עמוס לב כתב:
אהוד, בלי התחכמויות, בלי דקירות כלפיך ובלי רצון להיראות צודק על חשבונך, תענה על שתי שאלות שבאמת בעיני בעצם העניין של קליין תומך בפיינל פור או לא.
1. מה ההבדל הגדול בעיניך בין הפיינל טו לפיינל פור שבגלל תמיכה של קליין בפיינל טו, זה מוכיח שהוא לא תמך בעבר בפיינל פור. הפיינל טו זאת שיטה שמאפשרת לקחת אליפות במשחק והקטנת היתרון העצום של מכבי שיתבטא הרבה יותר בסדרות. הפועל ירושלים גם כל שנה מעמידה את התקציב מספר 2 בליגה, משמעותית מעל המתחרות שלה, כך שהסיכוי שלה להגיע למשחק הגמר הוא גדול מאד, זאת לא ראשון שיכולה להתגנב לפיינל פור ואז הכול פתוח.
2. במידה שאין הבדל כמעט בין השיטות, כמו שאני רואה זאת, למה בדיוק הצבעה עבור שיטה אחת מראה על התנגדות לשיטה השנייה. ביחוד שאתה מוסיף לכך את זה שהפיינל פור זה לא איזה חזון אידיאולוגי של קליין, כמו שגם ראי אומר, אלא שיטה שמתאימה כרגע לקליין ושהפיינל פור במילא לא יקבל קולות מחברי המנהלת, כי הם נטשו את השיטה הזאת.
בהנחה שהבנתי את השאלות אענה לך בשמחה עמוס, רק שלא אמרתי שקליין לא ת-מ-ך בעבר בפיינל פור. אמרתי לא ת-ו-מ-ך. וזה היה בתגובה למה שטען ראי, שאמר שקליין ואוחיון הם ה-תומכים ה-גדולים ביותר בפיינל פור, מה שפשוט לא נכון. הוא לא אמר היו (שגם זה לא נכון, כי קליין אף פעם לא היה התומך הגדול ביותר), אלא התומכים.
עכשיו לעניין השיטות. קודם כל, יש שיטה שנמצאת על הפרק ולא ציינתם (וגם היא לא חדשה ונידונה כבר ב-2010) - והיא שחצאי הגמר יהיו בסדרות, והגמר יוכרע בשיטת הטוב מ-ש-נ-י-י-ם, כשהמשחק השני בביתה של היריבה.
אם יש הבדל בין גמר שיוכרע במשחק אחד לבין פיינל פור? באופן עקרוני כן, גם אם הסיבה זהה וזה אמצעי ולא מטרה. זה מוריד את הסיכוי של מכבי לצורך העניין להפסיד אליפות בגלל הפסד בודד, לפחות מבחינה הסתברותית, ל-50%. לעומת זאת, בפיינל פור, ההסתברות גדולה יותר – אתה יכול להפסיד את הכל בגלל משחק אחד בחצי הגמר, ואתה יכול להפסיד הכל גם בגמר. וזה גם אם בליגה שלנו ההסתברות היא בעלת חשיבות מופחתת והעוקץ הוא אותו עוקץ. ואם לא התנסחתי טוב מבחינה מתמטית אז סליחה, אבל הכוונה ברורה.
למה הצבעה עבור שיטה אחת מראה התנגדות לשיטה שנייה? התשובה בעצם השאלה, לא? זו כאמור לא אותה שיטה. אתה תהיה צודק רק במקרה ששיטת הפיינל פור בכלל לא תעלה לדיון, אלא שיש כאלה ממה שאני יודע שעדיין תומכים בה ומעדיפים אותה על כל שיטה אחרת, כולל פיינל טו. כרגע היא נמצאת, לפחות מבחינה תיאורטית לדיוננו, על הפרק.
בוא נעשה סדר במה שקורה, ושוב, ממה שאני יודע:
נתחיל מהפועל ירושלים וקליין:
להערכתי: סדרות כל אורך הדרך > סדרות בחצי וגמר בשני משחקים > סדרות בחצי וגמר אחד > פיינל פור.
ובודאות: > סדרות בחצי וגמר אחד או שניים > פיינל פור. מבחינתי, כאמור, גם מקרה כזה הוא התנגדות לפיינל פור.
מכבי תל אביב – ידוע לכל.
בני השרון – כבר אמרתי.
הפועל חולון – באופן מפתיע אולי, לא כולם שם מתים על הפיינל פור. בהחלט יש שם קולות שקוראים לסדרות, במיוחד אחרי הניצחון בסדרה על הפועל ירושלים. אולי לאומית יעדכן.
מכבי ראשון – היחידה שממש אין לי מושג. אני יודע מה חשב קליסקי בזמנו (העדיף פיינל פור), לא יודע מה חושב פרי.
אשקלון – יוסי דהאן מעדיף פיינל פור גם על פיינל טו. אלא שבאשקלון, דהאן הוא לא מי שקובע... (:
מכבי חיפה – אני חושב שאני יודע אבל נשאיר את הבמה לטל.
נתניה – אותו כנ"ל, נשאיר את הבמה לנדב.
אשדוד – לאיתן. הנה, הדיון יכול להיות מעניין באמת, בלי ציניות.
גלבוע גליל – ממה שאני יודע פיינל פור עדיף מבחינת אוחיון גם על פיינל טו ובטח על סדרות, כל עוד אין תקרת שכר.
לגבי מוטי אמסלם כדירקטור הבקעה אין טעם שאענה כאן מסיבות מובנות. לגבי הפועל תל אביב צריך לחכות קצת ולראות. אני כמובן יודע מה חושב הרציקוביץ', אבל בינתיים הוא עוד לא שם באופן רשמי. יש פה חברי עמותה שיודעים טוב ממני.
וכמובן שאתה רשאי לעקוץ כמה שבא לך.