סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' יוני 10, 2026 5:28 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 659 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 23, 24, 25, 26, 27
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' יוני 08, 2026 10:12 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
איזה מידע חדש קיבלת ב7 באוקטובר? חמאס ארגון רצחני שרק להרוג אותנו כמה שיותר כשיהיה להם הזדמנות? נראה לי שידענו.
חמאס זה נכס וכדאי לקדם אותו על פני המתונים יותר זה רעיון רע? היה אפשר לדעת גם לפני אבל נניח שלא אז לפחות אולי יש מישהו שלמד את זה (גם לא משוכנע בכלל).

האם ה7 באוקטובר הראה שאיראן באמת רוצה להשמיד אותנו בפועל ולכן רצוי לתקוף אותם לפני?
בגדול הייתי אומר שאם הם היו מנסים להשמיד בפועל אז ה7 באוקטובר היתה ההזדמנות הכי טובה שיכולה להיות גם אם רק מחיזבאללה אם עדיין לא היו רוצים להיות מעורבים ישירות, זה שזה לא קרה לדעתי אומר שהם לא אלו שהחליטו על המהלך. ומאז כל מה שהם עשו לא הראה שהם רוצים מלחמה ישירה אותנו אלא להפך. זה לא אומר שהם לא היו רוצים להשמיד אותנו, זה לא אומר גם שלא ינסו, אבל לא רואה שינוי משמעותי פה בכוונות ובפועל. האיום הגרעיני גם כן דובר על זה ב50 שנה אחרונות ולא קרה משהו עכשיו מיוחד. השינוי העיקרי שאני רואה הוא אצלנו עם הטראומה המובנת והרצון לבטחון ולא להיות קורבנות ומי שלמעלה שמנצל את זה במקום להיות האחראי השקול.

ווגם אני טועה בהערכות שלי והסיכון מאיראן גדל מאוד ב7 באוקטובר, האם כל המלחמה שעברנו והסבבים שעוד נעבור הקטינו את הסיכון? אם אני איראן האם יש לי פחות מוטבציה להשמיד את ישראל עכשיו שהיא התקיפה אותי ישירות? ומה עם המעמד בעולם ובארהב?
ההצדקה היחידה היא שאפשר להגיד שהיה סיכוי כלשהו שיהיה מהפכה ושמי שיעלה לשלטון לא יהיה נגד ישראל, לדעתי אפשר היה להעריך שמדובר בסיכוי קטן מאוד כשרק מהאויר, ובכל מקרה אני לא בטוח בכלל כמה הפיכה מקטינה את הסיכוי מאיראן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 08, 2026 10:45 pm 
Hall of Famer

אני לא קיבלתי מידע חדש בשבעה באוקטובר, אבל מדינת ישראל התנהלה עם מחשבה שרק אם ניתן אופק של חיים נורמליים ברצועה החמאס יפחד לאבד את הנכס הזה, כי הוא כבר לא רק ארגון טרור רצחני, אלא אחראי לגורל האנשים בעזה. וזה לא היה רק ביבי, זאת היתה המחשבה של ממשלת השינוי, זאת הייתה המחשבה של גופי הבטחון.
עכשיו וזה חשוב, אני לא אומר שהיומיים האחרונים של ממשלת ישראל היו טובים וזה מה שהיינו צריכים לעשות. אבל לא על זה הדיון שלי איתך, אלא על האמירה שלך שאין ביקורת על הפעלת כוח וזה תמיד מוצדק וזאת הדיעה שיש ל-98% מהישראלים היהודים. אז אני חושב שיש מקרים שכן, אין ברירות אחרות אלא להפעיל כוח.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2026 12:10 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
מעל כל המשוואה הטקטית ישנה המשוואה האסטרטגית הגדולה שאיראן פיתחה (ונראה שקאקון3 מאמץ) - שהיא תפגע בישראל באמצעות פרוקסים מכל הצדדים, בזמן שהיא נשארת חסינה כי זה הפרוקסים ולא היא. היא תפגע בישראל, וישראל לא תפגע בה.
וכשישראל תהיה על החבלים, אפשר יהיה להיכנס בעצמה לתת את הנוקאאוט הסופי אם יהיה צורך, ולא לחטוף בחזרה. ואולי אפילו בזה לא יהיה צורך.
אני לא רואה שאפשר היה להתחמק לנצח מלשבור את המשוואה הזו.
זה לא אומר שאי אפשר היה להתנהל בצורה יותר טובה. למשל זה שלא חשבו על מה שיהיה עם הורמוז ולא התכוננו, או שהאמריקאים לא מיגנו את הבסיסים שלהם באזור, זה אם כל המחדלים. וזה החשש הגדול שלי פה, כי אני חושב שעוד לא ראינו את ההתחלה של זה. יש מצב ריאלי בעיני שהאמריקאים, תחת הנשיא הזה או אחד הבאים בעתיד הלא רחוק, יתפלפו לצד האיראני (ומבחינה תועלתנית גרידא אני לא אוכל להאשים אותם למרבה הצער; אני חושב שזה סוג של נס שזה לא קרה עד עכשיו).

האם איראן קיבלה יותר או פחות מוטיבציה להשמיד את ישראל? אני לא רואה שינוי וגם לא ציפיתי לשינוי. הייתה לאיראן המון מוטיבציה להשמיד את ישראל קודם ויש לה המון מוטיבציה להשמיד את ישראל גם עכשיו. אבל עכשיו היא יודעת שהיא לא יכולה לעשות את זה בלי לחטוף בעצמה, ולחטוף חזק. וזה לא היה קודם. כל תורת הפרוקסים נהגתה בדיוק כדי לא לחטוף בעצמה.

וחוץ מזה, מה שעמוס אמר. ברור שביבי אחראי יותר מכולם, הוא היה ראש הפירמידה כמעט כל הזמן הזה, אבל גם מערכת הבטחון והפוליטיקאים שמתחרים בביבי היו באותה תפיסה בדיוק. החל מתירוצים הזויים כמו "הטילים נורו בטעות בגלל ברקים" וכלה בהזיות כמו כניעה לדרישות של ארגון טרור בהסכם על הגבול הימי, כי אוגה בוגה מה יקרה לנו אם לא, ואז להציג את זה כהצלחה גדולה.
היום כולם חכמים גדולים ומדברים בתור משקיפים...

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2026 12:30 pm 
Hall of Famer

Ketchup כתב:
כמו שאמרתי לפני כן צריך להיזהר לא לקרוא יותר מדי ברעש מסביב (ההצהרות הפומביות). לדעתי אם ישראל רוצה יד חופשית יותר מהאמריקאים היא צריכה לתת להם תמורה. לא ברור לי מה התמורה שהאמריקאים רוצים, אולי שקט מצד המתנחלים?

אתה די אובססיבי לעניין המתנחלים כאילו זה ורק זה יפתור את הכל. אני לא בעד התנחלויות אבל לא חושב שהן ורק הן הבעייה והפתרון.
אבל לענייננו, אתה באמת חושב שמעניין לטראמפ את השערות בביצה, המתנחלים האלה?
"מה האמריקאים רוצים", נדמה לי שזה די ברור, בטח תחת הנשיא הזה. קטאר כבר יודעת את זה. כסף לנשיא, למשפחתו ולמקורביו. זה מה שהם רוצים.
אתה רוצה יד יותר חופשית? כנראה שזה מה שאתה צריך לעשות...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2026 3:52 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ראי שעל הקיר כתב:
Ketchup כתב:
כמו שאמרתי לפני כן צריך להיזהר לא לקרוא יותר מדי ברעש מסביב (ההצהרות הפומביות). לדעתי אם ישראל רוצה יד חופשית יותר מהאמריקאים היא צריכה לתת להם תמורה. לא ברור לי מה התמורה שהאמריקאים רוצים, אולי שקט מצד המתנחלים?

אתה די אובססיבי לעניין המתנחלים כאילו זה ורק זה יפתור את הכל. אני לא בעד התנחלויות אבל לא חושב שהן ורק הן הבעייה והפתרון.
"מה האמריקאים רוצים", נדמה לי שזה די ברור, בטח תחת הנשיא הזה. קטאר כבר יודעת את זה. כסף לנשיא, למשפחתו ולמקורביו. זה מה שהם רוצים.

האם אתה רואה בעיה יותר גדולה לעתידנו עם שכנותינו לאזור מאשר ההתנחלויות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2026 5:24 pm 
Hall of Famer

כן.
שכנותינו. כלומר בעיקר האחת שאתה מתכוון אליה.
בכל אופן זה פחות קשור לשאלה מה אמריקה רוצה. לאמריקה ההתנחלויות מעניינות את השערות בביצה, בטח עם הנשיא הנוכחי. אבל אולי טעיתי וזו הביצה הימנית ולא השמאלית.
מה היא כן רוצה? קטאר כבר יודעת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2026 10:01 pm 
Hall of Famer

sir charles כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
Ketchup כתב:

אני באמת מנסה להבין, אתה אומר שאם לא יהיו התנחלויות, אז יהיה שלום אזורי תותים לעד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 10, 2026 11:41 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

נורטון כתב:
sir charles כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
Ketchup כתב:

אני באמת מנסה להבין, אתה אומר שאם לא יהיו התנחלויות, אז יהיה שלום אזורי תותים לעד?

אני אומר שזה יהיה צעד ראשון בדרך לשלום. אני לא אומר לפנות את כל גושי ההתנחלויות, אלא להפסיק להקים מאחזים חדשים ובעיקר לעצור את אלימות המתנחלים בגדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 10, 2026 1:23 pm 
Hall of Famer

לי אין מושג אם פינוי ההתנחלויות יביא לשלום או לא, אני מקווה שכן, אבל אין בזה שום בטחון. מה שאני כן משוכנע בו זה שבלי פינוי רוב ההתנחלויות אנחנו נגיע לסיפוח של יו"ש יחד עם ה-3 מיליון פלסטינים שגרים שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 659 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 23, 24, 25, 26, 27

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: