הקוסקוס המרוקאי הוא אחד המאכלים הפופולריים בעיקר במטבח המרוקאי. הקוסקוס עשוי מקמח סולת והוא משולב לרוב עם ירקות, תבשילים או בשרים, ובמהלך השנים הפך לאחד המאכלים המרכזיים בשולחן החג ובאירועים משפחתיים.
מרכיבים:
להכנת הקוסקוס:
500 גרם קוסקוס (סולת גרגרי בינוני)
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1 כוס מים
להכנת התבשיל:
3 בצל בינוני, קצוץ דק
4 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
2 קישואים, קלופים וחתוכים לקוביות
חצי כוס צימוקים (אופציונלי)
חצי כפית קינמון
חצי כפית כמון טחון
חצי כפית פפריקה מתוקה
רבע כפית כורכום
רבע כפית קימל טחון
4 כפות שמן זית
2 כוסות מים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 תפוח אדמה בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
חצי חציל בינוני, חתוך לקוביות
אופן ההכנה:
הכנת הקוסקוס:
הכנה ראשונית – מניחים את הקוסקוס בקערה גדולה,לאחר מכן מוסיפים את המלח והשמן, ומערבבים היטב כך שהקוסקוס יתפזר באופן אחיד.
השריה – מחממים את כוס המים עד שהיא כמעט רותחת (לא לבשל). מוסיפים את המים בהדרגה על הקוסקוס, ומערבבים בעדינות כך שכל הגרגרים ייספגו במים.
מכסים את הקוסקוס בניילון נצמד או במגבת ששמנו לצד [url=ht...
[ התקדם ]