סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' ספטמבר 21, 2026 8:51 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 99 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' מאי 16, 2026 10:09 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
צומפי כתב:
אם תהיתם מאיפה הגיע הרעיון לחזור לחוק הרוסי המושמץ, מתוך ראיון עם עופר ינאי:

ארגון השחקנים מאיים בהשבתה כי הוא רוצה חוזה לעונה הבאה עם שני ישראלים על הפרקט ויש בלאגן.
”הגישה שלי היא פשוטה – שחקנים ישראלים צריכים לשחק בליגה ולדעתי שניים זה בסדר וזה מה שצריך להיות, אני סיכמתי עם ניר אלון בחתונה של אמסלם את הדבר הזה ושצריך לתת גמישות במשחקים מכריעים כדי שהקהל ייהנה ושברוב המשחקים נקדם את השחקן הישראלי”.

כתבתי את ההודעה הזאת ב 13.4
לכאורה ולפי מה שאני מבין, עופר מתואם עם ארגון השחקנים, הוא רוצה חוק רוסי על מנת לרשום עוד זרים לליגה, לפי מה שהבנתי הוא לרשום לכל משחק 7 זרים, כל עוד יש 2 ישראלים על הפרקט. הוא שיכנע את ניר אלון ואת מיקי זוהר שזה רעיון טוב.
מיקי זוהר, לקח את זה לישיבת מנהלת והבין שרק הפועל תל אביב תומכים במתווה הזה ואז נסוג מזה לחלוטין.

לא סתם הפועל תל אביב היחידה שבחרה לא לשחק בכלל היום, הם רוצים את הפיצוץ הזה.

מאוד מאוד מקווה שהמנהלת לא תתקפל כלל, אם אפשר לבטל את העונה בלי שיגרם בעייה כלכלית לקבוצות ואם אפשר לחסוך ככה את השכר של השחקנים הישראלים השובתים יופי ואם לא, שימשיכו ככה, למלא את הליגה במתאזרחים ובשחקני נוער וחיילים,נראה את הפועל תל אביב עולה ככה לפליאוף, ואם תעלה, שתודח מהר, זה בטח יחסכו בתשלום בונוסים.

מקווה מאוד שהמנהלת לא תכנא לחסטנות כזאת, לפי מה שאני רואה ברשת, מרבית קהל הכדורסל איתם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 16, 2026 10:32 pm 
Hall of Famer

חלק ניכר מהביקורת/אנטי שהיו כלפי ארגון השחקנים - יופנו כעת להפועל ת"א, ובצדק.
אבל זה סוג של Win-Win לכולם, כי הם הרי רצו שזה יקרה.

מישהו יכול להסביר מה תכלס הטיעון של הפועל ת"א?
הכל כי מכבי ניצחה את העמק (מי ישמע כאילו בסגלים מלאים צפוי ניצחון לעמק...)? אילו העמק היו מנצחים - הפועל ת"א היו מופיעים הערב?
מה הפועל ת"א שונה מיתר קבוצות הליגה ש"נשכו שפתיים" והתייצבו למשחקים עם גיבוי של כמה שחקני נוער למרות הכל?
אדרבה, בניגוד לקבוצה כמו העמק שהבשורה על השביתה נפלה עליה בצהריי יום המשחק ולא הספיקה להתארגן בהתאם - להפועל ת"א היו יומיים וחצי להביא כמה שחקני נוער שהם רוצים, ואפילו (אם מתעקשים) להתאמן בהתאם לאור הנסיבות וכו'. אני מניח שאם הפועל ת"א לוקחים את המשחק הזה ברצינות - הם מנצחים אותו, ואולי אף בקלות. מישהו רואה איך DJ ברנס סוחב קרוב ל-40 דקות במשחק כדורסל שמשוחק ברצינות? בפרט מול מוטלי ואודיאסי...

מה הם רוצים עכשיו? שוב עופר ינאי יודיע שהוא פורש מהליגה? שזה כמובן בניגוד מוחלט לשזה שכל שנה הוא מכריז על פרישה מגביע המדינה ולמרבה ההפתעה לא בדיוק מממש את האיום...

(עריכה - קורא את ההודעה של צומפי מעלה, מעניין...)

24.4.2012

נערך לאחרונה על ידי shmueliki בתאריך ש' מאי 16, 2026 10:35 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 16, 2026 10:34 pm 
Junior

סחתיין על העירנות, צומפי. עכשיו הכל ברור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 16, 2026 10:45 pm 
Freshman

אני קורא את המתווה לסיום שפרסם תומר גבעתי, לדעתי הצנועה, עיתונאי אמין.

https://www.israelhayom.co.il/sport/isr ... e/20554253

מאוד מאוד מקווה שזה לא יתקבל, שוב חוזרים ל״חוק השוחד״ של ראובן.
משלמים לקבוצות קטנות על מנת להיות פחות תחרותיים על מנת להשביע את רצון השחקנים הישראלים.
מי שרושם רק 4 זרים, יקבל כסף, מי שרושם 9-10 זרים, ישלם כסף.

קבוצות קטנות ישחקו עם 4 זרים לעומת קבוצות גדולות שישחקו עם 5, מה שכמובן יגדיל מאוד את הפער בניהם, ואחר כך יבכו למה הלילה לא מעניינת אף אחד.
״חוק השוחד״, שבהתחלה, לא הבנתי את הנזק שלו, ראובן עלה על זה מיד. לאוהדי מכבי תל אביב, הפועל תל אביב וכנראה גם ירושלים, זה לא אכפת, כי יש להם מאיפה לשלם, וזה רוב האוהדים אבל לליגה כליגה, זה נוראי ממש ויהפוך רוב המשחקים של ה״גדולות״ מול ה״קטנות״ להרבה פחחות מעניין. מרווחים שקט בטווח הקצר והורסים את הליגה לטווח הארוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 16, 2026 11:00 pm 
Hall of Famer

זה הקישור היותר מדויק ל"מתווה הצפוי" כמדומני - https://www.israelhayom.co.il/sport/isr ... e/20554379

ציטוט:
אחרי ימים של כאוס, שביתה ואיומים הדדיים, במנהלת מעריכים כי ניתן יהיה להגיע כבר הלילה (בין שבת לראשון) להסכמות שיובילו לסיום שביתת השחקנים הישראלים - זאת לאחר התערבות שר הספורט מיקי זוהר.
לפי המתווה המסתמן, הליגה תחזור למודל של חמישה זרים ללא מענק מיוחד מצד שר הספורט, כאשר במקביל המנהלת צפויה להטיל קנסות על קבוצות שירשמו תשעה ועשרה זרים בסגל. בנוסף, הקבוצות יקבלו תמריצים כלכליים במקרה שיבחרו להסתפק בארבעה זרים בלבד.
בענף מעריכים כי מדובר בפשרה שנועדה לאפשר לכל הצדדים לרדת מהעץ: מצד אחד השחקנים יקבלו צמצום מסוים בכמות הזרים, ומנגד הקבוצות לא יידרשו לחזור באופן מלא לחוק הרוסי או להגבלות מחמירות יותר.

מסכים עם כל מילה של צ'ומפי.
זה אפילו הרבה יותר גרוע מ"חוק השוחד" שהיה נהוג בזמנו, כי אז השוחד נתן רק אקסטרה של זר אחד (שזה יתרון, אבל לא כזה שבהכרח מכריע משחק), ופטור מהגבלות אחרות על מתאזרחים/צעירים.
איזה ערך ספורטיבי יש למשחק בין קבוצה עם 10 זרים לקבוצה עם 4-5 זרים? באיזה ענף אנחנו מכירים תקנות/רגולציה שמעודדים שאלו יהיו יחסי הכוחות בין קבוצות?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 16, 2026 11:10 pm 
Freshman

תודה שמוליקי, אתה כמובן צודק, מה שפרסמת זה הלינק הנכון.
אני מניח שהכוונה פה היא לא שקבוצות ישחקו עם 9-10 זרים אלא יוכלו לרשום 9-10 זרים בעונה אם הם משלמות לעומת 8 למי שלא משלם.
פחות נורא אבל עדיין רעיון מזעזע בעיניי וממש ממש לא תחרותי לקבוצות הקטנות, מאוד מקווה שחולון, העמק, נס ציונה -> קבוצות אמצע הטבלה יתנגדו לזה מאוד.

צריך לפשט דברים ולא לסבך אותם. אכתוב פה את דעתי האישית:

1. כן חוק רוסי של שחקן אחד, אני חושב שזה טוב שיהיה שחקן חמישיה אחד ישראלי
2. 6 זרים, בטח אם יש 14 קבוצות בליגה, 5 אם זה יורד ל 12.
3. בלי חוקי שוחד, בלי חוקי צעירים ( עוד חוק מטופש ממש ).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 16, 2026 11:14 pm 
Freshman

shmueliki כתב:
חלק ניכר מהביקורת/אנטי שהיו כלפי ארגון השחקנים - יופנו כעת להפועל ת"א, ובצדק.
אבל זה סוג של Win-Win לכולם, כי הם הרי רצו שזה יקרה.

מישהו יכול להסביר מה תכלס הטיעון של הפועל ת"א?
הכל כי מכבי ניצחה את העמק (מי ישמע כאילו בסגלים מלאים צפוי ניצחון לעמק...)? אילו העמק היו מנצחים - הפועל ת"א היו מופיעים הערב?
מה הפועל ת"א שונה מיתר קבוצות הליגה ש"נשכו שפתיים" והתייצבו למשחקים עם גיבוי של כמה שחקני נוער למרות הכל?
אדרבה, בניגוד לקבוצה כמו העמק שהבשורה על השביתה נפלה עליה בצהריי יום המשחק ולא הספיקה להתארגן בהתאם - להפועל ת"א היו יומיים וחצי להביא כמה שחקני נוער שהם רוצים, ואפילו (אם מתעקשים) להתאמן בהתאם לאור הנסיבות וכו'. אני מניח שאם הפועל ת"א לוקחים את המשחק הזה ברצינות - הם מנצחים אותו, ואולי אף בקלות. מישהו רואה איך DJ ברנס סוחב קרוב ל-40 דקות במשחק כדורסל שמשוחק ברצינות? בפרט מול מוטלי ואודיאסי...

מה הם רוצים עכשיו? שוב עופר ינאי יודיע שהוא פורש מהליגה? שזה כמובן בניגוד מוחלט לשזה שכל שנה הוא מכריז על פרישה מגביע המדינה ולמרבה ההפתעה לא בדיוק מממש את האיום...

(עריכה - קורא את ההודעה של צומפי מעלה, מעניין...)

להפועל ת"א אין שחקני נוער.
הם שייכים לעמותה שלא משחררת אותם לקבוצה הבוגרת

מיציץ פצוע. הוא אמור לשחק 40 דקות ולהחמיר את הפציעה ?
לא מספיק השחקנים שכבר סיימו את העונה במחזור בדיחה הזה?

המנהלת בדיחה התעקשה לקיים את הפארסה הזאת אז הפועל ת"א התייחסה בהתאם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 16, 2026 11:34 pm 
Junior

מודה שאני לא לגמרי מבין את כל הפרטים, אבל אם מה שנכתב פה נכון, והפועל תל אביב באמת עושה יד אחת עם ארגון השחקנים כדי לשנות את חוקי הליגה למשהו שיותר יתאים לפרוייקט מכבי א׳ ומכבי ב׳ שלהם (ועל הדרך הם גם מפסידים בכוונה משחק שיכול לסדר להם חצי גמר פלייאוף מול יותר) אני לא מבין איך עוד אפשר להתמודד עם הדבר הזה חוץ מהעמדה לדין וענישה סופר חמורה…

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 16, 2026 11:52 pm 
Freshman

גם פה, אותו מתווה : https://www.sport5.co.il/articles.aspx? ... cID=544766

בוא נעשה חשבון. נניח ש 8 קבוצות, בוחרות ללכת רק עם 4 זרים: 2.2 כפול 8 זה אומר, תשלום של 17.6 מיליון שקלים, בשנה.
בשביל מה? מה בדיוק אנחנו מקבלים על הכסף הציחבורי שנזרק פה? ליגה פחות תחרותית, עם חוקי זרים הכי קשיחים באירופה ( לפחות מה שאני קראתי ). והמוני ישראלים צעירים שמרווחים סכומי עתק במכללות.

אי אפשר למצוא משהו יותר טוב בלעשות ב 17.6 מיליון שקל בשנה? רק לי זה נשמע מטופש בצורה בלתי רגילה.
כבר עדיף שיקחו 10 מיליון, ויחלקו ל 50 שחקנים ישראלים 200K לכל אחד וזהו.
אסור למנהלת לחתום על זה, בשביל העתיד של הכדורסל הישראלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 16, 2026 11:58 pm 
Hall of Famer

picknroll כתב:
בשנתיים האחרונות ראיתי יותר כדורסל ישראלי ממה ראיתי בעשור וחצי האחרונים, בעיקר בזכות הפועל תל אביב, הערעור של הסדר הקיים, והנסיון האמיתי לכבוש את הטופ האירופי.
במקביל, במכבי תל אביב יש מאמן ישראלי, שני שחקני רוטציה ישראלים חשובים, וסגנון משחק הרבה יותר אטרקטיבי, ולא ראיתי את המשחקים.

ראית את הפועל תל אביב נגד העמק, הרצליה וכאלה? או שראית את הפועל ביורוליג, יורוקאפ ובמשחקים מול 2 הקבוצות הגדולות הנוספות של הכדורסל הישראלי?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 17, 2026 1:03 am 
Junior

אז אחרי ה״משחק״ של הפועל תל אביב נגד הרצליה השביתה הסתיימה בהתאם למתווה שכבר הוזכר כאן. כל קבוצה שתשחק לאורך כל העונה רק עם ארבעה זרים תקבל 2.2 מיליון שקלים.
האם פירוש הדבר שקבוצה שתבחר מראש להביא רק ארבעה זרים ואחד הזרים ייפצע, או שסתם יתברר שהוא לא מספיק טוב, לא תוכל להביא זר נוסף כי אחרת היא תפסיד 2.2 מיליון שקלים? לי לפחות זה נראה די הזוי וכמו שכתבו קודם, לא נראה לי שימוש נכון בכסף ציבורי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 17, 2026 1:08 am 
Hall of Famer

צומפי כתב:
אני מניח שהכוונה פה היא לא שקבוצות ישחקו עם 9-10 זרים אלא יוכלו לרשום 9-10 זרים בעונה אם הם משלמות לעומת 8 למי שלא משלם.

לכאורה נשמע מאוד הגיוני שאתה צודק, וזוהי "כוונת המשורר".
אבל באמת על זה כל הויכוח? רישום פוטניצאלי של זר תשיעי/עשירי במכסת הזרים הכללית?
(שכבר עומדת על 10, כן? עופר ינאי עושה את מה שעושה רק כדי סוג של לשמור על סטטוס-קוו מבחינתו?!)

תגובה רשמית של הפועל ת"א:
ציטוט:
אוהדות ואוהדים יקרים,
הפסדנו את המשחק הערב אחרי שנאלצנו לעלות לשחק עם 4 שחקנים כשירים ושחקן אחד פצוע (ואסיליה מיציץ׳). המשחק שהתקיים הערב לא משקף את ערכי הכדורסל ולא את ערכי הספורט.
על אף שהשחקנים שלנו נתנו את הכל על המגרש - כולנו ראינו, לצערנו, את התוצאה הבלתי נמנעת.
אנו קוראים לכלל הגורמים המעורבים להתכנס סביב השולחן, ולהגיע להסכמות למען השחקן הישראלי, הליגה, למען הספורט ולמען הכדורסל הישראלי.
לאור המצב קיבלנו את ההחלטה המתבקשת לזכות כספית כל אוהד ובעל מנוי שנכחו במשחק. הזיכויים יבוצעו באופן אוטומטי.
אנו שותפים לתחושת התסכול, ומודים מקרב לב לכל האדומים שהגיעו לתמוך.
יאללה הפועל!

לטעמי תגובה מבישה ברמת של המשחק. אם אתם עומדים מאחורי הצעד שלכם - למה לשקר?

1. אם מיצ'יץ' פצוע, שלא יעלה, תשיגו שחקנים נוספים (או מאגודת הנוער לכאורה הנפרדת, או מאגודה אחרת, או מקבוצת לאומית שסיימה את דרכה, או מתאזרח כלשהו - לא חסרות דרכים, קל וחומר כשלא חסר כסף). הנה, חולון שיחקו 30 שעות קודם וכן השיגו שחקן מתאזרח נוסף. גם העובדה שבמכבי ת"א חזרו 8/8 זרים לארץ ובהפועל ת"א (שמשלמת יותר, כהכללה) רק 5/11 - לא בדיוק מראה על מאמץ שיא להעמיד את הסגל המיטבי למשחקים (לא רק לזה). הרי אילו היה משחק רגיל ומאתגר מול הרצליה - האם מיצ'יץ' לא היה עולה לשחק כרגיל כמות נאה של דקות, אלא הקבוצה הייתה עולה עם 4 זרים? מסופקני.
2. השחקנים לא נתנו הכל. אני לא בא אליהם בטענות, אבל טרחתי כעת לראות ממש את כל "המשחק", והיה ברור כבר מהרגע הראשון מה מטרתה של הקבוצה ומה היא רוצה להשיג, אז לפחות תעמדו מאחורי זה.
3. באופן מאוד אירוני, דווקא הקהל שהיה עודד את הקבוצה לא פחות ממה שזכו לו במשחקים אחרים... זה כמובן יותר מראה על המצב הכללי מאשר הנוכחי.

24.4.2012

נערך לאחרונה על ידי shmueliki בתאריך א' מאי 17, 2026 1:15 am, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 17, 2026 1:13 am 
Hall of Famer

מנחם כתב:
אז אחרי ה״משחק״ של הפועל תל אביב נגד הרצליה השביתה הסתיימה בהתאם למתווה שכבר הוזכר כאן. כל קבוצה שתשחק לאורך כל העונה רק עם ארבעה זרים תקבל 2.2 מיליון שקלים.
האם פירוש הדבר שקבוצה שתבחר מראש להביא רק ארבעה זרים ואחד הזרים ייפצע, או שסתם יתברר שהוא לא מספיק טוב, לא תוכל להביא זר נוסף כי אחרת היא תפסיד 2.2 מיליון שקלים? לי לפחות זה נראה די הזוי וכמו שכתבו קודם, לא נראה לי שימוש נכון בכסף ציבורי.

נשמע לא סביר
הגיוני שייתנו לקבוצות הללו להרכיב 4 זרים מדי משחק (עם מכסת שנתית נמוכה יותר מאשר "נותנות השוחד"), אבל כמיטב המסורת זה ילווה בהגבלות על מתאזרחים, צעירים וכו' - כך שגם בסגל הישראלי שלהם למעשה פוגעים (בניגוד לקבוצות הגדולות שיוכלו לרשום ישראלים בכירים ומבוגרים עד השחקן ה-12). למעשה כבר יהיו במצב מאוד דומה לפני שנה-שנתיים.

כולם סתם מאיימים ומטרילים את כולם:
1. הרי היה ברור לאיגוד השחקנים שאף אחד לא יאשר "חוק רוסי של 2 ישראלים על הפרקט", ויותר מכך - גם אם היו מאשרים כבר - זה לא היה מחזיק יותר מאיזה חודש בפועל, פשוט לא ישים ברמה הכי פשוטה שיש בדינמיקה של עונה עם פציעות, החלפות זרים וכו'. זה הרי לא כמו לשחק 80 דקות בממוצע למשחק עם ישראלים (מה שחלק מהקבוצות עושות ממילא) - זה לחלק את הדקות הללו לכל אורך המשחק, גם אם ישראלי נפצע/נקלע לבעיית עבירות/ביום מחריד וכו'. אני כבר לא מדבר על דברים מקצועיים של התאמת עמדות של הישראלים לזרים בקבוצה, מצ'-אפ וסגנון מול היריבה וכו'. פשוט לא ישים בשום צורה (גם אלמלא עזיבת שחקנים למכללות).
2. היה ברור להפועל ת"א שההצעה שדווח שהם הביאו למנהלת לפני מספר שבועות תזכה לדחייה ברוב מוחלט (או קרוב לכך). גם שבירת הכלים הנוכחית לא צריכה להוסיף להם נקודת זכות, אלא ממש להיפך בעיניי. שוב, הם מיתממים שלכאורה הכל מקרי - אם העמק היו מנצחים את מכבי, וכריס ג'ונס היה זמין לשחק במקום מיצ'יץ' - הכל היה בסדר מבחינתם? אדרבה - זה היה מקרב אותם למקום הראשון בליגה!
ואחרי כל זה (והנזקים התדמיתיים, כלכליים שכבר מצטברים בליגה, לנזקי המלחמה וכו') - פחות או יותר רק נחזור למצב המוצא.....

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 17, 2026 3:13 am 
Freshman

shmueliki כתב:
צומפי כתב:

לכאורה נשמע מאוד הגיוני שאתה צודק, וזוהי "כוונת המשורר".
אבל באמת על זה כל הויכוח? רישום פוטניצאלי של זר תשיעי/עשירי במכסת הזרים הכללית?
(שכבר עומדת על 10, כן? עופר ינאי עושה את מה שעושה רק כדי סוג של לשמור על סטטוס-קוו מבחינתו?!)

תגובה רשמית של הפועל ת"א:
ציטוט:
אוהדות ואוהדים יקרים,
הפסדנו את המשחק הערב אחרי שנאלצנו לעלות לשחק עם 4 שחקנים כשירים ושחקן אחד פצוע (ואסיליה מיציץ׳). המשחק שהתקיים הערב לא משקף את ערכי הכדורסל ולא את ערכי הספורט.
על אף שהשחקנים שלנו נתנו את הכל על המגרש - כולנו ראינו, לצערנו, את התוצאה הבלתי נמנעת.
אנו קוראים לכלל הגורמים המעורבים להתכנס סביב השולחן, ולהגיע להסכמות למען השחקן הישראלי, הליגה, למען הספורט ולמען הכדורסל הישראלי.
לאור המצב קיבלנו את ההחלטה המתבקשת לזכות כספית כל אוהד ובעל מנוי שנכחו במשחק. הזיכויים יבוצעו באופן אוטומטי.
אנו שותפים לתחושת התסכול, ומודים מקרב לב לכל האדומים שהגיעו לתמוך.
יאללה הפועל!

לטעמי תגובה מבישה ברמת של המשחק. אם אתם עומדים מאחורי הצעד שלכם - למה לשקר?

1. אם מיצ'יץ' פצוע, שלא יעלה, תשיגו שחקנים נוספים (או מאגודת הנוער לכאורה הנפרדת, או מאגודה אחרת, או מקבוצת לאומית שסיימה את דרכה, או מתאזרח כלשהו - לא חסרות דרכים, קל וחומר כשלא חסר כסף). הנה, חולון שיחקו 30 שעות קודם וכן השיגו שחקן מתאזרח נוסף. גם העובדה שבמכבי ת"א חזרו 8/8 זרים לארץ ובהפועל ת"א (שמשלמת יותר, כהכללה) רק 5/11 - לא בדיוק מראה על מאמץ שיא להעמיד את הסגל המיטבי למשחקים (לא רק לזה). הרי אילו היה משחק רגיל ומאתגר מול הרצליה - האם מיצ'יץ' לא היה עולה לשחק כרגיל כמות נאה של דקות, אלא הקבוצה הייתה עולה עם 4 זרים? מסופקני.
2. השחקנים לא נתנו הכל. אני לא בא אליהם בטענות, אבל טרחתי כעת לראות ממש את כל "המשחק", והיה ברור כבר מהרגע הראשון מה מטרתה של הקבוצה ומה היא רוצה להשיג, אז לפחות תעמדו מאחורי זה.
3. באופן מאוד אירוני, דווקא הקהל שהיה עודד את הקבוצה לא פחות ממה שזכו לו במשחקים אחרים... זה כמובן יותר מראה על המצב הכללי מאשר הנוכחי.

למה שהפועל תתאמץ להשיג שחקן נוסף למשחק שמלכתחילה אין לו שום ערך ספורטיבי? שאין לו שום חשיבות לגבי מיקום הקבוצה לקראת הפלייאוף? הרי גם אם היו משיגים שחקן זר במקום מיציץ לא יכלו לרשום יותר מחמישה זרים. כלומר לעלות עם חמישה שחקנים למשחק. איזה ערך יש למשחק כזה מלכתחילה?

לגבי התגובה על חזרת הזרים המלאה במכבי לעומת זו של הפועל, לדעתי זו דעה שברוב העולם אינה נורמטיבית. אנחנו בישראל נרמלנו לחיות תחת איום טילים, מלחמות, טרור, ומקלטים.
זה שאנחנו מוכנים לחיות ככה זה עלינו. המשפחות שלנו כאן. המורשת שלנו מכאן.זו המדינה שלנו.
אין לי ארץ אחרת גם אם אדמתי בוערת..
הצפון בישראל מופצץ. שיחות על סבב נוסף וקרב מול איראן.
מי שלא רוצה שלא יגיע. אתה תקח אחריות על חיים של אחרים ותשכנע אותם ללכת נגד ההיגיון שלהם?
אתה תגרום למשהו להגיע בידיעה שאותו אדם מפחד על חייו או חיי משפחתו?

אם משהו בעבודה שלי היה מכריח אותי לעשות משהו שלדעתי מסכן את חיי, הייתי מסיים את ההתקשרות באותו הרגע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 17, 2026 3:21 am 
Hall of Famer

אבל מה הפועל ת"א שונים משאר הקבוצות?
גם קבוצות אחרות עלו לשחק עם 5 זרים (ואף פחות טובים, חלק ממש שרק הגיעו כעת ובקושי מחוברים לקבוצה וכו').

לא הבנתי מה הדעה המזעזעת. אני מציין עובדה שמכבי החזירו את כל הזרים לארץ (דאוטין אולי שוחרר בגלל שלא רצה להיות פה בארץ מבלי שמשחק יותר מדי, יכול להיות), והפועל ת"א החזירה 5 מתוך 11 (מלקולם לא כשיר עדיין אולי? אז אחד פחות). להשלמת התמונה הפועל ירושלים (מצבה קצת שונה, כי סיימה את דרכה באירופה כבר לפני חודשיים, ומאז כבר קצת "התרופפה המסגרת הקבוצתית") החזירה 5 מתוך 8, ולכאורה דובר שעוד שניים כבר מגיעים.
איפה הזעזוע פה? אמרתי משהו לא נכון?
האם יכול להיות שבמקרה בהפועל ת"א יש זרים שיותר מפחדים, בעלי משפחות, טראומות כאלו ואחרות וכו'? בהחלט יכול להיות, לא חשוב לי עד כדי כך בכדי להתעמק בזה, וברור שאפשר להבין כל זר שלא מגיע לכאן במצב הנוכחי מכל סיבה שהיא, אבל המספרים לפחות מעלים חשד שהם כיוונו מראש למצב הזה (ראה הודעותיו של צומפי, ושאולי הם מתואמים במידה כזו או אחרת כבר תקופה עם ארגון השחקנים וכו'), ולא באמת עושים את המאמצים שקבוצות אחרות עושות בהצגת סגלים ראויים בעת הזאת (הרצליה למשל עם 7 זרים כאן בארץ, ואפשר למצוא עוד דוגמאות אני מניח).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 17, 2026 7:06 am 
Hall of Famer

המתווה הסופי לסיום השביתה
כבר היום ישחקו כרגיל בין מכבי ת''א לגליל עליון
https://mobile.mako.co.il/news-reporter ... hatMessage

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 17, 2026 7:23 am 
Freshman

shmueliki כתב:
אבל מה הפועל ת"א שונים משאר הקבוצות?
גם קבוצות אחרות עלו לשחק עם 5 זרים (ואף פחות טובים, חלק ממש שרק הגיעו כעת ובקושי מחוברים לקבוצה וכו').

לא הבנתי מה הדעה המזעזעת. אני מציין עובדה שמכבי החזירו את כל הזרים לארץ (דאוטין אולי שוחרר בגלל שלא רצה להיות פה בארץ מבלי שמשחק יותר מדי, יכול להיות), והפועל ת"א החזירה 5 מתוך 11 (מלקולם לא כשיר עדיין אולי? אז אחד פחות). להשלמת התמונה הפועל ירושלים (מצבה קצת שונה, כי סיימה את דרכה באירופה כבר לפני חודשיים, ומאז כבר קצת "התרופפה המסגרת הקבוצתית") החזירה 5 מתוך 8, ולכאורה דובר שעוד שניים כבר מגיעים.
איפה הזעזוע פה? אמרתי משהו לא נכון?
האם יכול להיות שבמקרה בהפועל ת"א יש זרים שיותר מפחדים, בעלי משפחות, טראומות כאלו ואחרות וכו'? בהחלט יכול להיות, לא חשוב לי עד כדי כך בכדי להתעמק בזה, וברור שאפשר להבין כל זר שלא מגיע לכאן במצב הנוכחי מכל סיבה שהיא, אבל המספרים לפחות מעלים חשד שהם כיוונו מראש למצב הזה (ראה הודעותיו של צומפי, ושאולי הם מתואמים במידה כזו או אחרת כבר תקופה עם ארגון השחקנים וכו'), ולא באמת עושים את המאמצים שקבוצות אחרות עושות בהצגת סגלים ראויים בעת הזאת (הרצליה למשל עם 7 זרים כאן בארץ, ואפשר למצוא עוד דוגמאות אני מניח).

א. בהפועל מיציץ' לא היה כשיר לשחק, לא היו אפילו חמישה שחקנים
ב. מה שמזעזע מבחינתי זה שביקרת את הפועל על כך שפחות זרים חזרו, ורמזת שאם זה היה חשוב להפועל היו משכנעים עוד זרים להגיע

כמו שניסחתי אח"כ, אנחנו נרמלנו פה משהו לא נורמלי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 17, 2026 9:15 am 
Junior

א. לא הבנתי האם בסופו של דבר הפועל תל אביב קיבלה את מבוקשה לפי התיאוריה שהציג פה צ׳ומפי. האם קבוצה שתשלם את הקנס תוכל באמת, חוץ מלרשום חמישה זרים בטופס גם לרשום יותר זרים במהלך העונה?

ב. ככל שאני חושב על זה, אני לא רואה שום אפשרות אחרת חוץ מלהאשים את הפועל תל אביב בהטיית משחק. נכון שהנסיבות משונות מאוד וזה עדיין מאוד רחוק ממה שהחבר בלייקני מואשם בו (למרות שזה מקסים לראות שקבוצה שמנרמלת בתחילת העונה שחקן שהיטה משחקים, מטה בעצמה משחק לקראת סיום אותה עונה), אבל זה כבר טיעונים לעונש. יש עשרות דרכים אלגנטיות לזרוק משחק והפועל תל אביב בחרה למסור לשחקנים של הקבוצה היריבה את הכדור ולבצע עליהם עבירות. אם הם לא נענשים על זה באמת שאפשר לסגור את העסק…

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 17, 2026 12:28 pm 
Hall of Famer

whatNot כתב:
מה שמזעזע מבחינתי זה שביקרת את הפועל על כך שפחות זרים חזרו, ורמזת שאם זה היה חשוב להפועל היו משכנעים עוד זרים להגיע

אני חושב שזה נכון בסבירות גבוהה.
אילו עכשיו הייתה סדרת גמר מול מכבי, האם אתה באמת חושב שרק אלו הזרים הזמינים להפועל ת"א? ובפרט, שאם אחד מהם לא כשיר לחלוטין (ואפשר להוסיף שעוד אחד, וויינרייט - בכושר ממש רע) אז אחר לא מגיע במקומו/לצידו?

האם יש לך הסבר חלופי (פרט למקריות, תמיד יכול להיות) איך דווקא הפועל ת"א כיום רק עם 5 זרים בארץ, בעוד בערך מחצית קבוצות הליגה עם 6-7?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 17, 2026 12:29 pm 
Hall of Famer

אם הפועל תל אביב לא היתה מבצעת את המהלכים הלא ספורטיביים לכאורה שעשתה השביתה היתה נמשכת ככה שכל השביתה הזאת היתה חוסר ספורטיביות ענקית וטוב במועדון אחד עשה לזה סוף גם אם בדרכים לא נעימות....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 17, 2026 12:39 pm 
מנהל פורום

הפועל תל אביב עשתה את הדבר הנכון
אולי לא רק מהסיבות הנכונות
אבל בהחלט הדבר הנכון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 17, 2026 3:16 pm 
Freshman

נביא בעירו כתב:
א. לא הבנתי האם בסופו של דבר הפועל תל אביב קיבלה את מבוקשה לפי התיאוריה שהציג פה צ׳ומפי. האם קבוצה שתשלם את הקנס תוכל באמת, חוץ מלרשום חמישה זרים בטופס גם לרשום יותר זרים במהלך העונה?

ב. ככל שאני חושב על זה, אני לא רואה שום אפשרות אחרת חוץ מלהאשים את הפועל תל אביב בהטיית משחק. נכון שהנסיבות משונות מאוד וזה עדיין מאוד רחוק ממה שהחבר בלייקני מואשם בו (למרות שזה מקסים לראות שקבוצה שמנרמלת בתחילת העונה שחקן שהיטה משחקים, מטה בעצמה משחק לקראת סיום אותה עונה), אבל זה כבר טיעונים לעונש. יש עשרות דרכים אלגנטיות לזרוק משחק והפועל תל אביב בחרה למסור לשחקנים של הקבוצה היריבה את הכדור ולבצע עליהם עבירות. אם הם לא נענשים על זה באמת שאפשר לסגור את העסק…

א. לא. מדברים על אותם 10 זרים כמו בשנתיים האחרונות
ב.1. עזוב את זה שלא האיגוד האמריקאי, לא היורוליג ולא המנהלת השעו את בלייקני (כשמשעים פה לחודש על כל סיגריה),
אתה חושב שאם היתה איזשהי דרך לגרום לו לא לשחק, דון שימון לא היה גורם לזה?
ב.2. כלומר אם הפועל ת"א היתה סתם משחקת בכאילו, אבל 40 דקות, ומפסידה 20 הפרש להרצליה היית עכשיו מאד מרוצה כי אז זאת לא הטית משחק ?
להיפך, הם פוצצו את הבדיחה של המנהלת וגרמו לכך שהשביתה תסתיים. רצית שככה זה ייראה עד סוף העונה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 17, 2026 3:32 pm 
מנהל פורום

שאלה קטנה לגבי המתווה הזה של מיקי זוהר, שכביכול סיפק את כל הצדדים -
שר יכול ככה לחלק כספים חופשי על דעת עצמו בהחלטה של רגע? ואם זה בתקציב שלו, זה עדיין על חשבון ענף אחר, לא?

אבל יותר משמעותי - בסביבות דצמבר תהיה פה ממשלה חדשה, שאני מקווה שמיקי זוהר בכלל לא יהיה חלק ממנה, אבל גם אם חס וחלילה הוא כן, רוב הסיכויים שיתקדם לתפקיד אחר.
מה הסיכוי שבסוף העונה הבאה קבוצות באמת יראו את הכסף הזה שהוא מבטיח להן עכשיו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 17, 2026 3:34 pm 
מנהל פורום

נו ברור שזה סתם סולם לרדת מהעץ שהשחקנים/ההסתדרות עלו עליו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 18, 2026 1:32 pm 
Junior

עמוס לב כתב:
picknroll כתב:
בשנתיים האחרונות ראיתי יותר כדורסל ישראלי ממה ראיתי בעשור וחצי האחרונים, בעיקר בזכות הפועל תל אביב, הערעור של הסדר הקיים, והנסיון האמיתי לכבוש את הטופ האירופי.
במקביל, במכבי תל אביב יש מאמן ישראלי, שני שחקני רוטציה ישראלים חשובים, וסגנון משחק הרבה יותר אטרקטיבי, ולא ראיתי את המשחקים.

ראית את הפועל תל אביב נגד העמק, הרצליה וכאלה? או שראית את הפועל ביורוליג, יורוקאפ ובמשחקים מול 2 הקבוצות הגדולות הנוספות של הכדורסל הישראלי?

ביורוליג ובפלייאוף המקומי. ראיתי גם את שני המשחקים בגמר בשנה שעברה ללא הפועל תל אביב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 99 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], עמוס לב ו 22 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה