shmueliki כתב:
לעניין ספקולציית אדם אריאל להפועל ירושלים (בהעברה/טרייד כלשהו) - יש פה גם שאלה של "קונספציה" בעיניי.
בשנה שעברה לקראת הטרייד של הובר, היו את הדיונים האלו בדיוק, ועד כמה לירושלים כדאי לעשות מהלך בסגנון מה שבוצע, או לחילופין להביא זר (או להחליף, לא זוכר...) נוסף.
אני (כידוע) לא חסיד של ההנחה הסמויה שרווחת - "כל זר טוב מכל ישראלי", ולדעתי המציאות לעיתים די רחוקה מזה (כמובן הכל תלוי הקשר - באיזה קבוצה מדובר, מה התפקיד המיועד וכו'), וחשבתי (ורשמתי אז) שזה מהלך שיתרום לירושלים בזמנו יותר מכמעט כל זר חדש (ברמה המציאותית, לא פנטזיות).
הנה, רועי הובר קיבל בשנה שעברה 25 דקות למשחק במדי רמת גן, נתן אימפקט גדול בפלייאוף אשתקד במדי ירושלים, והעונה מקבל בממוצע (חרף שלא יציב וכו') 18.5 דקות בליגה - לא הבדל של שמיים וארץ.
אני חושב שהשדרוג בין פריצקי (אין לי שום דבר נגדו, אבל במצב הנתון בירושלים הוא לא מצליח לתרום מספיק בכדי לייצר אמון וביטחון בו, ברמה הכי עובדתית) לאריאל הוא עצום, ושווה גם פשרה/ויתור על זר (נוכחי, או חדש שיגיע מתישהו), הן ברמה הכלכלית, והן ברמה ההיררכיה - שצריך "לייצר" לאריאל אופק דקות מסוים להשתלב בו (לא ברמת "הבטחה", אלא ברמה שזה באמת מהלך שמאמינים בו).
בסוף מה זה עוזר (למסגרות המקומיות) שיש לך 8 זרים, אם הישראלי השלישי שלך לא בכושר (הובר), הרביעי לא משהו דרך קבע (שנזכיר שירושלים לכאורה השתפרה דווקא כשלוי נפצע?! חרף שלאחרונה הוא יחסית בסדר), והחמישי לא מתאים עד להודעה חדשה ל"משחקים על תארים"?
גם עבור אריאל אני חושב שזה יכול להיות נחמד - סגירת מעגל, משהו יותר הישגי לקראת סוף הקריירה וכו'.
היגיון למהלך בהחלט יכול להיות גם מצד רמת גן (חרף שברור ש"תקשרותית" זה ייראה רע, יהיה שיח ברשתות, עופר ינאי בטח יתרום את שלו וכו'...) - הרי במקרה הטוב הם יסיימו את העונה במקומות 7-8 ויודחו בסדרת רבע הגמר הפלייאוף ללא תחרות רבה (עם כל הכבוד למשחק המכובד מאוד אתמול), קל וחומר שאין להם כבר תקופה תקציב להבאת זר חמישי אפילו (שלא לדבר על שישי "ספייר", כמו בלא מעט קבוצות), שהסיכויים לירידת ליגה קטנים (ומי אמר שהם כה ייחלשו באם מקבלים מירושלים שני שחקנים במקום אחד), ושאולי ממילא לא בטוח שהם שמחים ושלמים שיש להם את אריאל על סכומים גבוהים בעונה הבאה...
אוריאל, בוודאי ש"ברמת הליגה" - כל מעבר מסוג זה מגדיל פערים וכו'. אבל אני מדבר כאן ברמת הקבוצות הללו ספציפית, ולא האידיליה של "מתכנן מרכזי".
בהתייחסות רק לנושא של הדקות, זה לא מדוייק. קודם כל הובר השנה מקבל 17 דק', לא 18.5. הובר הוא גם הישראלי ה-3 או ה-4 בהיררכיה, אדם אריאל אם וכאשר יגיע כנראה יהיה מאחוריו ברוטציה. פריצקי מקבל 11 דק' (ואתה משחרר אותו?) אז אדם אריאל יקבל 11-17 דק'. הוא השנה מקבל 32 דק' ברמת גן, אז זה אומר לרדת בערך בחצי בכמות הדקות, וזה כבר שינוי מאד משמעותי.
אני מוסיף לזה ירידה במעמד, כשאתה שחקן חמישייה שמקבל 32 דק' המעמד שלך חזק ואתה לא חושש לרדת לספסל אחרי החטאה. אצל אדם אריאל זה חשוב, בעונות האחרונות ברמת גן הוא בערך על 35% מ-3, בעונה שהיה בהפועל תל אביב וקיבל רק 11 דק' הוא ירד ל-26% מ-3.