סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' מאי 22, 2025 9:13 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 24 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: גרינוולד Unleashed
הודעהפורסם: ה' יוני 13, 2013 5:50 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
והפעם על המוקד, צביקה שרף:

http://sports.walla.co.il/?w=/196/2650938

חייב לציין שנהנתי מהכתבה. אין שום כתב ספורט שמדגדג את רמת הסיקורים שלו. הגיע הזמן שמישהו ייכנס בשרף כמו שצריך, ואין טוב מגרינוולד בשביל זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: גרינוולד Unleashed
הודעהפורסם: ה' יוני 13, 2013 6:17 pm 
Sophomore

ובלי שום קשר לכתבה הספציפית, ראוי לציין שאין שום כתב ספורט שמדגדג את רמת המגמתיות וההטיה בסיקורים שלו (והרבה מתאמצים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 13, 2013 8:30 pm 
Sophomore

שלוש תהיות:
1. מאיפה לגרינוולד יש התכתבויות אישיות בין שרף לשיבק ובין שרף לקופל? משיבק וקופל? אם כן, לא יפה...
2. מה האינטרס של גרינוולד להוציא כזאת כתבה? הוא מסוכסך עם שרף או משהו?
3. מה האינטרס של עורך וואלה ספורט להכניס כזאת כתבה? הוא לא לוקח בחשבון שפעם הוא יצטרך משהו משרף?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 13, 2013 8:37 pm 
Junior

איני מבין גם מה ה"אינטרס הציבורי" בכתבת הלשון הרע הלזו.
כמו שכתבתי בת'רד אחר, מה שצד את עיני זה שחלק מהביקורת נגדו היא: שהוא "לא מספיק מבקר את דיויד בלאט", ללמד ידו של מי בוחשת בקדירה המאוסה הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 14, 2013 7:27 am 
Sophomore

-adi- כתב:
ובלי שום קשר לכתבה הספציפית, ראוי לציין שאין שום כתב ספורט שמדגדג את רמת המגמתיות וההטיה בסיקורים שלו (והרבה מתאמצים).

רפאל נאה
נדב צנציפר.
זה ככה בשליפה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 14, 2013 10:17 am 
Hall of Famer

גילוי נאות: אוהד גרינוולד ואני מיודדים. לא מדברים כל יום וגם לא כל שבוע, אבל בהחלט מחבבים זה את זה.

גרינוולד הוא עוף נדיר ומאד מרשים בנוף תקשורת הספורט הישראלית. לא, לא בגלל שהוא "אנטי אלקטרה" (כי הוא לא באמת אנטי, תכף נסביר). כן בגלל שהוא מסתמך על יסודות מוצקים ועל מקורות חזקים (כמה אנשים יודעים ברמת הסעיף את התקציב של אלקטרה? כמה אנשים משיגים את תכתובות המיילים שתיארו פה? וכו'), בגלל שהוא לא מפחד ולא מתכופף (מה שכמובן מתפרש אוטומטית אצל המכביסטים כ"אנטי") ובגלל שהוא משכיל ורהוט ברמה אחרת מכל שאר הכתבים שמסתובבים פה.

כשעדי אומר "מגמתיות והטיה", אני אשמח להבין על מה בדיוק הוא מדבר, עם דוגמאות.

כן, גרינוולד סולד מדרך ההתנהגות של אלקטרה. כמו כל מי שעיניו בראשו. הם דורסניים, הם שקרנים, הם נקמנים ברמה האישית (כתבת משהו שלא אהבנו? אין בעיה, נוריד את האקרדיטציות למינימום ההכרחי כדי שלא תוכל להכנס לנוקיה כעתונאי). בדיוק כמוני וכמו רבים אחרים, לא היתה לנו שום בעיה עם המועדון הזה, אם האלמנטים הללו לא היה כל כך חזקים בו. אנחנו אוהבים כדורסל ורוצים כדורסל חזק. אלקטרה רוצה אלקטרה חזקה, ותעשה כל שביכולתה כדי לשמר את המצב הקיים ולהעצים את עצמה על חשבון היתר. לכן אנחנו נגדם. כשזה ישתנה-לא נהפוך לאוהדים, אבל לא נהיה נגדם. עם זאת, כאמור, תראו לי שגרינוולד הנפיץ כתבות סתם כדי להשמיץ. בזה דווקא דיוויד פדרמן חזק, דרך הורד כהן למיניהן. ובשקרים מי חזק כמו שמעון, דרך אחד, רפאל נאה-"המכחישן הרשמי".

לשאלתו של רעננה על ה"אינטרסים", זה רק מראה עד כמה השיח פה מעוות. "מה האינטרס לפרסם"?! כלום, יש משהו קטן כזה שנקרא "זכות הציבור לדעת". במדינות מתוקנות, אתה לא מוציא תחקיר או פרופיל לא מחמיא רק כי בא לך לדפוק מישהו. אתה עושה את זה כי יש מידע שמעניין את הציבור. זו עתונות.

לעניין הכתבה על צביקה, שום דבר פה לא באמת חדש. שרף הוא מכביסט מהדור הישן: נוקם, נוטר, קטנוני, מי שלא איתו-נגדו. זה ידוע לכולם. הוא איש אלים ובהמי, זה לא רק "שסרוסי יזדיין" אלא גם האלימות כלפי עופר מתן, וראיונות כמו שהוא נתן לאביב לביא ב"שם המשחק" בסגנון "אם הייתי באמת מרביץ למתן, הוא לא היה פה כדי לספר". על "יכולותיו" כפרשן יעידו רבים, דווקא אני חשבתי בתחילת דרכו שהוא טוב, מפני שבניגוד לאותו סרוסי הוא משדר את אהבת המשחק וגם מסוגל לנתח מדי פעם איזה מהלך מקצועי. משם הוא הלך והידרדר עד לכל הדברים שנאמרו בכתבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 14, 2013 11:20 am 
Sophomore

צודק, איכשהו ישר מתפרש שכל מי שכותב נגד מכבי שונא אותה-וזה רחוק מהמציאות.

שימו לב,למרות כל הטרוניות של מכבי אין להם על מה להיות עצובים- הם ביורוליג שנה הבאה ומכבי חיפה אלופת המדינה אפילו ווילד קארד לא תקבל.

ליגה מסואבת שעושה הכל בשביל מכבי.
והיורוליג גועל נפש לא פחות עם כל השריונים והקקי הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 14, 2013 11:52 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
היה אתמול קלוז אפ על שיבק במהלך המשחק ותהיתי אם שרף יגיד משהו (אבל הוא לא אמר כלום).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 14, 2013 12:45 pm 
Sophomore

נדב,

הכתבות מבית היוצר של גרינוולד הן קשות לי באופן אישי לקריאה. אני לא מתווכח האם התיעוב והסלידה שלו ממכבי מוצדקים או לא. סיבותיו ונימוקיו עמו וייתכן מאוד שגם אני הייתי מרגיש כך לו הייתי במקומו. הנקודה היא שהמטען השלילי שלו כנגד הגוף אותו בד"כ סוקר, מורגש כמעט בכל פסקה ואני מאמין ש"השנאה מקלקלת את השורה". עוד דבר-אין לי דרך לאמת את זה אך סביר שחלק מהעובדות שהוא מביא הם נכונות. לא סביר שהכל נכון.

המצב ההפוך (ע"ע רפאל נאה) הוא גם מצב בלתי נסבל עבורי.

נערך לאחרונה על ידי -adi- בתאריך ו' יוני 14, 2013 12:50 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 14, 2013 12:49 pm 
Junior

ראובן כתב:
היה אתמול קלוז אפ על שיבק במהלך המשחק ותהיתי אם שרף יגיד משהו (אבל הוא לא אמר כלום).

נובמת, הוא בקושי שם לב לדברים הרבה יותר רציניים שקורים במשחק, אז לשיבק הוא ישים לב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 14, 2013 1:03 pm 
Sophomore

נדב, כאוהד מכבי אני בסה"כ מסכים איתך. הוא בלי ספק עיתונאי רציני, כותב ברמה גבוהה בים העילגים והמוגבלים ובוודאי שאין לזלזל בסקופים האיכותיים שהוא הביא עד עתה וגם אם מקורותיו בחלק מן המקרים היו מפוקפקים ובעלי מניעים הרי שכפי שלימדני מורי לחוקי תקשורת משה נגבי- "הכל תלוי בטיב המילוי".
איפה בכ"ז יש לי בעיה? במקום שבו יש לי בעיה עם רוב התקשורת הישראלית והדוג' של משה נגבי היא דומה מאד לזו של גרינוולד- לעיתים קרובות האג'נדה משתלטת על העובדות. האם באמת ייתכן שכל חוליי הכדורסל הישראלי מתמצים במכבי? אין עוד חשיפות ראויות? מה עם תחקיר רציני על סיפור החוזים הכפולים של ג'ף רוזן? בהפועל ירושלים ובעוד קבוצות, אין הנהלה שקרנית ואינטרסנטית?
בנוסף, הוא אבי שיטת "בואו נטנף כל שבוע שחקן ערב המשחק". לזה אין בעיניי קשר לזכות הציבור לדעת. כתבות פרופיל ביקורתיות? תפאדל, אבל פה יש תחושה שזה נועד לניגוח ולקידום אג'נדה.
שלישית גם הוא חולה במחלה הישראלית של פרשנות בדיעבד. גם בעונות טובות של מכבי הוא נאנס בסופו של דבר לתרץ בתירוצים משונים את ההצלחה,בעיקר בכתבות מביכות על רמת היורוליג (עניין לגיטימי כשלעצמו, אלא שאם הוא נשלף רק בזמני הצלחה של מכבי זה פוגע בטיעון), או הסברים בדיעבד. זה בלט הן ביחס לשחקנים ספציפיים כמו דווין סמית' וקית' לנגפורד ובעיקר בעונת פארגו פרקינס. במשפט אחד - קצת צניעות לא תזיק.
אני חוזר על דברי מהפתיח ומבהיר שעדיפים בעיניי מאה כמוהו על ורד כהן אחת שמבזה את המוניטין גם שלו וגם של האתר שלו כאתר ספורט רציני אך כידוע יש לדקדק עם צדיקים כחוט השערה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 14, 2013 1:09 pm 
Sophomore

מצטרף לנאמר מעליי... מצחיק בעיני שגרינוולד מבקר בצורה כל כך נחרצת את מושא סיקורו היחיד. באותה נשימה יש לי תחושה שהמדליפי ה״חומר האיכותי״ על מכבי הם שלף ודרוקר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 14, 2013 1:10 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אז לגרינוולד יש קשרים עם בכיר במכבי כמו שלורד כהן עיתונאית הליווי (או יצאנית הקוים) יש קשרים עם פדרמן... זה לא עושה אותו פחות מגמתי.
בכתבה האחרונה (שכמותיה בטח יבואו עוד רבות) הוא כותב על רצון מכבי להיפטר מגור שלף:
ציטוט:
שלף, אומרים המקורבים, לא מביא את הערך המוסף, במובן הרגשי, שהביאו קודמיו (שמלוק מחרובסקי ומוני פנאן). הוא מנהל מסוג אחר; אומנם, דייקן ואחראי - אך מרוחק רגשית וקריר, זאת בניגוד למנהלים הקודמים שהקבוצה ושחקניה היו לכל עולמם ויצרו איתם מערכת יחסים אבהית איתם. בנוסף שלף לא בקיא בתרמיות פונזי למינהן כך שאינו מביא את הערך המוסף, במובן הכספי, בעזרתו הקבוצה יכולה להשאיר שחקנים במועדון על חוזים נמוכים.

טוב, המצאתי את המשפט האחרון אבל זה התבקש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 14, 2013 1:11 pm 
Sophomore

-adi- כתב:
נדב,

הכתבות מבית היוצר של גרינוולד הן קשות לי באופן אישי לקריאה. אני לא מתווכח האם התיעוב והסלידה שלו ממכבי מוצדקים או לא. סיבותיו ונימוקיו עמו וייתכן מאוד שגם אני הייתי מרגיש כך לו הייתי במקומו. הנקודה היא שהמטען השלילי שלו כנגד הגוף אותו בד"כ סוקר, מורגש כמעט בכל פסקה ואני מאמין ש"השנאה מקלקלת את השורה". עוד דבר-אין לי דרך לאמת את זה אך סביר שחלק מהעובדות שהוא מביא הם נכונות. לא סביר שהכל נכון.

המצב ההפוך (ע"ע רפאל נאה) הוא גם מצב בלתי נסבל עבורי.

מסכים עם כל מילה. פשוט מעייף לקרוא אותו, ויותר מזה, הוא צפוי ברמה שזה מגחיך את הכתיבה שלו.
נדב- הכתבות שלו תמיד שליליות ולא אובייקטיביות, כשמכבי מנצחת ניצחון מרשים זה כי הבלוף עוד לא התגלה, וכשהיא מפסידה זה מוכיח את מה שהוא אמר כל העונה (כל העונות). העיתוי של הפרסומים שלו, תמיד לפני משחק של מכבי, ותמיד שליליים. יש הרבה דברים רעים לכתוב על מכבי, אבל גם לא מעט דברים טובים - מקצועיים וניהולים. אני מצפה מכתב שמסקר קבוצה לסקר הכל, גם את הטוב וגם את הרע, ושיחליט לבד כמה מכל דבר. אחרת זה פשוט מוציא את הטעם מהכתיבה שלו ומהעובדות שהוא מציג, בין אם הן נכונות ובין אם לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 14, 2013 1:13 pm 
Hall of Famer

עדי, צר לי, אך תגובתך מביכה למדי. אתה לא יכול לומר "מגמתיות והטיה" וכשמבקשים ממך לתת דוגמאות לומר "אין לי, אבל לא סביר שכל מה שהוא אומר נכון".

הורטון, כפרשן אני לא תופס מגרינוולד. לא חושב שהוא מבין כדורסל ברמה גבוהה במיוחד, ולכן לא מדבר על הפרשנות שלו. האם אפשר לעשות תחקירים רציניים על עוד קבוצות, ומתמקדים באלקטרה? ייתכן. לא אומר שזה תקין. מצד שני, בפרפראזה על המאמן של נבחרת קובה אחרי שנדרס ע"י הדרים טים ב92', "אצבע אחת לא יכולה לכסות את השמש". אלקטרה זה הכי חזק והכי משמעותי בליגה, טבעי שגרינוולד-שגם רוב המקורות שלו קשורים לקבוצה-יתעסק בהם יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 14, 2013 1:32 pm 
Junior

הורטון, כל מילה בסלע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 14, 2013 3:27 pm 
Junior

זה שיש לו אג'נדה ברורה נגד מכבי - אין ספק.

זה שהוא האינטילגנטי, המעניין, החושף והאמיץ ביותר מבין עיתנואיי הספורט האינטרסנטים/חובבנים - עוד פחות ספק.

גיא פניני, קפטן מכבי, לשחקן הפועל : "אתה נאצי, שיהיה סרטן בראש לך ולאבא שלך".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 14, 2013 4:13 pm 
Hall of Famer

שימי ריגר וונאבי כתב:
זה שיש לו אג'נדה ברורה נגד מכבי - אין ספק.

זה שהוא האינטילגנטי, המעניין, החושף והאמיץ ביותר מבין עיתנואיי הספורט האינטרסנטים/חובבנים - עוד פחות ספק.

השאלה היא האם שני הדברים קשורים, וחשוב מכך - מי מהם גרם למה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 14, 2013 4:27 pm 
Junior

אני בספק אם הוא נעשה אינטילגנטי בגלל שהוא פיתח אנטי נגד מכבי. אם אני לא טועה הוא בכלל היה אוהד צהוב פעם.

אבל בהחלט יש קשר הדוק בין עבודה עיתונאית אמיתית, אומץ וכשרון לביקורתיות כנגד גורמי כוח מפוקפקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 14, 2013 4:52 pm 
Junior

אבקש את סליחתו של גרינוולד על שחשדתי בו כשופר של המנהלים הצעירים במכבי.

http://sports.walla.co.il/?w=/196/2651241

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 14, 2013 5:24 pm 
Hall of Famer

כן, השאלה היא האם חושבים שהוא אינטליגנטי בגלל שהוא כותב נגד מכבי. (או שהוא כותב נגד מכבי בגלל שהוא אינטליגנטי, כאמור)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 14, 2013 5:33 pm 
Freshman

אני חייב להגיד שבלי קשר לכתבה (שלא הועילה למצב), צביקה שרף מזמן היא דמות הספורט המאוסה עליי בארץ. יותר ממזרחי, פיני, יעקוב שחר ויוסי סאסי.

בפן האישי הוא בן אדם דוחה שבשיאו הוריד קבוצתו מהמגרש בגמר הגביע ואז נבח על העיתונאים שהשופטים הפסידו לו את המשחק.

בפן המקצועי, לשמוע אותו משדר ממש עושה לי רע, כל פילוספיית המשחק שלו (כל שחקן מקבל כסף ולכן צריך לקלוע טוב מהעונשין ולהיותר שומר מעולה, לא משנה שהוא הוחתם ב80 אלף דולר באשדוד) היא כל כך הפוכה לדעתי.

לא זוכר איפה קראתי את זה, אבל שמעתי לאחרונה את ברוס סואן מתאר את פופוביץ' - "זו מסגרת שבה מתעסקים במה שחקן כן יכול לעשות, במקום במה הוא לא יכול לעשות" - זה בדיוק ההפך מפילוספיית המשחק של שרף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 14, 2013 5:39 pm 
Junior

ברוך הבא למועדון, שרף נכנס לחתימה שלי מזמן ומצדיק את זה מאז.

מי ששמע אותו אתמול מטיף לשחקני חיפה איך הם צריכים לסרב לשדרוג שכר כדי להשאר בחיפה יכל רק לגחך מהידיעה ששרף סירב לשורה של תפקידים מהותיים בכדורסל הישראלי שהוא מתיימר לאהוב בגלל שהתנאים הכספיים לא היו מספיק נאים עבורו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 14, 2013 5:46 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אם כבר מדברים על צביקה שרף ותרומתו הגדולה לכדורסל הישראלי, אז עוד תזכורת:

ציטוט:
דני קליין יחס יוזמה זו לצביקה שרף. לדבריו, צביקה שרף תהה כיצד לא ניתן להסדיר לקני וויליאמס, הנשוי לישראלית, אזרחות ישראלית. אומר דני קליין (פרוטוקול, ע' 864):

ת. לאחר אותה תסיסה, כששמו של קני וויליאמס כבר היה איכשהו באוויר, באחת הפגישות שלנו עם הצוות המקצועי ואני מדבר על סיום אימון, נוכחים בחדר רוב הצוות המקצועי, אורי מנצור, דני קליין, מנהל הקבוצה מוריס, כמובן עוזרי המאמנים ומאמן הכושר, מי שמכיר את צביקה אז ככה בטח עובר לו בראש, פתאום הוא פנה אלי במין צורה כזאת בוטה ולא אגיד מזלזלת, כי זה היה סגנון הביטוי שלו אבל אמר - איך אתם הפועל ירושלים הגדולים, ודני קליין הגדול, לא הצלחתם לדאוג לקני וויליאמס לאזרחות ישראלית, האדם נשוי לבחורה בשם עינת מיכאלי, שהיא ישראלית לכל דבר ועניין, אצלנו במכבי תל אביב מזמן כבר הוא היה ישראלי

http://www.court.org.il/din/pelila/pelila.htm

(אגב, אוף-טופיק אבל פתאום שמתי לב לשם שבזמנו לא ייחסתי לו ממש חשיבות, אחד, יו"ר חוג האוהדים לשעבר, דני כהן. אבל זה לדיון אחר)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 24 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Majestic-12 [Bot], picknroll ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה