סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' יוני 03, 2024 2:29 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]



קישור לבלוג

סטטיסטיקת הבלוג
173סך הכל רשימות
28סך הכל תגובות

חיפוש בלוגים


קטגוריה בלוגים 
כדורסל ישראלי

ליגת לוטו, גביע, קבוצות, ליגה לאומית, נבחרות ישראל, וכו'

0

נ.ב.א.

הליגה הטובה בעולם.

0

כדורסל באירופה

כל מה שקשור לכדורסל באירופה: יורוליג, ליגות אחרות, נבחרות, וכו'

0

עוף-טופיק

כל מה שלא קשור לכדורסל...

1


 [ 172 רשימות בלוג ]  הקודם  1 ... 31, 32, 33, 34, 35
הזנה רשימת בלוג אקראית
עוגת טורט וניל על ידי ELADG2 ב ה' מרץ 02, 2023 12:19 pm
מרכיבים

12 ביצים מדיום
כוס שמן חמניות
3 כוססוכר
2 כוסות קמח
1.5 כוסות חלב שקדים
2 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
2 כפית תמצית וניל

להגשה:
אבקת סוכר


אופן ההכנה

מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים
מטריפים באמצעות מטרפה של FOOD APPEAL את החלמונים יחד עם השמן ומוסיפים חצי מהסוכר
וממשיכים לטרוף את המרכיבים.
מוסיפים פעם אחר פעם את הקמח והחלב וממשיכים בערבוב ואז גם את אבקה אפייה,הוניל
וממשיכים לטרוף את המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מקציפים את החלבונים ומוסיפים את שאר הסוכר שנותר,ממשיכים להקציף עד לקבלת מרקם
אחיד של התערובת.
מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים את החלק העליון ומתחילים לאפות במשך שעה ורבע,כשהעוגה זהובה
סימן שהיא מוכנה.

הטבלה האלטרנטיבית - מחזור חמישי על ידי ראובן ב ב' נובמבר 14, 2011 12:30 am
קצת באיחור, אבל לקח זמן להבין מי נגד מי.

נתחיל בטבלה, שמבוססת על חלוקה לשלושה דרגים: מכבי למעלה, הרצליה/נתניה/אשדוד למטה, וכל השאר באמצע. הניקוד הוא הניקוד ה"צפוי" בסוף הסיבוב השני:

1. מכבי - 40
2. אשקלון - 34 (ניצחון חוץ במלחה, ניצחון חוץ בחולון)
3. גליל - 33 (ניצחון חוץ בראשון)
4. הביקעה - 32 (הכל כמצופה...)
5. חולון - 31 (הפסד בית לאשקלון)
6. ראשון - 31 (הפסד בית לגליל)
7. הפועל - 31 (הפסד בית לאשקלון)
8. חיפה - 31 (הפסד חוץ להרצליה)
9. אשדוד - 23 (ניצחון חוץ בנתניה)
10. הרצליה - 23 (ניצחון בית על חיפה)
11. נתניה - 21 (הפסד בית לאשדוד)

(סה"כ 330 נקודות = 22 מחזורים * חמישה משחקים * שלוש נקודות למשחק)

הסברים קצרים למי שלא מכיר:

זו שיטת דירוג עדיפה לטעמי על הטבלה ה"רגילה" משום שהיא הרבה פחות תלויה בהגרלה. ההנחה היא שיש ניצחונות קלים יותר וקשים יותר והפסדים צפויים יותר וצפויים פחות, והטבלה משקללת את זה (לא בלי חסרונות).

העיקרון הוא פשוט מאוד: בכל קבוצת דירוג, ניצחון בית/הפסד חוץ לא מעלה ולא מוריד את הניקוד, ניצחון חוץ מוסיף נקודה והפסד בית מוריד נקודה. כל ני...

[ התקדם ]

"חוק וסדר" מס' 2 והפעם - סל עצמי על ידי ראי שעל הקיר ב ה' מרץ 01, 2012 5:22 pm
ברוכים הבאים לפוסט השני בסדרת "חוק וסדר", הפעם מדובר בשחזור פוסט שפרסמתי בזמנו ב"ספסל" כ"אזרח שומר חוק".
מי שלא קרא את הפוסט המקורי, מעבר להחכמתו בחוקה, יהנה מאחד מסיפורי הכדורסל המדהימים בתולדות גביע אירופה לדעתי...
תהנו.
----------------------------------------------------
הנה מעשה שהיה באמת:
בעונת 1967/68 פגשה מכבי ת"א – עם ברודי, שטרקמן, תני-כהן מינץ ואמנון אבידן - את ראסינג מאלין מבלגיה, בבית חצי הגמר של גביע אירופה לאלופות. הסיבוב הזה התקיים במתכונת של בית בן 4 קבוצות, אולם לא כל נצחון נספר בנפרד – אלא סיכום המשחקים בשיטת בית-חוץ הידועה ומוכרת עד היום, נחשב כמשחק אחד באותו בית. כלומר, כדי לזכות בנצחון על קבוצה אחרת היית צריך להשיג נצחון בסיכום שני המשחקים נגדה.

גם דרך ניהול המשחקים הייתה אז שונה: לא התאפשר תיקו באחד המשחקים, כמו שמקובל בשיטת בית-חוץ בימינו – אלא כל משחק לחוד הלך להארכה במקרה של שוויון.

במשחק הראשון ביד אליהו (שהיה אז עדיין מגרש פתוח) ניצחה מכבי בהפרש של 16 נקודות. המשחק השני בבלגיה, אחרי קאמבק של מכבי מהפרש שנפתח לטובת הבלגים, הגיע לדקו...

[ התקדם ]

פרגיות ממולאות באורז על ידי ELIA321e ב ה' מאי 19, 2022 10:46 am
מרכיבים


2 כוס אורז
6 כפות חמוציות
2 כפית בהרט
מלח
פלפל
1 קילו פרגיות
2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק


להכנת הרוטב

2 כוסות מים
6 כפות סילאן
4 שיני שום כתושות
8 כפות שמן זית
2 כף פפריקה


אופן ההכנה

מבשלים את האורז לפי ההוראות ומחממים תנור מראש ל190 מעלות.
לוקחים 2 כוסות אורז ומוסיפים לתוך קערת סולתם את הפטרוזיליה,התבלינים והחמוציות.
מניחים את הפרגית על לוח חיתוך ומניחים את האורז ומגלגלים אותו עד לקבלת כדור.
מערבבים עם מטרפה את חומרי הרוטב ויוצקים אותם על הפרגיות.
אופים במשל 50 דקות עד להזהבה של הפרגיות

היסטוריית פיצה על ידי ELADG2 ב א' פברואר 05, 2023 3:53 pm
יש אנשים שרק משלוע את השם פיצה ירגישו נהדר.
הטעם,המרקם ובמיוחד התוספות היפות,גם אנחנו וגם הילדים והמשפחה אוהבים את המאכל המדהים הזה.
כבר שמתחילים להכין את הבצק הממולא בגבינות ומעליו הזיתים,הפלפלים או התירס עד לקבלה מושלמת
של הפיצה המרטיטה לבבות.

רק בארצות הברית הפיצה מגלגלת למעלה מ-30 מילארד דולר ובעלת נתח לא מבוטל במבחר מסעדות.
בדרך כלל הנשים נוטות להזמין פי 2 יותר תוספות צמחוניות מגברים.
וקצת היסטוריה,הפיצריה הראשונה הידועה בכל העולם שהוקמה בנאפולי,נוסדה בשנת 1738.
באיטליה,שבה נוסדה הפיצה,התחיל לחלחל המאכל לאט לאט לתוך אירופה ולאחר מכן לארה"ב ומרכז אמריקה.
בהתחלה סוגי פיצות מסוימות היו ייחודיות לנאפולי ולאחר מכן כאשר המקומיים נדדו לארצות הברית,החלה הפיצה להתפשט
לתוך רחבי ארצות הברית ולהפוך למאכל מועדף בעיני רבים שם ובעולם.
אופן הכנת הפיצה הוא בדרך כלל על משטח אבן שמוט ואין שימוש עם סיר סולתם או מחבת כלשהו.
בעת הכנת הבצק יש לקמח את משטח השימוש ואז לבצע הכנה של הפיצה.

 [ 172 רשימות בלוג ]  הקודם  1 ... 31, 32, 33, 34, 35

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מי מחובר

משתמשים רשומים: asaf16, Bing [Bot], Gilsh, Google [Bot], idpwf1, shmueliki, מנחם, עופר האדום


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.
הבלוגים נוצרו על ידי מוד בלוג משתמש © EXreaction