|
אכן כוונתי הייתה שהמשחק על המקום השלישי בוטל מבעוד מועד. אולי זה קשור לחוסר שביעות הרצון אשתקד של שתי היווניות לשחק אותו ביניהן (וכשינאקופולוס ועתאמן לא מרוצים - הם הרי משמיעים את דעתם...). אני מניח שיש הבדל במוטיבציה בין קבוצות כמו ולנסיה למשל (שאולי הייתה שמחה "לטעום עוד מהחוויה"), לבין קבוצות שמגיעות כמעט מדי שנה לפיינל-פור, ואין להן כוח לגימיקים (בראייתם) הללו.
אני באמת מתקשה לראות משחק לא חד צדדי הערב, מהסיבות הבאות: 1. אולימפיאקוס משחקת עם 11-12 שחקנים (גם בחצי הגמר), כאשר גם האחרונים שבהם יכולים לתת תרומה נאה בערב נתון. ריאל אחרי הפציעות עם 9 שחקנים וסרחיו יול כעשירי פוטנציאלי (בכל אחד מארבעת המשחקים מול הפועל ת"א, וגם בחצי הגמר מול ולנסיה הוא עלה בדיוק לחמש דקות ברבע השני, ובמצטבר הוא עומד על 0/9 מהשדה, מה שרק יאדיר אותו כמובן אם ייתן סל מאני-טיים הערב...). זה הבדל גם ברמת כמות אופציות שיש, וגם ברמת עייפות פוטנציאלית (למשל הזוניה שיחק 31 דקות בחצי הגמר, ואולי כעת יצטרך יותר דקות בגלל חסרונו של גארובה וכו'). 2. כאמור עמדת הסנטר היא נוק-אאוט פוטנציאלי, לא רק ברמת נקודות וריבאונדים, אלא סחיטת עבירות והשפעה על המשחק (מצד מילוטינוב בפרט). 3. אמנם בשתי הקבוצות כמה וכמה "בולדוגים", אבל אני חושב שיחסית יהיה טבעי מצד אולימפיאקוס "לשסות אותם" בקמפאצו (ווקאפ כמובן, גם ג'וזף הוא גארד פיזי שיכול להקשות עליו אני מניח) והזוניה (וורד כשומר עיקרי, קצת פאפאניקולאו עם איזה 2-3 באמפים ועבירות בפתיחה..., גם פורנייה כשרוצה יכול לתת גוף), שמשחק חריג שלהם (כמו שאכן נתן הזוניה בחצי גמר) יכול עוד איכשהו אולי לאזן את הכוחות. את וזנקוב ודורסי יותר קשה לעצור אני חושב (גם כי יש לצידם אופציה למשחק פנים של ממש, ושיטה התקפית סדורה). 4. קהל לפעמים תורם ולפעמים מלחיץ (אם לא הולך), אבל ברור ש"בתוחלת" זה לטובת הקבוצה הנהנית מהתמיכה (ע"ע פיינל-פור בת"א, 44 הפרש וכו').
מול כל זה כאמור עומד (בעיניי) בעיקר השם ריאל מדריד כמותג (והניסיון, המסורת, "הקארמה" אם תרצו...), כבודו במקומו מונח כמובן.
_________________ קצת אחרי הסידרה של מכבי מול פאו' , דיוויד פרדמן מנסה לדרבן את האוהדים להגיע לפיינל פור הליגה האדריאטית: "זו גם ההזדמנות לכל מי שיצא לפני הסיום של משחק 4 להודות לקבוצה, וגם ליהנות מהפיינל פור".
24.4.2012
|