סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' מאי 19, 2025 1:35 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 481 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 20  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הליגה בדרך לסוף?
הודעהפורסם: ב' אפריל 01, 2013 1:28 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
מה שמביך בטור של מתן נאור זה שמתן נאור כתב אותו. יושב מי שבגיל 21 פתח בחמישיה של נבחרת ישראל והוכיח בהמשך הקריירה שלו את העצלנות הישראלית הטיפוסית ובא ומקונן על שנעלמו הקטשים והשפרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 01, 2013 2:14 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
משהו בשולי השביתה: זוכרים מה אמרנו כשקופל עזב את מנהלת הליגה והלך לראשות איגוד הכדורסל? שלא רחוק היום שבו הוא יחזור לליגה וינהל אותה שוב בתפקידו החדש, אחרי שיעביר את סמכויות הניהול בחזרה לאיגוד.
הישיבה היום היא בעיני הסנונית הראשונה במהלך הזה. אני בטוח שקופל מתפלל חמש פעמים ביום לכוון בית ההסתדרות ומודה לניר אלון על התפוח הבשל שהפיל לחיקו בלי מאמץ.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 01, 2013 4:35 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
shayn00 כתב:
קוף ירוק כתב:
בכלל צריך לצאת מהסטיגמה הזאת. בכל הקבוצות בליגה השנה יש מינימום של 2 זרים (מתוך 4) שהתחילו את העונה וגם יסיימו אותה בקבוצה.
3 מתוך 12 הקבוצות התחילו עם הזרים שהם גם יסיימו.
5 נוספות יסיימו עם 3 זרים מתוך ה4 שפתחו את העונה (או ה5 בהתאם לחוק הרוסי) - בין הקבוצות אני מחשיב את מכבי שהוסיפה שחקן אחד.
ו4 נוספות החליפו 2 זרים, חלק בגלל פציעות, חלק מלחמה וחלק מקצועי.

מתוך 52 זרים שמותר לקבוצות להחתים בתחילת העונה 37 זרים (עם עשיתי את החישוב נכון) הם זרים שהתחילו את העונה בקבוצות שלהם.

אין פה איזה תחלופה בלתי הגיונית שהגבלה של 8 זרים לעונה גורמת, אין פה רכבת זרים.

אתה כתבת שצריך לבדוק יותר מעונה אחת לא ?
אז בוא, תעזור לי לצאת מהסטיגמה שאתה כותב שטויות ותעשה בדיקה כמה שנים אחורה. כולל זרים שהגיעו באמצע העונה והוחלפו דקה אחרכ.

תמשיך לדבר שטויות זה דווקא נחמד, כנראה שכחת שבעבר לא היה הגבלה על מספר הזרים והרישום שלהם והיה אפשר להחליף בלי בעיות. ההגבלה היא משהו חדש של השנים האחרונות אחרי שבאמת הייתה איזה שנה מטורפת של חילופי זרים בלי סוף (השנה שבמכבי עברו איזה 12 זרים לדעתי) ומאז המצב בליגה הוא הרבה הרבה יותר טוב ודומה לשנה הזאת.

בשנה שעברה 32 זרים הם זרים שהתחילו וסיימו את העונה בקבוצה שלהם. וזה גם בשנה שהיה בה מכת פציעות של שחקנים והשביתה בNBA שביחד גרמו לפחות ל10 שחקנים לעזוב.

מאז שיש הגבלה של מספר הזרים שאפשר להחתים לעונה קבוצות כבר לא מביאות זר ומחליפות אותו אחרי שבוע, כשהם מביאות מישהו ורושמות אותו הם יודעים שזה לוקח החתמה וצריכים להתכונן למידה של פציעות או בעיות אחרות שיצוצו ולכן קבוצות לא ממהרות לעשות חילופים וחושבות הרבה יותר לפני שהם עושים. כל הקישקושידה שאתה מדבר עליה זה לפני שהגבילו את מספר החילופים בשנה.

נערך לאחרונה על ידי קוף ירוק בתאריך ב' אפריל 01, 2013 4:50 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 01, 2013 4:50 pm 
Senior

sheky כתב:
לא חושב שאני מסכים עם כל מה שמתן נאור כתב (או אפילו עם הרוב), אבל זה הטור הראשון בנוגע לשביתה שאני לא נבוך מלקרוא אותו. הטענות שהוא מעלה מנוסחות יפה ומגובות בנתונים... כמה כתבים "מקצועיים" יכולים ללמוד ממנו.

קוף, לקבוצה לא צריך להיות גיבוי של 4 זרים כי זה פשוט מוגזם. כמה פעמים נפצעו כל ארבעת הזרים מפציעות של חוסר מזל ( ולא מפציעות חוזרות) ? לקבוצה יש מחלקת סקאוטינג שתפקידה למצוא מועמדים ראויים הן מבחינה בריאותית, מקצועית וחברתית. כמובן שלא פוגעים בול, ולכן קיים צורך בתחלופה, אבל 8 זרים זה פשוט הרבה וחסר צורך.

ההודעה של ראובן היא זו שאני הכי מסכים איתה (בנוגע להמשכיות). אני כבר שנתיים בערך עוקב בצורה מאוד רופפת אחרי הכדורסל הישראלי, ואני יכול לטעון ש90 אחוז מהזרים שמשחקים בליגה איני מכיר (עקב זה שלא היו פה לפני 2 עונות).

פעם אהדתי את הפועל ירושלים, באמת אהדתי, והיום אין לי שבב סימפטיה לקבוצה הזאת. הסיבה היא בדיוק זו. לא הצלחתי להתחבר לקבוצה הזאת. אם פעם היו פה את עדי גורדון, פפי תורג'מן, אייץ' וולדמן, קני וויליאמס ועוד שחקנים ששיחקו מספר עונות בקבוצה, היום אורי קוקיה (שהוא מותק רציני) הוא השחקן הכי וותיק בסגל לדעתי, והוא שחקן יחסית שולי בקבוצה.

בנושא הזה מגיעה מילה טובה להפועל תל אביב, שאני חושב ששומרת לא מעט זמן על גרעין יציב בין 2 עונות עוקבות, דבר שמקל מאוד ליצור חיבור עם הקהל.

אני חושב שבשורה התחתונה העניין עם "שכירי החרב" הזרים מפריע לי בדיוק כמו הענין עם "שכירי החרב" הישראלים.

שקי, אני לא חושב שזה מוגזם ואני חושב שהסברתי למה. ונתתי את הפועל ת"א כדוגמא מצויינת לזה. הם תומכים בשחקן הישראלי, המאמן שלהם מקדם כאלה, המאמן שלהם סופר מקצוען (נכון? אין ספק על זה), אי אפשר להגיד שהוא לא עושה עבודת מחקר או בדיקות וכו'. ועדיין הוא הגיע השנה למצב שנפצעו לו 2 זרים, הוא נאלץ להחליף 2 מחוסר התאמה (פרסונלית או מקצועית, זה רק הוא יודע) והוא הגיע למספר של 8 הזרים (ועכשיו אם יפצע לו מישהו הוא נדפק כמו שקרה לו עם רנדל כרגע... מה שהוביל לזה שמתן נאור הנהיג שביתה :-) ). אם קבוצה כזאת נאלצה במהלך השנה, לא מחילופי כל שבוע, לא מחוסר מקצוענות, לא מדברים כאלה להגיע למספר של 8 אז כנראה שזה לא מספר כזה מופרך.

אי אפשר להתעלם מזה שקודם כל טעויות מקצועיות קורות, אי אפשר להגיד "שהקבוצות ידאגו שלא יהיו כאלה" כי חלק מזה זה טעויות כאלה. ואי אפשר להתעם מפציעות. הצעה של למשל הגבלה על 6 זרים תוביל למצב שקבוצה שטעתה ב2 זרים ותאלץ להחליף אותם, אם יפצעו לה שחקנים העונה שלה גמורה. זה לא הוגן, לא בליגה מקצוענית (וכזאת היא שלנו כרגע) כשאתה בעלים של קבוצה ששם הרבה כסף בקבוצה אבל חוסר מזל יכול לגמור לך אותה. גם ככה לא קל למצוא מחליפים בדרך כלל ואתה נדפק, לא צריך לעשות את החיים שלך יותר קשים.

אז ברור שצריך להגביל במשהו בשביל שלא תהיה רכבת (כמו שהיה לפני שהיו הגבלות, אני מסכים לזה) אבל אני חושב ש8 זה בהחלט מספר ראוי. אני כן חושב שניתן להגביל לפחות אם מוצאים פתרון לעניין הפציעות (וזה לא פתרון מסובך, מחליף רפואי שיכול לחתום רק לחודש עד חודשיים, אם נשאר מעבר הוא חלק מהמכסה). ואני כן חושב כמו ראובן בעניין של מועד העברות, בהחלט אפשר להקדים אותו מאד (נגיד תחילת ינואר) בשביל למנוע תחלופה בחלקים האחרונים של העונה או לגרום לקבוצות להחתזק לקראת הסיום (שמבדיקה בעבר שם הייתה תחלופת זרים גדולה מאד בדרך כלל) כשגם פה צריך להביא פתרון כלשהו לפציעות. אפשר למצוא הגבלות מסויימות אבל אני חושב שגם ככה היום ההגבלה של 8 כבר עושה עבודה מצויינת לעצרה בחלק גדול את רכבת ותחלופת הזרים התוך עונתית שהייתה פה.

לגביי זה שהזרים לא ממשיכים פה עוד אחרי עונה, זה כבר לצערי אין לך שום שליטה ושום דבר שאתה יכול לעשות. זה נובע מהמצב באירופה וצריך להתרגל אל זה. בעבר ההגבלות באירופה היו יותר קשיחות ולכן זרים לא ברחו מפה כל שנה. עם ההתפוררות של החוקים באירופה כשיותר ויותר ליגות מאפשרים זרים בלי הגבלה או כמות גדולה שלהם ובלי הבדל גדול בין אם אמריקאים או אירופיים אז פשוט כל זר שנותן עונה טובה בורח. לא יהיה לך מה לעשות, ובין אם תגביל את ההחלפות בכלל או תצמצם את מספר הזרים ל3 או ל2 זה לא ישפר את המצב. באירופה יש יותר כסף, אין כמעט מגבלות רציניות על זרים, ולכן זר שנותן עונה טובה בראשון היום עובר לפנתנייקוס, זר שנותן עונה טובה באשדוד עובר לסנט פטסבורג, זר שנותן עונה טובה בחולון וזר שנותן עונה טובה בנתניה עובר לקבוצה מקום ראשון באיטליה וכו' וכו'. אין ולא יהיה מה לעשות בנידון. האם זה כיף? לא. אבל להתרפק על העבר ולהגיד שפעם היו נשארים זה להתעלם מהמציאות בעולם ובאירופה. פעם גם הכוכבים האירופיים היו משחקים ביורוליג ולא בNBA. תוריד את כמות הזרים בכל אירופה ל2 זרים לקבוצה כמו שהיה פעם ותראה איך זרים נשארים פה לשנה, שנתיים, שלוש ואפילו יותר. מי שמע שלפני כמה שנים זרים מאשדוד, ראשון, חולון ונתניה היו עוברים לקבוצות צמרת באירופה?? זה לא היה קורה. היום זה קורה ולא מעט ... היום זר שנשאר בקבוצה שלו יותר משנה זה כמעט תמיד כזה שנעול בחוזה בגלל שהוא חתם לשנה + אופציה וכו', וגם אז לא תמיד זה עוזר (תשאל את ראשון וקיצ'ן למשל).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 01, 2013 5:01 pm 
Freshman

קוף ירוק כתב:
shayn00 כתב:
קוף ירוק כתב:
בכלל צריך לצאת מהסטיגמה הזאת. בכל הקבוצות בליגה השנה יש מינימום של 2 זרים (מתוך 4) שהתחילו את העונה וגם יסיימו אותה בקבוצה.
3 מתוך 12 הקבוצות התחילו עם הזרים שהם גם יסיימו.
5 נוספות יסיימו עם 3 זרים מתוך ה4 שפתחו את העונה (או ה5 בהתאם לחוק הרוסי) - בין הקבוצות אני מחשיב את מכבי שהוסיפה שחקן אחד.
ו4 נוספות החליפו 2 זרים, חלק בגלל פציעות, חלק מלחמה וחלק מקצועי.

מתוך 52 זרים שמותר לקבוצות להחתים בתחילת העונה 37 זרים (עם עשיתי את החישוב נכון) הם זרים שהתחילו את העונה בקבוצות שלהם.

אין פה איזה תחלופה בלתי הגיונית שהגבלה של 8 זרים לעונה גורמת, אין פה רכבת זרים.

אתה כתבת שצריך לבדוק יותר מעונה אחת לא ?
אז בוא, תעזור לי לצאת מהסטיגמה שאתה כותב שטויות ותעשה בדיקה כמה שנים אחורה. כולל זרים שהגיעו באמצע העונה והוחלפו דקה אחרכ.

תמשיך לדבר שטויות זה דווקא נחמד, כנראה שכחת שבעבר לא היה הגבלה על מספר הזרים והרישום שלהם והיה אפשר להחליף בלי בעיות. ההגבלה היא משהו חדש של השנים האחרונות אחרי שבאמת הייתה איזה שנה מטורפת של חילופי זרים בלי סוף (השנה שבמכבי עברו איזה 12 זרים לדעתי) ומאז המצב בליגה הוא הרבה הרבה יותר טוב ודומה לשנה הזאת.

בשנה שעברה 32 זרים הם זרים שהתחילו וסיימו את העונה בקבוצה שלהם. וזה גם בשנה שהיה בה מכת פציעות של שחקנים והשביתה בNBA שביחד גרמו לפחות ל10 שחקנים לעזוב.

מאז שיש הגבלה של מספר הזרים שאפשר להחתים לעונה קבוצות כבר לא מביאות זר ומחליפות אותו אחרי שבוע, כשהם מביאות מישהו ורושמות אותו הם יודעים שזה לוקח החתמה וצריכים להתכונן למידה של פציעות או בעיות אחרות שיצוצו ולכן קבוצות לא ממהרות לעשות חילופים וחושבות הרבה יותר לפני שהם עושים. כל הקישקושידה שאתה מדבר עליה זה לפני שהגבילו את מספר החילופים בשנה.

אז אני מבין שבחרת לא לבדוק באמת. חבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 01, 2013 6:06 pm 
Hall of Famer

beatla כתב:
http://debuzzer.sport5.co.il/kramer/archives/2560

דורון קרמר אותי דווקא שיכנע.

תקן אותי אם אני טועה, אבל אם הסכמת עם דעתו עוד לפני שהוא הביע אותה אז קשה להגיד שהוא שכנע אותך...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 01, 2013 7:22 pm 
Hall of Famer

שי
לא הבנת אותי קודם אז אגיד זאת מפורשות. אתה ממשיך לבקש ממנו לבדוק אבל היחיד בינתיים שעשה איזושהי בדיקה , גם אם שטחית, זה הוא. לא אתה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 01, 2013 8:41 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (2)
shachaf78 כתב:
חחחחח מתן נאור מדבר. כמעט כמו יניב גרין. אולי הבעיה של הדור הנוכחי של השחקנים זה שהם חושבים שהכל מגיע להם. למה אין שחקנים גדולים יותר? כי הדור הנוכחי של הישראלים פשוט עצלן להחריד. כמו נאור בעצמו, שלא למד אף פעם לשים כדור על הרצפה. היחיד מהנבחרת ההיא שעבד על המשחק שלו זה בורשטיין, לכן הוא גם הגיע לאן שהגיע. אבל בואו נוריד בכמות הזרים כדי שעצלנים כמו נאור יוכלו לשחק עד גיל 40. עדיף לשחקנים שימצאו לעצמם דוברים אחרים, לא שחקנים שבילו את רוב הקריירה בספירת שטרות(גרין) או סתם כאלו שמסמלים בינוניות נצחית כמו נאור.

לפי התגובות כאן הדברים של מתן נאור חסרי כל בסיס. לדעתי הוא מציג את הנושאים העיקריים עליהם מדבר הסכסוך ומגבה את דעותיו בטעונים טובים. למה הגיחוך לגבי הדברים שלו?
אגב,
הוא ישחק בליגה עד גיל 40 אם רק ירצה בזה, גם בלי שום מחאה.
הוא וויתר כבר בעבר על סכומים שיכל להרוויח בליגה הראשונה כדי לשחק בליגה ז' ולעלות את הפועל חזרה, אני חושב שרק על זה מגיע לו לקבל קצת יותר קרדיט מהמחשבה שהוא מוביל את המאבק רק מתאוות בצע.
לגבי העצלנות שלו, אני לא מכיר את תכניות האימונים שלו באופן אישי, אז אני לא יכול להגיד. בספק אם אחרים כאן מכירים...

הפוסט האחרון - הכנות אחרונות לפלייאוף

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 01, 2013 9:34 pm 
Sophomore

הדברים של מתן נאור נכונים בחלקם, אבל הם פשוט לא עונים על הבעייתיות שבשביתה. עזוב את זה, מה שלי הכי צורם זה שהכותרת היא "לא נאבקים על כסף או דקות משחק" אבל בפועל הדרישות של ארגון השחקנים מתנקזות בדיוק לשני הדברים האלה, ולא לפתרונות שורשיים יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 01, 2013 9:44 pm 
Junior

rony כתב:
beatla כתב:
http://debuzzer.sport5.co.il/kramer/archives/2560

דורון קרמר אותי דווקא שיכנע.

תקן אותי אם אני טועה, אבל אם הסכמת עם דעתו עוד לפני שהוא הביע אותה אז קשה להגיד שהוא שכנע אותך...

שכנע אותי שאני תומך בצד הנכון.

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 01, 2013 9:47 pm 
Freshman

zurkin כתב:
הדברים של מתן נאור נכונים בחלקם, אבל הם פשוט לא עונים על הבעייתיות שבשביתה. עזוב את זה, מה שלי הכי צורם זה שהכותרת היא "לא נאבקים על כסף או דקות משחק" אבל בפועל הדרישות של ארגון השחקנים מתנקזות בדיוק לשני הדברים האלה, ולא לפתרונות שורשיים יותר.

לא יכולתי להגיד את זה טוב יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 01, 2013 9:48 pm 
Freshman

להבנתי הבעייתיות שבשביתה היא:
א. הבעייתיות בדרישות כלפי הקבוצ(ה)ות שמשחקות באירופה - הוא מדבר על זה. אולי הטיעון שלו לא משכנע אבל זה ספור אחר.
ב. הביקורת שונוגעת ברמת הכדורסלן הישראלי בימינו - הוא מדבר על זה ואומר שבלי נסיון פרקטי הרמה יורדת. מזכיר גם ספציפית את קטש בהקשר הזה, ומן הסתם, לא במקרה.
ג. העיתוי - הוא מדבר על זה במשפטים הראשונים. ברור שהוא לא מרחיב על זה, כי אין לו אינטרס לדבר על זה יותר מדי, אבל לכולם ברור מה הסיבה לעיתוי.

אני לא חושב שהשחקנים יכולים לשבות עד שיוקמו כאן עוד מתקני ספורט, אימונים יותר מסודרים ליגות ילדים ונוער פחות תחרותיות ויותר מחנכות לכדורסל וכד, למרות שזה ברור שגם דרוש. הדרישות נוגעות בדברים שרלוונטיים לליגה. אתה לא חושב שאלה בערך הנקודות שהם יכולים לדבר עליהם - פחות דקות לזרים, יותר דקות ישראלים?

ואגב, רק לשם הסר ספק - אני לא טוען שהוא (או הם) הצודקים במאבק הזה, אבל אני פשוט לא ממש מבין את הביקורת ( והסיבה לזילזול) שהושמעה כאן כלפיו כשחקן, וכלפי הדברים שכתב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 01, 2013 9:50 pm 
Senior

zurkin כתב:

והכי חבל שאלו כל הדרישות שלהם מה שמראה שהם באמת ובתמים שכנעו את עצמם (או רוצים לשכנע את אותנו בזה) שמספר הזרים הוא חזות הכל. אין להם שום בקשה או שום דבר אחר, הדבר היחידי שהם מדברים ורוצים זה פחות זרים. אם הדרישה הייתה גם להורדת מספר הזרים כחלק מאיזה תוכנית גדולה לשיפור המצב והכדורסל הישראלי, תוכנית שהייתה נוגעת בבעיות שיש בכדורסל, תוכנית שאולי הייתה גם מגבילה את הכסף שהשחקנים יכולים לעשות, מקשה על המעבר בין הקבוצות, נותנת לקבוצות אינטרס ממשי להשקיע בנוער וכו'. אז אני בטוח שהם גם היו מקבלים יותר אוזן קשבת ותמיכה. אבל הדרישה היא בדיוק לדבר אחד, פחות זר שעל פי טענת השחקנים גם הוא משחק רק 10 דקות ברוב המיקרים. אז המאבק הוא על ה10 דקות האלה בסופו של דבר או יותר נכון על הכסף ש10 הדקות האלה יכול להביא להם. וחבל. כי אם כבר שביתה ואם כבר לשבור את הכלים אז הייתם עושים את זה לפחות למשהו שישפר פה את הכדורסל אפילו בקצת. כי בין אם בסוף יהיה 5 זרים וחוק רוסי או 4 זרים וחוק רוסי, או שנתיים ושנתיים (מה שהשחקנים מסכימים) ברור ששום דבר לא ישתנה בשנים הבאות מלבד השכר של השחקנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 01, 2013 9:54 pm 
Junior

אגב מה בדיוק קרה שגרם לעיתוי השביתה?

עמדו להחליט על מה קורה שנה הבאה? הארגון ביקש שיחליטו והתעלמו?

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 01, 2013 9:57 pm 
Senior

שיימס כתב:
אני לא חושב שהשחקנים יכולים לשבות עד שיוקמו כאן עוד מתקני ספורט, אימונים יותר מסודרים ליגות ילדים ונוער פחות תחרותיות ויותר מחנכות לכדורסל וכד, למרות שזה ברור שגם דרוש. הדרישות נוגעות בדברים שרלוונטיים לליגה. אתה לא חושב שאלה בערך הנקודות שהם יכולים לדבר עליהם - פחות דקות לזרים, יותר דקות ישראלים?

הם כן יכולים אבל לדרוש למשל דמיי השבחה גדולים יותר לשחקנים צעירים. הם כן יכולים לדרוש למשל שכמו עם הזרים יהיו דמי השבחה על שחקן שעובר מקבוצה לקבוצה לחוזה יותר גדול. הם כן יכולים לדרוש חוקים שיגרמו ויתנו לבעלי קבוצות אינטרס להשקיע בנוער ולקדם שחקנים. אבל מה? כל דרישה כזאת תגרום בעצם לפגיעה בשכר שלהם, כי דמי השבחה גבוהים ימנעו משחקן שרוצה לעבור לירושלים או חיפה בהצעה כספית טובה את האפשרות או יורידו את ההצעה, אבל יגרמו ליותר שחקנים להישאר בקבוצה שלהם וליותר קבוצות להשקיע בשחקנים. כל הדרישות של השחקנים מאז ומתמיד נועדו רק לדבר אחד וזה לשפר את המצב שלהם במו"מ על החוזים ולא לשפר את השחקן הישראלי. כשהם יעלו הצעה שמשפרת את הכדורסל אבל תפגע גם בכיס שלהם על הדרך אני בטוח שהתגובות והתמיכה שהם יקבלו יהיו במקום אחר לגמריי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 01, 2013 10:00 pm 
Junior

עודד קטש :

אנחנו מגיעים למקום שני עם נבחרת העתודה ופתאום נעלמים כי מביאים איזה בוסמן, שעם כל הכבוד לא אמור להיות על המגרש"

http://www.nrg.co.il/online/3/ART/801/155.html

(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 01, 2013 10:01 pm 
Senior

beatla כתב:
אגב מה בדיוק קרה שגרם לעיתוי השביתה?

עמדו להחליט על מה קורה שנה הבאה? הארגון ביקש שיחליטו והתעלמו?

ההסכם נגמר בסוף השנה. זה הנוהל של ניר אלון כבר איזה 10 שנים פחות או יותר. כל פעם חותמים הסכם לשנתיים, ופעם בשנתיים חודשיים לסיום הליגה ניר אלון מאיים בשביתה אם לא יחתם הסכם חדש. בדרך כלל הוא גם היה עושה את זה לפני משחקים מכריעים של מכבי ת"א או משהו כזה, דבר שהיה עוזר ללחץ.

אז ההסכם נגמר בקיץ, הארגון בה בדרישה לרוב ישראלי על המגרש (6 זרים בקבוצה אבל רוב ישראלי) כמובן כדרישה מוגזמת בשביל לרדת יותר מאוחר. בסופו של דבר הגיעו למצב שהם רוצים 4 זרים וחוק רוסי והמנהלת 5 זרים וחוק רוסי.

לדעתי הטעות של ניר אלון הפעם לעומת הפעמים הקודמות (אז זה נגמר בלי שביתה) הייתה שהפעם הדרישה שלו הייתה משהו שלחלוטין לא מקובל על מכבי. בעבר הדרישה של ניר אלון תמיד התאימה למכבי (ככה קיבלנו את החוק הרוסי בלי הגבלת זרים הרי) ותמיד איום השביתה הביא את שמעון מזרחי להתערב ולגמור את הסיפור בהסכם שהתאים למכבי ולשחקנים. הפעם הדרישה של השחקנים היא דרישה שמכבי לא מוכנה לקבל בכל תוקף מה שגרם לפיצוץ הנוכחי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 01, 2013 10:03 pm 
Freshman

ביטלא, הוא אמר את זה לפני שמונה וחצי שנים לפני השנה הראשונה שבה אימן, יש מצב שהוא טיפה'לה התפכח מאז וגילה קצת דברים. כמו למשל התנהגות של השחקנים הישראלים במשא ומתן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 01, 2013 10:03 pm 
Senior

beatla כתב:
עודד קטש :

אנחנו מגיעים למקום שני עם נבחרת העתודה ופתאום נעלמים כי מביאים איזה בוסמן, שעם כל הכבוד לא אמור להיות על המגרש"

http://www.nrg.co.il/online/3/ART/801/155.html

אז מה? לא הגיוני שאחרי 10 שנים כמאמן שהוא ראה איך השחקן הישראלי מתאמן, מתאמץ, איך הוא עובד, איך הנבחרות שלנו נופלות דרג אחרי דרג ואיך מצד שני המחירים קופצים להם למרות זאת הוא שינה את דעתו? לדעתי הגיוני בהחלט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 01, 2013 10:05 pm 
Junior

אם כשחקן הוא דרש שיהיו שחקנים ישראלים זה צביעות לשים את עצמו כראש המתנגדים.

לפחות שישב בשקט.

זה שחקן שברח ממכבי כדי לקבל דקות משחק בגליל וברמת גן ועכשיו מתראיין בחדשות הספורט ומספר לנו למה האימונים מקדמים את השחקנים יותר מדקות משחק ולמה כדאי לשחקן צעיר ללכת להתאמן בקבוצה עם 5 זרים במקום לשחק.

(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 01, 2013 10:14 pm 
Freshman

קוף ירוק כתב:
שיימס כתב:

הם כן יכולים אבל לדרוש למשל דמיי השבחה גדולים יותר לשחקנים צעירים. הם כן יכולים לדרוש למשל שכמו עם הזרים יהיו דמי השבחה על שחקן שעובר מקבוצה לקבוצה לחוזה יותר גדול. הם כן יכולים לדרוש חוקים שיגרמו ויתנו לבעלי קבוצות אינטרס להשקיע בנוער ולקדם שחקנים. אבל מה? כל דרישה כזאת תגרום בעצם לפגיעה בשכר שלהם, כי דמי השבחה גבוהים ימנעו משחקן שרוצה לעבור לירושלים או חיפה בהצעה כספית טובה את האפשרות או יורידו את ההצעה, אבל יגרמו ליותר שחקנים להישאר בקבוצה שלהם וליותר קבוצות להשקיע בשחקנים. כל הדרישות של השחקנים מאז ומתמיד נועדו רק לדבר אחד וזה לשפר את המצב שלהם במו"מ על החוזים ולא לשפר את השחקן הישראלי. כשהם יעלו הצעה שמשפרת את הכדורסל אבל תפגע גם בכיס שלהם על הדרך אני בטוח שהתגובות והתמיכה שהם יקבלו יהיו במקום אחר לגמריי.

ברור שאלטרואיזם מתקבל בהרבה יותר רספקט, ואני מסכים שיש הרבה דברים שהם יכולים לדרוש, אבל לצפות מאנשים (באשר הם) לעשות צעדים שיפגעו בפרנסה שלהם זה אולי קצת מוגזם :)
בכל מקרה, גם הדרישות הנוכחיות להורדת מספר הזרים יתן יותר במה לישראלים, ככה שהדרישות הם לא תלושות בהקשר של קידום כדורסלנים צעירים.
ברור שהמאבק יתחיל בזר החמישי (שמקבל אולי 10 דקות) ולא לחזור למודל של שני זרים, כי אז אין שום סיכוי מראש, אבל צריך להתחיל מאיפשהו...

ושוב, חשוב לי להדגיש, אני מייצג בדברים שלי את הצד שלהם בוויכוח לצורך הדיון, ולא כי אני חושב שהם הם הצודקים כאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 01, 2013 10:15 pm 
Junior

עודד קטש לא התפקח אלא התקרנף.

ואיתן רוב גם הוא בדיחה. חבל שלא פרש מכדורסל יחד עם בנו "המוצלח" שהיה בנבחרת רק כי אבאל'ה היה יו"ר הוועדה המקצועית...

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 01, 2013 10:22 pm 
Sophomore

שיימס כתב:
להבנתי הבעייתיות שבשביתה היא:
א. הבעייתיות בדרישות כלפי הקבוצ(ה)ות שמשחקות באירופה - הוא מדבר על זה. אולי הטיעון שלו לא משכנע אבל זה ספור אחר.
ב. הביקורת שונוגעת ברמת הכדורסלן הישראלי בימינו - הוא מדבר על זה ואומר שבלי נסיון פרקטי הרמה יורדת. מזכיר גם ספציפית את קטש בהקשר הזה, ומן הסתם, לא במקרה.
ג. העיתוי - הוא מדבר על זה במשפטים הראשונים. ברור שהוא לא מרחיב על זה, כי אין לו אינטרס לדבר על זה יותר מדי, אבל לכולם ברור מה הסיבה לעיתוי.

ואגב, רק לשם הסר ספק - אני לא טוען שהוא (או הם) הצודקים במאבק הזה, אבל אני פשוט לא ממש מבין את הביקורת ( והסיבה לזילזול) שהושמעה כאן כלפיו כשחקן, וכלפי הדברים שכתב.

דבר ראשון, חלילה לי מלזלזל במתן נאור ובדברים שהוא כותב. בגלל זה אפילו כתבתי בהתחלה שהם נכונים חלקית (בעיני). בנוסף, אם יש שחקן בליגה שאפשר בוודאות להגיד שאי אפשר להאשים אותו בבצע כסף זה מתן נאור. הבעיה היא שהמאבק הוא לא ברוח של מתן נאור שירד 3 ליגות כדי לעשות היסטוריה עם הפועל, אלא ברוח של ניר אלון שדואג בכל שנותיו כיו"ר ארגון השחקנים בעיקר לכיס של השחקנים, בזמן שהיכולת דווקא יורדת. דוגמאות ל"רוח" של המאבק ניתן לראות בעיתוי (בריונות בעיני, גם אם היא חוקית, היא עדיין בריונות שפוגעת בענף הרבה יותר מכל הישג שהם יגיעו אליו), בסירוב של השחקנים לדאוג לשחקנים הצעירים ובחוסר היוזמה שלהם לפתרונות עמוקים (כל הפתרונות שארגון השחקנים מציע מדברים על מספר הזרים וחוק רוסי או לא).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 01, 2013 10:32 pm 
Senior

שיימס, הכל טוב ויפה וזכותם כמובן. אבל שלא יצבעו את המאבק בעתיד הכדורסלן הישראלי או הכדורסל הישראלי שהדרישות שלהם לא נוגעות אליו.

שיקומו ויגידו שכמו בכל מקום עבודה זכותנו להאבק על שיפור השכר והתנאים שלנו, פחות זרים אומר תנאים יותר טובים לנו ואנחנו שובתים בגלל שאנחנו מעוניינים לשפר את התנאים שלנו. שלא יספרו סיפורים ומעשיות, שלא יספרו שהכדורסל הישראלי חשוב להם וזה מאבק על הכדורסל הישראלי. שיגידו את האמת ויתמודדו עם הביקורת שהם יקבלו (או שלא יקבלו).

4 זרים וחוק רוסי או 5 זרים וחוק רוסי לא ישפיעו על הכדורסלן הישראלי הצעיר או יקדמו אף אחד. גם השחקנים יודעים את זה, 10 הדקות האלה אין להם ממש השפעה בשום דבר מקצועי. גם לקבוצות דרך אגב, מלבד אלו שרוצות ומשחקות באירופה וצריכות את זה בשביל זה. ההבדל הוא רק כספי בין אם לשחקנים או לקבוצות על זה המאבק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 01, 2013 10:42 pm 
Freshman

קוף,
כמו שאמרתי:
"גם הדרישות הנוכחיות להורדת מספר הזרים יתן יותר במה לישראלים, ככה שהדרישות הם לא תלושות בהקשר של קידום כדורסלנים צעירים."

יכול להיות שיש לך מידע נוסף שאני, כאוהד מן המניין לא מכיר, שגורם לך לחשוב שאין כאן שום חשיבה על קידום הכדורסל הישראלי אלא אך ורק התנאים שלהם.
אני, כאוזן אובייקטיבית (אני מקווה), יכול להבין למה "פחות זרים"-->"קידום (כלשהו) של כדורסלנים צעירים". לכן, אני כן יכול לראות את כוונתם בשביתה ככוונה טובה שהיא מעבר ללדאוג ל"שיפור שכרם".
כאמור, אולי אני תמים ולא רואה את התמונה האמיתית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 481 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 20  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], shmueliki ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: