סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' ספטמבר 20, 2026 12:39 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 72 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' מאי 05, 2026 10:43 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
שתי הקבוצות לא ממש עמדו בציפיות בסיבוב הראשון
שתי הקבוצות התמודדו עם קבוצות הגנה חזקות
קליבלנד תמשיך להתמודד עם הגנה חזקה, דטרויט, לא.
ביקרסטף פוגש את האקסית
קליבלנד תעבור קיץ קשה, אם תפסיד את הסדרה הזו. קליבלנד היא הקבוצה הכי יקרה בליגה בעונה הבאה ולעוף בחצי גמר המזרח, זה לא הישג.
המסע של דטרויט היה יותר דרמטי, עלייה מפיגור 3:1 לניצחון 3:4 ולדעתי בלי הפציעה של ואגנר הם היו מפסידים את אחד משלושת המשחקים האחרונים
קליבלנד עשתה סדרה שהזכירה את סדרת הפלייאוף שהם עשו (לפני שנתיים? שלוש?) מול אורלנדו
לא נראה שאלופת המזרח תצא מהצד הזה של הבראקט

מאני ליין מינוס 148 לדטרויט שזה בערך 60% למשחק הראשון
אין חיסורים משמעותיים, אלא אם סופרים את הארטר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 06, 2026 7:05 am 
Senior

פתיחה טובה של הסדרה לדטרויט, כפו הרבה איבודים, ניצחו בקרב על הריבאונד, איבדו הפרש של 18 עד לשוויון ברבע האחרון, אבל ידעו לסגור את הסיפור.
משחק ברמה לא רעה, דורן ממשיך להתקשות התקפית אבל מצא את מקומו בהגנה ובריבאונד התקפה בערך במשחק 5 מול אורלנדו (וקלע איזה 6 רצופות שהפכו שוויון ליתרון 6 במאני טיים), טוביאס האריס ממשיך להיות אגדה.
נראה לי שהייתי שונא לחלוטין את החוויה של להיות אוהד של הקבוצה של הארדן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 08, 2026 7:39 am 
Senior

אמאזון שמו שידור חוזר של משחק מספר 1 לדעתי הלילה.
שוב דטרויט עם רבע ראשון מעולה, שוב קליבלנד חוזרים במחצית השנייה (הפעם הובילו אפילו!) שוב קייד סוגר עניין, שוב טוביאס האריס אגדה (והאוהדים של פילי חגגו שהוא עזב! איזה מועדון עלוב), שוב אוסאר תומפסון ודאניס ג׳נקינס שני מותקים והארדן הוא חווית צפייה עלובה.
לא יודע איך הסדרה תיגמר, לדעתי קליבלנד בקלות יכולה לנצח את 2 הבאים ולהחזיר אותנו להתחלה, אבל מאז משחק 7 זאת דטרויט שניצחה 60 משחקים בעונה הסדירה סוף סוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 08, 2026 8:30 am 
מנהל פורום

הארדן מממש את כל תחזיות
https://www.instagram.com/reel/DYD0fP-t ... tnNHhicA==
פלייאוף בזיוני שלו
געגועים לגרלנד אפילו בלי אצבע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 08, 2026 10:12 am 
Sophomore

כמדומני שהחוזה שלו עונה הבאה מובטח חלקית, משאירים אותו אם הוא לוקח את האופציה או ששוקלים לפרק או לקחת עונה גשר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 08, 2026 4:23 pm 
Hall of Famer

זה הארדן כן. האיש כבר 15 שנה בליגה נעלם בפלייאוף. לא חושב שאפשר לצפות ליותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 08, 2026 6:14 pm 
Hall of Famer

טובי האריס לגם גם ממעיין הנעורים וגם ממעיין היכולת (אם יש כזה). אחרי שבעונה הרגילה הוא כבר הידרדר ל-13.3 נק' ו - 5.1 ריב' בתשעת משחקי הפלייאוף הוא התרומם ל - 21.3 נק' ו-8.0 ריב'. בעונה הרגילה הטובה בקריירה שלו הוא סיים עם 20 נק' ממוצע ו-7.9 ריב'. הפלייאוף הטוב ביותר שלו היה עם 21.8 נק' (העונה כרגע הוא עם ממוצע הנק' מספר 2) והיו לו 3 פלייאופים עם מעל 9 ריב' למשחק.
בעונה הרגילה בקריירה האריס עומד על ממוצע של 15.9 נק', 6.1 ריב'.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 08, 2026 6:30 pm 
Hall of Famer

טוב, מישהו צריך לקחת את הסלאק ההתקפי של דורן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 08, 2026 7:02 pm 
Senior

אני לא בטוח כמה אנשים פה רואים בכלל את הסדרה הזאת, אז אני אולי אשמע קצת כמו תקליט שבור, אבל הוא לא פחות מעצום בפלייאוף הזה.
הוא לא שם נקודות על הלוח בשביל קבוצה שאין לה הרבה מקורות כאלו, הפוסט-אפ שלו הפך ממש לגו-טו של דטרויט בכל רגע משבר והוא פשוט אמין בטירוף בזמנים האלו, והוא משחק הגנה ממש ממש טובה.
אני חושב שבתור שחקן משלים וטרן שהיה נחשב בעיקר לנכס בחדר ההלבשה, מה שהוא נותן לדטרויט בשבועיים שלושה האחרונים הוא לא פחות מפנומנלי. וזה עוד אחרי שהוא פתח את הפלייאוף הזה מחריד מבחינת הקליעה מ3 ונפצע איזה פעמיים כבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 08, 2026 7:12 pm 
Hall of Famer

אני עד עכשיו בפלייאוף, ראיתי רבעים שלמים (או יותר) מלפחות שמונים אחוז מהמשחקים. וכן, האריס מצוין, אבל תמיד אהבתי אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 09, 2026 10:22 pm 
מנהל פורום

משחק ראשון בסדרה שמשוחק בקליבלנד
מיטצ׳ל מתחיל טוב
דטרויט מובילה בקטנה
תושבי איזור הזמן של ישראל, רוצו לראות
עוד מעט יתחילו הגמרים ולא יהיו יותר משחקים בשעות נורמליות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 09, 2026 10:26 pm 
מנהל פורום

הפסד של הקאבס בסדרה, לא משנה באיזה תוצאה ישלח את הפרונט אופיס לחשב מסלול מחדש
או אפילו את הבעלים לשלוח את הפרונט אופיס הביתה
הם הקבוצה הכי יקרה בליגה
יש להם הזדמנות לחתוך עלויות עם הארדן
ולחשוב סביב לבנות
מובלי? מיטצ׳ל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 09, 2026 10:30 pm 
מנהל פורום

איך שרודר אוהב לריב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 09, 2026 11:21 pm 
מנהל פורום

חזרנו מבדלונה לקליבלנד
מיטצ׳ל באחד המשחקים שגורמים לך לחשוב שאפשר לבנות סביבו קונטנדרית
46:60 לקאבס לקראת המחצית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 09, 2026 11:28 pm 
מנהל פורום

דאנק אש של מובלי על ביף סטו
סוגר מחצית עם יתרון 16 לקאבס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 09, 2026 11:39 pm 
Junior

מעולם לא האמנתי בטובי האריס.
אבל אני מודה שהפלייאוף הזה הוא שווה את המשכורת שלו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 10, 2026 12:29 am 
מנהל פורום

פול ריד
מקבל מעט דקות, נותן הרבה נקודות
ממש צדיק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 10, 2026 2:47 am 
Junior

קליבלנד מנצחת. דטרויט סגרה הפרש גדול במחצית והפסידה לפי חוקי הפורמט.
קייד במשחק טוב אבל שלושה איבודי כדור בדקות הסיום.
מיטצל עם 35 אבל הארדן הוא זה שקלע בקלאץ.
קליבלנד שומרת על מאזן מושלם בבית (וגם 0 נצחונות חוץ)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 10, 2026 6:39 am 
Senior

נשארו לדטרויט 3-17 משחקים עד סוף הפלייאוף.
אני תוהה באיזה שלב ג׳יילן דורן פשוט יאבד את המקום שלו בחמישייה או יתחיל לקבל פחות מ20 דקות לערב.
יותר מזה, אני מתחיל לחשוב שהצעד של דטרויט צריך להיות לתת לו ללכת בקיץ בלי קשר לחוזה מקסימום או לא. קשה לראות את הפלייאוף הזה ולא לחדוב שעדיף פול ריד ב12 מיליון לעונה על דורן ב30.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 10, 2026 9:30 am 
Hall of Famer

stavs כתב:
נשארו לדטרויט 3-17 משחקים עד סוף הפלייאוף.
אני תוהה באיזה שלב ג׳יילן דורן פשוט יאבד את המקום שלו בחמישייה או יתחיל לקבל פחות מ20 דקות לערב.
יותר מזה, אני מתחיל לחשוב שהצעד של דטרויט צריך להיות לתת לו ללכת בקיץ בלי קשר לחוזה מקסימום או לא. קשה לראות את הפלייאוף הזה ולא לחדוב שעדיף פול ריד ב12 מיליון לעונה על דורן ב30.

לתת לסנטר בן 22 שהרגע נתן עונה של 20-10 עם 65% מהשדה ו-75% מהקו פשוט ללכת כשאתה יכול לשמור אותו בשכר של 9 מיליון דולר לעונה הבאה? אני לא יודע איזה מנג'ר בעולם יעשה את זה, אבל מי שיעשה יקבל מכתב פיטורין בערך 3 שניות מאוחר יותר. דורן באמת נותן פלייאוף מחריד, אבל בפלייאוף שעבר הוא היה יותר סביר, ואני לא חושב שעל זה צריך לזרוק אותו. צריך גם לומר שדטרויט ממש לא תפורה בצורה שמתאימה לסנטר כמוהו, זה סנטר שלא זורק (ולא קולע) שלשות בכלל, הוא חייב לשחק עם שחקנים שקולעים מבחוץ, ולפיסטונס אין אף אחד כזה בסגל חוץ מדאנקן רובינסון (וקייד מדי פעם ובתיאוריה קווין הוארטר, אבל הוא לא מקבל דקות), בכדורסל המודרני פשוט אי אפשר לשחק בלי ריווח, כשהסנטר שלך לא קולע מבחוץ וכשבמקרה הכי טוב אתה יכול לשים לידו 2 קלעים ועוד 2 נגרים, זה פשוט לא עובד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 10, 2026 10:33 am 
Hall of Famer

לא הייתי אומר שאי אפשר בכדורסל המודרני לשחק בלי ריווח. למשל יש קבוצה באן.בי.איי שהשיגה את המאזן הכי טוב באזור שלה והשלישי בליגה בצורה הזאת. יותר מכך, הם פייבוריטים די מובהקים להגיע לגמר האזור שלהם וגם בגמר האזורי יש להם סיכוי לא רע בכלל לנצח את היריבה, מי שלא תבוא. לקבוצה הזאת קוראים דטרויט פיסטונס עם אותו ג'יילן דורן והקליעה המפוקפקת מבחוץ שהספיקה ל-60 ניצחונות בעונה הרגילה.
אני בהחלט מתחבר לאמירה שקשה היום לנצח בלי ריווח וזה מגביל אותך מאד. להגיד שאי אפשר בלי ריווח? אם הפיסטונס יפסידו בגמר האן.בי.איי זאת הוכחה שאי אפשר בלי ריווח?
בלי קשר, ברור שהפיסטונס צריכים לעשות חושבים על מבנה הקבוצה ועל היכולת של דורן להשתלב בה. אם אני מבין נכון, דורן נכנס למעמד של שחקן חופשי שיכול לסרב ל - qualifying offer. אבל הקיץ זה לא רק דורן והאם להחתים אותו על חוזה ארוך טווח. לפיסטונס משתחררים 44 מיליון על טובי האריס וקווין הוארטר. במקרה של האריס זה לא ברור מה לעשות. האם להחתים אותו על חוזה חדש (וכך לקבע ציוות רע ללא ריווח לצד דורן) או לתת לו ללכת ולנסות לבנות מחדש. יש גם אופציית קבוצה על הולנד, בחירה מספר 5 שבשתי עונות לא נתן שום דבר. יש גם אופציית שחקן על מרקוס סאסר וג'נקינס.
בקיצר, הפיסטונס של שנה הבאה יכולים להיות שונים בצורה משמעותית מהקבוצה ללא הריווח של העונה הנוכחית. יש להם לא מעט אופציות ולא נראה לי שריבילדינג מוחלט עם קייד ואוסאר כשרידים היחידים זאת האסטרטגיה הנכונה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 10, 2026 10:39 am 
Hall of Famer

כמובן שקצת הקצנתי את המציאות, אבל כן, ברגע שאין ריווח הקבוצה נמצאת בבעיה קשה. אני כן חושב שבאופן כללי הם צריכים הרבה יותר קליעה ליד קייד, וזה גם יהפוך את החיים של דורן להרבה יותר קלים. אם כבר, הייתי חושב יותר על השאלה אם אוסאר זה החלק שהם צריכים, הוא שחקן צעיר ומאוד מוכשר, פוטנציאל לסגן הקבוע של וומבי ב-DPOY בעשור הקרוב, אבל הוא פשוט לא מתאים ליד קייד ודורן. הערך שלו עכשיו גבוה כי הוא עוד על חוזה הרוקי שלו, וזו יכולה להיות הזדמנות מצוינת לפיסטונס להעביר אותו או תמורת שחקן צעיר אחר ומתאים יותר (ריד שפרד יכול להתאים מאוד כאן לדעתי ויש מצב שאוסאר יתאים יותר ביוסטון) או בחירת דראפט גבוהה (לא טופ-5 מן הסתם, אבל אולי איפשהו בחצי התחתון של הלוטרי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 10, 2026 1:04 pm 
מנהל פורום

שאלת דורן עברה כמה גילגולים מעניינים העונה
1. דטרויט יכלו לסגור איתו על הארכה בסגנון שנגון, כלומר קצת פחות מהמקס
2. באמצע העונה זה היה נראה כאילו זו טעות איומה שלא סגרו איתו, כי בקיץ הוא ידרוש ויקבל מקס
3. בא הפלייאוף הזה ומסמן את דורן כשחקן של 25 לעונה כזה....נגיד
לא נושק למקס מלמטה ובטח לא מקס, לפיסטונס.
אם אחת מקבוצות הליגה תרצה להציע לו מקס או קרוב למקס (עיין ערך אינדיאנה ואייטון) מה יעשו שם בפיסטונס
יוותרו עליו בצורת סיין אנד טרייד? יציעו לו מקס, כי אין ברירה? יתנו לו ללכת בלי כלום וינצלו את הכסף ללפרייאייג'נט טוב מתחת לרדאר? או אפילו ילכו על ג'רט אלן שאין לקאבס כסף להחזיק אותו יותר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 10, 2026 2:19 pm 
Hall of Famer

לגבי "ריווח", ברור שעדיף עם מאשר בלי (כמו כל דבר), אבל השאלה היא האם זה פרמטר התקפי חשוב יותר מאשר למשל אופציה בפוסט (כנראה שכן), או משחק ריצה וכו'.
אפילו אוקלהומה הרי משחקת עם סנטר שלא זורק כלל שלשות, צ'ט כן מהווה איום קליעה סביר מעמדה 4 (אבל לא מטורף - קולע 1.3 שלשות למשחק בעונה הסדירה ב-36%), ובאופן יחסי גם SGA, ג'יי-דאב ומיטשל (3 שחקני החוץ ההתקפיים המובילים בקבוצה) זרקו בעונה הסדירה רק 10 שלשות משותפות למשחק, בערך ב-35%.

שמעתי נתון מירון טלפז בנושא, וכעת הלכתי לוודא זאת - אם מסתכלים על אחוז השלשות שקבוצה לוקחת מבין זריקות השדה שלה (בעונה הסדירה) - אז שמונה המובילות כבר לא איתנו בפלייאוף (לפי הסדר מהזורקת הכי הרבה - גולדן-סטייט, שארלוט, פורטלנד!, בוסטון, מילווקי, ברוקלין, פיניקס ושיקאגו). אני כמובן לא טוען שהקבוצות הללו (שרובן לא נועדו לגדולות ממילא) נכשלו כי זרקו הרבה שלשות, אבל מסתבר עדיין שכנראה לקחת הרבה שלשות זה לא "פיצוח הכדורסל" ברמה ההישגית.
אוקלהומה אגב מקום 13 בנ"ל, הספרס 14.
דטרויט 29 (סקרמנטו אחרונה). אני מניח שכהכללה זה לא טוב להיות בקיצון בפרמטרים כאלה (עבור קבוצה ששואפת ממש גבוה, בפרט בשנים הבאות), אבל שוב - האם עדיף להיות קבוצה שלשות מעולה עם ריווח ולסבול למשל מנחיתות בריבאונד? לא בטוח.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 10, 2026 2:29 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
שמעתי נתון מירון טלפז בנושא, וכעת הלכתי לוודא זאת - אם מסתכלים על אחוז השלשות שקבוצה לוקחת מבין זריקות השדה שלה (בעונה הסדירה) - אז שמונה המובילות כבר לא איתנו בפלייאוף (לפי הסדר מהזורקת הכי הרבה - גולדן-סטייט, שארלוט, פורטלנד!, בוסטון, מילווקי, ברוקלין, פיניקס ושיקאגו). אני כמובן לא טוען שהקבוצות הללו (שרובן לא נועדו לגדולות ממילא) נכשלו כי זרקו הרבה שלשות, אבל מסתבר עדיין שכנראה לקחת הרבה שלשות זה לא "פיצוח הכדורסל" ברמה ההישגית.
אוקלהומה אגב מקום 13 בנ"ל, הספרס 14.
דטרויט 29 (סקרמנטו אחרונה). אני מניח שכהכללה זה לא טוב להיות בקיצון בפרמטרים כאלה (עבור קבוצה ששואפת ממש גבוה, בפרט בשנים הבאות), אבל שוב - האם עדיף להיות קבוצה שלשות מעולה עם ריווח ולסבול למשל מנחיתות בריבאונד? לא בטוח.

שנה שעברה האלופה הייתה אוקלהומה, והיא הייתה מקום 10 בזריקות שלוש למשחק ושישית באחוזים. שנה לפני כן-בוסטון אלופה, הכי הרבה זריקות שלוש, שניה באחוזים (בפער 0.1% מאוקלהומה). עונה לפני כן, דנבר אלופה, מקום 25 בזריקות לשלוש, מקום רביעי באחוזים. עוד עונה אחורה-ג"ס אלופה, שלישית בזריקות שלוש, שביעית באחוזים. עוד עונה אחת אחורה? מילווקי אלופה, שמינית בזריקות שלוש, חמישית באחוזים. הלייקרס הם האלופה האחרונה שלא קלעה ממש טוב לשלוש, מקום 22 בזריקות ו-21 באחוזים, אבל גם אם הולכים עוד אחורה, טורונטו הייתה קבוצה שקלעה טוב לשלוש (שישית באחוזים), ובוודאי השושלת של ג"ס לפניה.

בקיצור, המסקנה היא שכדי לקחת אליפות לא חייבים לזרוק הרבה שלשות, אבל כנראה שזה עוזר, ובטוח שלקלוע משם טוב זה תנאי כמעט מתחייב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 72 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: עמוס לב ו 12 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה