סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' מאי 25, 2026 2:45 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2265 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הפועל ירושלים 25-26
הודעהפורסם: א' מאי 10, 2026 6:06 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
אני לא חושב שלגמרי מבינים את הירידה בכמות הקהל.
נכון שיש בעיות דמוגרפיה ושקשה להגיע לארנה - אבל זה לא מסתדר עם זה שהיו פי 2 קהל לפני 6-7 שנים. הדמוגרפיה לא עובדת כל כך חזק
זו גם לא בעייה מקצועית - אני קורא המון שאוהדים תוקפים את אדלסון על הפגיעה במעמד המקצועי של ירושלים - מי ישמע לקחנו 10 אליפויות ברצף. מבחינה מקצועית השנים האחרונות היו די דומות לממוצע השנתי של ירושלים - גמר BCL, פעמיים רבע גמר יורוקאפ, 2 גביעים, גמר הליגה (ויטענו אפילו - חצי אליפות). זה לא מזהיר אבל זה בטח לא יותר גרוע ממה שהאוהדים של ירושלים הורגלו - נזכיר שהיו שנים שהקבוצה הייתה עפה אחרי הסיבוב הראשון באירופה, היה עשור בלי הופעה בגמר הליגה וכו'.
המלחמה בהחלט השפיעה לרעה, אבל יש הרגשה שגם כשהמשחקים חזרו לארץ זה לא היה זה (לתקופה קצרה).

לכן לדעתי זה כן בנראטיב, אבל זה יותר מורכב מ"לא מדברים עם הקהל".
זה כנראה שלושה דברים:
- אין באמת סיפור או זהות לקבוצה. פעם זו הייתה קבוצת בית מובהקת, אח"כ היו שנים שהיא הייתה האלטרנטיבה, בעונה של דז'יקיץ' זו הייתה ההגנה. אין סיפור ולכן אין עם מה להזדהות
- עופר ינאי מול אדלסון - לדעתי חלק מהאכזה מאדלסון זה שרואים את הגרסה ה-extreme שלו. אם חומסקי היה מוציא את הסכומים של אדלסון היו מנשקים לו את הרגליים, אבל כולם אומרים שאדלסון עשיר כקורח וצריך להוציא פי 10 ממה שעופר ינאי מוציא. יש פה פגיעה כפולה - עופר ינאי מתפרע ומגדיל את הפער מירושלים, ואז אדלסון לא מגיב למרות שהוא יכול.
- דמויות כריזמטיות - החל מהבעלים (מול מישהו כמו ינאי, ינקופולוס או אפילו מישהו צנון כמו שימון אבל זהוא ה-דמות), המאמן (יונתן אלון מול נגיד קטש או איטודיס), הישראלי המוביל (זוסמן מול גינת / מדר / בלאט) והשחקן המוביל (הארפר). בירושלים כולם ילדים טובים, לא מתלהמים, לא יוצאים מגדרם. אני לא בטוח שהיינו סובלים את איטודיס, שימון או מדר, אבל הסגנון שלהם יותר מעורר עניין מהילדים הטובים ירושלים שיש אצלנו. גם בלי להשוות לתל אביביות, חומסקי - דז'יקיץ' - ספידי סמית' זה דמויות הרבה יותר צבעוניות ומעוררות עניין ממה שיש עכשיו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 10, 2026 6:15 pm 
Sophomore

אני חושב שקצת עושים פה גלוריפיקציה לעבר בדגש על ימי חומסקי.

בגדול מבחינת קהל הפועל ירושלים עוד לא התאוששה מהקורונה.
העונה שבה היה נראה שמתחילים להרים מחדש את הראש הייתה 2023 עם דז'יקיץ' (וגם שם התן ת'אוזנד הגיע בשלב מאד מאד מאוחר). ואז הגיעה המלחמה וקטעה הכל...
עם חומסקי האנרגטי והכריזמטי ועם קטש כמאמן לא הגענו למספרי קהל מדהימים.
האמת היא שממוצעי הקהל הגדולים באמת שכולנו אוהבים לצטט הם מעונות אורי אלון האחרונות (2017 ו-2018). התחבר שם שילוב של כריזמה (של אורי) עם כסף (של אורי), עם הצלחה על המגרש במשך כמה שנים, וסיפור שהקהל התחבר אליו (יורוליג ואליפויות). מהרגע שהוא עזב התחילה גם ירידה בקהל לאור הנמכת הציפיות המקצועיות...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 10, 2026 7:53 pm 
Hall of Famer

RREEDDTT. כתב:
מתקרב ים ליורוליג

חידוד יפה!

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 10, 2026 8:30 pm 
Junior

לפי אלון, בורג חתם. מסקרן מה עשתה לו השנה במכללה ואני מניח שזה יאפשר לוותר על רישום של ווינסטון, בטח בכושר הנוכחי שלו, אבל אני לא חושב שזה מה שחסר כרגע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 10, 2026 9:56 pm 
Sophomore

מסכים עם דניאל בתחילת העמוד, הדברים שהוא מדבר עליהם הרבה יותר משמעותיים מדמוגרפיה והשעות שאכן משחקים תפקיד וכנראה משפיעים באותה מידה על כל הליגה.

שמעתי את הפודקאסט עם כיפה אדומה וחייב להודות שאני יותר מודאג מלפני מכמה סיבות:
קודם כל החברה לא עשו עבודה טובה, שאלו שאלות מסביב, פחדו להגיד משהו בוטה (אפשר גם בצורה נחמדה מאוד כמו שעושה האוזמן) ובכלל לא הצליחו להשמיע את הביקורת המאוד חדה וספציפית שאני שומע מהם בעברית.
עשו לאדלסון חיים קלים.
אדלסון עצמו חמוד ומאוד מאמין לו לכוונה הטובה ומעבר לתקווה שישאר וזה שאמר שהתקציב יעלה וכו׳, עיקר הביקורת העצמית התמקדה בכשלון בתקשורת עם העולם שמחוץ לקבוצה ובניית נרטיבים, וזה באמת מנותק.
כאילו ברור שזו בעיה מרכזית אבל זה שזה נחת עליו רק בחודשים האחרונים כמו שאמר זה כבר מדאיג, ומעבר לזה נרטיב וסיפור זה משהו שנרקם שכמה אלמנטים חוברים להם ביחד: כן דמויות יותר כריזמטיות יכולים להתניע אותו אבל הסגנון על ומחוץ לפרקט, ההייפ שכל זה יוצר אצל האוהדים, רגעים מכוננים במשחקים ובעונה, דאנקים מפלצתיים ובאזר ביטרים- כל זה צריך לקרות ולא אי שם בשבוע גביע ווינר בספטמבר או מאזן טוב מול הפועל ת״א ככרית לכשלונות אחרים.
כל הסיפור מפוזר מידי, גם ההצלחות והתקופות הטובות, זה פשוט לא מתכנס לאיזה מומנטום או מומנט אפילו מולנו כאוהדים אז למה שהתקשורת או השיח הציבורי יתהווה סביב זה?

אני גם לא כל כך בא בביקורת ישירה אבסולוטית, אני מבין שלא היו שוכרים אנשים לקבוצה רק בגלל שהם דמויות צבעוניות.
אני מבין את המחשבה של שחקנים 9-12 בסגל יכולים ליהיות שחקנים לפני פריצה וזה יכול להיות תמהיל בריא בתאוריה.
אבל כל זה עובד ככל שהקבוצה מצליחה והסיפור מתהווה גם בצורה אורגנית, כשזה לא קורה, והתקשורת לא כזו מתעניינת גם בהפסדים וגם בנצחונות- כנראה שמשהו עמוק יותר לא עובד.

רגע די בהיר היה לשמוע את הארפר כפרה עליו די מדקלם את הוייב של ההנהלה (באופן טיבעי, זה גם האופי שלו) ושניהם מחזקים אחד את השני מול שני מראיינים חובבים (ואדירים!) שלא רוצים להעליב- בסוף אתה יכול לראות את הדמויות האלו יושבות בסוף עונה ומפיקים לקחים, אבל גם לא רוצים לוותר על הסגנון שלהם כי באמת ובתמים הם לוקחים ומבינים את הביקורת רק בצורה חלקית.

אני מאמין שמקצועית ילמדו מהשטויות וכנראה שרואים את זה כבר עכשיו.
העניין של האוהדים והעניין בקבוצה זה משהו אחר, יש שם חוסר הבנה, רצון לקפוץ ולהגיב בעיקר כשיש השוואות לינאי שברור שחי בראש של אדלסון, ושהוא שואל אותם בסוף הפודקאסט למה התכוונו בשלטים שדיברו על אובדן דרך/ערכים, וגם הם לא יודעים להסביר, הכל מתנקז לזה לדעתי:

הקהל של הפועל שעושה פודקאסטים וכותב בפורומים כמונו הוא לא צעיר, וגם לא חושב שאיבדו את הערכים אלא יותר פוסט טראומטי מהתק׳ שהיינו אנדרדוג ואנדר אצ׳יברים, וחושש ששוב נפספס את הרכבת שעופר כבר עלה עליה.

הקהל הצעיר כנראה כותב את המילה ערכים בלי לחשוב עליה יותר מידי, הוא רוצה לומר בגדול: אתם משעממים וחסר לכם את הדרייב, האיט פאקטור, האורה, אתם לא מרגשים, והקליפים בסושיאל בומרים באקסטרה מחד, ואתם חסרי היילייטים בכדורסל מאידך. אתם נותנים ליציעים להשאר ריקים וגם שזורם הקליפים על הפלאפון שלנו הם של שלשות של הארפר על רקע קרחות ביציעים. אין לנו איזה כרוז מעניין, אין לנו סגנון צבעוני, הביף של בהעלים עם ינאי בטוויטר עבש כמו התנצחות של בנט וישראל כץ, ובסוף שאין תוצאות זה גם מתיישר עם המוצר הלא נוצץ בעליל שאנחנו בתור אוהדים שרופים עוד הכרחנו את עצמנו להתמסר אליו במשחקים הלא מעניינים במשך העונה.

הם לא מצליחים להלהיב חברים חדשים על הקבוצה (בצדק לאור הנסיבות לעיל), וויכוחים כמו שהיו לי בבית ספר עם אוהדי מכבי אני מניח שיש פחות, כל העניין ממרגיש סטרילי ופחות אורגני, אז זה דועך באופן טיבעי.

אני מסכים שזה הפך לעניין שחשוב לפתור כמעט כמו הדיוקים המקצועיים.
אם נגיע במצב הזה ליורוליג לאיזו עונת הפסדים ומקום 15-18 זה רק יעמיק את המשבר, לא יתן זריקת חיים/עידוד.
יש המון דרכים לעשות את זה אבל לעשות פודקאסטים של בומרים, או סושיאל של בומרים זה כנראה לא הכיוון, וזה מה שאני רואה ומזה אני דואג- דווקא מקצועית לדעתי ילמדו וישתפרו וכל האובססיה לאלון או שמיר וכו׳ זה קצת פחות מעניין- אפשר להשאיר אותם במערכת, אבל צריך כנראה איזה צוות מנג׳ר-מאמן חדש, וצריך מישהו שיהיה הפנים של המועדון כמו שהם אומרים, פשוט לא מי שהם כנראה חושבים שהוא אמור להיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 10, 2026 10:29 pm 
Sophomore

טוב, אז עלבת במנחי הפודקאסט שהם בומרים (אני כמובן מהדור שלהם) ולא חושבים שיש פה אובדן ערכים, אבל נשמע שאתה מסכים איתם בשורה התחתונה, לא?
אתה טוען שה״צעירים״ רוצים כדורסל מלהיב ויותר הייפ והחתמות אבל:
א. זה באמת לא קשור לאובדן ערכים
ב. זה בדיוק מה שמנחי הפודקאסט ״הבומרים״ אמרו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 10, 2026 10:55 pm 
Hall of Famer

נביא בעירו כתב:
לפי אלון, בורג חתם. מסקרן מה עשתה לו השנה במכללה ואני מניח שזה יאפשר לוותר על רישום של ווינסטון, בטח בכושר הנוכחי שלו, אבל אני לא חושב שזה מה שחסר כרגע.

לא רק חתם, כבר נצפה הערב יושב ליד יובל זוסמן עם תלבושת של הפועל.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 10, 2026 11:04 pm 
Freshman

הירידה בכמויות הצופים קשורה במידה מועטה לכדורסל.
העובדה היא שגם שהקבוצה רצה טוב (כמו בתחילת העונה אחרי שני גביעי ההכנה, או כשהיה משחק על מקום ראשון ביורוקאפ) הארנה לא התמלאה.

האמת היא שכדי למלא את הארנה צריך לעשות עבודה קשה - למצוא את האנשים שכרגע לא מתעניינים בקבוצה ולהביא אותם, לארגן שאטלים בתוך ירושלים, לעשות מהארנה מקום שכיף להיות בו, לבנות סוף סוף את המסעדה שצופה למגרש באולם 6.

אין ספק שכדורסל מהנה וקבוצה מנצחת הם מקדמי המכירות הטובים ביותר, אבל יש עוד הרבה מה לעשות מסביב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 10, 2026 11:29 pm 
Sophomore

bangalaDesh כתב:
טוב, אז עלבת במנחי הפודקאסט שהם בומרים (אני כמובן מהדור שלהם) ולא חושבים שיש פה אובדן ערכים, אבל נשמע שאתה מסכים איתם בשורה התחתונה, לא?
אתה טוען שה״צעירים״ רוצים כדורסל מלהיב ויותר הייפ והחתמות אבל:
א. זה באמת לא קשור לאובדן ערכים
ב. זה בדיוק מה שמנחי הפודקאסט ״הבומרים״ אמרו

חלילה עלבתי אני מסכים איתם בכללי ברוב הדברים, את הראיון הזה הם לא הצליחו לנהוג לכיוון המתבקש, קורה.
וכן אני בהחלט מסכים שהמילה ערכים לא קשורה ומספקלץ שגם לא באמת היתה הכוונה של הדור הצעיר יותר, בהנחה שהוא שהעלה את השלט, ונתתי את הגרסה שלי למה כן לדעתי עומד מאחורי זה.
מסכים עם אלמנטים של רוב הביקורות מכאן או מכאן ברוך השם, אין לי פה צד, והאמת שאני גם לא כזה דרמטי מהבחינה של הביקורת על ההנהלה על זה וכי אני מבין את הדיסוננס בירושלים כבסיס אוהדים.
אבל בסוף, זה קודם כל מתנקז לכדורסל שהוא יהיה הבסיס למיתוג, שיווק, ובאופן אורגני יותר מה שילהיב את האוהדים במעגל הראשון.

לא כל להקה שמרכיבים תכתוב להיטים, צריך קצת מזל, לפעמים המרכיבים הנכונים על הנייר פשוט לא מתחברים למשהו עם רגש או אדג׳.
אבל כשיש איזה כיוון וכבר סולן שכותב טוב ומתופף עם סקס אפיל, משם אתה מוצא את התכיד האופטימלי- אולי הסולן יכתוב וינגן על גיטרה אבל צריך פרונט מן אחר, אולי צריך קלידן בצבע אחר, אולי המנהל שמילא מועדונים לא בנוי למלא איצטדיונים וצריך לשדרג- התהליך שאנחנו מקווים שיתממש.

מעגל האוהדים הראשון, זה שהרגיש שזה דבר מיוחד רק שלו ומיעוט מביני עניין בהתחלה אולי ישאר נאמן, אולי יבלע במעגל השני מתישהו, אולי יעלם בסוף, אבל תמיד ישחק תפקיד גדול ביצירת ההייפ.
אבל מאחר וזה תמיד נובע מתוך דיאלוג בין האוהדים לקבוצה (ההצלחות, הכשלונות, היריבויות שנרקמות, רגעים ושחקנים מכוננים וכו׳), התזמון של הבומרים להרחיב מעגלים קצת עבר, ואולי צריך להתמקד בדור הבא ולתת להם את המקום לכתוב פרק מחודש.

בכל מקרה עיקר הביקורת שלי היתה שהם נתנו למתן להתמקד בפן אחד של כתיבת סיפור ותיקשור שלו בראיון כאילו זה שאין איזה דזיקיץ׳ או חומסקי זה למה הקהל לא בא, ואני יודע שהם לא חושבים שזה האלמנט העיקרי או לפחות המרכזי, ובזה הם פיקששו.
משם אני אומר הכי חשוב זה שההנהלה תעשה דיוקים לפרסונל ולמקצועי, הפודקאסט שימשיך בשלו לקהל שלו כי הביקורת והסיקור שהם מספקים ברגיל הוא אחלה.
מוצר מלהיב יותר כבר יעזור.
משם עידכון תוכנה למיתוג שמן הסתם יבוא לידי ביטוי גם דרך סושיאל- שיתנו לתותח שבא מתוך הדור הזה את המושכות כי זה קרינג׳ כבר הרבה זמן, וזה לא עוזר עם קהל פוטנציאלי צעיר.
להביא דומיות צבעוניות רק לשם הקלאוט זה טיפשי אבל שווה להשקיע שם נגיד מיליון בחברת (צד ג׳) אסטרטגיה שיווקית (מסורתי ודיגטלי) כמעט כמו הארפר כי שג׳ארד נופל ביער נטוש- מישהו שומע?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 10, 2026 11:31 pm 
Sophomore

טל פישר כתב:
הירידה בכמויות הצופים קשורה במידה מועטה לכדורסל.
העובדה היא שגם שהקבוצה רצה טוב (כמו בתחילת העונה אחרי שני גביעי ההכנה, או כשהיה משחק על מקום ראשון ביורוקאפ) הארנה לא התמלאה.

האמת היא שכדי למלא את הארנה צריך לעשות עבודה קשה - למצוא את האנשים שכרגע לא מתעניינים בקבוצה ולהביא אותם, לארגן שאטלים בתוך ירושלים, לעשות מהארנה מקום שכיף להיות בו, לבנות סוף סוף את המסעדה שצופה למגרש באולם 6.

אין ספק שכדורסל מהנה וקבוצה מנצחת הם מקדמי המכירות הטובים ביותר, אבל יש עוד הרבה מה לעשות מסביב.

הכל נכון אבל כרגע אנחנו קבוצת יורוקאפ, המטרה צריכה להיות לבנות בסיס שימלא את הטבעת התחתונה בשלב ראשון, לא משהו דימיוני נראה לי (אני מקווה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 11, 2026 11:16 am 
Hall of Famer

ירושלים פנתה לבית הדין בנושא בורג
האיגוד וראשלצ זו בדיחה
https://share.google/nG9jpisznyESZ897h

על פי וואלה ראשל רוצה כמיליון שקל דמי שחרור.חצופים!!
בקשר לאוסטין ויילי בבירה יחכו לו עד סוף השבוע ואם הוא לא יגיע לישראל יחפשו לו מחליף

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 11, 2026 12:45 pm 
Hall of Famer

מישהו בכלל מבין את הסיפור ואת "הקייס" (לכאורה) של ראשון?
את מי מעניין שהוא גדל אצלם בנוער? הרי שיחק שנתיים בנתניה ושנתיים בהרצליה (וכעת שנה בארה"ב), אז מה קשורים ראשון כעת?!

לתומי חשבתי ברגע הראשון (משחק מילים) שזו בכלל טעות, ומדובר בהרצליה הדורשת כספים...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 11, 2026 12:49 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
את מי מעניין שהוא גדל אצלם בנוער? הרי שיחק שנתיים בנתניה ושנתיים בהרצליה (וכעת שנה בארה"ב), אז מה קשורים ראשון כעת?!

לתומי חשבתי ברגע הראשון (משחק מילים) שזו בכלל טעות, ומדובר בהרצליה הדורשת כספים...

האיגוד גם אשמים כאן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 11, 2026 12:53 pm 
מנהל פורום

shmueliki כתב:

אולי הוא כביכול היה מושאל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 11, 2026 1:02 pm 
Hall of Famer

כותרת מיולי 2023 "הרצליה הודיעה על החתמת איתן בורג, בראשל"צ מתעקשים לא לשחררו"
https://sports.walla.co.il/item/3594470

לאחר מכן בכל הכתבות על החתימה (שהתממשה) מצוין שבורג חתם על חוזה של 2+1 בהרצליה, איפה זה ואיפה ראשון...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 11, 2026 1:43 pm 
Sophomore

אגב יכול להיות שבורג זה גם חלק מההבנה שמדר לא בקלפים לעונה הבאה עקב ההצעה של 3 מיליון מהמכללות שדווח עליה?

לגבי וויילי כמובן נרצה שיחזור וישאר עונה הבאה, אבל בקונטקסט של הליגה הישראלית לזמן שנותר כן יהיה מעניין לדעת מה אפשר להביא אם לא.
מצב שבליגה, להביא סנטר שיכול להיות גם יותר שחקן מטרה בצבע עם סט יכולות של יותר מנגיחות לסל יכול לפתוח הרבה במשחק ההתקפה של הפועל.
בוורסיה הזו אנחנו רואים הרבה משחק סביב קו ה3 ויש לזה מגבלות, אם ירצה השם ולאמב לא יראה פרקט יותר עקב ההבאה של סניד גם אין אופציית פוסט אפ בעמדה שלו, לא יזיק גיוון.
להתסמך על החיבור של הובר וסמית׳ להאליהופים מהספסל זה לא מספיק, זה משהו שמאמנים מתכוננים אליו וסוגרים יותר בפלייאוף גם, ובכלל אשמח לא לראות יותר גויאבות של סמית שהוציא את כל הסנמיטליות מהמוב הזה של ליאור.
לוי בכושר הזה פותח את הצבע, אם מביאים סנטר שאשכרה אפשר להכניס לו כדור ולתת לו לעבוד יהפוך את הארפר וקאדין ליותר מסוכנים גם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 11, 2026 1:53 pm 
Sophomore

נחמד לשמוע שאני לא צעיר באמצע העשור הרביעי לחיי, תגובה מרעננת.

כמה מילים ברשותכם:
- עשיתי קצת שיעורי בית עם מעט האנשים שראיינו אותו בעבר, ראיתי ראיונות קודמים שלו וניסיתי בכמה דרכים להביא אותו לומר דברים בלי לתקוף ישירות ו"לנעול" אותו כמו שקרה בכמה מקרים קודמים. חושב שהשאלה על יונצ'וק והניסיון שלו כן דקרה נקודה טובה, פספסתי מאוד עם דנשה שכמעט ולא הוזכר. באסה אבל קורה.

- אדלסון אמנם חי פה כמה שנים אבל הוא אמריקאי. לא יזרוק עובדים שלו מתחת לגלגלי האוטובוס און קאמרה, בטח ובטח לא כשהעונה עוד פעילה. הדבר נכון למאמנים, למנהלים מקצועיים ולשחקנים כאחד. אני חושב שבניגוד להתבטאויות קודמות שלו הוא היה הרבה פחות "מבסוט" מאנשי המקצוע ולא רץ להגן עליהם ולהתפאר בהם כבעבר, ואני מנסה לבנות מזה להמשך. מקווה שזה לא ווישפול ת'ינקינג

- לא אהבתי את החזרה הרפטטיבית על בעית התקשורת וטעיתי שלא עימתתי אותו עם זה מספיק. א' כי אם לפני שנה מקל נתן את אותו הטייק בפודקאסט ושנה אחר כך מתן אז אין שום הפקת לקחים וגם יש ניסיון לספר לעצמנו סיפור שזה רק עניין של תקשורת. לא. אם אתה מספר לכולם שאתה מועדון גדול שרוצה להתבסס בצמרת האירופית ואז מחתים את פריצקי בשביל מענק השר ומשלים סגל עם רוקי וחצי ברמת ג'י ליג בינונית מינוס אז הבעיה שלך היא לא תקשורת אלא המציאות.

אישית הייתי מעדיף לעשות אחד על אחד עם אדלסון, מניח שהיה יותר קל לשאול חלק מהדברים ולפתח אותם שלא בנוכחותו של הארפר, אבל בסוף צריך שניים לטנגו ועדיף את מה שהיה על פני כלום.

אני חושב שהמצב כרגע חמור בהרבה ממה שאולי מרגישים שם. המועדון הרבה יותר קרוב כרגע למצב של חולון מאשר לתלאביביות, והמרחק שנפער הולך ונעשה כזה שהרבה יותר קשה לסגור בהמשך אם בכלל אפשר. הכדורסל האירופי עלול לעבור שינויים בשנים הקרובות שיקבעו הרבה מבני כוח והפועל עלולה להישאר בדרג השני ללא מוביליות, הרבה בגלל בזבוז של שנים יקרות על אנשים שלא מספיק טובים כעת (או בכלל) בתפקידם ונסיונות לעשות דברים "אחרת". על הדרך ההנהלה מאבדת לחלוטין את אמון הקהל וחרף הנכונות של אדלסון להכיר במשבר קשה לראות סימנים של נכונות לבצע צעדים חריפים כדי לפתור אותו. הכל מאוד מדוד ומאוד איטי ובעיקר נראה חסר תחושת דחיפות. בסוף זה מחלחל גם לאוהד שמתלבט האם לעלות לארנה, והמספרים בהתאם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 11, 2026 2:06 pm 
Hall of Famer

לא נראה לי שאתה מכיר אמריקאים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 11, 2026 2:14 pm 
Sophomore

טוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 11, 2026 3:05 pm 
מנהל פורום

רבאק, איך אפשר להכליל 300 מיליון אנשים?
אין דין אמריקאי מניו יורק כדין אמריקאי מאוהיו, ברמה של לא אותה פלנטה
בכל מקרה, אבישי, הראיון הוא הצלחה עצומה ולו רק בגלל שהפך להיות ויראלי ושיחת היום ברחוב הספורטיבי
שיחקתם אותה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 11, 2026 4:20 pm 
Sophomore

הלוואי היה ויראלי ושיחת היום ברחוב.
למקל היה פולואפ הרבה יותר נרחב וגם מספרים טובים יותר (אולי בגלל הירידות על עופר ינאי), וזה מטריד במיוחד בהקשרים של רלוונטיות המועדון כרגע.

לעניין האמריקאי - בסדר, נו. קיבלתי. הכוונה הייתה שהוא חונך לדבר בנימוס ובכבוד כלפי עובדים שלו, לפעמים באופן מוגזם ומלאכותי וגם כשגמר אומר לזרוק אותם מכל המדרגות.
באופן כללי עושה רושם שהוא מחזיק קלפים די קרוב לחזה, הבעיה היא שלפעמים (שלא לומר לרוב) אלה קלפים די גרועים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 11, 2026 4:26 pm 
Sophomore

Avishai כתב:

כמה מילים ברשותכם:
- עשיתי קצת שיעורי בית עם מעט האנשים שראיינו אותו בעבר, ראיתי ראיונות קודמים שלו וניסיתי בכמה דרכים להביא אותו לומר דברים בלי לתקוף ישירות ו"לנעול" אותו כמו שקרה בכמה מקרים קודמים. חושב שהשאלה על יונצ'וק והניסיון שלו כן דקרה נקודה טובה, פספסתי מאוד עם דנשה שכמעט ולא הוזכר. באסה אבל קורה.

- אדלסון אמנם חי פה כמה שנים אבל הוא אמריקאי. לא יזרוק עובדים שלו מתחת לגלגלי האוטובוס און קאמרה, בטח ובטח לא כשהעונה עוד פעילה. הדבר נכון למאמנים, למנהלים מקצועיים ולשחקנים כאחד. אני חושב שבניגוד להתבטאויות קודמות שלו הוא היה הרבה פחות "מבסוט" מאנשי המקצוע ולא רץ להגן עליהם ולהתפאר בהם כבעבר, ואני מנסה לבנות מזה להמשך. מקווה שזה לא ווישפול ת'ינקינג

- לא אהבתי את החזרה הרפטטיבית על בעית התקשורת וטעיתי שלא עימתתי אותו עם זה מספיק. א' כי אם לפני שנה מקל נתן את אותו הטייק בפודקאסט ושנה אחר כך מתן אז אין שום הפקת לקחים וגם יש ניסיון לספר לעצמנו סיפור שזה רק עניין של תקשורת. לא. אם אתה מספר לכולם שאתה מועדון גדול שרוצה להתבסס בצמרת האירופית ואז מחתים את פריצקי בשביל מענק השר ומשלים סגל עם רוקי וחצי ברמת ג'י ליג בינונית מינוס אז הבעיה שלך היא לא תקשורת אלא המציאות.

אישית הייתי מעדיף לעשות אחד על אחד עם אדלסון, מניח שהיה יותר קל לשאול חלק מהדברים ולפתח אותם שלא בנוכחותו של הארפר, אבל בסוף צריך שניים לטנגו ועדיף את מה שהיה על פני כלום.

אני חושב שהמצב כרגע חמור בהרבה ממה שאולי מרגישים שם. המועדון הרבה יותר קרוב כרגע למצב של חולון מאשר לתלאביביות, והמרחק שנפער הולך ונעשה כזה שהרבה יותר קשה לסגור בהמשך אם בכלל אפשר. הכדורסל האירופי עלול לעבור שינויים בשנים הקרובות שיקבעו הרבה מבני כוח והפועל עלולה להישאר בדרג השני ללא מוביליות, הרבה בגלל בזבוז של שנים יקרות על אנשים שלא מספיק טובים כעת (או בכלל) בתפקידם ונסיונות לעשות דברים "אחרת". על הדרך ההנהלה מאבדת לחלוטין את אמון הקהל וחרף הנכונות של אדלסון להכיר במשבר קשה לראות סימנים של נכונות לבצע צעדים חריפים כדי לפתור אותו. הכל מאוד מדוד ומאוד איטי ובעיקר נראה חסר תחושת דחיפות. בסוף זה מחלחל גם לאוהד שמתלבט האם לעלות לארנה, והמספרים בהתאם.

אחלה כיפה ולא היה שום דבר במה שכתבתי כדי להוריד, אתם הפודקאסט הפועל היחיד שאני אישית מכיר ושומע די בקביעות (תעשו יותר פרקים!), כבוד.
הוא השתמש בכמה שיטות כדי לסנדל את הראיון ולמנוע חפירות מקצועיות או פרסונליות, ככה שהוא הכין לכם מלכודת במובן הזה.
דבר אחד שהיה אפשר להתמקד בו זה הסיכון מול הנתונים של משחק נוקאווט ברבע מול החתמת שחקנים לא מוכחים/טובים מספיק כי זו המשוואה שגמרה את העונה פעמיים ברציפות ודגל הכשלון.
הנסיון שלו להתל במציאות עם הסגל הכי טוב במפעל וכו׳ זה אחלה בשבילו להגיד, בטח שהעונה עוד בעיצומה, אבל זו לא דרך לסייג כשל מקצועי.
גם אם זה נכון על הנייר, כשזה לא מתבטא במציאות, אז או שהחלקים לא מספיק מתאימים, או שמי שמנצח על התזמורת לא מספיק טוב או שזה עדיין לא רחב מספיק לבטח את החיסורים וגם זה כבר קרה- אלו שאלות ניהולויות-מקצועיות נטו שאם אי אפשר לדבר עליהם בפתיחות מה הטעם לבוא לשיחה של שעתיים…
בסוף די זעק לי שהוא בא עם אג׳נדה של לקיחת אחריות כללית, להגיד את המילה כשלון, אבל כל ירידה לרזולציה של פרטים היתה ״הקבוצה טובה מספיק אבל הבעיה הגדולה היא בתדמית״, זה קצת זילזול באינטלגנציה של האוהדים.

אחי אתם פודקאסט אוהדים שעושים את זה מתוך תשוקה, שום דבר מהתגובות לא אמור לבאס אותכם, אתם גם לא עיתונאים חוקרים או מראיינים מ60 דק׳, אתם לא אמורים להיות אלו שמביאים את הסקופ או להתנצח איתו.
הכי מצחיק שהוא רק רצה להמשיך בשלב מסויים ואתם אלו שאמרתם זמננו קצר… כאילו הבנת חצי שעה לפני שהוא לא יסטה מדף המסרים.

אם ייצא לכם לראיין מישהו שוב אחרי שהעונה תסתיים, אני חושב שטוב יהיה אם תתחילו את התכנית במונולוג ששוטח את הביקורת ואז תתחזרו אליו כנק׳ רפרנס.
לנסות להעביר את זה רק דרך שאלות, בעיקר שיש גם גינוני נימוס הכרחיים בסיטאציה כזו בה לכאורה הקבוצה יורדת לדבר עם ״פשוטי העם״, בקלות יכולה לסנדל את שורש העניין.
אני גם חושב שהוא השתמש בשיטות די נפוצות של להעביר את כובד משקל השאלה אליכם כמו עם השאלה בסוף על השלטים (ולא חושב שהוא שמר את זה לסוף התכנית במקרה).
הוא שואל אותכם מה הערכים שהם איבדו, סבבה להגיד שלא יודעים וזה לא מיצג את העמדה שלכם (גם שלי).
אבל אז היה צריך להטיח את המציאות במי ששולט בה, לא מי שנותן הערות אליה בשלטים ולהגיד:
אתם אלו שמדברים על דרך בה אתם מאמינים, מהי? אולי האוהדים בעצמם לא מבינים אותה?
לא הצלחתם לבנות נרטיב ודוברות עד עכשיו אבל הבנתם שזה חשוב, יופי, אחלה אבל מהי הדרך הזו שאנחנו מדברים עליה? אם האוהדים לא מבינים אז איך הם יכולים להסכים או להתנגד לה?
יש עולם שגם אם מצליחים לנקז ולנסח אותה זה פשוט לא מסר חזק או סוחף מספיק, ומה אז?

מניח שזה קל יותר לעשות עם דמות מקצועית אחרי העונה כי בסוף זה ספורט והתוצאות מדברות, ודיברו, ומה שכולם רוצים לדעת זה מה משנים על המגרש, פחות ברמת המיצוב.
בסוף ההרגשה, מסתבר שגם שלך, היא שעם כל המילים היפות על אחריות וכשלון המטרה שלו היתה לדברר את תיבת התהודה הפנימית של המערכת, ומשם האכזבה המסויימת מהכיוון שאליו הלך הראיון (לא חושב שממכם שניסיתם וזה יותר מכל שכל אחד אחר עושה).
אבל אין לכם מה להתבאס, עצם העובדה שהוא בא לעשות את זה תוך כדי עונה מעיד מראש שזה יותר ניסיון מסגור כולל מאשר לבוא ולפתוח את הפרטים.
תחת הנסיבות, לא חושב שיצאתם רכים פשוט לא ידעתם איך למלכד אותו חזרה בנושאי הליבה וכנראה שגם לא רציתם להפוך את זה לראיון אגרסיבי יותר, וזה לגמרי בסדר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 11, 2026 6:26 pm 
Sophomore

Avishai כתב:

כמה מילים ברשותכם:

מסכים מאד עם המודגש. לצערי זה לא ייחודי לתקופת אדלסון. הפועל פספסה באדישותה עוד כמה רמזורים קריטיים ב-20 השנים האחרונות שיכלו להקפיץ אותה מדרגות באירופה. הוויתור על היורוליג ב-2005. בזבוז 3 השנים הראשונות של אורי אלון על מאמנים פחות מנוסים באירופה (במיוחד השנתיים של פרנקו) ועוד כמה..

אני כן מחזיק תקווה, אולי תקוות שוטים, שההנהלה כן מודעת ופשוט הגיעה למסקנה שגורל הכניסה שלנו לדרג הראשון יעבור פחות על המגרש ויותר דרך פגישות, פוליטיקות ותשלום. ולכן טיפה פחות מתאבדת על היורוקאפ אבל כן תתאבד על קניית רישיון אם וכאשר תיפתח הזדמנות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 11, 2026 7:19 pm 
Sophomore

הנווט כתב:
אגב יכול להיות שבורג זה גם חלק מההבנה שמדר לא בקלפים לעונה הבאה עקב ההצעה של 3 מיליון מהמכללות שדווח עליה?

לגבי וויילי כמובן נרצה שיחזור וישאר עונה הבאה, אבל בקונטקסט של הליגה הישראלית לזמן שנותר כן יהיה מעניין לדעת מה אפשר להביא אם לא.
מצב שבליגה, להביא סנטר שיכול להיות גם יותר שחקן מטרה בצבע עם סט יכולות של יותר מנגיחות לסל יכול לפתוח הרבה במשחק ההתקפה של הפועל.
בוורסיה הזו אנחנו רואים הרבה משחק סביב קו ה3 ויש לזה מגבלות, אם ירצה השם ולאמב לא יראה פרקט יותר עקב ההבאה של סניד גם אין אופציית פוסט אפ בעמדה שלו, לא יזיק גיוון.
להתסמך על החיבור של הובר וסמית׳ להאליהופים מהספסל זה לא מספיק, זה משהו שמאמנים מתכוננים אליו וסוגרים יותר בפלייאוף גם, ובכלל אשמח לא לראות יותר גויאבות של סמית שהוציא את כל הסנמיטליות מהמוב הזה של ליאור.
לוי בכושר הזה פותח את הצבע, אם מביאים סנטר שאשכרה אפשר להכניס לו כדור ולתת לו לעבוד יהפוך את הארפר וקאדין ליותר מסוכנים גם.

לגבי ווילי כן או לא, זה הכל תלוי באם אנחנו תחת תקציב מוגבל או שאנחנו במוד עופר ינאי...

אם כמו השנה אנחנו בתקציב מוגבל עד כדי כך שכשלא נשאר כסף מביאים את דימה ו-JJJ כזרים 6-7 אז אולי שווה לפתוח את הסוגייה אם שווה לשים 900K על ווילי. ולדעתי התשובה היא לא. הוא בסוף שחקן טוב אבל מוגבל וכזה שהרול שלו יצטמצם ככל שהקבוצה תשתפר. התרומה שלו בהתקפה אפסית וגם בהגנה הוא לא ממש עילוי (בטח שלא בצורה שתצדיק כזאת התקפה וכזה תג מחיר). אם האלטרנטיבה הייתה להחתים איזה הנקינס ב-400 ואז לשדרג את JJJ לזר של 500-600 אז ברור לגמרי שזה עדיף.

אם במוד עופר ינאי או אפילו סתם בעלייה כזאת שמאפשרת להביא שחקנים איכותיים בכל 7 עמדות הזר אז ברור שלהשאיר. הוא נכס, ריבאונדר מצויין ואישיות מצויינת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 11, 2026 8:34 pm 
Junior

אני משתדל לשמור על סגנון מכבד, להמנע מויכוחים מיותרים, לשמור על האנרגיה. אבל אז מגיעה דעה כזו כמו שלך גמליאל וברגע כל העבודה שאני עושה על עצמי הולכת לפח. ״התרומה של וויילי בהתקפה אפסית, וגם בהגנה הוא לא ממש עילוי, וברור לגמרי שעדיף איזה הנקינס ב-400k ואז לשדרג את jjj לזר של 500-600 אלף דולר״…

אז אני רק אגיד בקצרה שאני לא מסכים. וויילי תורם המון בהתקפה, הוא עילוי בהגנה ועדיף להשאיר אותו על פני הנקינס ולשדרג את jjj לזר של 500k. זאת דעתי.

לגבי הפודקאסט: שמעתי. די מעניין, קצת ארוך מדי. הרבה מאוד מהזמן נאמרים אותם הדברים שוב ושוב. אני כאמור הרבה יותר קרוב לאסכולה של לנשק להנהלה את הרגליים ואני חושב שכל הטקס המסורתי של ״הייתם צריכים להיות הרבה יותר קשוחים איתו״, הוא די מאוס. מצד שני, אני גם מסכים שכמו שאומרים שלישראל אין בעיה בהסברה אלא במציאות, גם לאדלסון אין יש בעיית מציאות ולאו דווקא בסטורי טלינג ונראה לי שאפשר היה לדבר יותר על הדברים עצמם גם בלי להיות חצופים. דוגמה ספציפית ומוחשית, שמגלמת בתוכה הרבה מאוד ממושגי המפתח המעורפלים כמו story telling, all in וכמובן - sense of urgency, היא כמובן האדון אנתוני לאמב (אפרופו זרים של 500k, כן?). נראה לי שהמילים המדויקות שנזרקו בזמנו היו ״גאון כדורסל״. לאמב היה אמור להיות התוספת הכי מרגשת וגרנדיוזית לקבוצה לעומת הסגל של העונה שעברה. והנה, אנחנו כבר באמצע מאי והבנאדם נתן משהו כמו שני משחקי כדורסל סבירים ולא נעשה שום ניסיון להחתים מישהו באותו סדר גודל שיביא את הערך המוסף שהוא אמור היה להביא. הסיפור הזה הוא הדוגמה הכי משמעותית וקיצונית (ובעיניי, גם פחות או יותר היחידה) לכל הטענות הקונספטואליות של האוהדים ולדעתי ממש אפשר להעלות אותה. אז הוא יגיד שהוא לא מתייחס לשחקנים ספציפיים ולצד המקצועי באופן כללי, אבל לפחות הוא יבין על מה מדברים איתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2265 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: shmueliki ו 16 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: