Avishai כתב:
נחמד לשמוע שאני לא צעיר באמצע העשור הרביעי לחיי, תגובה מרעננת.
כמה מילים ברשותכם:
- עשיתי קצת שיעורי בית עם מעט האנשים שראיינו אותו בעבר, ראיתי ראיונות קודמים שלו וניסיתי בכמה דרכים להביא אותו לומר דברים בלי לתקוף ישירות ו"לנעול" אותו כמו שקרה בכמה מקרים קודמים. חושב שהשאלה על יונצ'וק והניסיון שלו כן דקרה נקודה טובה, פספסתי מאוד עם דנשה שכמעט ולא הוזכר. באסה אבל קורה.
- אדלסון אמנם חי פה כמה שנים אבל הוא אמריקאי. לא יזרוק עובדים שלו מתחת לגלגלי האוטובוס און קאמרה, בטח ובטח לא כשהעונה עוד פעילה. הדבר נכון למאמנים, למנהלים מקצועיים ולשחקנים כאחד. אני חושב שבניגוד להתבטאויות קודמות שלו הוא היה הרבה פחות "מבסוט" מאנשי המקצוע ולא רץ להגן עליהם ולהתפאר בהם כבעבר, ואני מנסה לבנות מזה להמשך. מקווה שזה לא ווישפול ת'ינקינג
- לא אהבתי את החזרה הרפטטיבית על בעית התקשורת וטעיתי שלא עימתתי אותו עם זה מספיק. א' כי אם לפני שנה מקל נתן את אותו הטייק בפודקאסט ושנה אחר כך מתן אז אין שום הפקת לקחים וגם יש ניסיון לספר לעצמנו סיפור שזה רק עניין של תקשורת. לא. אם אתה מספר לכולם שאתה מועדון גדול שרוצה להתבסס בצמרת האירופית ואז מחתים את פריצקי בשביל מענק השר ומשלים סגל עם רוקי וחצי ברמת ג'י ליג בינונית מינוס אז הבעיה שלך היא לא תקשורת אלא המציאות.
אישית הייתי מעדיף לעשות אחד על אחד עם אדלסון, מניח שהיה יותר קל לשאול חלק מהדברים ולפתח אותם שלא בנוכחותו של הארפר, אבל בסוף צריך שניים לטנגו ועדיף את מה שהיה על פני כלום.
אני חושב שהמצב כרגע חמור בהרבה ממה שאולי מרגישים שם. המועדון הרבה יותר קרוב כרגע למצב של חולון מאשר לתלאביביות, והמרחק שנפער הולך ונעשה כזה שהרבה יותר קשה לסגור בהמשך אם בכלל אפשר. הכדורסל האירופי עלול לעבור שינויים בשנים הקרובות שיקבעו הרבה מבני כוח והפועל עלולה להישאר בדרג השני ללא מוביליות, הרבה בגלל בזבוז של שנים יקרות על אנשים שלא מספיק טובים כעת (או בכלל) בתפקידם ונסיונות לעשות דברים "אחרת". על הדרך ההנהלה מאבדת לחלוטין את אמון הקהל וחרף הנכונות של אדלסון להכיר במשבר קשה לראות סימנים של נכונות לבצע צעדים חריפים כדי לפתור אותו. הכל מאוד מדוד ומאוד איטי ובעיקר נראה חסר תחושת דחיפות. בסוף זה מחלחל גם לאוהד שמתלבט האם לעלות לארנה, והמספרים בהתאם.
אחלה כיפה ולא היה שום דבר במה שכתבתי כדי להוריד, אתם הפודקאסט הפועל היחיד שאני אישית מכיר ושומע די בקביעות (תעשו יותר פרקים!), כבוד.
הוא השתמש בכמה שיטות כדי לסנדל את הראיון ולמנוע חפירות מקצועיות או פרסונליות, ככה שהוא הכין לכם מלכודת במובן הזה.
דבר אחד שהיה אפשר להתמקד בו זה הסיכון מול הנתונים של משחק נוקאווט ברבע מול החתמת שחקנים לא מוכחים/טובים מספיק כי זו המשוואה שגמרה את העונה פעמיים ברציפות ודגל הכשלון.
הנסיון שלו להתל במציאות עם הסגל הכי טוב במפעל וכו׳ זה אחלה בשבילו להגיד, בטח שהעונה עוד בעיצומה, אבל זו לא דרך לסייג כשל מקצועי.
גם אם זה נכון על הנייר, כשזה לא מתבטא במציאות, אז או שהחלקים לא מספיק מתאימים, או שמי שמנצח על התזמורת לא מספיק טוב או שזה עדיין לא רחב מספיק לבטח את החיסורים וגם זה כבר קרה- אלו שאלות ניהולויות-מקצועיות נטו שאם אי אפשר לדבר עליהם בפתיחות מה הטעם לבוא לשיחה של שעתיים…
בסוף די זעק לי שהוא בא עם אג׳נדה של לקיחת אחריות כללית, להגיד את המילה כשלון, אבל כל ירידה לרזולציה של פרטים היתה ״הקבוצה טובה מספיק אבל הבעיה הגדולה היא בתדמית״, זה קצת זילזול באינטלגנציה של האוהדים.
אחי אתם פודקאסט אוהדים שעושים את זה מתוך תשוקה, שום דבר מהתגובות לא אמור לבאס אותכם, אתם גם לא עיתונאים חוקרים או מראיינים מ60 דק׳, אתם לא אמורים להיות אלו שמביאים את הסקופ או להתנצח איתו.
הכי מצחיק שהוא רק רצה להמשיך בשלב מסויים ואתם אלו שאמרתם זמננו קצר… כאילו הבנת חצי שעה לפני שהוא לא יסטה מדף המסרים.
אם ייצא לכם לראיין מישהו שוב אחרי שהעונה תסתיים, אני חושב שטוב יהיה אם תתחילו את התכנית במונולוג ששוטח את הביקורת ואז תתחזרו אליו כנק׳ רפרנס.
לנסות להעביר את זה רק דרך שאלות, בעיקר שיש גם גינוני נימוס הכרחיים בסיטאציה כזו בה לכאורה הקבוצה יורדת לדבר עם ״פשוטי העם״, בקלות יכולה לסנדל את שורש העניין.
אני גם חושב שהוא השתמש בשיטות די נפוצות של להעביר את כובד משקל השאלה אליכם כמו עם השאלה בסוף על השלטים (ולא חושב שהוא שמר את זה לסוף התכנית במקרה).
הוא שואל אותכם מה הערכים שהם איבדו, סבבה להגיד שלא יודעים וזה לא מיצג את העמדה שלכם (גם שלי).
אבל אז היה צריך להטיח את המציאות במי ששולט בה, לא מי שנותן הערות אליה בשלטים ולהגיד:
אתם אלו שמדברים על דרך בה אתם מאמינים, מהי? אולי האוהדים בעצמם לא מבינים אותה?
לא הצלחתם לבנות נרטיב ודוברות עד עכשיו אבל הבנתם שזה חשוב, יופי, אחלה אבל מהי הדרך הזו שאנחנו מדברים עליה? אם האוהדים לא מבינים אז איך הם יכולים להסכים או להתנגד לה?
יש עולם שגם אם מצליחים לנקז ולנסח אותה זה פשוט לא מסר חזק או סוחף מספיק, ומה אז?
מניח שזה קל יותר לעשות עם דמות מקצועית אחרי העונה כי בסוף זה ספורט והתוצאות מדברות, ודיברו, ומה שכולם רוצים לדעת זה מה משנים על המגרש, פחות ברמת המיצוב.
בסוף ההרגשה, מסתבר שגם שלך, היא שעם כל המילים היפות על אחריות וכשלון המטרה שלו היתה לדברר את תיבת התהודה הפנימית של המערכת, ומשם האכזבה המסויימת מהכיוון שאליו הלך הראיון (לא חושב שממכם שניסיתם וזה יותר מכל שכל אחד אחר עושה).
אבל אין לכם מה להתבאס, עצם העובדה שהוא בא לעשות את זה תוך כדי עונה מעיד מראש שזה יותר ניסיון מסגור כולל מאשר לבוא ולפתוח את הפרטים.
תחת הנסיבות, לא חושב שיצאתם רכים פשוט לא ידעתם איך למלכד אותו חזרה בנושאי הליבה וכנראה שגם לא רציתם להפוך את זה לראיון אגרסיבי יותר, וזה לגמרי בסדר.