, עוד גבוה פריק אתלטי עם יסודות כדורסל לוקים בחסר, וגם נואל ייבחר באיזור המקום 6-9, המקום בו הגיוני לקחת הימור על אחד כזה.
מה גם שאני עושה חסד כרגע לנואל אפילו עם ההשוואה לדראמונד של המכללות. אם במשחק הראשון של נואל הסתכלתי בעיקר על ההתקפה וכשהיו בהגנה היה הזמן שלי להביט על המחשב בהתקדמות התוצאות בליגה של הגדולים, הפעם נגד דיוק אני טורח להסתכל על הכל..
ומה יש להגיד? זה נראה מגוחך כרגע שמישהו חושב שבעוד שנה הוא יהיה פרוספקט מבטיח יותר ממה שהיה דראמונד בקיץ האחרון. הוא כל כך רחוק מלהיות שחקן כדורסל. הוא נראה כרגע כמו מישהו שהיה מתעמל או קופץ לגובה כל החיים שלו ולפני שבוע החליט לעשות מעבר לכדורסל. אז על ההתקפה כבר דיברנו, אמנם יש לו צעד ראשון מפחיד בסגנון של הווארד שמשחרר אותו מהמגן שלו בפוסט פעם אחר פעם כשהוא מקבל כדור, מה שגם שולח אותו לקו הרבה, אבל לרוב זה שהוא הולך לקו זה דווקא בשורה מצויינת, כי לפחות הערב, לפחות משם הוא קולע בסדר. כשלא עושים עליו עבירה, אם הוא לא היה מספיק קרוב בשביל דאנק זה ייגמר בהחטאה. לעיתים מביכה כמו איירבול מניסיון זריקת הוק.
אז מה עם ההגנה? הוא לא יודע לעשות הגנה. אלה שעשו את ההשוואה לדייויס דיברו על כך שבהתקפה נואל לא יודע לעשות את מה שדייויס יודע, אבל בהגנה הוא מאוד מזכיר אותו עם "יכולת חסימה מדהימה וריבאונדר ענק", אז זהו שלא. הוא קופץ כל כך הרבה פעמים בכל התקפה של היריב שזה מגוחך. דייויס חוסם, נואל סתם מתעופף שם. כל דבר מקפיץ אותו. היה מהלך שהוא קפץ בו פעמיים כשהמתקיף בכלל לא עשה הטעיה אלא רק כדרר מאחורי הטבעת. זה כמובן נגמר בליי אפ קל כי נואל היה עם הגב כשהשחקן הניח את הכדור בסל. הסגירה שלו לריבאונד זה גם לא באמת סגירה. כלומר כשהוא עושה בוקס אאוט היריב לא יידחוף אותו וייתפוס מקום, אבל בפעמיים שונות הוא סגר את השחקן הלא נכון, שיכל להיסגר על ידי מישהו קרוב אליו, והשאיר את השחקן הרחוק לבד לגמרי לקחת ריבאונד התקפה. בפעמיים אחרות, השחקן שלו פשוט הלך מאחוריו והגיע מהצד פנוי, משאיר את נואל לעשות בוקס אאוט על האוויר, פעם אחת יצא מזה פאמבל.
זה לא כישרון גולמי, זה חוסר כישרון מוחלט לכדורסל. הוא אתלט גדול, ואולי הוא יילמד עם הזמן קצת בסיס לכדורסל וקריאת מהלכי כדורסל ויוכל להפוך לשחקן. כרגע הוא פשוט רחוק מזה. קליפארי מאמן טוב, אבל קוסם הוא לא. בערב הדראפט עוד 8 חודשים נואל עדיין לא יהיה שחקן כדורסל.
אמנם מדובר על שחקנים עם אפסייד שונה לגמרי, אבל רק היום אנחנו רואים שני גבוהים שיהיו בדראפט הבא, מדורגים הרבה מתחת לנואל, באיזור סוף הסיבוב הראשון, כשכל שניה במשחקים שלהם מוכיחה שכרגע מייסון פלאמלי וג'ף וויטי שחקני כדורסל, התקפה והגנה, ברמה אחרת לגמרי מנואל. אבל לגמרי. כרגע, זה כמו הבדל בין זר לליגת העל לזר לליגה ארצית.
נכון שאין סיכוי שייבחרו לפניו, כי וויטי כרגע הוא עומר אשיק עם קליעת עונשין שיכול להפוך בשיאו לסוג של טייסון צ'נדלר, ופלאמלי לא יהיה קרוב לרמת אולסטאר גם אם יאחד כישרון עם האח מאינדיאנה, בעוד על נואל הפנטזיונר שייבחר אותו ידמיין איך מלמדים אותו כדורסל והוא נהפך לדוויט הווארד 2.0, אבל בוא נגיד ככה, לפחות בשנתיים הראשונות בליגה אין לי ספק ששני הלבנבנים יהיו טובים יותר.
_________________ אלון: 5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.
|