ממשיכים
כאמור אני הולך על פי דירוג הפודקאסט המצורף, בו מקומות 9-10 קיבלו את אותו ניקוד, והם מציינים שמקומות 7-8 היו בהפרש מזערי מהן - כך ש"התחזית" היא לארבע קבוצות די צמודות בדיוק במקומות של הפליי-אין:
מקומות 9-10 - הכוכב והפועל ת"א
אני באופן כללי לא מת על הכיוון אליו הולכות הכוכב ופרטיזן (אני חושב שזה גם נובע מתחרותיות גדולה ביניהן, אולי חשש שאם אחת תצליח והשנייה תהיה בתחתית המפעל - אז היורוליג יחתוך מתישהו את הקבוצה הפחות טובה וכו') - של אינסוף זרים וכמעט היעדר שחקנים מקומיים. לפני שלוש שנים למשל - היו 8 סרבים שקיבלו לפחות 15 דקות בכוכב, והם סיימו במקום העשירי עם 50%, זה לא שהכיוון של עודף זרים קידם אותם בינתיים.
בולומבוי עם פציעה ארוכת טווח עדיין, וגם אייזאה כנאן קרע רצועה בימים האחרונים.
בליל שחקנים מעניין: מילר-מקנטייר, דבונטה גראהם, טייסון קארטר שהגיע ממלאגה, נווארה, קאליניץ', אוג'יליי, מונקה, ריברו וכו' וכו'. לא ברור לי מה תהיה ההיררכיה פה, והאם כל זה מיתרגם לקבוצה באמת טובה.
מי שרוצה להאזין לקטע על הפועל ת"א -
https://www.youtube.com/watch?v=Vg6WPL4xgIE&t=2255sאפרופו השוואה בינם לבין דובאי, אז להפועל יש יתרונות של המשכיות, עומק (אולי אניס כרכז רביעי ואודיאסי כסנטר שלישי כן ייתנו אימפקט בעונת יורוליג ארוכה - מי יודע) ומאמן.
מקומות 7-8 - פרטיזן וברצלונה
דעתי (כלומר שאין לי ממש דעה...) על פרטיזן דומה למה שכתבתי על הכוכב. אבסורד מבחינתי שבעונה הקודמת היו להם רק שני שחקנים מקומיים ברוטציה: מרינקוביץ' ופוקושבסקי. אדרבה, השנה יש להם בעמדות הפורוורדים את בונגה, ג'בארי פארקר, אוסטקובסקי, ומורינן שחתם בימים האחרונים.
איך מחלקים את הדקות, איך מחברים את כולם - לז'ליקו הפתרונים.
ברצלונה בירידה יחסית בשנים האחרונות. סיימה פעמיים ברצף ראשונה את העונה הסדירה בשנים 2020-2022, מאז זה יורד במונוטוניות למקום 2, 4 ו-5 בעונה האחרונה (בשיוויון עם מקומות 6-7).
הירידה (הלא תלולה אמנם) צפויה להימשך לטעמי. קלייבורן ושנגליה (בני 35 ו-34) שהגיעו מצטרפים בין היתר לסאטורנסקי וווסלי (עוד בני 35 ו-34), כאשר גם לפרוביטולה כבר בן 35 וחוזר אחרי שנה בחוץ.
עדיין כמועדון יש להם כל כך הרבה ניסיון כך שאני לא רואה אותם נפלטים מהעשירייה הראשונה, אבל בהחלט יכולים לפספס את הפלייאוף עצמו, לראשונה מזה מי יודע מתי.
הטופ 6 לדעתי ברמה גבוהה יותר ממקומות 7-10. לצורך העניין אני אהיה ממש ממש מופתע אם קבוצה מהבאות לא תסיים בעשירייה הראשונה.
מקום 6 - אנדולו
לטעמי יכולים להיות אחת מהפתעות העונה (קשה להפתיע יותר מדי כאשר אתה מדורג שישי, אבל נניח לסיים 3-5 ולעלות לפיינל-פור, ושם מי יודע מה יקרה).
קודם כל זו הקבוצה ששחקניה היו הכי טובים ביורובאסקט: לארקין, לויד, האזר ועוסמאני.
לצד הכישרון ההתקפי של לארקין-לויד-בובואה (והבנתי שגם סווידר שהגיע מה-NBA יכול להיות סקורר רציני), הם יכולים להעמיד הרכבים הגנתיים מאוד מאוד מעניינים - שילובים בין האזר-ווילר באב-קורדינייה-דוז'ייר, יכולים להחליף על הכל, שומרים אישיים ואתלטיים ברמה גבוהה וכו'.
פורייה עם פציעה ארוכה, ואני לא מכיר באמת את קאי ג'ונס שמגיע מה-NBA, אבל אפילו רק פאפאיאניס, שמיטס ועוסמאני הם סולידיים ומרווחים את המגרש.
מקום 5 - ריאל מדריד
לא יודע מה לצפות מהם.
כבר שכחנו, אבל לפני שנתיים הם סיימו ראשונים בפער של 4 משחקים ממקום שני ועם כדורסל אדיר (מה שלא עזר להם בפיינל-פור אמנם). הליבה קמפאצו-יול-הזוניה-אבלדה-דק-טווארס עדיין שם, אבל ראינו בשנה שעברה שזה לא בהכרח מספיק. לכאורה צירופים יפים בדמות מלאדון וטריי ליילס, ואולי העזיבה של מוסא דווקא תשחרר את הכפילות המסוימת עם הזוניה, שגם יצרה מתחים על פי הדיווחים.
אי אפשר להגיד שזו תהיה הפתעה אם יזכו.
מקום 4 - פנרבחצה, האלופה המכהנת
אולי קצת מחמירים איתם כאן, גם שאראס מאמן עונה סדירה מצוין, ובסוף הקבוצות שלו יציבות ועושות את העבודה.
כמובן נ'ייגל הייז-דיוויס זה חיסרון עצום, וגם גודוריץ' ומקולום תרמו רבות אשתקד ועזבו.
מצד שני, לכאורה מקבלים את ווילבקין ובולדווין כשירים לצד דבון הול, הביאו את הורטון-טאקר ובוסטון שהם שחקנים מאוד מדוברים, ואת יאנטונן שיוסיף סולידיות.
הם לצורך העניין לא יירדו מהטופ 6 ויהי מה, מה שאני לא יכול להגיד על ריאל מדריד.
מקום 3 - אולימפיאקוס
הקבוצה אחריה עקבתי ותמכתי הכי הרבה בשנים האחרונות.
קצת בלאגן בקו האחורי - קינן אוונס שוב נפצע (אם כי לכאורה לא משהו חמור במיוחד), והזעיקו את ניליקינה בימים האחרונים. ווקאפ מתבגר, דורסי היה מחוק בחלקים מהעונה שעברה (אבל נתן סדרת גמר טובה ביוון, וגם יורובאסקט די טוב), מקיסיק שקל פרישה בקיץ, סייבן לי...
כמובן עמדות 3-4 ימשיכו להיות אדירות עם פורנייה (שיכול כמובן לשחק בעמדה 2, וסביר שזה יקרה לאור האיכות בעמדות השונות), וזנקוב, פיטרס, פאפאניקולאו, וטייסון וורד - שיכול להיות משב רוח מרענן ברשימה הקצת מבוגרת ולא הכי אתלטית הזו.
בסנטר פאל פצוע לתקופה ארוכה, מוזס רייט עזב, כך שמילוטינוב כנראה יתחיל כסנטר הבכיר, ודונטה הול הובא לצידו.
כמובן יכולים לתת כדורסל נהדר, לסיים ראשונים, לזכות וכו', אבל לא אפול מהכסא (בניגוד לשנה שעברה - חרף שלכאורה לא כזה הרבה השתנה...) אם זה יסתיים אפילו בהדחה ברבע הגמר, וסיום דרכו של ברצוקאס שם.
מקום 2 - מונאקו
גולת הכותרת היא כמובן הצירוף של מירוטיץ לעמדה 4, במקום כל מיני ויטו בראון, קורנלי וכו' - שלא נתנו את התפוקה המצופה.
צריך לזכור שגם דניאל תייס למעשה הצטרף אליהם לקראת סיום העונה אשתקד, כך שגם הוא "חצי חיזוק" כשמסתכלים על עונה שלמה.
נדוביץ' הגיע על המשבצת של לויד.
עדיין יש אי בהירות לגבי המשך דרכם של קלאתס ומוטיונאנס. לכאורה גם אין כבר יותר מדי קבוצות שיהיו פתוחות לקליטה של שחקנים בסדר הגודל הזה, אולי יהיה איזה טרייד או משהו...
מקום 1 - פנאתינייקוס
הפייבוריטית לזכייה, גם לאור החיזוק שעשתה, וגם כי הפיינל-פור הוא באואקה...
שורטס במקום לורנזו בראון זה כמובן שידרוג עצום בפוטנציאל, אם כי צריך לראות עד כמה ואיך עתאמן יתאים את עצמו סגנונית לשורטס הייחודי.
משהו שפחות מדברים עליו - הם צירפו את טוליאופולוס ורוגקוופולוס - שזה עוד ציביון לליגה המקומית כמובן בראש ובראשונה, אבל גם עוד קליעה מבחוץ. גם סמודורוב צפוי להמשיך להתקדם ב"רול" שיהיה לו.
לסור בסימן שאלה בעמדת הסנטר, אבל רישון הולמס ויורצבן הם על פניו עמדת סנטר מכובדת למדי בפני עצמם...
וכמובן מאמן שהוכיח את עצמו הקיץ גם ברמת הנבחרת, אולי בעוד פרק שיימצב את עצמו אוטוטו כממש אחד הגדולים אי פעם.
מתחילים עם מחזור כפול השבוע - יהיה כיף!