סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' יולי 27, 2026 7:38 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 47 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' יוני 27, 2026 12:08 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
מתחילים מחר בטורקיה למי שמתגעגע לקצת כדורסל.

הזדמנות לראות כמה מהכשרונות המבטיחים של הדור הבא.

ארה"ב מעולם לא הפסידה משחק בטורניר הזה מאז שהתחילו ב-2010. רוב הסיכויים שזה יישאר ככה גם אחרי הטורניר הנוכחי, כי בגיל הזה עדיין כמעט כל מי שמזמינים בא והעומק משמעותי מאוד. וגם כי יש להם השנה אחלה של נבחרת, עם שחקנים כמו בומצ'ה בומצ'ה מברצלונה (בשנה הבאה בדיוק בגיל 17), בקהאם בלאק (אחלה שם, אחלה שחקן, והאח של אנתוני) וסי ג'י רוסיר (שניהם טופ 4 בדירוג של אספן ל-2027), איי ג'יי וויליאמס וקולטון הילר (השחקנים מס' 1 ו-2 בדירוג של אספן ל-2028), ג'יי ג'יי קרופורד וקיידן דוטרי (השחקנים מס' 1 ו-2 בדירוג של אספן ל-2028), ועוד ועוד.

אם מישהי בכל זאת תאיים עליהם זאת סרביה, שזכתה באליפות אירופה עד גיל 16 בשנה שעברה די בקלות. קבוצה גבוהה ומוכשרת, שמשחקת יופי של כדורסל עם הגארד הנהדר ניקולה קוסטוריצה (גם מברצלונה), פטאר בייליצה, ואוניין סימיאנובסקי.

גם לקנדה, צרפת ואוסטרליה עם שחקנים מוכשרים, ואולי גם לטורקיה הביתית (עם הבן של קוטולאי) יש סיכוי לא רע למדליה.

כמה שחקנים מעניינים לפתוח את התיאבון (לפחות חלקם יהיו שחקני נבא עוד כמה שנים):

בערך כל הנבחרת האמריקאית, אבל בעיקר בומצ'ה בומצ'ה, 2.13 שמוביל כדור וקולע שלשות:
https://www.instagram.com/reel/DYtAy2tIQj_/?hl=en

כאמור, קוסטוריצה הסרבי, שהכישרון נוזל לו מהאוזניים (נראה כמו קוקוץ' צעיר):
https://www.youtube.com/watch?v=fWJV054j3ns

אייזייה המילטון מקנדה, אתלט יוצא דופן שגם קולע שלשות:
https://www.youtube.com/watch?v=G8hzrnJes88

ג'רמי גוייה, גם קנדי מקוויבק ורק בן 15, אבל כבר 2.29, ובניגוד לענק הקודם מקוויבק, אוליבייה ריו (2.36), הוא לא נראה כמו בול עץ ארוך וחסר כישרון:
https://www.instagram.com/p/DUY_eLAiRf3 ... mg_index=2

הפורוורד הצרפתי הארוך נתן סולימן:
https://www.youtube.com/watch?v=fWJV054j3ns

הפוינט גארד המוכשר והגבוה מאוסטרליה לוק פול:
https://www.youtube.com/watch?v=mcLU6AR8r-I

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 27, 2026 12:44 am 
Sophomore

תודה רבה על הסקירה סאבוניס,
אני בעיקר מנסה להבין מה עושה כישרון אמריקאי צעיר של 213 עם הובלת כדור וקליעה ל3 בברצלונה.
באופן כללי נדיר שכדורסלנים אמריקאים צעירים משחקים לפני הדראפט מחוץ לארה"ב זכור במיוחד מקרה משפחת בול כחריג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 27, 2026 11:02 am 
Senior

אני לא מאמין שהוא רשם אחלה שם על השחקן שהוא ציין רגע אחרי שהוא ציין שחקן עם שם משפחה בומצ׳ה בומצ׳ה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 27, 2026 11:21 am 
מנהל פורום

הסגל האמריקאי מפוצץ בבנים של... גם שחקני NBA לשעבר, גם כוכבי NFL לשעבר.
בין השאר: חואקין באומטי באומטי, הבן של רובן. ג'ייג'יי קרופורד, הבן של ג'מאל. אריק דאמפיר ג'וניור. לא בן של אבל בקהאם בלאק אח של אנתוני בלאק מאורלנדו.

חואקין זה באמת השחקן הכי מסקרן שם.
בהמשך לשאלה של יואי, יש לאחרונה מגמה של שחקני תיכונים אמריקאים שעוברים בגיל צעיר לאקדמיות בספרד, כדי לרכוש יסודות כדורסל ולא סתם להישחק בטורנירי AAU.
אני מניח שגם זה הסיפור פה, כי האמא לפחות חיי בארה"ב ועובד בתור עוזר GM בג'י-ליג ונראה שהוא עבר לאקדמיה של ברצלונה כבר לפני 3 שנים בשביל כדורסל. אז אולי מצד אחד עד לחצי השנה האחרונה בערך הוא היה ממש מתחת לראדאר, אבל מצד שני נראה שבאמת קיבל בסיס טוב וגם התאמן עם הבוגרים ושיחק עם קבוצת הבת.
יש עוד שחקן אמריקאי מעניין בן 15-16 ששכחתי כרגע את שמו שנחשב לפוטנציאל גדול שמשחק באחת האקדמיות בספרד.

לגבי יתר הסגל, אני לא באמת כזה מכיר, אבל קולטון הילר שהיה בסגל הזה שנה שעברה ב-U16 וגם כיכב לא נמצא השנה. אולי נפצע כי ממה שראיתי הוא רק המשיך לגבוה וכיכב העונה בתיכונים. ביחד עם קרופורד ויאנג הוא היה אמור להיות מהצעירים של הנבחרת שנתון 2010.

אני לא ברמה של לעשות סקירה של כל נבחרת, אבל כמה שחקנים מעניינים שאני כן מכיר:
1. ג'רמי גוהייר הקנדי הענק - 2.30 עם יכולות מגוונות, אבל מפריע לי שהוא כל היום רק מצלם סרטונים לאינסטגרם. אומנם סרטוני אימונים אבל עדיין. בעיני זה כאילו הוא מתעסק יותר בלהראות כמה הוא משתפר, מאשר פשוט לעבוד קשה ולהשתפר. הוא יליד סוף 2010 וצעיר בכמעט שנתיים ואשתקד ב-U16 בגיל 14 מאוד התקשה לעמוד בקצב ולא שיחק כמעט. השנה הבנתי שהוא אמור להיות יותר משמעותי. נראה עוד שעה מול ליטא.
דבר אחרון לגביו ולא הכי חיובי - עם כל הכבוד לזה שסרטוני שליטה בכדור מביאים לייקים, בסוף אין באמת שום יתרון בלתת לשחקן 2.30 לכדרר, אלא אם כן יש לו את הזריזות רגליים המתאימה. ולגוהייר אין. אז מקווה שהוא מתאמן גם במהלכי פוסט אפ ולא סתם מבזבז את הזמן שלו על שטויות.

2. קוסטוריצה הסרבי היה ה-MVP של ה-U16 שנה שעברה והוביל אותם לתואר, אבל יש להם נבחרת מעולה חוץ ממנו. נראה שהוא עוד גבה מאז באיזה 2-3 אינץ' ופרוספקט קומבו גארד הוא פתאום מוגדר סוג של קוקוץ' הבא כמו שסאבוניס ציין מעלה.

3. סוליאמן הצפרתי - שחקן מעניין שלא ברור לגמרי מה התקרה שלו. הוא התחיל לשחק בנבחרות כבר בגיל 14 ולמעשה שיחק גם ב-U17 הקודמת בגיל 15 לפני שנתיים. ממה שאני יודע הוא לא ממש גבוה מאז, זאת אומרת היה מפותח פיזית בגיל צעיר (בדומה למשל לגארובה). באותן שנתיים הוא היה לגמרי רול פלייר של הגנה וקצת קליעה. שומר מגוון ומאוד אתלט שיכול לשמור על 4-5 עמדות. בשנה האחרונה הוא כבר שיפר מאוד את המשחק ההתקפי שלו (וגם משחק עם בני גילו). בקיץ הקודם קלע 20 נק' למשחק עם 10 ריב', 2.1 חטיפות ו-1.9 בלוקים (אבל רק 25% ל-3). כיכב גם בטורניר הנוער ליורוליג ונבחר ל-MVP באחד מבתי המוקדמות. בבוגרים היה לו משחק מטורף של 21 בליגה הצרפתית השנייה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 27, 2026 11:23 am 
מנהל פורום

https://www.fiba.basketball/en/events/f ... d-cup-2026

משחק ראשון (ומאוד מעניין) קנדה מול ליטא ב-12:00
https://www.youtube.com/watch?v=25mP46NLUSU

היום יש גם את ארה"ב - צרפת ב-17:30
https://www.youtube.com/watch?v=ignUn4xeR90

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 27, 2026 2:02 pm 
מנהל פורום

ניצחון יפה לליטא. לליטאים יש פשוט נשק סודי שהקנדים לא יודעים להתמודד מולו... - תנועה בלי כדור. לא מכירים שם כל כך את הקונספט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 27, 2026 4:40 pm 
Junior

לגמרי משחק מגעיל של הקנדים, בעיקר הכוכב המילטון, שיידה שלשות עם יד על הפרצוף ו-15 שניות על שעון הזריקות במקום לנצל את האתלטיות שלו בטבעת. בליטא הגארד קוקטה עם כמעט טריפל דאבל של 29 נק', 10 אס' ו-8 ריב'.

ובינתיים, אוסטרליה מדהימה את סרביה עם 22 הפרש, שזה בעיני אפילו יותר מפתיע מהניצחון של הליטאים. הסנטר האוסטרלי ממוצא טורקי, בסאראן, שיחק לעיני הקהל הביתי ונראה מעולה 15, 7, 2 חס' ו-2 חט', כמעט בלי להחטיא ולוק פול שהזכרתי למעלה שולט בקצב המשחק גם במשחק בינוני שלו. קוסטוריצה לא רע אצל הסרבים, אבל הם מחטיאים מהקו ומשהו במשחק שלהם מאוד לא זורם.

מוקדם להסיק מסקנות כמובן. המשחקים הראשונים בטורנירים הללו הרבה פעמים נראים מוזר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 27, 2026 6:25 pm 
מנהל פורום

מסתבר שטוני פארקר הוא המאמן של הצפרתים. מגניב.
בינתיים במחצית 20 הפרש לארה"ב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 27, 2026 6:49 pm 
Junior

האמריקאים לא מתקשים בכלל מול הצרפתים, למרות משחק טוב של סולימן בצרפת. בקהאם בלאק נראה נהדר וממטיר שלשות. מחבב מאוד גם את הפורוורד הארוך רוסר, שנראה מצויין גם בשנה שעברה באליפות האמריקות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 27, 2026 7:03 pm 
מנהל פורום

אני רואה את המשחק של ארה"ב-צרפת בדיליי. 7:01 ברבע השני, דאנק מדהים של סולימאן. המריא קצת אחרי העונשין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 27, 2026 7:12 pm 
Junior

צרפת אמנם מפסידה את זה ב-30 לנבחרת אמריקאית ממש מוכשרת, אבל אהבתי הרבה יותר את צורת המשחק שלהם מאת זו של הקנדים האנוכיים. סולימאן שחקן נחמד מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 27, 2026 7:54 pm 
מנהל פורום

ודים כתב:
אני רואה את המשחק של ארה"ב-צרפת בדיליי. 7:01 ברבע השני, דאנק מדהים של סולימאן. המריא קצת אחרי העונשין.

איכות לא משהו, אבל זה מה שמצאתי בינתיים:
https://youtube.com/shorts/6oMKD0-iyd4? ... o5b6-86XT7

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 27, 2026 8:53 pm 
Junior

אני קצת פחות התלהבתי מהדאנק היפה כשלעצמו. יש לא מעט שחקנים באליפות הזו שיכולים לעשות משהו דומה כשנתיב לסל נפתח והם מגיעים בתנופה. יותר התרשמתי מהמשחק שלו באופן כללי. משחק באופן אחראי, הראה שליטה לא רעה בכדור וסיומת טובה גם כשלא יכל להטביע, וגם הראה מאמץ והבנת משחק בהגנה.

יש בתיכונים בצפון אמריקה המון שחקנים שיכולים להטביע בקלות ובמגוון צורות. הבעייה היא שהם מגיעים להטבעות הללו בקלות מדי מול יריבות נחותות שלא תמיד מתאמצות בהגנה. ואז הם לא מפתחים כמעט יכולות לסיים באופן מגוון ליד הטבעת ורואים את זה באליפויות כמו זו, כשהם פתאום נתקלים בהתנגדות ולא יודעים מה לעשות. שרגא בגיל צעיר לא יכל כמעט להטביע. אז הוא פיתח המון יצירתיות בסיומת. אבל שחקנים כמו חמידו דיאלו, קווין נוקס, או קאם רדיש, שבשנה האחרונה של התיכון נראו כמו פרוספקטים מבטיחים יותר ואתלטים אדירים, נתקעו במקום ונפלטו מהנבא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 28, 2026 5:10 am 
Junior

הטורקים ניצלים מהפסד מפתיע לניו זילנד, שהובילה בשתיים עם 3 שניות לסוף, אבל הפסידה בשתי הארכות. ססיל עם 42 לניו זילנדים החביבים, שיא טורניר עד עכשיו. לטורקים קוטולאי ג'ר עם 39, 9 אס' ו-7 ריב' וקארוטסו עם 37.

בהחלט יום משחקים ראשון לא שגרתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 28, 2026 10:48 pm 
Junior

היום השני היה צפוי יותר.

ארה"ב עם ניצחון קל על יפן. בומצ'ה בומצה ב-18 דק. עם 16 נק' כמעט בלי החטאה. ואפשר לראות את הפוטנציאל בסטטיסטיקה של 2 שלשות (מ-3 ניסיונות) ו-7 חסימות. בקהאם בלאק ממשיך להיות השחקן הכי טוב של האמריקאים, היום עם 19 נק' ו-10 אסיסטים ב-17 דקות. קלע עד עכשיו 8 שלשות מ-14 ניסיונות, כמעט כולן שלשות פול-אפ. גם איי ג'יי וויליאמס היה מצויין עם 25 נק' ו-5 מ-6 משלוש.

סרביה מתאוששת עם משחק טוב של קוסטוריצה ודווקא אוסטרליה מתקשה עם ניצחון דחוק ב-5 על חוף השנהב (פול עם 18ת 9 ו-7). גם צרפת (23 לסולימאן), טורקיה (קוטלאי עם 26), ליטא וקנדה מנצחות. ניו זילנד, אחרי משחק שתי ההארכות מול טורקיה, מפסידים לפורטו ריקו, שאצלה מככב רכז בגובה 1.78 בשם דווייט גיינס, עם 31 נק' למשחק בטורניר עד עכשיו (קצת אחרי קוטלאי וססיל הניו זילנדי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 01, 2026 2:30 am 
Junior

לטורקים יש באליפות הזו צמד שחקנים שהולכים לככב בנבחרת הבוגרת עוד כמה שנים.

אחד מהם הוא עומר קוטלאי, הבן של איברהים האגדי, שממש לא מבייש את שם המשפחה. רכז בגובה 1.93 ששולט במשחק וכיאה למסורת המשפחתית גם קלעי מצויין, למרות שבאליפות הזו עד עכשיו השלשות לא כל כך נכנסות. אחרי שלב הבתים, הוא מוביל את האליפות בנקודות (32.3) ובאסיסטים (10.3) ומוסיף גם 7.7 ריבאונדים למשחק.

במקום השני באליפות בנקודות עם 27 למשחק דאריוס קארוטסו, שוטינג גארד גדול (מעל לשני מטר), שגם מוביל את האליפות בריבאונדים (11.3) ומוסיף 2.7 חטיפות למשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 01, 2026 10:16 am 
מנהל פורום

היום מתחילים משחקי הנוקאאוט של כל ה-16. לא יודע אם שווה לפרט משחק משחק. רק אגיד שיצא בבראקט שארה"ב בדרך שלה לגמר תפגוש במקס' את קנדה או אוסטרליה, בעוד שבחצי השני של הבראקט יתחרו צרפת, טורקיה, סרביה וליטא על מקום בגמר (והזכות לחטוף 30-40 מארה"ב).

לגבי קנדה - יצא לי לראות אותם עוד קצת אתמול וגם כמובן מעבר על הסטטיקות. אתמול הם קלעו טוב מאוד מ-3 (15/34!!) וגם אז רק ברבע האחרון באמת פתחו פער על קמרון החלשים ונגמר 104-64.
בעיני הם סוג של נבחרת ארה"ב מ-TEMU. מן חיקוי זול. נראים טוב בחימום, אתלטיים, יש גובה, יש כישרון אבל בפועל משחקים ממש מפגר, שחקנים לא ממושמעים, סגנון שכונה של להעיף שלשות, נסיון להפעיל לחץ על הכדור אבל זה בכאילו ולא לחץ אפקטיבי כמו השומרים הטובים של ארה"ב.

איטליה אומנם חטפו 50 הפרש מארה"ב, אבל אהבתי משם את ונטורה. פורוורד מאוד מעניין. משהו בו הזכיר לי טיפה (טיפה!) את אבדיה.
בארה"ב עסקים כרגיל. הפעם בלאק לא הצליח לקלוע מרחוק (0/4) והפעם סיים עם 7 נק' אבל 8 אס' ובכל מקרה עם ההגנה והתאלטיות שלהם זה לא באמת משנה בשלב הזה.
בומצ'ה בומצ'ה לא כופה על עצמו את המשחק למרות שרואים שאם הוא רוצה הוא קולע 20-30 בקלות, כי יש לו את היכולות. פעיל מאוד בהגנה, משחק חכם בהתקפה, מחפש הרבה מסירות הקפצה לשחקנים חותכים, הולך לריב' התקפה. הסלים שלו בסופו של דבר רובם מדאנקים פנויים, בעיקר מריב'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 01, 2026 3:46 pm 
מנהל פורום

צרפת וליטא כצפוי מנצחות ועולות לרבע לרבע הגמר (סביר להניח מול טורקיה וסרביה בהתאמה).
עכשיו מחצית במשחק של ארה"ב מול קמרון, 23 הפרש לטובת ארה"ב. בומצ'ה בומצ'ה ב-13 דק': 15 נק', 2 טחיפות, 5 אס', 3 ריב' ו-2/4 לשלוש. ובכללי ארה"ב רק עם 4/15 ל-3.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 01, 2026 5:59 pm 
Junior

קנדה מנצחים את איטליה די בקלות ביותר מ-20 הפרש. זה היה המשחק הכי טוב שלהם בטורניר והפעם הם שיחקו קצת יותר קבוצתי, אבל באופן כללי אני מסכים עם ודים. השחקנים הכי מוכשרים של הקבוצה הזו הם ליאם מיטקארו ואייזייה המילטון. מיטקארו הוא כאילו רכז, אבל בפועל בעיקר סקורר ביעילות נמוכה (19 נק' למשחק, אבל רק 37% מהשדה). המילטון זה גרסה קיצונית יותר של זה. באמת מאוד מוכשר ואתלט אדיר, אבל אולי השחקן הכי לא בוגר ואנוכי שיצא לי לראות בגילאים הללו. נראה לגמרי לא מחובר לקבוצה, רואה רק את הסל, מעיף זריקות לא קשורות (שלשות משני מטר מאחורי הקשת, עם יד על הפנים ו-20 שניות על שעון הזריקות), כדרור לא משופשף שגורם להרבה איבודים (2 איבודים על 0.7 אסיסטים בטורניר) ויעילות ממש נמוכה (באזור ה-30% מהשדה). איכס! ברבע הגמר הם כנראה יפגשו את אוסטרליה, שכרגע מביסה את סלובניה. נאחל לאוסטרלים בהצלחה מול האנטי כדורסל הזה.

מסכים שהנבחרות הכי חזקות בטורניר חוץ מארה"ב (4 האירופיות) התרכזו בצד אחד של ההגרלה. עם צרפת תילחם עם טורקיה הביתית על מקום בחצי הגמר וליטא, שעד עכשיו הרשימה מאוד, תיאלץ לנצח את סרביה, שניצחה אותה די בקלות בגמר אליפות אירופה בשנה שעברה.

בארה"ב, מעבר לבומצ'ה בומצ'ה, שהולך אולי להיות הבחירה הראשונה בדראפט של עוד שנתיים (19 נק', 7 ריב' ו-7 אס' היום ב-20 דק' של משחק), אני ממשיך לחבב מאוד את קלארנס רוסה. פורוורד ארוך (לפחות 2.06 עם ידיים ארוכות), שמשחק מאוד אלגנטי, עם ניידות, קליעה טובה משלוש והרבה כדורסל. נעקוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 01, 2026 7:11 pm 
מנהל פורום

גם אני התרשמתי מרוסר.

לגבי בומצ'ה בומצ'ה, משהו שאני בעצמי הבנתי רק תוך כדי הטורניר ועדיין לא לגמרי מבין איך זה קורה - מבחינת גיל רק לא מזמן מלאו לו 17, כלומר הוא כאילו סיים כיתה יא' ואמורה להיות לו עוד עונה בתיכונים, אבל הוא כבר הולך לשחק במכללת דיוק בעונה הקרובה. בגלל חוקי הדראפט יש לו בכל מקרה שתי עונות מלאות במכללות לפני שיוכל להיבחר ובגלל חוקי השכר במכללות, הוא למעשה "הרוויח" עוד שנה לקבל מלא מלא כסף ולא על חשבון שנים ב-NBA. לא יודע במה זה היה כרוך אקדמית, אבל אין ספק שיש פה פטנט כלשהו ואולי נראה עוד שחקנים הולכים בדרך הזו בעתיד הקרוב.
למעשה יהיו כנראה לא מעט שחקנים אמריקאים בגילו, אולי אפילו חברים שלו לנבחרת הזו, שהם רק עוד שנתיים יסיימו תיכון וילכו למכללה, בעוד שהוא כבר יסיים עונת סופמור וייבחר בדראפט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 01, 2026 8:19 pm 
Junior

ודים כתב:
גם אני התרשמתי מרוסר.

לגבי בומצ'ה בומצ'ה, משהו שאני בעצמי הבנתי רק תוך כדי הטורניר ועדיין לא לגמרי מבין איך זה קורה - מבחינת גיל רק לא מזמן מלאו לו 17, כלומר הוא כאילו סיים כיתה יא' ואמורה להיות לו עוד עונה בתיכונים, אבל הוא כבר הולך לשחק במכללת דיוק בעונה הקרובה. בגלל חוקי הדראפט יש לו בכל מקרה שתי עונות מלאות במכללות לפני שיוכל להיבחר ובגלל חוקי השכר במכללות, הוא למעשה "הרוויח" עוד שנה לקבל מלא מלא כסף ולא על חשבון שנים ב-NBA. לא יודע במה זה היה כרוך אקדמית, אבל אין ספק שיש פה פטנט כלשהו ואולי נראה עוד שחקנים הולכים בדרך הזו בעתיד הקרוב.
למעשה יהיו כנראה לא מעט שחקנים אמריקאים בגילו, אולי אפילו חברים שלו לנבחרת הזו, שהם רק עוד שנתיים יסיימו תיכון וילכו למכללה, בעוד שהוא כבר יסיים עונת סופמור וייבחר בדראפט.

כן, זה בהחלט מעניין מה שקורה עם בומצ'ה ודיוק. אבל אני לא בטוח שזה יהפוך לטרנד נרחב מעבר לכשרונות על. רוב השחקנים בני ה-17 שמגיעים למכללות יתקשו מאוד להתמודד עם הפיזיות. ומשחקן שנראה כמו הבטחה גדולה בתיכון פתאום יחשף פרוספקט מלא פגמים. ואז לא רק ערך הדראפט שלהם יורד, אלא גם היכולת לקבל חוזה מפוצץ במכללות לשנים שאחרי (עד כמה שאני מבין, אין עדיין חוזים רב שנתיים). בקיצור, יש כאן סיכון. במידה מסויימת, יכול להיות שההפך יקרה -- שחקנים ימתחו את הזכאות שלהם לתיכון עד שהם בני 19 או אפילו 20 ויגיעו מוכנים יותר פיזית כדי להשפיע על משחקים ולקבל חוזים משמעותיים יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 03, 2026 1:18 am 
Hall of Famer

אני מסתכל על התוצאות בשלב "שמינית הגמר" (אני שם במרכאות, כי זו השיטה בה כל הנבחרות ממשיכות מהבתים וכו'), ולדעתי זו אינדיקציה רעה לטיב שיטת המשחקים (אני מדבר באופן כללי על השיטה הזו שקיימת גם באליפויות אירופה בגילאי הצעירים השונים, לא ספציפית פה באליפות) - מבזבזים יום משחקים יקר כמעט על כלום, רק משחק אחד מתוך השמונה הסתיים מתחת ל-15 הפרש, וכל הנבחרות שסיימו במקומות 1-2 בבתים העפילו לרבע הגמר.
המשחק היחיד הצמוד הסתיים 72-77 (ואפילו היה שיוויון, 4 דקות לסיום), וזה דווקא היה משחק בין מקום ראשון עם מאזן 0-3 מושלם בבתים - טורקיה, לבין מקום אחרון עם מאזן 3-0 - ונצואלה. אפשר להגיד שזה נחמד ומוסיף מתח שקבוצות יכולות "לכפר" על שלב בתים שאולי גם הושפע מהגרלה לא מאוזנת כזו או אחרת, אבל אני דווקא לא רואה בכך מעלה שביום נתון קבוצה שרק הפסידה יכולה להתקדם בטורניר על פני קבוצה שרק ניצחה (גם אם זו "דרמה ספורטיבית מעניינת").

מחר ברבע הגמר:
קנדה - אוסטרליה
ארה"ב - פורטו ריקו
ליטא - סרביה
צרפת - טורקיה

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 03, 2026 2:30 am 
Junior

אם הפייבוריטיות מנצחות, ברבע הגמר נקבל את ארה"ב מול אוסטרליה וצרפת מול סרביה. למרות שבשלושת המשחקים שבהם ארה"ב לא מעורבת יכולות להיות הפתעות. קנדה מספיק מוכשרים (אבל כאמור חרא של קבוצה) כדי להתמודד מול האוסטרלים. טורקיה ביתית עם שני כוכבים גדולים (ובכל זאת זו תהיה הפתעה אם היא מנצחת את צרפת). וליטא היייתה עד עכשיו אולי הנבחרת הכי מרשימה בטורניר חוץ מארה"ב, אבל הם פוגשים את סרביה שהיא הנבחרת הכי מוכשרת חוץ מהאמריקאים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 03, 2026 3:01 pm 
Junior

משחק ראשון ברבע הגמר הולך כצפוי לאוסטרלים מול קנדה, אבל זה היה אפילו יותר קל ממה שהיה אפשר לחשוב, כשהאוסטרלים עם 20 נקודות בלי מענה ברבע הראשון, הגיעו כבר ל-30 הפרש וזה לא היה קרוב בשום שלב. קנדה עם הכדורסל האנוכי והטיפש שהראו כל הטורניר. אוסטרליה עם הנעת כדור ולא מעט כישרון.

לוק פול האוסטרלי הוא רכז בגובה 1.98 שעוד נשמע עליו. היום עם 21 נק', 10 אס', 5 ריב', 3 מ-4 משלוש ופלוס 31 בדקות שלו על המגרש. כישרון נבא. הסנטר (2.13) יאיא בסאראן גם שחקן נחמד (12 נק', 11 ריב' ו-5 חס').

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 03, 2026 4:59 pm 
Junior

האמריקאים ממשיכים לרסק את כל מי שעומד מולם. 149 נקודות וכמעט 70 הפרש מול פורטו ריקו.

בומצ'ה עם משחק מפלצתי. שימו לב לסטטיסטיקה ב-21 דקות משחק:

31 נקודות
16 ריבאונדים
4 אסיסטים
2 חסימות
חטיפה
5 מ-5 משתיים
6 מ-8 משלוש (!)
3 מ-3 מהקו

גם רוסר היה שוב מצויין (18 נק' ב-15 דק') ואני מחזיק ממנו. בקהאם בלאק לעומת זאת, די נרגע במשחקים האחרונים אחרי פתיחה מצויינת. רק 6 נקודות היום, אבל גם 12 אסיסטים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 47 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: נביא בעירו, רלפי ו 78 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה