סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' אפריל 30, 2025 11:44 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]



קישור לבלוג

סטטיסטיקת הבלוג
229סך הכל רשימות
28סך הכל תגובות

חיפוש בלוגים


קטגוריה בלוגים 
כדורסל ישראלי

ליגת לוטו, גביע, קבוצות, ליגה לאומית, נבחרות ישראל, וכו'

0

נ.ב.א.

הליגה הטובה בעולם.

0

כדורסל באירופה

כל מה שקשור לכדורסל באירופה: יורוליג, ליגות אחרות, נבחרות, וכו'

0

עוף-טופיק

כל מה שלא קשור לכדורסל...

1


 [ 228 רשימות בלוג ]  הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 46  הבא
הזנה רשימות הבלוג הפופלריות
מתכון לסופגניות חגיגיות ומפנקות על ידי ELADG2 ב ב' נובמבר 11, 2024 2:45 pm
סופגניות הן מאכל אהוב במיוחד בחג החנוכה, עם המתכון הבא תוכלו להכין סופגניות קלות וטעימות בבית.

מצרכים:
500 גרם קמח
7 גרם שמרים יבשים (או 25 גרם שמרים טריים)
2 ביצים
250 מ"ל חלב
50 גרם חמאה רכה (או שמן צמחי לטבעוניים)
1 כפית תמצית וניל
חצי כפית מלח
חצי כוס מים פושרים
שמן לטיגון ( שמן קנולה או שמן חמניות)
סוכר לאבקה לפיזור
ריבה או שוקולד למילוי הסופגניה או כל מילוי אחר שאתם אוהבים
100 גרם סוכר



אופן ההכנה:

הכנת הבצק:

בקערה גדולה, מערבבים את הקמח עם השמרים היבשים,לאחר מכן, מוסיפים את הסוכר, הביצים, תמצית הווניל, המלח והחלב ומתחילים לערבב.
תוך כדי הערבוב, מוסיפים את השמן, וממשיכים לערבב את הבצק עד שמקבלים תערובת אחידה. אם הבצק דביק מידי, ניתן להוסיף עוד מעט קמח, אך חשוב לא להוסיף יותר מידי.
מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת חמה, ומניחים במקום חמים להתרוממות במשך כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את גודלו.
אחרי שהבצק תפח, מניחים אותו על משטח עבודה שקימחנו מראש ומרדדים אותו לעובי של כס"מ.
בעזרת כוס או חותכן עגול, חותכים את הסופגניות לעיגולים בגודל הרצוי.
אם רוצים סופגניות ממולאות,...

[ התקדם ]

מתכון לסלט כרוב עם גרעיני אבטיח על ידי ELADG2 ב ב' נובמבר 11, 2024 3:26 pm
סלט כרוב הוא אחד הסלטים הפשוטים והטעימים ביותר, שמגישים אותו כמעט בכל ארוחה. כאשר מוסיפים לו גרעיני אבטיח, הסלט מקבל טוויסט מעניין של טעמים ומרקמים.

מרכיבים:
חצי ראש כרוב בינוני (כ-500 גרם)
1 גזר קלוף וגרר דק
חצי בצל סגול קטן, פרוס דק
חצי כוס קולורבי קלוף וחתוך דק
רבע כוס חומץ תפוחים
שני כפות סוכר חום
שני כפות שמן זית איכותי
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
חצי לימון סחוט
כמה עלי נענע קצוצים דק
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
רבע כוס גרעיני אבטיח קלויים (ניתן לקנות גרעינים קלויים או לקלות בבית)


אופן ההכנה:

חותכים את ראש הכרוב לחצאים ומוציאים ממנו את הליבה הקשה במרכז. לאחר מכן,חותכים את הכרוב לרצועות דקיקות. מומלץ לשים אותו בקערה עם מעט מלח וללוש אותו בידיים למשך כמה דקות,כך זה יעזור לו להתרכך.
מקלפים את הגזר ומגרדים אותו בפומפיה. אפשר להוסיף גם קולורבי להעשרת הטעם, לאחר מכן,חותכים אותו לרצועות דקות כמו הכרוב. קוצצים את הבצל הסגול לפרוסות דקות כך שתהיה נוכחות בצל בסלט.
בקערה נפרדת,ששמנו ליד חנוכיות[/url:2q8...

[ התקדם ]

מתכון לתפוחי אדמה עם כרובית מטוגנים: על ידי ELADG2 ב ש' נובמבר 09, 2024 2:04 pm
מרכיבים:
4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל אחיד
חצי כפית פפריקה
רבע כפית קימל
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
שמן לטיגון (שמן קנולה או שמן זית או חמניות)
1 כרובית בינונית, מפורקת לפרחים קטנים
3 כפות קמח
1 ביצה
חצי כפית כמון



אופן ההכנה:


בישול תפוחי האדמה:

מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים ומלח עד שהם רכים, כרבע שעה. מסננים ומועכים לפירה (לא דק מדי, כדאי שיישארו גושים קטנים).
מבשלים את פרחי הכרובית במי מלח עד שהם רכים, כעשר דקות. מסננים ומייבשים את הכרובית היטב.
לוקחים קערה גדולה שהיתה במטבח לצד מגש חלות, ולאחר מכן מערבבים בה את תפוחי האדמה המועכים עם הכרובית שבישלנו. מוסיפים את הקמח, הביצה, תבלינים (כמון, פפריקה, קימל, מלח ופלפל) ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
טובלים את הידיים בשמן ויוצרים מהתערובת קציצות שטוחות בגודל שאוהבים.
מחממים שמן במחבת גדולה (כשלוש כפות שמן) על להבה בינונית. מטגנים את הקציצות מכל צד עד שהן משחימות וקריספיות, כארבע דקות מכל צד. אם יש צורך, ניתן להוסיף ש...

[ התקדם ]

מתכון לפסטה ברוטב בטטה על ידי ELADG2 ב ה' נובמבר 14, 2024 2:13 pm
השילוב של הטעם המתוק של הבטטה עם שמנת ועשבי תיבול יוצר רוטב עשיר ומלטף שעוטף את הפסטה בצורה מושלמת. מתכון קל להכנה, שאפשר להוסיף לו מרכיבים נוספים אם רוצים לגוון.

מרכיבים:

לפסטה:
400 גרם פסטה פוזילי או כל סוג אחר שאתם אוהבים
מים להרתחה
מלח

להכנת הרוטב:

2 בטטות גדולות
חצי כוס שמנת מתוקה
רבע כוס ציר ירקות או מים
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
חצי כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כמון (אופציונלי, למי שאוהב טעמים נוספים)
עשבי תיבול טריים לקישוט (כגון רוזמרין או בזיליקום)
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק


אופן ההכנה:

נתחיל בהכנת הבטטות. קלפו את הבטטות וחתכו אותן לקוביות קטנות (בערך בגודל של 3 ס"מ). זה יזרז את הבישול ויאפשר להן להתרכך מהר יותר. במקביל, נביא מים לרתיחה בסיר גדול עם מלח, ולאחר מכן נוסיף את הבטטות. בשלו אותן במשך 12 דקות, עד שהן רכות וננעצות בקלות עם מזלג. סננו את הבטטות ושמרו כוס אחת ממי הבישול.

הכנת הרוטב:
במחבת גדולה ששמנו ליד חנוכיות, נחמם את שמן הז...

[ התקדם ]

פסטה עם פטריות על ידי ELADG2 ב ג' נובמבר 08, 2022 3:44 pm
מרכיבים

500 גרם פסטה
2 בצל קצוץ
חצי כוס מים רותחים
4 כפות רוטב סויה
פלפל שחור גרוס דק
חצי כוס בצל ירוק קצוץ
6 שיני שום קצוצות
2 סלסלות פטריות שמפיניון קצוצות גס



אופן ההכנה

מבשלים את הפסטה לפי ההוראות ומעבירים למסננת,יוצקים מעט שמן ומערבבים .
במקביל,מחממיןם מחבת שהונחה ליד סירים של סולתם עם 4 כפות שמן ומטגנים עד להזהבה של הבצל.
מוסיפים את הפטריות והשום וממליחים ומטגנים על אש בינוני במשך 11 דקות.
לאחר מכן מוסיפים את הפסטה המבושלת ומוזגים חצי כוס מים,מתבלים ומוסיפים את הבצל הירוק ומערבבים
במשך 5 דקות.

 [ 228 רשימות בלוג ]  הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 46  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מי מחובר

משתמשים רשומים: uriel17, נורטון


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.
הבלוגים נוצרו על ידי מוד בלוג משתמש © EXreaction