סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' אוגוסט 04, 2026 10:08 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 693 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 28  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' אפריל 01, 2026 1:20 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ואגב אוקראינים וכטב"מים, הם מספר אחד בעולם לא רק בהתגוננות מכטב"מים אלא גם בתקיפה ברחפני FPV.
מעבר לתוצאות מוכחות במלחמה עם הרוסים, כדאי לכם לקרוא על תרגיל Hedgehog, שבו קומץ מפעילי FPV אוקראינים "חיסלו" אלפי חיילי נאט"ו מ-12 מדינות שונות בתרגיל משותף שנערך לפני מספר חודשים באסטוניה, והראו לנאט"ו ירום הודו כמה הם מפגרים בנושא רחפני FPV וההתגוננות מהם.

אז מה אתם אומרים? אולי, רק אולי, כדאי שבכל זאת נלמד מהם משהו?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 01, 2026 6:04 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
הניצחון הוא מוחלט מוחלט או שעדיין משחקים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 02, 2026 11:10 am 
Junior

טראמפ בנאום לאומה האמריקנית בלילה טוען שלא משנה אם יהיה הסכם או לא ארהב תפסיק את התקיפות באיראן על פי תוכנית מסודרת בעוד שבועיים או מקסימום 3 שבועות לכל היותר .
לפחות הוא נתן לוחות זמנים :mrgreen:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 05, 2026 3:43 pm 
Hall of Famer

התובנה שלא תהיה מהפכה בקרוב משפיעה על הדירקטיבה.
הולכים על השמדת נכסים מניבים של איראן, כאלה שייקח שנים לתקן.
השאה לא ימשיך לשבת רגל על רגל ולחכות שיגידו לו את איראן המשגשגת על מגש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 05, 2026 3:52 pm 
Junior

זאת הטענה עכשיו? ש״השאה״ לא עושה מספיק בשביל להפיל את המשטר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 05, 2026 5:14 pm 
Hall of Famer

הטענה הנכונה, וכתבתי על זה פה כבר לפני כשבועיים, היא שהנחת העבודה צריכה להיות שלא תהייה התקוממות והמשטר לא ייפול. כפועל יוצא מכך, קבלת ההחלטות בנוגע לתשתיות של איראן לא צריכה להיות מושפעת משיקול של "צריך להשאיר למשטר החדש והכה ידידותי שיחליף את האייתולות משהו לבנות עליו", או משיקול של "העם שונא את המשטר ואסור לפגוע ברווחתו" (אלה בעצם הטיעונים של נסיך התפנוקים שרואה בעצמו מלך), אלא משיקול של "האם התשתיות האלה משמשות בצורה כלשהי נגדנו או יכולות לסייע למשטר ולכלכלה שלו כך שיוכלו להמשיך במאמץ המלחמתי שלהם/להשתקם יותר מהר אחר כך".
נדמה לי שזה גם מה שאבימאל התכוון לכתוב אם הבנתי אותו נכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 06, 2026 9:49 am 
Junior

א. אני קראתי בתגובה של אבימאל יותר משמץ של טרוניה כלפי ״השאה״ שלא עושה מספיק כדי להחליף את המשטר.

ב. אני מבין את הטענה שלך (כהרגלך, אתה משמיע אותה שוב ושוב), היא פשוט לא הגיונית בשום צורה. כל תשתית כלכלית ותעשייתית של כל מדינה שאנחנו לא בשלום איתה עשויה לשמש אותה נגדנו. זה לא אומר שזה סבבה להשמיד את הכלכלות ואת התעשיות של כל המדינות שלא בשלום איתנו. זה בדיוק הזיקוק של הפסיכוזה החברתית שאוחזת בישראל מאז ה-7 באוקטובר. עברנו מ-0 ל-100 כשאפס היה ״אין שום בעיה שגדודים של עשרות אלפי חמושי חמאס מתאמנים שתי דקות הליכה מהעוטף, למעשה - אנחנו אפילו נשלם להם כדי שימשיכו לעשות את זה״. והמאה הנוכחי הוא ״כל מי שלא אוהב אותנו צריך להיות מושמד״.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 06, 2026 10:44 am 
Sophomore

ובעוד הצלחה מסחררת של המלחמה, הודו חזרה לרכוש נפט מאירן אחרי 7 שנות חרם

Gibon

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 06, 2026 6:11 pm 
Hall of Famer

נביא בעירו כתב:
א. אני קראתי בתגובה של אבימאל יותר משמץ של טרוניה כלפי ״השאה״ שלא עושה מספיק כדי להחליף את המשטר.

ב. אני מבין את הטענה שלך (כהרגלך, אתה משמיע אותה שוב ושוב), היא פשוט לא הגיונית בשום צורה. כל תשתית כלכלית ותעשייתית של כל מדינה שאנחנו לא בשלום איתה עשויה לשמש אותה נגדנו. זה לא אומר שזה סבבה להשמיד את הכלכלות ואת התעשיות של כל המדינות שלא בשלום איתנו. זה בדיוק הזיקוק של הפסיכוזה החברתית שאוחזת בישראל מאז ה-7 באוקטובר. עברנו מ-0 ל-100 כשאפס היה ״אין שום בעיה שגדודים של עשרות אלפי חמושי חמאס מתאמנים שתי דקות הליכה מהעוטף, למעשה - אנחנו אפילו נשלם להם כדי שימשיכו לעשות את זה״. והמאה הנוכחי הוא ״כל מי שלא אוהב אותנו צריך להיות מושמד״.

כן, אני יודע שזה מציק לך מוסרית. אני אחיה עם זה.
פה לא מדובר על מדינה ש"לא בשלום איתנו", מדובר על מדינה שבמלחמה איתנו ולמעשה דרך הפרוקסים שלה נמצאת במלחמה איתנו כבר עשרות שנים, ובכוונתה להיות במלחמה איתנו עוד עשרות שנים. הכלכלה שלה, מעבר לזה שרובה שייכת לארגון הטרור ששולט בה ומפרנסת בעיקר אותו, משמשת במידה רבה גם את הפרוקסים שלה. בכל הכבוד רווחת האזרחים שלה, עם כל הסימפטיה, מעניינת אותי הרבה פחות.

ואם קראת את מה שכתבתי במשהו כמו 10-15 השנים האחרונות, לא היית אף פעם ב-0 בעניין חמאס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 06, 2026 6:37 pm 
Junior

איראן כצפוי דוחה את ההצעה של ארהב על פתיחה מיידית של מיצרי הטרמוז והפסקת אש של 45 ימים בה ידונו בשאר הנושאים
איראן דורשת הפסקת מיידית של המלחמה פיצויים הבטחה שלא יהיו לעולם תקיפות של ארהב .תשלום עבור כל ספינה שעוברת במיצרים זכות לגרעין אזרחי ופיתוח טילים להגנה עצמית.כרגע משמרות המהפיכה הם הריבון למעשה באיראן על פי פרופסור רבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 06, 2026 7:13 pm 
Sophomore

נשמע כמו נצחון מוחלט בהחלט

Gibon

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 06, 2026 8:13 pm 
Hall of Famer

טראמפ בתחילת דבריו כעת אומר שזה אחד מחגי הפסחא הטובים שהיו לארה"ב.
ממש "תקופה של נס" שלהם...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 06, 2026 9:48 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
נביא בעירו כתב:

כן, אני יודע שזה מציק לך מוסרית. אני אחיה עם זה.
פה לא מדובר על מדינה ש"לא בשלום איתנו", מדובר על מדינה שבמלחמה איתנו ולמעשה דרך הפרוקסים שלה נמצאת במלחמה איתנו כבר עשרות שנים, ובכוונתה להיות במלחמה איתנו עוד עשרות שנים. הכלכלה שלה, מעבר לזה שרובה שייכת לארגון הטרור ששולט בה ומפרנסת בעיקר אותו, משמשת במידה רבה גם את הפרוקסים שלה. בכל הכבוד רווחת האזרחים שלה, עם כל הסימפטיה, מעניינת אותי הרבה פחות.

ואם קראת את מה שכתבתי במשהו כמו 10-15 השנים האחרונות, לא היית אף פעם ב-0 בעניין חמאס.

אם אני קראתי מה שאתה כתבת ב-15 השנים האחרונות?1 איזו שאלה, מה עוד היה לי לעשות בשנים האלה?!

אבל אם אתה קראת מה שאני כתבתי (לא ב-15 השנים האחרונות, רק בפוסט שציטטת), היית מבין שעמדותיו לאורך השנים של ראי שעל הקיר, כבודו במקומו מונח כמובן, הן לא מה שמעניין אותי. אני מדבר על ה-0 ל-100 של ממשלת ישראל כלפי איומים. והבעיה עם הגישה הזאת היא באמת קודם כל מוסרית, כי כמו שראינו היא מתדרדרת מהר מאוד לרצח עם, אבל יש בה גם בעיות תועלתניות: הראשונה, היא שבעולם לא ממש אוהבים את מי שמשמיד מדינות אחרות. ראש הממשלה שלנו מואשם ברצח עם ומצב האנטישמיות כרגע הוא הכי גרוע מאז השואה. זה לא טוב. והסיבה השנייה היא שאם המטרה מעכשיו היא להשמיד את כל האיומים ואת הכלכלות שעשויות לפרנס את האיומים האלה, זה אומר שישראל צריכה להיות במלחמה לנצח, פחות או יותר, ואם כי אני מניח שאתה תחיה גם עם זה, בעיניי זה בהחלט חיסרון נוסף של הגישה החדשה הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 06, 2026 10:08 pm 
Hall of Famer

לא, אין לי בעייה עם הכלכלות והתשתיות של מדינות שהן "לא בשלום איתנו" (מאיפה הביטוי הזה לתאר את איראן? מצחיק...). אפגניסטן למשל "לא בשלום איתנו". מלזיה "לא בשלום איתנו". לוב "לא בשלום איתנו". אין לי בעייה עם מדינות ש"לא בשלום איתנו". הרבה מדינות בעולם "לא בשלום איתנו". לא יורים עלי, לא בעצמם, לא על ידי שליח ולא על ידי שרף - אני לא יורה עליהם.
יש לי בעייה עם מדינה שהיא במלחמה איתנו, ובטח כזו שבמלחמה איתנו כבר עשרות שנים ומשימת חייה היא להשמיד אותנו.
הייתי מרחם על התשתיות שלהם אם הייתי חושב שיש סיכוי שהם ישמשו משטר שלא שואף להשמיד אותנו. אחרי חודש ומשהו של מלחמה אני יוצא מהנחה שלא יהיה כזה. אז עם כל הכבוד הדבר שמדריך אותי לפני הכל זה לצמצם כמה שאפשר את מה שמסייע לשאיפתם להשמיד אותנו, בעצמם או באמצעות פרוקסים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 06, 2026 10:15 pm 
Junior

אז קדימה - כל אזרח איראני שמשלם מיסים בעצם תורם כסף למכונת הטרור האיראנית. אין חפים מפשע בטהראן! ובטח שלא בביירות! להשמיד את כולם! למה לעזאזל להסתפק רק במפעלים הפטרוכימיים ובתחנות הכח? רק אם אפשר, להשתדל לא לזיין את המוח לגבי "העם האיראני האציל שיקח את גורלו בידיו" וכל הקשקושים האלה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 06, 2026 10:35 pm 
Hall of Famer

נדמה לי שכבר הבהרתי שאני לא מזיין את המוח לגבי "העם האיראני האציל שייקח את גורלו בידיו" וכל הקשקושים האלה... הרי הנחת העבודה שלי שממנה יצאנו לכל הדיון הזה היא בדיוק שאלה קשקושים, ושהוא לא.

מעבר לזה, אכן גם עם השמדת התשתיות והכלכלה של מדינת חיזבאללה, הנקראת בטעות לבנון, ככל שהן משמשות את חיזבאללה, את המאמץ המלחמתי או הלוגיסטי או הכלכלי שלו - אין לי שום בעייה. לא באמת מעניין אותי הגזלייטינג שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 06, 2026 11:35 pm 
Junior

לא יודע איפה אתה מזהה גזלייטינג. ואני אגיד שוב שאני לא מתווכח איתך ועם ההיסטוריה של התפתחות הטענות שלך. אני מצביע על בעיות שיש בעיניי בעמדה שרואה בהשמדה של מדינות/כלכלות/תשתיות פתרון גיאו פוליטי לגיטימי. זה דפוק מבחינה מוסרית ודפוק מבחינה תועלתנית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 07, 2026 12:31 am 
Hall of Famer

כדי לא לחזור על עצמי, שהרי אחרי זה אנשים מתלוננים, אגיד רק asked and answered.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 07, 2026 10:51 am 
Hall of Famer

אגב, אני מודה שבתחילת המלחמה לא חשבתי כך.
חשבתי שאולי באמת יש כאן סיכוי למהפכה אלגנטית שתשיב את איראן לזרועות העולם החופשי.
התפתחות המלחמה שכנעה אותי שהרפובליקה האיסלאמית כאן כדי להישאר.
לכן יש להשמיד את כל האמצעים העומדים לרשותה (בצורה אלגנטית עד כמה שאפשר, בלי הרג מיותר של אזרחים), על חורבותיה של כלכלת איראן אחת יקרה אחת מה-2 או שתהיה מהפכה סוף סוף של אזרחים שאין להם מה לאכול, או שתהיה מדינה עוינת רצוצה שאין לה כסף להזיק לנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 07, 2026 11:10 am 
Junior

כן, רק אחת מהשתיים. אין עוד אופציות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 07, 2026 2:33 pm 
Junior

אז ישראל וארהב לא מחכות לדדליין ב3 בבוקר ובשעה האחרונה ישראל התקיפה גשרים רבים ומסילות רכבת באיראן וארהב התקיפה מטרות צבאיות באי חארג
משמרות המהפיכה לפני שעה קלה אומרים שאין יותר מומ עם ארהב והם יתקיפו בשעות הקרובות מתקני נפט והטפלה במדינות המפרץ
בקיצור הסלמה.....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 07, 2026 7:41 pm 
Hall of Famer

באופן רשמי אני מתנגד לרדיפת עיתונאים ובטח כשהגוף החזק בעולם מאיים בפומבי עליהם.

באופן לא רשמי לראות את עמית סגל מתפתל בפחד בפוסט גפט בטוויטר זה הרגע השמח הראשון שקרה פה בחודשים האחרונים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 08, 2026 1:49 am 
Hall of Famer

טראמפ מתקפל כצפוי ומודיע על עוד שבועיים הפסקת אש בתמורה לכלום.
ומיד טילים מאיראן לכיוון ירושלים.

כמה מוחלט ככה נצחון.

סיאןאן מדווחים שהבית הלבן טוען שישראל הצטרפה להפסקת אש.

המלחמה הכושלת ביותר בתולדות המדינה. אפס הישגים. שיתוק מוחלט של המדינה. טראומה בלתי הפיכה לילדים שלנו ובתמורה איראן חיזקה את המעמד העולמי שלה יותר מאי פעם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 08, 2026 2:26 am 
Sophomore

לא הייתי אומר שאיראן חיזקה את המעמד הבינלאומי שלה.
מתנהגת בפיראטיות וטרוריזם בהורמוז, שטח שלא שייך לה בכלל. תוקפת את השכנות.
אסטרטגית אלו לא מהלכים טובים לה לעתיד. היא שרפה הרבה מאוד גשרים וקשרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 08, 2026 2:27 am 
Sophomore

ועוד נקודה, השיתוק המוחלט של המדינה הוא לא בגלל שהאיראנים יורים הרבה ומחזיקים בעליונות צבאית. פשוט הם מכוונים לאזרחים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 693 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 28  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: