סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' מאי 25, 2026 11:37 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 79 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' מאי 14, 2026 10:24 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
לטענתו השחקנים הישראלים לא יופיעו למשחקים היום ובתקופה הקרובה[quote][/quote]
https://share.google/A2VWTZA2z4lO1azlf

יש אפשרות שהמשחקים יבוטלו

אני לא מבין למה הם לא מחכים לקיץ ולפגרה אחריי שנה מאתגרת מבחינה ביטחונית
מי יודע אולי תהיה מערכה בימים הקרובים וזה יפתור את הכל :mrgreen:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 14, 2026 10:56 am 
Freshman

אני חושב שהחוצפה של ארגון השחקנים הישראלים זה משהו לא יתואר.
לא שאני חושב שצריך להגן אליהם בצורה מסויימת אבל גם ככה לדעתי הם החיה המוגנת ביותר בג׳ונגל.

למשהו ישי ספק שהליגה נפגעת מעצם העובדה שהפועל תל אביב, מכבי תל אביב והפועל ירושלים, אבל ממש לא רק הם, לדוגמא ג׳ו רגלנד שלא התלבש השבוע ברעננה, לא משחקות עם כל השחקנים שלהם? הקבוצות לא בסגל הכי טוב שלהם?
שהפועל תל אביב צריכה לבנות 2 קבוצות שונות רק בגלל השחקן הישראלי? קבוצות נפגעות במיליונים רק בגלל השמירה על השחקן הישראלי.

מה שבעיקר מטריף אותי, זאת העובדה שכמות השחקנים הישראלים שיצאו למכללות בשביל להרוויח המון כסף שנה שעברה וכנראה גם שנה הבאה ( ויטלם, אולי מדר ), גדלה בצורה מטורפת.

באופו אישי, אני מעדיף לראות את הובר, טימור וגור לביא על עוד איזה זר רנדומלי, אבל באיזה עולם זוסמן צריך להרוויח 800 אלף דולר, קרינטטון יותר ממיליון וים מדר מיליון וחצי, מה השווי שלהם בעולם האמיתי בלי ההגנות עליהם? והם עוד שובתים?? כמות השחקנים הזרים בליגה צריכה לעלות על מנת להקל על הקבוצות כלכלית ולא לרדת.

הלוואי שהמנהלת תלך איתם עד הסוף, פעם אחת ולתמיד, תעשו ליגה ללא ישראלים, כמה זרים שרוצים.
שנה הבאה, תשאירו ישראלי אחד על המגרש, ושיאפרו לרשום 8 זרים, וזהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 14, 2026 11:26 am 
Freshman

קודם כל במילה אחת זה טמטום.
בקצת יותר מפורט, זה ניתוק מוחלט ממה שקורה בעולם האמיתי
וגם לגמרי לירות לעצמך ברגל.
אם אפילו נעזוב את האטימות של ארגון השחקנים וחוסר התייחסות למצב בארץ,
הם לא רואים באיזה מצב נמצא כיום הענף ומה קורה גם ככה מבחינת הקהל???
מה שהם מנסים להשיג זה מעמד ותנאים,
רק התוצאה יכולה להיות ענף גמור לגמרי...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 14, 2026 12:19 pm 
Hall of Famer

המנהלת מודיעה שבמקום שחקנים ישראלים יתאפשר לזרים לשחק במקום
לא הבנתי אם יש מגבלה של כמות זו הודעה ראשונה שהתפרסמה עכשיו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 14, 2026 12:44 pm 
Hall of Famer

אז מותר 5 זרים על הפרקט בו זמנית במקום 4 ואפשר לשחק עם שחקני נוער
לא כל הישראלים הבכירים שובתים .רובם כן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 14, 2026 12:52 pm 
מנהל פורום

יש לי איזה בלבול מתמשך.
לפי חוקי שיתוף השחקנים שהיו העונה, היה כביכול חוק לפיו חייב ישראלי אחד על המגרש ואפשר לרשום מעל 4 זרים למשחק?? או פשוט מותר לרשום רק 4 זרים (ואז מן הסתם יש תמיד ישראלי על המגרש)?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 14, 2026 1:01 pm 
Hall of Famer

ודים כתב:
יש לי איזה בלבול מתמשך.
לפי חוקי שיתוף השחקנים שהיו העונה, היה כביכול חוק לפיו חייב ישראלי אחד על המגרש ואפשר לרשום מעל 4 זרים למשחק?? או פשוט מותר לרשום רק 4 זרים (ואז מן הסתם יש תמיד ישראלי על המגרש)?

4 זרים בו זמנית על הפרקט
5 זרים בסהכ בטופס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 14, 2026 1:40 pm 
מנהל פורום

RREEDDTT. כתב:
ודים כתב:
יש לי איזה בלבול מתמשך.

4 זרים בו זמנית על הפרקט
5 זרים בסהכ בטופס

וואלה?? וזה היה כל העונה??? אבל רוב הקבוצות רשמו רק 4 זרים לכל משחק כדי לקבל את המענק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 14, 2026 2:04 pm 
Sophomore

העונה הזו זו כמו לראות חולה גוסס עובר ממחלקה למחלקה, מבית חולים אחד לשני, ורק מתדרדר.
ההסתעפות האחרונה זה כאילו תאי הדם האדומים מסתכלים מסביב ואומרים, זמן טוב לפתוח בשביתה כי יש יותר מידי תאי דם לבנים, אפילו שהם אחראים על המערכת החיסונית.
כאילו אומרים בסדר יש זיהומים בכל מקום ואנחנו ידועים שמערכת הבריאות הציבורית כפסע מסגירה אבל אנחנו רוצים להלחם על זה כי העניים לא משקרות והדם צריך להיות אדום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 14, 2026 2:09 pm 
Hall of Famer

ודים כתב:
RREEDDTT. כתב:
ודים כתב:
יש לי איזה בלבול מתמשך.

4 זרים בו זמנית על הפרקט
5 זרים בסהכ בטופס

וואלה?? וזה היה כל העונה??? אבל רוב הקבוצות רשמו רק 4 זרים לכל משחק כדי לקבל את המענק?

זהו שהעונה אין מענק משמעותי .בעונה שעברה זה היה ככה שרוב הקבוצות שיחקו עם 4 זרים
העונה רובם שיחקו עם 5 בגלל שאין קנסות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 14, 2026 2:21 pm 
מנהל פורום

הנווט כתב:
העונה הזו זו כמו לראות חולה גוסס עובר ממחלקה למחלקה, מבית חולים אחד לשני, ורק מתדרדר.
ההסתעפות האחרונה זה כאילו תאי הדם האדומים מסתכלים מסביב ואומרים, זמן טוב לפתוח בשביתה כי יש יותר מידי תאי דם לבנים, אפילו שהם אחראים על המערכת החיסונית.
כאילו אומרים בסדר יש זיהומים בכל מקום ואנחנו ידועים שמערכת הבריאות הציבורית כפסע מסגירה אבל אנחנו רוצים להלחם על זה כי העניים לא משקרות והדם צריך להיות אדום.

לי הייתה אנלוגיה אחרת, לי זה מזכיר מצב שמישהו חוטף מכות רצח מכמה בריונים ואז מגיע איזה ערס בן 10 ונותן לו כאפה.
הכדורסל פה כבר גם ככה איבד כמעט כל ערך ספורטיבי, הליגה כרגע לא מעניינת כמעט אף אחד, כולם רוצים רק לסיים את המשחקים, לקבל את ההקצבות, לשלם משכורות לכולם וללכת הבייתה. אז לשחק כמה משחקים עם שחקני נוער ו-5-6 זרים זה לא מה שיעשה הבדל, מרוב שהמצב גם ככה גרוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 14, 2026 4:16 pm 
Junior

העיתוי אכן רחוק מאידיאלי, למרות שכמו שכתבו למעלה ספק אם ממילא יש לליגה ערך ספורטיבי כרגע.

אבל מה עם המהות? אף פעם לא הבנתי מה הכיף הגדול בייבוא של הג'י ליג לישראל, עם זרים בינוניים מינוס (מחוץ לשלוש הגדולות), שמתחלפים כמו גרביים ולא מייצרים שום זהות מקומית או המשכיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 14, 2026 5:11 pm 
Freshman

עד כמה המצב גרוע?
הכתבה בעניין השביתה והכאוס לקראת משחקי הערב, מופיעה בשורה השישית או השביעית של אתר ערוץ הספורט
עד כדי כך כדורסל לא מעניין היום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 14, 2026 6:56 pm 
Hall of Famer

כבר כמה זמן שאני מספיד כאן את הכדורסל ומקונן על הפער מהכדורגל.
התמונה הזאת גרמה לי קצת לחשוב מחדש.
גם בכדורגל יש תכלס 5 קבוצות, שאר הקבוצות לא מגרדות קהל גם לא למשחקים של חיים מוות

קבצים מצורפים:
img_2_1778617936257.jpg
img_2_1778617936257.jpg [ 223.88 KiB | נצפה 1654 פעמים ]

פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 15, 2026 12:26 am 
Sophomore

העונה הזו, עם המלחמה והשביתה הזו,
עשויה להכניס את הענף לסחרור מבחינת עניין של הקהל הרחב שלא מרכב מעכברי כדורסל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 15, 2026 10:18 am 
מנהל פורום

הכל בסדר
לפעמים משברים מהסוג הזה הם הזדמנות להביט לתחתית בעיניים פקוחות ולקבל החלטות אמיצות
יצאה לי הקלישאה המושלמת
אבל הנקודה הזו שבאמת אין מה להפסיד
אז שיסגרו את הליגה...אז מה? מה קרה? גם ככה זה לא מעניין את הציבור!
דווקא מהנקודה הזו אפשר לפתח משהו שהוא בר קיימא וזה מתפצל לשני כיוונים מרכזיים אפשריים
1. למקסם את מודל הג׳יליג מחוזק בשחקנים מקומיים. גם ככה כל מי שמסוגל לכדרר קצת מקבל מאוד אלפי דולרים במכללה כלשהיא, אז בא נביא מלא שחקני מהליגה האיסלנדית והפולנית והאיטלקית השניה, סקאוטינג טוב יביא פה ושם שחקנים מרגשים, החיבור בין הקהל לקבוצה יתבסס על אהבת המשחק ולא על איזה היסטוריה של קהילה ותארים
זה כיוון אחד. הליגה הנוכחית, די קרובה למודל הזה
2. בא נזיז את המחט לכיוון של הליגה הלאומית. ברור שיש שם תשוקה ומאבקים מותחים וגם כדורסל לא רע פה ושם
אין שחקנים ישראלים? לא נורא נשחק עם מי שיש גם על חשבון הרמה, ההמשכיות וההכרות עם השמות תעשה את ההזדהות. ונמשיך משם ככל שהמצב הגיאופוליטי יאפשר

נשמע שסאבוניס בקטע של אופציה 2 בזמן שאקסלמון בקטע של אופציה 1
אני אגב נוטה יותר לאופציה 1 גם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 15, 2026 10:31 am 
מנהל פורום

ציטוטי HoF של הפועל ת"א בעניין השביתה
על התוצאות:
"המשחקים שהתקיימו צריכים להיבחן מחדש, לרבות האפשרות לביטול תוצאותיהם"

התוצאה שבראש שלהם היא כמובן הניצחון של מכבי על העמק שהיא הייתה פחות או יותר התקווה האחרונה שלהם להפסד של מכבי ולפתוח מחדש את המירוץ למקום הראשון

עוד ציטוט?
"הפועל ת"א תומכת באופן מלא בשחקן הישראלי, בזכותו לשבות ולהיאבק על תנאיו וזכויותיו. אנו מודעים היטב לחשיבותו של השחקן הישראלי"
ולפני שתספיקו להגיד פחחחח תראו מי מדבר
"אנו מודעים גם לביקורת שנשמעה כלפינו בהקשר זה במהלך העונה האירופית החולפת ואיננו מתחמקים מביקורת"
תודה באמת שאתם לא מתחמקים, כבר פחדנו שתתחמקו לנו
אוף איזה הקלה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 15, 2026 1:02 pm 
Freshman

אבימאל כתב:
כבר כמה זמן שאני מספיד כאן את הכדורסל ומקונן על הפער מהכדורגל.
התמונה הזאת גרמה לי קצת לחשוב מחדש.
גם בכדורגל יש תכלס 5 קבוצות, שאר הקבוצות לא מגרדות קהל גם לא למשחקים של חיים מוות

ממש לא מסכים איתך....
בכדורסל יש 3 קבוצות עם קהל + הפועל חולון.
בכדורגל יש 3 קבוצות עם קהל ענק שבעונה טובה מביאות 30,000 אוהדים לכל משחק בית. יש עוד 2 קבוצות עם קהל גדול כמו הפועל ת"א / ב"ש
אבל הפער הגדול הוא הקבוצות בדרג ביניים.בכדורגל יש את נתניה, הפועל פ"ת, בני יהודה, הפועל ירושלים / חיפה שאמנם אין להן קהל ענק אבל יש קהילה מסביב לקבוצה, יש אוהדים שנוסעים איתם לכל משחק. בכדורסל פשוט כמעט ואין את זה. אולי רק מכבי רשל"צ וגלבוע גליל שביום טוב מביאות 1,500 למשחק בית ו-50 למשחק חוץ.
הרי אם מחר בבוקר נס ציונה / הפועל ב"ש / הרצליה / רעננה מתפרקות, למישהו בכלל יהיה אכפת? לדעתי פה הפער האמיתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 15, 2026 1:18 pm 
מנהל פורום

לנס ציונה ובאר שבע, יש קהל, יש קהילה ויש כדורסל צעירים
אלה קבוצות שאם יעמידו קבוצה תחרותית במהלך נורמלי בלי המלחמות והחלפת כל הזרים וכו
נס ציונה ממלאת אולם ובאר שבע תביא אלפיים
לגבי הרצליה ורעננה, מסכים
והרצליה שאחרי כל כך הרבה שנים שהיא במקום מעניין בליגה לא מצליחה לייצר קהל
זה על הראש של אקוניס
בזיון של ניהול
בשאר אני מסכים איתך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 15, 2026 1:55 pm 
Hall of Famer

אגב
לא שזה איזה פיתרון גאוני, אבל אם נניח 2 קבוצות יכולות להגיש "סגל למשחק" עם 6 זרים (וחלקן אפילו 7 וכו') - למה בעצם לא לאשר זאת בהסכמת שתי הקבוצות?
זה גם "אצבע בעין" לשובתים, ובעיקר המשחקים ייראו קצת פחות מגוחכים (כלומר עדיין מגוחכים, אבל קצת פחות) ומועדים לפורענות (מה קורה אם אחד הזרים נפצע וכו').
מישהו שמע אם זה על הפרק?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 15, 2026 4:22 pm 
Hall of Famer

אני מזדהה עם אוריאל ,שהמשבר הזה הוא הזדמנות.
לבטל את החוק הרוסי.
זרים בלי הגבלה אפקטינג אמדייטלי.
מבחן אופי של המנהלת.
עמידה איתנה בלי למצמץ יכולה לייצר שינוי לדורות. לטובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 15, 2026 5:40 pm 
Hall of Famer

"זרים בלי הגבלה" יוביל לכך שקבוצות אמצע-תחתית ירכיבו סגל נטול ישראלים כמעט לחלוטין (בגלל פערי המיסוי, לא רק יכולות כדורסל), אולי חוץ מ"ישראלי לגיטימי" אחד, וכמה בוגרי מחלקת נוער שלהם (עבור השלמת סגל אימונים וכו', ובמקרה אולי אחד מהם יכול להשתלב כשחקן קצה רוטציה).
כבר כיום למעשה המצב בראשון לציון (5 זרים + 4 מתאזרחים) והרצליה כמעט מדי עונה (5 זרים בכירים יחסית + מתאזרח, עם רוטציה קצרה) לא רחוק מכך.

באמת לשם אנחנו רוצים להגיע גם בעוד כמה קבוצות?
(זה לא שאני מצדיק את השביתה החצופה, אבל "להעניש" את הצד השובת ובכך עוד יותר להרוס את הליגה - בעיניי לפחות - זה לא משהו)

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 15, 2026 5:48 pm 
מנהל פורום

זה לא עונש אלא להכיר במציאות שזו הליגה בפועל וצריך להפסיק להעמיד פנים
לאסוף את מיטב הכישרונות הזמינים בעולם לתקציבי הליגה והתחרות תהיה על בניית הקבוצה הטובה ביותר בהינתן התקציב
זה כבר כמעט שם
אז בואו נתמודד עם המציאות כמות שהיא בלי טונות של מייק אפ ואיפור
לתגמל המשכיות לא ישראליות
לישראלים יש מספיק אופציות מסתבר
לחזק את הליגה הלאומית אולי, משם יגיעו שחקנים לגיטימיים לליגת העל
להגביל את הטבת המס ל3 זרים, כדי שתהיה תחרות הוגנת מקום בסגל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 15, 2026 6:07 pm 
Junior

האמת שאני לא מושקע במיוחד בליגה הישראלית הבכירה, אז לא ממש אכפת לי מה יעשו. קשה לי להאמין שיוכלו כבר לתקן את הנזקים. לכן אני שמח כשהצעירים הולכים למכללות, למרות שגם שם זה רחוק מלהיות

אבל לדעתי יש בין כותבי הפורום כאן מעט מאוד שהם לא אוהדי אחת משלוש הגדולות. אלו שמסוגלות להביא שחקנים ברמת שולי נבא, לשמר אותם בקבוצה לאורך שנים, להתמודד מול קבוצות אירופאיות, ולחלום על תארים.

אבל אם אני אוהד צעיר נניח של קרית אתא או הגליל, אז למה בדיוק אני אמור להתחבר? ולמה שיבוא לי לבוא למשחקי הבית של הקבוצה או אפילו לצפות במשחקים בטלוויזיה? על תואר כלשהו אנחנו לא מתמודדים. האמריקאי האולי קצת מוצלח יותר שמשחק בשביל הקבוצה "שלי" לא יהיה כאן עוד כמה חודשים (או עוד כמה ימים אם תתחיל עוד מלחמה). והשחקנים המקומיים בכלל לא פקטור, ואם התכנית של אבימאל וכנראה רוב מי שכותב כאן ובטוויטר תתממש, יהיו אפילו עוד פחות.

ועוד בקטנה: כולם ממשיכים להעמיד פנים כאילו מדובר בשוק קפיטליסטי פתוח וחפשי, שבו כולם מקבלים הזדמנות שווה ומי שטוב משחק (ואלה מן הסתם לא השחקנים הישראלים העצלנים). בפועל, לקבוצות יש אינטרס מובנה להביא ולקדם שחקנים אמריקאים בגלל הפערים במיסוי. הם פשוט זולים יותר. מבין שאת אלו מכם שרק אכפת להם מהקבוצה שלהם (שוב, כנראה אחת משלוש הגדולות) זה לא מעניין, כי גם הכדורסלן הישראלי לא מעניין אתכם. אבל מעניין מה הייתם חושבים אם המדינה הייתה מביאה באופן יזום למקום העבודה שלכם, נניח באיזו חברת הייטק, עובדים מהודו או טייוואן, שיכולים לעשות את העבודה שלכם לא פחות טוב, אבל עולים הרבה פחות למעסיקים (בגלל פערי מיסוי), והמעסיקים הללו היו שמחים לשלוח אתכם הביתה (או לחפש עבודה באירופה אם אתם כל כך טובים) בשם השוק הפתוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 15, 2026 6:33 pm 
Hall of Famer

uriel17 כתב:
להגביל את הטבת המס ל3 זרים, כדי שתהיה תחרות הוגנת מקום בסגל

יש לכאורה מוסכמה שהטבת המיסוי היא "מחוץ לתקנות הכדורסל" ואי אפשר לעשות כלום בנושא (אלמלא התערבות באמת רצינית של משרדי ממשלה אחרים וכו', כבר מחוץ רק לתקנה כזו או אחרת של משרד הספורט).
ואם כן אפשר לעשות - מדוע לא לבטלה לחלוטין?
למה לזר השלישי כן מגיעה הטבה? מה יוצא מזה ולמי?
בסוף מיסוי/תמריץ/סובסידיה אלו העברות מהמדינה לקבוצות ולהיפך, שאפשר לשלוט בגובה שלהם בכדי להזיז קצת את המציאות לכיוונים רצויים (שבהחלט אפשר להתווכח מהם).

באילו מדינות באירופה יש בכלל זרים בלי הגבלה?
אני יודע שבטורקיה, יוון וספרד יש הגבלות (פחות מחמירות מהנוכחיות בישראל, זה נכון. כמדומני בטורקיה ויוון אפשר לרשום 6 זרים במשחק, בספרד זה יותר מורכב כתלות גם מאיפה השחקן "הזר")
גרמניה?

אגב, אמנם כדורסל המכללות זה שינוי "לטובת השחקן הישראלי" (עד גיל מסוים), אבל מעמד ישראל בעולם (אולי זה זמני, כבר אין לדעת) סוגר שווקים אחרים וחשובים לשחקנים הבכירים - כבר אי אפשר כמו פעם לצאת לשחק בטורקיה וספרד (וגם במדינות אחרות אני מניח שזה כבר יותר מורכב).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 79 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], oren_80 ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה