sheky כתב:
איפה הגזלייט? בוא נראה דברים שהוא אמר:
1) אני רשמתי שלא שורפים אותנו כמו בשואה? איפה רשמתי דבר כזה? על איזה טיעון קש הוא עונה?
2) לגבי החרד"לים אחרי שקראתי אני מבין שאולי הייתה בעיה בניסוח שלי בהודעה המקורית - אין חפיפה של חילוניים ליברלים עם חרד"לים כמעט בצבא. הם במסלולים משלהם ואין באמת "צבא משותף" לחילוני עם החרד"לי (בניגוד לדתי/דתי לאומי/ימני/ווטאבר). בקטע הזה אני חוזר בי ואני הייתי הלא מובן כאן.
3) איפה טענתי שאני לא ציוני או שהחילונים הליברלים לא ציונים? ציינתי במפורש שאני והוא מגדירים ציונות אחרת, הוא פשוט מציג את זה שבגלל שלא עניתי על קריטריון הציונות שלו אני מתייחס "אלינו" כלא ציונים.
4) מעולם לא טענתי שאין לי זהות יהודית או שלחילונים אין זהות יהודית. ציינתי שההגדרה שלנו ליהודית שונה. גם כאן בגלל שזו לא היהדות שלו אז הוא טוען "בניגוד אלי" שהחילונים בעצם עם "זהות יהודית פשוטה" (תודה באמת)
5) אין לי שום בעיה עם כיפה או גודל הכיפה של אנשים. ההבדל בין דתיים לחרד"לים הוא הבדל תהומי ולא סמנטי. גם בין דתיים לבין הציונות הדתית יש הבדל. כמובן שאין לי שום בעיה עם דתיים או עם הציונות הדתית, יש לי בעיה עם צבי סוכות וסמוטריץ' וסטרוק וחבריהם... אין בינהם לבין יולי אדלשטין/מתן כהנא/אלעזר שטרן הרבה משותף.
באופן כללי שיטת הויכוח של פלאש זה גזלייט אז אני לרוב מניח שגם פה הוא עושה ולא סתם "טועה"... הוא מכניס טיעוני קש, מטבל אותם ב"נתונים".
בוא נשאל אחרת - על איזה טיעונים שלי הוא ענה (מעבר לחרד"לים שאני לוקח את טעות הניסוח שם עלי)? על איזה מידע הוא הסתמך חוץ מ"חילונים שיצא לו לפגוש" שהם לא ממדינת תל אביב (שזה בעצם מה?).
1. נכון, לא באמת רשמת ש"לא שורפים אותנו כמו בשואה". אבל המשפט של פלאש נאמר כפרשנות (סבירה לגמרי) למה שאמרת קודם:
ציטוט:
בסוף הדבר היחיד שאיכשהו נכון זו השורה אחרונה (וגם לה החרדים מהסוג של קולדקנופף וגפני לא עוזרים), אבל זה יותר כי הקמנו מדינה שיש לה צבא וכוח, פחות כי אני ואתה מאחדים כוחות.
והמשפט המצוטט לעיל נאמר כתשובה למשפט הבא של פלאש:
ציטוט:
כשחיינו בגלות מיליונים נרצחו, כשאנחנו יחד בארץ, אנחנו חזקים מכל האויבים יחד.
2. מהחוויה האישית שלי בצבא (הייתי כמעט שנתיים בכפיר עד שקרעתי מניסקוס) שירתו איתי גם חרד"לים (להבדיל מגדוד נצח יהודה שלמיטב זכרוני והבנתי מורכב בעיקר משבבניקים של הציבור החרדי). וגם אם הם משרתים ביחידות משלהם, עדיין הם תורמים את חלקם ומכאן שהם שותפים איתך להגנה על המדינה, גם אם אתם לא מתחככים יחד במקלחות.
3. לא ראיתי שהוא אמר שאתה לא ציוני. אם כן, אז טעות שלי. מה שהוא כן אמר זה את הדבר הבא:
ציטוט:
אם אתה לא מחנך את ילדיך לציונות ויהדות, וול, אכן סטית מדרך מקימי המדינה הציונית.
וזאת כתגובה למה שאמרת קודם לכן:
ציטוט:
נוסיף על זה שאני לא מחנך את הדור הבא ליהדות ואני גם לא ממש בטוח שאני מחנך אותו לציונות
4. ראה סעיף 3.
5. הנקודה היא שהציונות הדתית על חבריה הקיצוניים בכנסת מייצגת בדיוק את אותם אנשים שאיתם החילוני, הדתי לייט, מסורתי משתף פעולה בצבא. זה שיש צורות שונות לחובשי כיפה לא סותר את זה שבשטח גם אלה שאתה ממש שונא שותפים מלאים איתך להגנה על המדינה. וכאמור, אני מסכים שזה המכנה המשותף היחיד, אלא שאני סבור שהוא מספיק גדול.