ראי שעל הקיר כתב:
מה הקשר בין זה לבין רשימת 100 עשירי ישראל? למה אתה חייב להיות אחד מה-100 כדי לשים כסף בקבוצת כדורסל? כדי להיכנס לרשימת העשירים הזו אתה צריך שיהיה לך שווי של לפחות חצי מיליארד ש"ח, אתה באמת חושב שזה מה שאתה חייב כדי לשים כסף בקבוצת כדורסל ישראלית?
בכלל, יש לך פיקסציה עם המספר 100 או מה?
ובמקרה של מכבי, למה השאלה היא כמה הם מפסידים? ואם הם מרוויחים, זה הופך אותם לפחות בעלים? זה הופך את הקבוצה ללא פרטית?
חיים אוחיון, אם שאלת, הוא בעלים של חברת נדל"ן גדולה. אני מניח שמצבו לא רע גם אם הוא לא ברשימת 100 עשירי ישראל! חיים, תתחיל לעבוד!
לני רקנאטי היה מבעלי השליטה באיידיבי ואחר כך בעל חברת השקעות גדולה.
דייויד קולברן כמדומני הוא איש הייטק גלובלי, כך שגם מצבו כנראה בסדר. אני חושב שהוא היה ממקימי AOL אבל לא סגור על זה.
צביקה ליבר הוא רואה חשבון ויועץ מס עצמאי.
הרציקוביץ' הוא הרציקוביץ'.
בקיצור, לא נראה לי שמישהו פה רעב ללחם או מחפש עבודה.
קשה לי להאמין שאנשים יכולים להפסיד כמה מיליונים (לדבריהם) כל שנה מבלי שיהיה להם הון ברמה מסוימת. אני משער שמדד 100 העשירים בישראל הוא המדד היחידי שאני מכיר,אבל אני לא יודע איך עובדים עם סכומים כאלה. רשימת מאה העשירים בישראל נעה בין 700 מיליון לבין 24000 מיליון פחות או יותר.
השאלה היא כמה יש להם בבנק?והאם הם יכולים להרשות לעצמם להפסיד כמה מיליונים?
לטעמי מכיוון שלמעט באלקטרה חיפה וירושלים לא ידוע לי על חלוקת מניות בקבוצה ההגדרה של בעלים היא האם אתה משקיע בקבוצה שלך יותר כסף מאחרים:
באלקטרה-ברור שהבעלות היא פרטית ומלאה וזה ממש לא חשוב אם הם מפסידים או מרוויחים כי הם כבר לא חיים על כסף ציבורי.
בחיפה-אני משער שיש בעלות מלאה של ג'ף רוזן ולדעתי העירייה משקיעה הרבה פחות ממנו.
בירושלים-כמה של ארקדי(אם בכלל) וכמה גומא שם?כמה העיריה שמה?כמה ספונסרים?איך מחולק הדירקטוריון שם?
לפי ההגדרה שלי:
רקנאטי בהחלט לא יכול לטעון שהוא בעלי הקבוצה מכיוון שהוא משקיע אותה כמות כסף כמו העיריה.
הרציקוביץ משקיע בדיוק כמו העיריה.
קולברן הוא נעלם די גדול,כי אין לי מושג כמה הוא משקיע ומה הונו. אגב לפי ויקיפדיה הוא לא הבעלים אלא צביקה ליבר הוא הבעלים אני הייתי בטוח שהוא טרמפיסט כמו אמסלם.
אוחיון משקיע הרבה פחות מהמועצה המקומית
אם יש להם יועצי מס טובים (ואני משער שיש להם)הם מקבלים על ההשקעות האלה החזר כך שבפועל הם משקיעים הרבה פחות.
בקיצור אני לא טוען שהם מרוויחים מיליונים או בכלל מהכדורסל אבל אני בהחלט טוען שבמקרה הטוב הם מפסידים אולי מאות אלפי שקלים.
אגב הלינק שהובא פה מאתר מנהלת הליגה מביא לחברי הדירקטוריון שהם נציגי הבעלים ברוב המקרים.