סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' מאי 19, 2025 8:02 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 7 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: אפריקאים ב NBA
הודעהפורסם: א' מרץ 24, 2013 9:53 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
מה דעתכם על הנושא של אפריקאים ב NBA?
למה לרוב הם נכשלים?

הנה מספר שמות שעולים לי בראש מהעונה הנוכחית :
1. ג'יופ - שארלוט
2. ביומבו - שארלוט
3. אמינו - ניו אורלינס.
4. אזלי - גולדן סטייט.
5. האשים טאביט - בחירה 2.

והנה כמה שמות שעולים לי בראש מהעבר :
מוחמד סנה - "פרויקט ארוך טווח" משנת 2006 של סיאטל שלא יצא ממנו כלום.
קנדי מן - בחירת דראפט 1. בדיחה.
יודקה.

כמובן שראוי להזכיר את אחד הגדולים - האקים אלאוג'ואן.
וגם את מוטומבו שנתן עונות יפות מאד.

אפשר לומר שחוץ משני אלו, אף אחד לא ממש עשה משהו מיוחד ב NBA
איפה זה נופל לדעתכם?

הבסיס של יסודות משחק נכונים באמת לא קיים באפריקה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: אפריקאים ב NBA
הודעהפורסם: א' מרץ 24, 2013 9:58 pm 
Hall of Famer

אולי בגלל שהם שחורים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 24, 2013 10:53 pm 
Junior

פוסט די אקראי..אתה מדבר על שחקנים ממוצא אפריקאי או שחקנים שהגיעו לNBA כמוצר גמור אחרי קריירה באפריקה?

כי אלג'ואן היה בקולג' אמריקאי, לואל דאנג' הוא סודני במקור שגדל באנגליה וכרגע אולסטאר, סרג' איבקה על סף אולסטר שגדל בקונגו ועבר לספרד, אמינו נראה טוב השנה, ביומבו עדיין מאוד צעיר ויש לו פוטנציאל לא מבוטל, יש תהוא ממילווקי - לוק משהו..שחקן חביב מאוד מקמרון. אפילו מנוט בול נתן קריירה חביבה בזמנים אחרים.

אז הם לא בהכרח נכשלים, כל שחקן והסיפור שלו.

אם השאלה היא למה האפריקאים לא יותר דומיננטים בNBA, זה כנראה נובע מאותן סיבות שהחיים באפריקה הם לא פיקניק בכלליות. יש להם פוטנציאל אתלטי יותר טוב בממוצע מארופאים אבל במקביל יש להם מחסור עצום במשאבים (צריך מגרשי כדורסל כדי להיות טוב בכדורסל), זה לא ענף מוביל במיוחד ביבשת, אין מסורת מקומית של המשחק ובכלליות אין תנאים אידאלים בלשון המעטה לפיתוח צעירים מאף בחינה שהיא. זה לא מיקרי שרוב האפריקאים שנעשו כוכבים עצרו בתחנה אחרת בדרך לפני ארה"ב.

בנוסף השחורים בארה"ב לא נופלים מהם אתלטית, ובזכות היתרונות של הסביבה כנראה גם עולים עלהם בימנו כשיטות אימונים ותזונה משחקות תפקיד חשוב בפיתוח שחקן.

גיא פניני, קפטן מכבי, לשחקן הפועל : "אתה נאצי, שיהיה סרטן בראש לך ולאבא שלך".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 24, 2013 11:21 pm 
Sophomore

לוק מבה א מוטה.בנוסף למה ששימי אמר רוב החברה שבאים מאפריקה הם חברה שהיו כל-כך מגודלים שמיד חטפו אותם אבל בגיל כזה שלא הקנו להם יסודות רציניים.
לכן,רוב החברה האלה הם בד"כ סנטרים-פוואר פוורדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2013 1:03 pm 
Junior

אין אף שחקן שהגיע "מוצר מוגמר" (רק לי הביטוי הזה עושה ממש רע?) מאפריקה.
או שהגיעו לתיכון/קולג' אמריקאי או אחרי נסיון באירופה.

להוציא את מ'בה א-מוטה כמעט כולם כולם 4 ו-5. לרוב 5.
מ'בה או מוטה אם אני זוכר נכון מגיע גם ממשפחה מאד מבוססת כלכלית..אולי גם נסיך של איזה שבט או משהו כזה.

היה רק גארד אחד לדעתי בכל ההיסטוריה.
כריסטיאן איינגה הקונגולזי שגדל בבדאלונה, העונה הוא בדי-ליג.

אני לא מחשיב את דנג שגדל באנגליה כילד ומייצג את אנגליה ואת אמינו שנולד בארה"ב

ובאמת אחוזי ההצלחה נוראיים, מדובר על כך שיש רבע כוכב כמו איבאקה בכל הליגה מהשחקנים הפעילים. זה מעט מאד.

אבל קשור גם לעובדה שהם קיבלו יותר צ'אנס "לא מוצדק" מכלתחילה מאחרים, כי חסרים סנטרים אמיתיים וקבוצות דוקא מוכנות לקחת 7 פוטר בסוף סיבוב ראשון/ סיבוב שני גם בלי הכשרון ולראות אם יפתיע.

ועדיין ומכל הסיבות שהוזכרו, בעיקר תשתיות ויסודות..
לדעתי זה בעיקר מעיד עד כמה חשיבות יש למועדונים, לבתי ספר, לסביבה תומכת.
אפשר לראות את זה גם בכדורגל שאין את אפקט הגובה באותה מידה ויש יותר מועדונים מעולם לא היתה באמת "השתלטות" אפריקאית שיש שצפו שתקרה. כוכבים די בודדים באמת בצמרת..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 1:04 am 
Hall of Famer

שימי ריגר וונאבי כתב:
פוסט די אקראי..אתה מדבר על שחקנים ממוצא אפריקאי או שחקנים שהגיעו לNBA כמוצר גמור אחרי קריירה באפריקה?

כי אלג'ואן היה בקולג' אמריקאי, לואל דאנג' הוא סודני במקור שגדל באנגליה וכרגע אולסטאר, סרג' איבקה על סף אולסטר שגדל בקונגו ועבר לספרד, אמינו נראה טוב השנה, ביומבו עדיין מאוד צעיר ויש לו פוטנציאל לא מבוטל, יש תהוא ממילווקי - לוק משהו..שחקן חביב מאוד מקמרון. אפילו מנוט בול נתן קריירה חביבה בזמנים אחרים.

אז הם לא בהכרח נכשלים, כל שחקן והסיפור שלו.

אם השאלה היא למה האפריקאים לא יותר דומיננטים בNBA, זה כנראה נובע מאותן סיבות שהחיים באפריקה הם לא פיקניק בכלליות. יש להם פוטנציאל אתלטי יותר טוב בממוצע מארופאים אבל במקביל יש להם מחסור עצום במשאבים (צריך מגרשי כדורסל כדי להיות טוב בכדורסל), זה לא ענף מוביל במיוחד ביבשת, אין מסורת מקומית של המשחק ובכלליות אין תנאים אידאלים בלשון המעטה לפיתוח צעירים מאף בחינה שהיא. זה לא מיקרי שרוב האפריקאים שנעשו כוכבים עצרו בתחנה אחרת בדרך לפני ארה"ב.

בנוסף השחורים בארה"ב לא נופלים מהם אתלטית, ובזכות היתרונות של הסביבה כנראה גם עולים עלהם בימנו כשיטות אימונים ותזונה משחקות תפקיד חשוב בפיתוח שחקן.

אני מסכים עם רוב מה שכתבת, אבל אתעכב על פרט שולי מעט: לא חושב שלביומבו יש "פוטנציאל לא מבוטל" או אפילו משהו קרוב לזה. הוא סנטר הגנתי ראוי, ריבאונדר טוב וחוסם טוב, וזאת הנישה שעליה הוא צריך לבנות קריירה. בהתקפה הוא חסר כשרון ברמות מביכות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 9:41 am 
Hall of Famer

לא ראיתי יותר מדי את אזלי מGSW. אבל היה לפני כמה ימים משחק שלהם מול הבולס אני חושב ששודר. האיש קיבל כדור מטר מהסל, מקום שכל סנטר (כולל האחים קולינס) היו זורקים לסל (חלקם גם מטביעים), ופשוט נפטר מהכדור כמו תפוח אדמה לוהט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 7 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: גמליאל ו 8 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה