ראי שעל הקיר כתב:
נביא בעירו כתב:
א. אני קראתי בתגובה של אבימאל יותר משמץ של טרוניה כלפי ״השאה״ שלא עושה מספיק כדי להחליף את המשטר.
ב. אני מבין את הטענה שלך (כהרגלך, אתה משמיע אותה שוב ושוב), היא פשוט לא הגיונית בשום צורה. כל תשתית כלכלית ותעשייתית של כל מדינה שאנחנו לא בשלום איתה עשויה לשמש אותה נגדנו. זה לא אומר שזה סבבה להשמיד את הכלכלות ואת התעשיות של כל המדינות שלא בשלום איתנו. זה בדיוק הזיקוק של הפסיכוזה החברתית שאוחזת בישראל מאז ה-7 באוקטובר. עברנו מ-0 ל-100 כשאפס היה ״אין שום בעיה שגדודים של עשרות אלפי חמושי חמאס מתאמנים שתי דקות הליכה מהעוטף, למעשה - אנחנו אפילו נשלם להם כדי שימשיכו לעשות את זה״. והמאה הנוכחי הוא ״כל מי שלא אוהב אותנו צריך להיות מושמד״.
כן, אני יודע שזה מציק לך מוסרית. אני אחיה עם זה.
פה לא מדובר על מדינה ש"לא בשלום איתנו", מדובר על מדינה שבמלחמה איתנו ולמעשה דרך הפרוקסים שלה נמצאת במלחמה איתנו כבר עשרות שנים, ובכוונתה להיות במלחמה איתנו עוד עשרות שנים. הכלכלה שלה, מעבר לזה שרובה שייכת לארגון הטרור ששולט בה ומפרנסת בעיקר אותו, משמשת במידה רבה גם את הפרוקסים שלה. בכל הכבוד רווחת האזרחים שלה, עם כל הסימפטיה, מעניינת אותי הרבה פחות.
ואם קראת את מה שכתבתי במשהו כמו 10-15 השנים האחרונות, לא היית אף פעם ב-0 בעניין חמאס.
אם אני קראתי מה שאתה כתבת ב-15 השנים האחרונות?1 איזו שאלה, מה עוד היה לי לעשות בשנים האלה?!
אבל אם אתה קראת מה שאני כתבתי (לא ב-15 השנים האחרונות, רק בפוסט שציטטת), היית מבין שעמדותיו לאורך השנים של ראי שעל הקיר, כבודו במקומו מונח כמובן, הן לא מה שמעניין אותי. אני מדבר על ה-0 ל-100 של ממשלת ישראל כלפי איומים. והבעיה עם הגישה הזאת היא באמת קודם כל מוסרית, כי כמו שראינו היא מתדרדרת מהר מאוד לרצח עם, אבל יש בה גם בעיות תועלתניות: הראשונה, היא שבעולם לא ממש אוהבים את מי שמשמיד מדינות אחרות. ראש הממשלה שלנו מואשם ברצח עם ומצב האנטישמיות כרגע הוא הכי גרוע מאז השואה. זה לא טוב. והסיבה השנייה היא שאם המטרה מעכשיו היא להשמיד את כל האיומים ואת הכלכלות שעשויות לפרנס את האיומים האלה, זה אומר שישראל צריכה להיות במלחמה לנצח, פחות או יותר, ואם כי אני מניח שאתה תחיה גם עם זה, בעיניי זה בהחלט חיסרון נוסף של הגישה החדשה הזו.