stavs כתב:
B.Grant44 כתב:
זה כאילו יש פה דו שיח של חירשים...אם הצעות 1 (לאפשר הגנות טופ 4 וטופ 14 בלבד, שום דבר באמצע) ו-3 (לנעול את המאזנים של קבוצות הלוטרי במרץ) מיועדות למנוע תופעות טנקינג שרווחות בעיקר במרץ-אפריל, ויש פה לפחות כמה משתמשים שטוענים שזהו המצב (וגם ניתן לגבות טענה זו במגוון ראיות), אז לטעון בסוף דצמבר שתופעת הטנקינג העונה היא שולית, זה פשוט לא רלוונטי.
גם הטענה של עמוס ספקולטיבית מדי ולא עומדת במבחן התער של אוקהאם. אני בטוח שהקומישינר וכל הצוותים שתחתיו מסוגלים לדעת בעצמם אם יש בעיית טנקינג או לא, בטח בעידן הביג דאטה שבו אפשר לנתח מגוון נתונים שמתקפים את התחושה הסובייקטיבית. הם לא צריכים הדהודים מהתקשורת ומהקהל בשביל לזהות שיש בעיה.
אתה צודק לגבי ההצעה הראשונה, אבל משום מה אתה מתעלם מההצעה השנייה,
היא לגמרי עוסקת בבעיית טנקינג גדולה יותר מהטנקינג של האביב, והיא מנסה למנוע מקבוצות לחנות באופן קבוע בתחתחת הטבלה, אז הטענה לגבי החצי הראשון של העונה כאן משמעותית מולה.
לגבי הצעה 3, הטיעון העיקרי נגדה היא שהיא תגרום לקבוצות לעשות כמה שיותר טנקינג בתחילת העונה ואז במרץ להתחיל לנסות לנצח יותר. כלומר - היא אולי מאיימת לייצר יותר טנקינג בחצי הראשון של העונה, ולכן הדיון על עד כמה כיום קיים טנקינג כזה, הוא מאוד רלוונטי : אם גם ככה היה טנקינג חסר בושה בחצי הראשון, אז אין פה סיכון גדול, אם אין בעיה כזאת כיום - אז יש פה סיכון.
קודם כל, לא התעלמתי מהצעה 2, אמרתי שאני נגדה ושהיא מוגזמת מדי בהיקף שלה. מה שגורם לי אגב לתהות, אם לא מדובר באיזושהי עז שאמורה לגרום להצעות 1 ו-3 להחליק טוב יותר במורד גרונות בעלי הקבוצות המתנגדים לכל שינוי...
דבר שני, מה שהדגשתי בשחור זו ממש לא מסקנה שמתחייבת מתוכן הצעה 2. זה שיש קבוצות שכבר בחצי הראשון של העונה מפסידות המון ולכן "חונות" בתחתית, וזה שמדובר בקבוצות שזה קורה להן מספר שנים ברציפות כי מטבע הדברים הן צעירות וחלשות עדיין, לא סותר את העובדה שבמצב העניינים הנוכחי, יש להן תמריץ להמשיך בצבירת הפסדים גם בחודשי האביב - בין היתר כי הן "מתחרות" זו בזו. אז אם מוסיפים לרפורמה מניעה מזכייה בבחירת טופ 4 X שנים ברצף, מפחיתים את התמריץ הזה.
מקבל מה שאומר לגבי הצעה 3, אבל אני חושב שהליגה הוסיפה במקביל כמה מנגנונים שאמורים למנוע טנקינג שכזה: טורניר האמירויות, הקשחת חובת הדיווחים על חיסורי משחקים. אני גם לא מאמין שקבוצות בעידן פוסט-הינקי יפתחו עונה עם טנקינג של נובמבר-דצמבר.
בשורה התחתונה, יש בעיית טנקינג בחודשי מרץ-אפריל וזו בעיה משמעותית מסיבה אחת פשוטה - אלו משחקי המאני טיים, קבוצות אמורות להיאבק על מיקומים וביתיות בפלייאוף, על כרטיס לפלייאוף/פלייאין, ואם חלק מהיריבות שלהן בדרך אלו קבוצות ג'י ליג למחצה, זה פוגע גם בתחרותיות וגם במוצר עצמו. במקום לקבל כמה שיותר משחקים מרתקים ואינטנסיביים, מקבלים אווירת סוף קורס.