sheky כתב:
לא חושב שאני מסכים עם כל מה שמתן נאור כתב (או אפילו עם הרוב), אבל זה הטור הראשון בנוגע לשביתה שאני לא נבוך מלקרוא אותו. הטענות שהוא מעלה מנוסחות יפה ומגובות בנתונים... כמה כתבים "מקצועיים" יכולים ללמוד ממנו.
קוף, לקבוצה לא צריך להיות גיבוי של 4 זרים כי זה פשוט מוגזם. כמה פעמים נפצעו כל ארבעת הזרים מפציעות של חוסר מזל ( ולא מפציעות חוזרות) ? לקבוצה יש מחלקת סקאוטינג שתפקידה למצוא מועמדים ראויים הן מבחינה בריאותית, מקצועית וחברתית. כמובן שלא פוגעים בול, ולכן קיים צורך בתחלופה, אבל 8 זרים זה פשוט הרבה וחסר צורך.
ההודעה של ראובן היא זו שאני הכי מסכים איתה (בנוגע להמשכיות). אני כבר שנתיים בערך עוקב בצורה מאוד רופפת אחרי הכדורסל הישראלי, ואני יכול לטעון ש90 אחוז מהזרים שמשחקים בליגה איני מכיר (עקב זה שלא היו פה לפני 2 עונות).
פעם אהדתי את הפועל ירושלים, באמת אהדתי, והיום אין לי שבב סימפטיה לקבוצה הזאת. הסיבה היא בדיוק זו. לא הצלחתי להתחבר לקבוצה הזאת. אם פעם היו פה את עדי גורדון, פפי תורג'מן, אייץ' וולדמן, קני וויליאמס ועוד שחקנים ששיחקו מספר עונות בקבוצה, היום אורי קוקיה (שהוא מותק רציני) הוא השחקן הכי וותיק בסגל לדעתי, והוא שחקן יחסית שולי בקבוצה.
בנושא הזה מגיעה מילה טובה להפועל תל אביב, שאני חושב ששומרת לא מעט זמן על גרעין יציב בין 2 עונות עוקבות, דבר שמקל מאוד ליצור חיבור עם הקהל.
אני חושב שבשורה התחתונה העניין עם "שכירי החרב" הזרים מפריע לי בדיוק כמו הענין עם "שכירי החרב" הישראלים.
שקי, אני לא חושב שזה מוגזם ואני חושב שהסברתי למה. ונתתי את הפועל ת"א כדוגמא מצויינת לזה. הם תומכים בשחקן הישראלי, המאמן שלהם מקדם כאלה, המאמן שלהם סופר מקצוען (נכון? אין ספק על זה), אי אפשר להגיד שהוא לא עושה עבודת מחקר או בדיקות וכו'. ועדיין הוא הגיע השנה למצב שנפצעו לו 2 זרים, הוא נאלץ להחליף 2 מחוסר התאמה (פרסונלית או מקצועית, זה רק הוא יודע) והוא הגיע למספר של 8 הזרים (ועכשיו אם יפצע לו מישהו הוא נדפק כמו שקרה לו עם רנדל כרגע... מה שהוביל לזה שמתן נאור הנהיג שביתה

). אם קבוצה כזאת נאלצה במהלך השנה, לא מחילופי כל שבוע, לא מחוסר מקצוענות, לא מדברים כאלה להגיע למספר של 8 אז כנראה שזה לא מספר כזה מופרך.
אי אפשר להתעלם מזה שקודם כל טעויות מקצועיות קורות, אי אפשר להגיד "שהקבוצות ידאגו שלא יהיו כאלה" כי חלק מזה זה טעויות כאלה. ואי אפשר להתעם מפציעות. הצעה של למשל הגבלה על 6 זרים תוביל למצב שקבוצה שטעתה ב2 זרים ותאלץ להחליף אותם, אם יפצעו לה שחקנים העונה שלה גמורה. זה לא הוגן, לא בליגה מקצוענית (וכזאת היא שלנו כרגע) כשאתה בעלים של קבוצה ששם הרבה כסף בקבוצה אבל חוסר מזל יכול לגמור לך אותה. גם ככה לא קל למצוא מחליפים בדרך כלל ואתה נדפק, לא צריך לעשות את החיים שלך יותר קשים.
אז ברור שצריך להגביל במשהו בשביל שלא תהיה רכבת (כמו שהיה לפני שהיו הגבלות, אני מסכים לזה) אבל אני חושב ש8 זה בהחלט מספר ראוי. אני כן חושב שניתן להגביל לפחות אם מוצאים פתרון לעניין הפציעות (וזה לא פתרון מסובך, מחליף רפואי שיכול לחתום רק לחודש עד חודשיים, אם נשאר מעבר הוא חלק מהמכסה). ואני כן חושב כמו ראובן בעניין של מועד העברות, בהחלט אפשר להקדים אותו מאד (נגיד תחילת ינואר) בשביל למנוע תחלופה בחלקים האחרונים של העונה או לגרום לקבוצות להחתזק לקראת הסיום (שמבדיקה בעבר שם הייתה תחלופת זרים גדולה מאד בדרך כלל) כשגם פה צריך להביא פתרון כלשהו לפציעות. אפשר למצוא הגבלות מסויימות אבל אני חושב שגם ככה היום ההגבלה של 8 כבר עושה עבודה מצויינת לעצרה בחלק גדול את רכבת ותחלופת הזרים התוך עונתית שהייתה פה.
לגביי זה שהזרים לא ממשיכים פה עוד אחרי עונה, זה כבר לצערי אין לך שום שליטה ושום דבר שאתה יכול לעשות. זה נובע מהמצב באירופה וצריך להתרגל אל זה. בעבר ההגבלות באירופה היו יותר קשיחות ולכן זרים לא ברחו מפה כל שנה. עם ההתפוררות של החוקים באירופה כשיותר ויותר ליגות מאפשרים זרים בלי הגבלה או כמות גדולה שלהם ובלי הבדל גדול בין אם אמריקאים או אירופיים אז פשוט כל זר שנותן עונה טובה בורח. לא יהיה לך מה לעשות, ובין אם תגביל את ההחלפות בכלל או תצמצם את מספר הזרים ל3 או ל2 זה לא ישפר את המצב. באירופה יש יותר כסף, אין כמעט מגבלות רציניות על זרים, ולכן זר שנותן עונה טובה בראשון היום עובר לפנתנייקוס, זר שנותן עונה טובה באשדוד עובר לסנט פטסבורג, זר שנותן עונה טובה בחולון וזר שנותן עונה טובה בנתניה עובר לקבוצה מקום ראשון באיטליה וכו' וכו'. אין ולא יהיה מה לעשות בנידון. האם זה כיף? לא. אבל להתרפק על העבר ולהגיד שפעם היו נשארים זה להתעלם מהמציאות בעולם ובאירופה. פעם גם הכוכבים האירופיים היו משחקים ביורוליג ולא בNBA. תוריד את כמות הזרים בכל אירופה ל2 זרים לקבוצה כמו שהיה פעם ותראה איך זרים נשארים פה לשנה, שנתיים, שלוש ואפילו יותר. מי שמע שלפני כמה שנים זרים מאשדוד, ראשון, חולון ונתניה היו עוברים לקבוצות צמרת באירופה?? זה לא היה קורה. היום זה קורה ולא מעט ... היום זר שנשאר בקבוצה שלו יותר משנה זה כמעט תמיד כזה שנעול בחוזה בגלל שהוא חתם לשנה + אופציה וכו', וגם אז לא תמיד זה עוזר (תשאל את ראשון וקיצ'ן למשל).