סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' אפריל 30, 2025 9:06 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]



קישור לבלוג

סטטיסטיקת הבלוג
229סך הכל רשימות
28סך הכל תגובות

חיפוש בלוגים


קטגוריה בלוגים 
כדורסל ישראלי

ליגת לוטו, גביע, קבוצות, ליגה לאומית, נבחרות ישראל, וכו'

0

נ.ב.א.

הליגה הטובה בעולם.

0

כדורסל באירופה

כל מה שקשור לכדורסל באירופה: יורוליג, ליגות אחרות, נבחרות, וכו'

0

עוף-טופיק

כל מה שלא קשור לכדורסל...

1


 [ 228 רשימות בלוג ]  הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 46  הבא
הזנה רשימות בלוג אחרונות
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
מתכון לקוסקוס מרוקאי על ידי ELADG2 ב ש' פברואר 15, 2025 10:53 am
הקוסקוס המרוקאי הוא אחד המאכלים הפופולריים בעיקר במטבח המרוקאי. הקוסקוס עשוי מקמח סולת והוא משולב לרוב עם ירקות, תבשילים או בשרים, ובמהלך השנים הפך לאחד המאכלים המרכזיים בשולחן החג ובאירועים משפחתיים.

מרכיבים:


להכנת הקוסקוס:

500 גרם קוסקוס (סולת גרגרי בינוני)
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1 כוס מים

להכנת התבשיל:

3 בצל בינוני, קצוץ דק
4 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
2 קישואים, קלופים וחתוכים לקוביות
חצי כוס צימוקים (אופציונלי)
חצי כפית קינמון
חצי כפית כמון טחון
חצי כפית פפריקה מתוקה
רבע כפית כורכום
רבע כפית קימל טחון
4 כפות שמן זית
2 כוסות מים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 תפוח אדמה בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
חצי חציל בינוני, חתוך לקוביות

אופן ההכנה:

הכנת הקוסקוס:
הכנה ראשונית – מניחים את הקוסקוס בקערה גדולה,לאחר מכן מוסיפים את המלח והשמן, ומערבבים היטב כך שהקוסקוס יתפזר באופן אחיד.
השריה – מחממים את כוס המים עד שהיא כמעט רותחת (לא לבשל). מוסיפים את המים בהדרגה על הקוסקוס, ומערבבים בעדינות כך שכל הגרגרים ייספגו במים.
מכסים את הקוסקוס בניילון נצמד או במגבת ששמנו לצד [url=ht...

[ התקדם ]

פשטידת תירס על ידי ELADG2 ב ה' פברואר 13, 2025 2:11 pm
מרכיבים:
2 קופסאות תירס (בערך 300 גרם כל קופסה), מסוננות
4 ביצים
חצי כוס גבינה צהובה מגוררת
חצי כוס גבינת ריקוטה
חצי כוס שמנת מתוקה (אפשר גם חלב)
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1 בצל קטן קצוץ דק (לא חובה)
מעט שמן לשימון התבנית
1 כוס קמח


אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
בקערה גדולה, שופכים את התירס המסונן. אם רוצים טעמים מעט יותר חזקים, אפשר גם למעוך מעט את התירס עם מועך תפוחי אדמה, כך שהתערובת חלקה יותר.
מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב עד שהתערובת מתמזגת.
מוסיפים את הקמח, הגבינות (צהובה וריקוטה), השמנת המתוקה (או החלב), הפטרוזיליה הקצוצה, הפפריקה, המלח והפלפל. אם בחרתם להוסיף בצל, שימו גם כרגע. מערבבים עד שהתערובת חלקה ומעט סמיכה.
משמנים תבנית אינגליש קייק או תבנית פשטידה בגודל בינוני לצד פמוט לשבת.
יוצקים את התערובת לתבנית ומשטחים אותה כך שהיא תהיה אחידה בגובה.
מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך חצי שעה, או עד שהפשטידה מזהיבה ומתי...

[ התקדם ]

מתכון פרגיות עם בצל על ידי ELADG2 ב א' פברואר 09, 2025 4:54 pm
מתכון טעים ומזין של פרגיות עסיסיות עם בצל מתובל, שמוסיף טעמים,מתאים לארוחות ערב, חגיגות משפחתיות או כל אירוע שבו רוצים להגיש מנה עסיסית.

מרכיבים:

700 גרם פרגיות
4 בצלים בינוניים, פרוסים דק
3 שיניים של שום, כתושות
רבע כוס שמן זית
חצי כוס יין לבן
1 כף סויה
חצי כף סוכר
חצי כפית מלח
חצי כפית קימל
חצי כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כמון
רבע כפית פלפל שחור
1/2 כוס מים


אופן ההכנה:

חתכים את הפרגיות לקוביות בגודל בינוני,לאחר מכן,מטגנים את הפרגיות ומטבלים אותן.
לוקחים קערה,מערבבים בה את השום עם הפפריקה,כמון,מלח,פלפל וקימל.
לאחר מכן,מוסיפים את היין הלבן,הסויה,הסוכר וכוס המים עד שכל התיבול עם הבשר מתערבב.
משרים את הפרגיות בתערובת למספר דקות כדי שהבשר יספוג את הטעמים.
לוקחים מחבת גדולה שהנחנו ליד פמוטים לשבת, מחממים את שמן הזית על להבה גבוהה. כשהשמן חם, מוסיפים את הבצל שחתכנו,ומטגנים היטב עד שהוא מתחיל להתרכך במספר דקות.
מוסיפים את השום הכתוש למחבת עם הבצל ומטגנים עד שהשום משחרר את הארומה שלו, כחמש ...

[ התקדם ]

מתכון לממרח אבוקדו על ידי ELADG2 ב ש' פברואר 08, 2025 12:02 pm
ממרח אבוקדו עם צ'ילי ושום הוא אחד הממרחים המפנקים והטעימים ביותר שניתן להכין בבית.

מרכיבים:

2 אבוקדו בשלים
2 שיני שום קלופות
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור טחון
חופן קישואים או נענע קצוצים
רבע כפית כמון
1 פלפל צ'ילי אדום
כף מיץ לימון טרי
כף שמן זית איכותי


אופן הכנה:
פיתחו את האבוקדו,הוציאו את הגלעין. בעזרת כף, הוציאו את החלק הרך של האבוקדו ושימו אותו בתוך קערה שהנחנו ליד סירי אינדוקציה. בחרו אבוקדו בשלים, שכן הם יהיו רכים וקלים למעיכה.
אם אתם אוהבים חריפות פיקנטית, קחו צ'ילי ירוק או אדום, חיתכו אותו לחצי ומסירים את הגבעול. אם רוצים פחות חריף, הסירו גם את הזרעים. קצצו את הצ'ילי דק.
קחו את שיני השום וכתשו אותן בעזרת כלי כמו כותש שום. ניתן גם לקצוץ אותן דק, אבל הכתישה תעזור להוציא את הטעמים בצורה טובה יותר.
בעזרת מזלג, מעכו את האבוקדו עד שהפך לממרח חלק,לאחר מכן הוסיפו את השום הכתוש והצ'ילי הקצוץ והמשיכו לערבב.
הוסיפו את המלח, הפלפל שחו...

[ התקדם ]

מרק עדשים על ידי ELADG2 ב ה' ינואר 23, 2025 4:37 pm
מרק עדשים הוא אחד מהמאכלים החמים והבריאים שמספקים חום בימים הקרים.
המתכון מתאים גם למי שצמחוני או טבעוני, מכיוון שאין בו מוצרים מן החי. ניתן לשדרגו עם תוספות שונות כמו ירקות או תבלינים.

מצרכים:

1 כוס עדשים כתומות שטופות ומסוננות
1 בצל בינוני, קצוץ דק
2 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות דקות
חצי כפית כמון טחון
כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור טחון, לפי הטעם
6 כוסות מים
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
כף מיץ לימון
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
2 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות דק


אופן ההכנה:

מחממים שמן זית בתוך סיר גדול שהנחנו לצד מגש חלות על חום בינוני,לאחר מכן מוסיפים את הבצל שקצצנו ומטגנים אותו עד שהוא מתרככך לאחר 5 דקות בישול,מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים אותו עם הבצל למשך מספר דקות נוספות עד שמתפשט ריח נעים במטבח.
מוסיפים את הגזרים שקילפנו,תפוחי האדמה הקלופים והחתוכים ואת התבלינים: פפריקה,מלח ופלפל.
מערבבים היטב עד שהתבלינים נטמעים היטב בירקות.
מוסיפים את העדשים הכתומות וממשיכים לערבב,ערבב לאט על מנת שכל העדשים יספגו את הט...

[ התקדם ]

 [ 228 רשימות בלוג ]  הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 46  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מי מחובר

משתמשים רשומים: Bing [Bot], Google [Bot], shmueliki, uriel17, גמליאל


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.
הבלוגים נוצרו על ידי מוד בלוג משתמש © EXreaction