סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' ספטמבר 20, 2026 9:49 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 198 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' ספטמבר 26, 2025 12:31 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
כל מיני אנקדוטות בלתי תלויות שקראתי (עשיתי מנוי שנתי לאתר basketnews, במקביל לאוריאל שמביא לנו מידע איכותי מה"דיסקו"...):

https://basketnews.com/news-231590-arma ... milan.html
כתבה שלא תיאמן (על פניו) לגבי התרומה של ארמני לקבוצת מילאנו:
In the financial year ending December 31, 2024, the Armani Group contributed €21.6 million in sponsorship to Olimpia (the highest amount ever invested by the Armani Group since the club's purchase) out of a total turnover of €40.6 million, representing more than 50% of turnover.
If we consider the total investments made by the Armani Group in Olimpia Milano since 2008, as highlighted by the Italian media outlet Sport & Finanza, the figure reaches €226 million.
Sponsorships alone accounted for 48.3% of total revenue, which has amounted to €395 million since 2008.

https://basketnews.com/news-231758-alba ... -exit.html
תקציב השחקנים של אלבה ברלין יורד השנה מ-8 מיליון ל-4 מיליון יורו. עדיין יהיו תקציב מספר 2 בגרמניה, אחרי באיירן.
התקציב הכללי יירד בכ-27%.

למעשה פריז איבדה שחקנים לארבעת קבוצות הפיינל-פור:
Tyson Ward signed with Olympiacos, Mikael Jantunen to Fenerbache, Kevarrius Hayes went to Monaco, and T.J. Shorts joined Panathinaikos.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 26, 2025 9:44 am 
Freshman

ועכשיו ארמני מת. קשה לי להאמין שההשקעה תישאר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 26, 2025 8:31 pm 
Junior

מורינן מוותר על שנה בתיכון בארה״ב וחותם אצל אוברדוביץ׳. יהיה ממש מעניין לעקוב אחריו. יכול אחרי המהלך הזה ללכת לדראפט בעוד שנה.
אגב, שמעתי באיזה פודקאסט כדורסל (בעברית) שאחד המשתתפים אומר שהוא דיבר עם עיתונאי פיני, ושלא הכירו את מורינן עד האליפות הנוכחית אחרי שהוא עשה סגל סופי. קצת מוזר כי הוא שיחק בנבחרת הבוגרת לפני שנה בקדם אולימפי, קיבל 8 דקות למשחק ב-3 משחקים (מבחינתו היה בקיץ בין י׳ ל-יא׳).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 26, 2025 9:18 pm 
Sophomore

נחום תקום כתב:

קראתי שהוא הקים בדיוק בגלל זה קרן שתמשיך לממן את מילאנו בסדר גודל של 30 מיליון יורו לשנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 28, 2025 9:37 am 
מנהל פורום

ראיתי שיש ת'רד ליורוקאפ ויש לליגות הארופאיות אבל לא מצאתי ת'רד חדש ליורוליג, אז אם במקרה כן יש, תאחדו.

הסיפור הגדול של הימים האחרונים הוא החתימה המפתיעה של מיקה מיורינן הפיני הצעיר בפרטיזן.
הוא שנתון 2007 (כלומר יהיה במהלך העונה בן 19) אבל בתיכון בארה"ב היה אמור להתחיל את עונת ה-יב' שלו, ואז בעונת 26-27 לשחק בקולג' ורק אחרי זה NBA.
במקום זה הוא החליט לחזור לאירופה וישר ליורוליג ויהיה מעניין לראות מה המשמעויות. כביכול חתם ל-3 שנים אבל מן הסתם השנתיים הבאות הן רק אופציה וזה בעיקר כדי שפרטיזן יוכלו לקבל עליו בייאאוט נכבד.
מבחינת השחקן, הוא הולך להרוויח כסף כבר השנה ולשחק ברמה הרבה הרבה יותר גבוה... השאלה כמה והאם באמת ישחק. מבחינת מעמד הדראפט שלו לדעתי זה לא באמת משנה. הוא הראה מספיק בשביל להיבחר גבוה ואולי דווקא אם ישחק קצת אז יהיה קשה יותר לשים לב לחסרונות שיש במשחק שלו (כפי שבמידה מסויימת קרה העונה לבן שרף).

מבחינת הדראפט תחילה חשבתי שזה מהלך חכם כי המעבר לאירופה הופך אותו חזרה לשחקן בינלאומי מבחינת הדראפט וזה אומר שיוכל להירשם לדראפט הקרוב, בניגוד למסלול התיכונים והמכללות שמאפשר לו רק עוד שנתיים... אבל... מסתבר שטעיתי. לפי ה-CBA אם לא שיחק 3 שנים רצוף מחוץ לארה"ב הוא עדיין תחת הגדרה של שחקן אמריקאי ועל פניו לא יוכל להירשם לדראפט הקרוב. מצד שני, אולי יש איזה סעיף או אפשרות לוועדת חריגים או משהו שהסוכנים שלו חושבים שאפשר יהיה כן לעקוף את ההגבלות, בגלל שבכל זאת מבחינת גיל הוא כן אמור להיות רשאי.

מבחינת פרטיזן עצמה, עמדה 4 יחסית עמוסה אצלם אבל יש מצב שהוא ישחק 10-15 דק' ביורוליג וכמובן בליגה האדריאטית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 28, 2025 11:03 am 
Freshman

doron_ke כתב:
נחום תקום כתב:

קראתי שהוא הקים בדיוק בגלל זה קרן שתמשיך לממן את מילאנו בסדר גודל של 30 מיליון יורו לשנה.

מעניין מה שאתה כותב פה. יש לך קישור במקרה? כי לא מצאתי על זה כלום.

אגב, הסכומים המטורפים האלה רק ממחישים איזה מאמן גרוע נהיה מסינה.
אני חושב שאם שופטים תוצאות מול כמות משאבים הוא כנראה המאמן הכי גרוע ביורוליג מאז שנת 2011 בערך. בנה וממשיך לבנות קבוצות ממש לא טובות בתקציבי עתק. מילאנו של העונה הקרובה גם תהיה גרועה קרוב לוודאי. סגל כ"כ לא קשור ומלא בשחקנים אחרי השיא. מי מחתים את לורנזו בראון בן ה-35 לשלוש שנים???? שחקן גמור לחלוטין, מת לדעת מי הגאון שחשב שזה רעיון נפלא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 28, 2025 11:23 am 
מנהל פורום

https://en.ilsole24ore.com/art/giorgio- ... fresh_ce=1
הנה דוגמא
הרשת מלאה באישרורים לזה

הנה ציטוט של החלק הרלוונטי

Armani's passion for basketball and Olimpia has driven him to want to guarantee the continuity of the project for the coming years, especially through Pantaleo Dell'Orco, his right-hand man and president of the club. The personal commitment of the patron and the Armani Group now exceeds between 25 and 30 million euros a year,

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 28, 2025 12:16 pm 
Hall of Famer

יצא פודקאסט מושקע (שעה ועשרים ואחת דקות...) עם דירוג עוצמה של הקבוצות מפי הליטאים הנהדרים מ-BasketNews, ואני רוצה להשוויץ שצפיתי בו, אז אתבסס בסקירה שלי על הדירוג שלהם, עם הערות מצידי על כל קבוצה:
https://www.youtube.com/watch?v=Vg6WPL4xgIE

מקום 20 - וילרבאן
מאמן חביב (על פי העונה הקודמת), סגל פחות חביב.
פוטנציאל להיות "אלבה ברלין החדשה" בכמה השנים הקרובות, אולי עם קצת יותר כישרון צעיר ואתלטיות לאור העובדה שהקבוצה צרפתית.

מקום 19 - באסקוניה
קצת דנו בהם בפורום בשבוע האחרון. אני חושב שנקודה חשובה היא שתוספת 4 המשחקים ביורוליג יכולה להקשות עוד יותר דווקא על קבוצות ספרדיות, שהלו"ז שלהם הכי עמוס וקשה ממילא. לא סגל מזעזע, ואולי זו עוד הוכחה לחוזקת המפעל, ובפרט השנה (יותר שחקנים שהצטרפו מה-NBA מאשר כאלו שעזבו לשם וכו').

מקום 17-18 פריז ובולוניה
שתי הקבוצות דורגו אותו הדבר (הם עשו ממוצע דירוג בין ארבעת חברי הצוות שלהם, 3 מהם נכחו בפודקוסט).
בולוניה כנראה תהיה די בתחתית. אמנם עזבו אותם קלייבורן ושנגליה המתגברים, אבל גם האקט כבר מתקרב לגיל 38. אם יצליחו להיבנות בשנים הבאות גם סביב ניאנג ודיופ שהראו דברים יפים בנבחרת איטליה הקיץ - מה טוב. יכולים להיות נחמדים לצפייה עם האתלטיות של הנ"ל לצד הקליעה של קרסן אדוארדס.
פריז שוב תהיה "ניסוי". הגיע מאמן צעיר מנימברוק (פרנסיסקו טאביליני) שהציג שם מספרית פרמטריים פסיכיים של משחק מהיר, חטיפות וכו'. לכאורה מתאים למה שהציגו בפריז בשנים האחרונות - אבל כל השחקנים עזבו, ובראשם כמובן TJ שורטס. דווקא העובדה שהיפי נשאר לא מעודדת אותי במיוחד עבורם... יהיה מאוד מעניין לראות לאן זה יילך, והאם בעוד שנה-שנתיים יצליחו להגיע רחוק יותר על בסיס הניסיון שיצברו בעונה הזאת.

מקום 16 - ולנסיה
פה זאת בעצם הפעם היחידה שאני חולק על הערכת הפודקאסט משמעותית.
בגלל שאין לולנסיה שיריון קבוע ביורוליג - יש לה "תדמית" של קבוצה בינונית ומטה, אבל אפשר לראות בליגה הספרדית את העוצמה שלהם לאורך השנים: מקומות 2,3,4,5,8 בעונות האחרונות, ובפרט 2 בעונה האחרונה. זה טוב יותר מבאסקוניה לצורך העניין...
כמובן גם ביורוקאפ הם זוכים בחלק ניכר מהעונות (שמשחקים שם), וגם בשנה שעברה הציגו רמה גבוהה מאוד, חרף שהפסידו (בדוחק רב כזכור, ובסדרת כדורסל נהדרת) מול הפועל ת"א.
את פדרו מרטינז אוריאל ישבח מדי שבוע, אבל בבירור יש להם שיטה, המשכיות וכו'.
קו אחורי מעניין בראשות מונטרו, דאריוס תומפסון וקמרון טיילור (אקס מכבי, מגיע ממלאגה) שהצטרפו, באדיו, דה-לראה שעוד לא חגג 20 וכו'.
פחות חזקים בצבע, אבל אלו הגבוהים שקולעים מבחוץ ומעולים בשטף הקבוצתי. פראדילה כבר בן 24 ואולי יפרוץ העונה עוד יותר.
אני בהחלט יכול לראות אותם בתרחיש טוב נכנסים לפליי-אין, ובאופן כללי ממקם אותם סביב מקומות 11-14 כזה.

מקום 15 - באיירן
איבדו 4 שחקנים מרכזיים מאוד: אדוארדס, נפייר, ויילר-באב ובוקר.
כידוע בנו על יוקובייטיס שנפצע. חוץ ממנו הביאו בעיקר שחקנים משלימים ושלא הבריקו בקבוצות אחרות, והעונה יצטרכו לכאורה לתת יותר: קאמאר בולדווין, ראטן-מייס, וויינן גבריאל.
גם מבחינת גיל הם לא קבוצה צעירה בכלל: לוצ'יץ ויוביץ' 36, גיפיי 34, פוייטמן 33 וכו'.
התקווה העיקרית שלהם בעיניי היא החיבור של הצוות המקומי עם גורדון הרברט, אבל קשה לי לראות את זה מגיע עד הפליי-אין.

מקום 14 - מכבי
אני כאמור מוריד אותם מקום או שניים (ובפרט מעלה את ולנסיה מעליהם). דיברנו מספיק, ועוד נדבר כמובן...
למי שרוצה, הכמה דקות על מכבי בסרטון מתחילות כאן - https://www.youtube.com/watch?v=Vg6WPL4xgIE&t=1210s.

מקום 13 - דובאי
לא יודע איך לאכול את הקבוצה הזאת.
כישרון לא חסר (מוסא, בייקון, פטרושב) וגם ניסיון (אברמוביץ', פרפרליץ', ברטנס) - אבל מי יודע איך כל הדבר הזה יתחבר ביחד. גם עמדת המאמן (גולמאץ) והאווירה שם במשחקי בית (תהיה כזו בכלל?!) מוטלות בספק בעיניי.
יכולים בהחלט להגיע לפליי-אין, אבל גם ליפול לאיזה מקומות 15-16 אפילו (בפרט אולי קרבות אגו וכו').
המיקום שלהם כאן סביר בעיניי.

מקום 12 - ז'לגיריס
כבר כתבתי שאני מאוד אוהב את הקיץ שהם עשו.
שמרו על פרנסיסקו, והחליפו זרים שלא תרמו להם רבות (סמאילגיץ', מיצ'ל, מאנק, ודאנסטון שעד כמה שהוא לוחם וקבוצתי כבר מעבר לשיאו) בשמות שמגיעים מקבוצות מנצחות - וויליאמס-גוס, מאודו לו (שותף קבוע ולא מבוטל גם להצלחות הנבחרת הגרמנית, כך שלגמרי רגיל להיות רכז מחליף ולתת את שלו בדקות מוגבלות) וכמובן מוזס רייט.
כל המקומיים הבכירים נשארו, ובפרט הצטרף טובליס לאחר יורובאסקט טוב.
אעקוב אחריהם מתוך סקרנות (ותקווה להצלחתם), ואם יגיעו לפליי-אין (או אף ייאבקו עליו עד הסוף) - בהחלט יהיה הישג נאה מאוד עבורם (במידה מסוימת גם להיות מדורגים 12 טרום העונה זה יפה עבור "קבוצה שכזאת").

מקום 11 - מילאנו
מה כבר יש להגיד...
כמו כל שנה לכאורה מביאים רכש מאוד מעניין (גודוריץ', נניח שהוא "המחליף של מירוטיץ' מבחינת המעמד", לא העמדה כמובן).
אבל דאנסטון בן 39, לורנזו בראון 35, בוקר 34, לידיי, שילדס וגודוריץ' סביב 31 כזה. ניבו אחרי שנה בלי כדורסל, צ'אנצ'אר אחרי כמה שנים בלי הרבה כדורסל...
כמובן מסינה על הקווים.
נו שוין.
אי אפשר להגיד שפליי-אין יפתיע במיוחד, אבל זה גם יכול להיגמר בעוד עונת פארסה של מקום 15 ואפילו קשיים בליגה האיטלקית.

נראה לי מספיק לבינתיים...
טופ 10 בהמשך.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 28, 2025 12:35 pm 
Hall of Famer

אני חושב שבאסקוניה תהיה במקום גבוה יותר. לא הרבה יותר גבוה, אבל מקום 19 זה בשר תותחים ולא חושב שהסגל שלהם הוא כזה.
ולנסיה לדעתי די באזור חיוג הגיוני. אפשר לשחק ולהעלות אותם איזה מקום או שלושה, אבל זה סדר הגודל. אתה מספר על ההצלחה שלהם בליגה הספרדית, אני מסתכל על תחרות יותר רלוונטית, היורוליג. ב-10 השנים האחרונות הם הגיעו 5 פעמים ליורוליג. מעולם לא עלו לפלייאוף, רק עונה אחת סיימו עם מאזן חיובי. אני מניח שהעונה לא תהיה שונה.
דווקא דובאי בעיני מדורגת בחוסר. נכון שהמאמן לא נראה שייך, אבל מאמן תמיד אפשר להחליף. נכון שאין קהל, אבל גם לקבוצות הישראליות לא ממש יהיה קהל ואחת מהן כן מדורגת בכניסה לפלייאין, נראה בהודעה בהמשך. מה שכן יש לקבוצה הזאת כישרון לא מבוטל וגם מספיק כסף לתקן אם הדברים ילכו בכיוון הלא נכון.
אני די אופתע למשל אם 2 הבלגרדיוות יגיעו לפלייאין. גם לפרוייקט של הפועל יש פוטנציאל נפיצות לא קטן.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 28, 2025 12:50 pm 
מנהל פורום

כן, הדירוג של בסקונייה ושל ולנסיה נמוך מידי
פאריס יחד עם וילרבאן הולכת להיות הקבוצות שנותנות בקלות
הן יהיו השתיים האחרונות
בחיית shmueliki תעשה טובה, תשמור את הדירוגים האלה ונחזור אליהם אחרי סיבוב אחד ואחרי שני סיבובים לראות איפה ההתגשמות ואיפה הפיספוסים הגדולים
כהפקת לקחים לאיך עושים תחזית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 28, 2025 1:24 pm 
Freshman

לא מבין באיזה עולם בסקוניה וולנסיה מדורגות מתחת לקבוצת היורוקאפ המחולשת של באיירן מינכן. כל תוצאה שבה באיירן לא מסיימת באחד משלושת המקומות האחרונים תפתיע אותי מאוד.
בכל מקרה אם כבר דירוגים אז הדירוג שלי הוא:
1. אולימפיאקוס.
2. פנרבחצ'ה.
3. פנאתינייקוס
4. ריאל.
5. אפס.
6. מונאקו.
7. פרטיזן.
8. הכוכב האדום.
9. ברצלונה.
10. ז'לגיריס.
11. הפועל.
12. בסקוניה.
13. מילאנו.
14. דובאי.
15. מכבי.
16. ולנסיה.
17. בולוניה.
18. פריז.
19. באיירן.
20. וילרבאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 28, 2025 2:02 pm 
Hall of Famer

הדירוג לפני פתיחת העונה
https://share.google/y8cXKCGb10qMaNyz6

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 28, 2025 2:37 pm 
מנהל פורום

הם עוד יותר קשים עם ויטוריה
מקום אחרון
לא פחות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 28, 2025 2:49 pm 
Hall of Famer

ממשיכים

כאמור אני הולך על פי דירוג הפודקאסט המצורף, בו מקומות 9-10 קיבלו את אותו ניקוד, והם מציינים שמקומות 7-8 היו בהפרש מזערי מהן - כך ש"התחזית" היא לארבע קבוצות די צמודות בדיוק במקומות של הפליי-אין:

מקומות 9-10 - הכוכב והפועל ת"א
אני באופן כללי לא מת על הכיוון אליו הולכות הכוכב ופרטיזן (אני חושב שזה גם נובע מתחרותיות גדולה ביניהן, אולי חשש שאם אחת תצליח והשנייה תהיה בתחתית המפעל - אז היורוליג יחתוך מתישהו את הקבוצה הפחות טובה וכו') - של אינסוף זרים וכמעט היעדר שחקנים מקומיים. לפני שלוש שנים למשל - היו 8 סרבים שקיבלו לפחות 15 דקות בכוכב, והם סיימו במקום העשירי עם 50%, זה לא שהכיוון של עודף זרים קידם אותם בינתיים.
בולומבוי עם פציעה ארוכת טווח עדיין, וגם אייזאה כנאן קרע רצועה בימים האחרונים.
בליל שחקנים מעניין: מילר-מקנטייר, דבונטה גראהם, טייסון קארטר שהגיע ממלאגה, נווארה, קאליניץ', אוג'יליי, מונקה, ריברו וכו' וכו'. לא ברור לי מה תהיה ההיררכיה פה, והאם כל זה מיתרגם לקבוצה באמת טובה.

מי שרוצה להאזין לקטע על הפועל ת"א - https://www.youtube.com/watch?v=Vg6WPL4xgIE&t=2255s
אפרופו השוואה בינם לבין דובאי, אז להפועל יש יתרונות של המשכיות, עומק (אולי אניס כרכז רביעי ואודיאסי כסנטר שלישי כן ייתנו אימפקט בעונת יורוליג ארוכה - מי יודע) ומאמן.

מקומות 7-8 - פרטיזן וברצלונה
דעתי (כלומר שאין לי ממש דעה...) על פרטיזן דומה למה שכתבתי על הכוכב. אבסורד מבחינתי שבעונה הקודמת היו להם רק שני שחקנים מקומיים ברוטציה: מרינקוביץ' ופוקושבסקי. אדרבה, השנה יש להם בעמדות הפורוורדים את בונגה, ג'בארי פארקר, אוסטקובסקי, ומורינן שחתם בימים האחרונים.
איך מחלקים את הדקות, איך מחברים את כולם - לז'ליקו הפתרונים.
ברצלונה בירידה יחסית בשנים האחרונות. סיימה פעמיים ברצף ראשונה את העונה הסדירה בשנים 2020-2022, מאז זה יורד במונוטוניות למקום 2, 4 ו-5 בעונה האחרונה (בשיוויון עם מקומות 6-7).
הירידה (הלא תלולה אמנם) צפויה להימשך לטעמי. קלייבורן ושנגליה (בני 35 ו-34) שהגיעו מצטרפים בין היתר לסאטורנסקי וווסלי (עוד בני 35 ו-34), כאשר גם לפרוביטולה כבר בן 35 וחוזר אחרי שנה בחוץ.
עדיין כמועדון יש להם כל כך הרבה ניסיון כך שאני לא רואה אותם נפלטים מהעשירייה הראשונה, אבל בהחלט יכולים לפספס את הפלייאוף עצמו, לראשונה מזה מי יודע מתי.

הטופ 6 לדעתי ברמה גבוהה יותר ממקומות 7-10. לצורך העניין אני אהיה ממש ממש מופתע אם קבוצה מהבאות לא תסיים בעשירייה הראשונה.

מקום 6 - אנדולו
לטעמי יכולים להיות אחת מהפתעות העונה (קשה להפתיע יותר מדי כאשר אתה מדורג שישי, אבל נניח לסיים 3-5 ולעלות לפיינל-פור, ושם מי יודע מה יקרה).
קודם כל זו הקבוצה ששחקניה היו הכי טובים ביורובאסקט: לארקין, לויד, האזר ועוסמאני.
לצד הכישרון ההתקפי של לארקין-לויד-בובואה (והבנתי שגם סווידר שהגיע מה-NBA יכול להיות סקורר רציני), הם יכולים להעמיד הרכבים הגנתיים מאוד מאוד מעניינים - שילובים בין האזר-ווילר באב-קורדינייה-דוז'ייר, יכולים להחליף על הכל, שומרים אישיים ואתלטיים ברמה גבוהה וכו'.
פורייה עם פציעה ארוכה, ואני לא מכיר באמת את קאי ג'ונס שמגיע מה-NBA, אבל אפילו רק פאפאיאניס, שמיטס ועוסמאני הם סולידיים ומרווחים את המגרש.

מקום 5 - ריאל מדריד
לא יודע מה לצפות מהם.
כבר שכחנו, אבל לפני שנתיים הם סיימו ראשונים בפער של 4 משחקים ממקום שני ועם כדורסל אדיר (מה שלא עזר להם בפיינל-פור אמנם). הליבה קמפאצו-יול-הזוניה-אבלדה-דק-טווארס עדיין שם, אבל ראינו בשנה שעברה שזה לא בהכרח מספיק. לכאורה צירופים יפים בדמות מלאדון וטריי ליילס, ואולי העזיבה של מוסא דווקא תשחרר את הכפילות המסוימת עם הזוניה, שגם יצרה מתחים על פי הדיווחים.
אי אפשר להגיד שזו תהיה הפתעה אם יזכו.

מקום 4 - פנרבחצה, האלופה המכהנת
אולי קצת מחמירים איתם כאן, גם שאראס מאמן עונה סדירה מצוין, ובסוף הקבוצות שלו יציבות ועושות את העבודה.
כמובן נ'ייגל הייז-דיוויס זה חיסרון עצום, וגם גודוריץ' ומקולום תרמו רבות אשתקד ועזבו.
מצד שני, לכאורה מקבלים את ווילבקין ובולדווין כשירים לצד דבון הול, הביאו את הורטון-טאקר ובוסטון שהם שחקנים מאוד מדוברים, ואת יאנטונן שיוסיף סולידיות.
הם לצורך העניין לא יירדו מהטופ 6 ויהי מה, מה שאני לא יכול להגיד על ריאל מדריד.

מקום 3 - אולימפיאקוס
הקבוצה אחריה עקבתי ותמכתי הכי הרבה בשנים האחרונות.
קצת בלאגן בקו האחורי - קינן אוונס שוב נפצע (אם כי לכאורה לא משהו חמור במיוחד), והזעיקו את ניליקינה בימים האחרונים. ווקאפ מתבגר, דורסי היה מחוק בחלקים מהעונה שעברה (אבל נתן סדרת גמר טובה ביוון, וגם יורובאסקט די טוב), מקיסיק שקל פרישה בקיץ, סייבן לי...
כמובן עמדות 3-4 ימשיכו להיות אדירות עם פורנייה (שיכול כמובן לשחק בעמדה 2, וסביר שזה יקרה לאור האיכות בעמדות השונות), וזנקוב, פיטרס, פאפאניקולאו, וטייסון וורד - שיכול להיות משב רוח מרענן ברשימה הקצת מבוגרת ולא הכי אתלטית הזו.
בסנטר פאל פצוע לתקופה ארוכה, מוזס רייט עזב, כך שמילוטינוב כנראה יתחיל כסנטר הבכיר, ודונטה הול הובא לצידו.
כמובן יכולים לתת כדורסל נהדר, לסיים ראשונים, לזכות וכו', אבל לא אפול מהכסא (בניגוד לשנה שעברה - חרף שלכאורה לא כזה הרבה השתנה...) אם זה יסתיים אפילו בהדחה ברבע הגמר, וסיום דרכו של ברצוקאס שם.

מקום 2 - מונאקו
גולת הכותרת היא כמובן הצירוף של מירוטיץ לעמדה 4, במקום כל מיני ויטו בראון, קורנלי וכו' - שלא נתנו את התפוקה המצופה.
צריך לזכור שגם דניאל תייס למעשה הצטרף אליהם לקראת סיום העונה אשתקד, כך שגם הוא "חצי חיזוק" כשמסתכלים על עונה שלמה.
נדוביץ' הגיע על המשבצת של לויד.
עדיין יש אי בהירות לגבי המשך דרכם של קלאתס ומוטיונאנס. לכאורה גם אין כבר יותר מדי קבוצות שיהיו פתוחות לקליטה של שחקנים בסדר הגודל הזה, אולי יהיה איזה טרייד או משהו...

מקום 1 - פנאתינייקוס
הפייבוריטית לזכייה, גם לאור החיזוק שעשתה, וגם כי הפיינל-פור הוא באואקה...
שורטס במקום לורנזו בראון זה כמובן שידרוג עצום בפוטנציאל, אם כי צריך לראות עד כמה ואיך עתאמן יתאים את עצמו סגנונית לשורטס הייחודי.
משהו שפחות מדברים עליו - הם צירפו את טוליאופולוס ורוגקוופולוס - שזה עוד ציביון לליגה המקומית כמובן בראש ובראשונה, אבל גם עוד קליעה מבחוץ. גם סמודורוב צפוי להמשיך להתקדם ב"רול" שיהיה לו.
לסור בסימן שאלה בעמדת הסנטר, אבל רישון הולמס ויורצבן הם על פניו עמדת סנטר מכובדת למדי בפני עצמם...
וכמובן מאמן שהוכיח את עצמו הקיץ גם ברמת הנבחרת, אולי בעוד פרק שיימצב את עצמו אוטוטו כממש אחד הגדולים אי פעם.

מתחילים עם מחזור כפול השבוע - יהיה כיף!

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 28, 2025 2:51 pm 
Hall of Famer

*נערך*

תודות לאוריאל

24.4.2012

נערך לאחרונה על ידי shmueliki בתאריך א' ספטמבר 28, 2025 3:56 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 28, 2025 9:41 pm 
Junior

אני גם מסכים שולנסיה מאוד אנדרייטד רק על בסיס זה שעלו מהיורוקאפ. לא יפתיע אותי בכלל לראות אותם באזורי הפלייאין ואני לא ממש מבין מה זה משנה מה הם עשו בעונות יורוליג קודמות.
לגבי בסקוניה כבר אמרתי את דעתי, עשתה עונה חלשה מאוד ודי נחלשה על הנייר. על פניו, להערכתי יהיו ברבע התחתון של היורוליג.
גם מכבי קצת נהנית מאיזשהו מוניטין בדירוג שלהם כי בעונה שעברה הם לחלוטין היו מנמושות המפעל ועל פניו אני לא רואה שיפור.
פנר לדעתי יחלשו העונה. בעיני הייז דייוויס וגודוריץ' היו אולי שני השחקנים הטובים בקבוצה, בצוותא עם ביברוביץ'.

כפי שכבר דובר פה, יש כמה קבוצות שנעולות בצמרת, כמה קבוצות שנעולות בתחתית, ועוד הרבה סימני שאלה באמצע. כמעט כל סדר של הפועל, דובאי, ולנסיה, ברצלונה ושתי הסרביות לא יפתיע אותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 28, 2025 11:11 pm 
Hall of Famer

התגובה על מה הם עשו ביורוליג הייתה מענה לטענה של שמוליק שהם אנדרייטד בגלל מה שהם עשו בעונות האחרונות בספרד.
אבל זה לא רק העבר, אלא גם הסגל בהווה שבעיני לא מעורר התפעלות. לא שונה בהרבה מסגלים שהיו להם בעבר ואולי אפילו פחות. אז השילוב הזה לא מלהיב אותי.
אני לא אופתע אם הם יסיימו במקום ה -12-13, אבל זה לא הבדל משמעותי מדירוג קדם עונה שמדרג אותם 16. אני לעומת זאת אופתע מאד אם בסקוניה יהיו במקום ה-19.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 29, 2025 6:16 pm 
Hall of Famer

אני קצת אתן את המחשבות שלי. אני לא אדרג מ-20 עד 1, אלא לפי קבוצות דרג
למה תמיד האחרונים בסוף
וילרבאן, באיירן, פריז, בולוניה - וילרבאן זה ברור, פריז סופר נחלשו, בעיקר בגלל שורטס. באיירן אמנם בעונה שעברה היו בפלייאין, אבל כפי ששמוליק רשם, איבדו 4 מהשחקנים המרכזיים. אין מי שיחליף את הנק' של אדוארדס, את ההגנה של באב. חבל לי על אובסט. בבולוניה דווקא יש קצת כישרון וגם דושקו בסיטואציות מסויימות עד שהוא נמאס/פוצע את כולם יכול להוציא הרבה. עדיין לא נראה סגל מחובר ועמדת סנטר רזה למדי.
לא הולכים באמת לשום מקום
ולנסיה, מכבי, באסקוניה - מכבי כבר דיברנו, באסקוניה בעיני תהיה פחות חלשה ממה שמצפים, אבל לא הרבה מעבר וולנסיה תעביר עוד עונה עם מאזן שלילי.
אולי, אבל כנראה שלא
מילאנו - מקבלים קבוצת דרג שלמה לעצמה. על פניו יש פה על מה לדבר. מניון שהיה טוב מאד בעונה שעברה, בולמרו, בראון מהספסל ועוד תוספות בגארדים. לידיי ושילדס מובילים חבורת פורוורדים שאני לא אוהב ובסנטר יש את ניבו ובוקר ועוד. אבל איכשהו בשנים האחרונות השלם פחות מסכום חלקיו. אני כן מצפה שמילאנו תיאבק על הפלייאין ויכול להיות שתקדים איזה קבוצה או שתיים מהדרגים הבאים, אבל זה ייגמר באכזבה.
החולמים (על הפלייאין)
דובאי, הפועל, הכוכב, פרטיזן, ז'לגיריס - לדעתי אחת תהיה מפתיעה (ז'לגיריס או דובאי) ואחת תאכזב (אחת הבלגרדיות). על דובאי כבר רשמתי. יש חסרונות, אבל אם יתחבר בהחלט יכולים להגיע לפלייאין. הפועל גם דיברנו. חוסר הביתיות, חוסר ניסיון של המערכת ופוטנציאל מרמור הם האוייבים. מיצ'יץ' ברמה קרובה לזאת שעזב את אירופה יסדר פלייאין. את הקייס של ז'לגיריס שמוליק ייצג היטב. בכוכב יש כמה כלים מאד מרשימים. אני מאד אוהב את קליניץ', דבונטה גרהאם יכול להיות בדיוק החלום הרטוב של מכבי מלוני ווקר (אבל גם עוד גארד סקורר שלא עשה את המעבר טוב), מונקה הוא מכונת סטט' (אבל בעיני אוברייטד). אבל איכשהו יש לי הרגשה לא טובה עבורם. התלות שלהם בבולמבוי בעיני רעה מאד וחוץ ממנו זה ריברו שלדעתי יהיה עוד אחד מהנהנים מאפקט קטש. את פרטיזן אני אפילו פחות אוהב. באמת אסופה של שחקנים עם סנטר אמיתי אחד בלבד (ג'ונס). עם כל מאמן אחר חוץ מז'ליקו הם כנראה היו אצלי בקבוצת דרג יותר נמוכה.
יהיו בפלייאוף...וזהו?!
ברצלונה, אנדולו, מונאקו - אנדולו הוסיפו הגנה עם וויילר-באב וקורדיניה. הוסיפו את לויד, אבל למרות אליפות אירופה מדהימה, אני לא מת עליו ביורוליג. בעיני בסופו של דבר האקס פקטור יהיה שיין לארקין והאיש בדעיכה. ברצלונה אולי לא שייכת לדרג הזה, אבל היי, זאת ברצלונה אז ניתן להם ליהנות מהספק. פאנתר עדיין שם ויסחוב אותם. שנגליה וקלייבון יכולים פה ושם לזרוח. עמדת הסנטר עמוסה. זה יספיק לעוף בסיבוב הראשון כנראה. מונאקו לטעמי מיצו את עצמם. למייק ג'יימס יש מערכת יחסים סוערת עם ספאנוליס. מירוטיץ' מקפיד להיות לוזר ובקבוצה אנדאצ'יברית בשנים האחרונות. לא רואה את זה משתנה.
פחות טובים ממה שאתם חושבים
פנר, פאו - אני לא יודע מי הביא את הגארדים, אבל אם זה שאראס, אז הוא עם פיצול אישיות מפחיד, כי 3 הסקוררים של פנר - בולדווין, ווילביקין והורטון טאקר הם בדיוק השחקנים ששאראס המאמן מסרס ומוציא במקרה הטוב 30% ממה שיש להם. בעונה שעברה הוא הצליח לסרס רק את בולדווין. עכשיו יש לו עוד 2. ביברוביץ' באמת נהדר, אבל חוץ ממנו עמדת הפורוורד אפורה ועמדת הסנטר אפילו אפורה ממנה. הימור לא מסוכן? שאראס לא גומר את העונה. הימור כן מסוכן? ההימור שאני עושה נגד עתמאן. אבל אני באמת לא עף על פאו. יהיה מאד מעניין לראות איך הוא יבריג את שורטס לתוך שלישיית גארדים לא גבוהים שיש לו כבר - סלוקאס, גראנט ונאן. ההימור שלי זה ששורטס צריך להיות בעל הבית וזה לא יקרה בקבוצה שכזאת וכך גם לא יקרה הקסם שהוא שורטס. פאו כנראה ישחקו עם הרכבי 3 גארדים לא מעט וזה נראה לי בעייתי. הולמס יכול להיות ג'וקר וכמובן הפיינל פור שבאתונה. אבל איכשהו מרגיש לי שהם אפילו לא יגיעו לפיינל פור.
הטובים לתואר
אולימפיאקוס, ריאל - אני מת על ווזנקוב. הרבה פחות על פורניה. אבל יש פה כל כך הרבה איכות שזה צריך להיתרגם לפיינל פור ויותר. בריאל אני מאד אהבתי את מוסא, אבל הם הביאו את טריי ליילס, שחקן אן.בי.איי לגיטימי. גם צ'ומה אוקקה חצה את האוקיינוס. שאר הסגל מוכר וטוב. האם מלדון יוכל להביא עוד איזון? אני מאמין שכן.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 29, 2025 7:11 pm 
Hall of Famer

https://basketnews.com/news-231936-euro ... eason.html
דירוג עוצמה נוסף
25 "BasketNews voters" דירגו, ואז עשו ממוצע

18 - באסקוניה המדוברת
17 - מכבי
16 - ולנסיה
15 - פריז
14 - באיירן

8 - הפועל

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 29, 2025 7:18 pm 
Hall of Famer

https://basketnews.com/news-231934-bask ... -pick.html
סקר GM-ים של הקבוצות

החתמת הקיץ - TJ שורטס 42%.

הקיץ הכי טוב ברמת קבוצה - אנדולו 25%, פאו', ריאל ומילאנו (?!) - 17% כ"א.

השחקן שהיו מתחילים לבנות איתו קבוצה ("בחירה 1 בדראפט וירטואלי) - 67% קנדריק נאן.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 30, 2025 4:32 pm 
Hall of Famer

דירוג עוצמה "רשמי" מטעם אתר היורוליג:
https://www.euroleaguebasketball.net/en ... k-delight/

רק אציין כמה מיקומים מעניינים ו/או החורגים ממה שראינו עד כה:
פברבחצ'ה רק 5
מילאנו 9
ולנסיה 10 - הידד
הפועל 11
הכוכב 12
מכבי 14

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 01, 2025 10:04 am 
Freshman

וירטוס בולוניה עם אחלה משחק נגד מדריד. נראית שונה בתכלית מהקבוצה העייפה והרכה של שנה שעברה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 02, 2025 4:02 pm 
מנהל פורום

shmueliki
אפתח ת'רד חדש לידיעות שהן כבר בתוך העונה ואינן קשורות למחזור מסוים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 198 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]