סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' מאי 12, 2025 6:15 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 103 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: הגבלות שכר ביורוליג?
הודעהפורסם: ב' מרץ 12, 2012 9:21 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
http://www.globes.co.il/news/article.as ... ref=sport5
מעניין שהיורוליג הולכים לצאת במודל שהולך לפגוע באופן קשה דווקא בקבוצות הספרדיות המובילות(ריאל ובארסה). יש מצב גדול שבעקבות המהלך הזה נראה את הקבוצות האלה שאין להן הכנסות מהכדורסל בכלל(בטח בהשוואה למכבי, נניח) יורדות דרסטית בתקציב שלהן. גם צסק''א תיפגע מאוד(למרות ששם בטח משלמים בשחור) וכנראה גם פאנאתנייקוס. המרוויחות הגדולות? קבוצות כמו מאלאגה, מכבי וסיינה עם תקציב מאוזן והכנסות קבועות. בסופו של דבר כל הכדורסל האירופאי ירוויח מזה, בעיני. פחות כוכבים שמתייבשים על ספסלים של קבוצות גדולות, פחות שוד של כישרונות מהבלקן בביי אאוטים מטורפים ופחות קבוצות שבנויות לרוחב. מעולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 12, 2012 9:41 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

בלוג: הצג בלוג (2)
המקור:
http://www.euroleague.net/euroleague-ba ... 94796/6330

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 12, 2012 9:47 pm 
Senior

מסתבר שכוחו של מזרחי לא תש ביול"ב. יש סיכוי לא רע שמכבי חוזרת ככה לצמרת התקציבים ביורוליג, מקום שהיא לא הייתה בו מאז ימי השושלת של שאראס-פארקר- וויצ'יץ'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 12, 2012 9:54 pm 
Hall of Famer

חדשות נהדרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 12, 2012 10:00 pm 
Sophomore

זה יעשה את הליגה שוויונית יותר, אבל השאלה איך יגיבו הקבוצות הגדולות. הן יהיו חייבות לקדם את עצמן בכל מיני צורות ואולי זה ישפיע על כמויות הקהל (לרעה) והשיווק של הקבוצות. השאלה היא אם זה לא מוקדם מדי בשביל זה. לדעתי שווה לג'ורדי לחכות כמה שנים, שהפערים יגדלו יותר, ויותר שחקני NBA יבואו לאירופה. כי עכשיו אף שחקן NBA פעיל לא יוותר בשביל יורוליג עם הגבלות שכר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 12, 2012 10:05 pm 
Senior

איזה שחקני NBA פעילים, לא אירופאים, וויתרו על חוזה ב-NBA בשביל לשחק באירופה? יש מעט מאוד כאלה. זה טיעון די מצחיק(נראה לי שהרשימה מתחילה בארויו ומסתיימת בג'וש צ'ילדרס אם לא מחשיבים את העריקות הזמניות של השביתה). אפילו ניפוח התקציבים לא הצליח להשאיר חבר'ה כמו ספליטר וסקולה באירופה. מי שנשאר זה חבר'ה שממש לא מתאימים לשחק ב-NBA כמו פפאלאוקאס, בודירוגה ודיאמנטידיס, ונבארו שהעדיף לקבל חוזה טוב בבית מאשר לשחק בהרבה פחות כסף בחוץ. זה עדיין יתאפשר, פשוט אף אחד לא יחזיק כל מיני פראן ואסקזים ומאריצ'ים על הספסל במחירים שעד לא מזמן הספיקו לקבוצות כדי לממן קו קדמי שלם.

נערך לאחרונה על ידי shachaf78 בתאריך ב' מרץ 12, 2012 10:10 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 12, 2012 10:10 pm 
Freshman

nadav_hacohen כתב:
חדשות נהדרות.

*2

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 12, 2012 10:31 pm 
Sophomore

shachaf78 כתב:
איזה שחקני NBA פעילים, לא אירופאים, וויתרו על חוזה ב-NBA בשביל לשחק באירופה? יש מעט מאוד כאלה. זה טיעון די מצחיק(נראה לי שהרשימה מתחילה בארויו ומסתיימת בג'וש צ'ילדרס אם לא מחשיבים את העריקות הזמניות של השביתה). אפילו ניפוח התקציבים לא הצליח להשאיר חבר'ה כמו ספליטר וסקולה באירופה. מי שנשאר זה חבר'ה שממש לא מתאימים לשחק ב-NBA כמו פפאלאוקאס, בודירוגה ודיאמנטידיס, ונבארו שהעדיף לקבל חוזה טוב בבית מאשר לשחק בהרבה פחות כסף בחוץ. זה עדיין יתאפשר, פשוט אף אחד לא יחזיק כל מיני פראן ואסקזים ומאריצ'ים על הספסל במחירים שעד לא מזמן הספיקו לקבוצות כדי לממן קו קדמי שלם.

אני דוקא לא התכוונתי לצ'ילדרס, ארויו ונבארו (ויש עוד הרבה כאלה - קלייזה, למשל), אלא יותר לשחקני המיד לבל. אלה שלא בטוח יקבלו חוזה בNBA, אבל יעדיפו ללכת לקבל חוזה נחמד באירופה במקום.

לגבי הואסקזים והמאריצ'ים כמו שאתה קורא להם - אלה שחקנים שאו שהם לא רוצים להגיע לNBA או שהקבוצות בNBA לא רוצות שהם יגיעו אליהם, ולכן במקרה הזה הם אלה שיאלצו להתפשר: או על הקבוצה, או על השכר, או על שניהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 12, 2012 10:34 pm 
Senior

איזה שחקני מיד לבל? ג'רמי פארגו שהעדיף לחכות 4 חודשים בחוץ ע"ח חוזה של מיליון דולר במכבי? באסטון שהעדיף להתייבש שם על הספסל? דייויד אנדרסן(שבסוף חזר לאירופה)?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 12, 2012 11:20 pm 
Sophomore

לא להיט של פתרון אבל בהחלט צעד שיכול לפזר קצת את השחקנים בצורה שיויונית יותר, לא עוד חוזים מנופחים לשחקנים של עשר דק. לטעמי יול״ב צריכים להשקיע מאמצים גם בגזרת ה״אל תדברו עם שחקן תחת חוזה״ ולהתחיל לחלק קנסות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 12, 2012 11:27 pm 
Senior

לא יעבור בחיים לדעתי. הקבוצות האלה משקיעות קודם כל כסף בשביל הצלחה בליגה המקומית, שם לא תהיה הגבלה ואם מישהו חושב שברצלונה וריאל יסכימו להתפשר בליגה המקומית בשביל היורוליג זה כנראה לא יקרה. ברוסיה למשל עם נציגה אחת ביורוליג בדרך כלל זה יאפשר לקבוצה שהיא לא צסק"א להשקיע פי 2 כסף ולקחת אליפות. מישהו חושב שצסק"א תסכים לזה? רעיון יפה אולי על הנייר אבל בחיים לא יעבור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 12, 2012 11:29 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
סוג של העתקה של הרעיון של פלאטיני מהכדורגל. איך זה ייגמר? כמו בכדורגל, לא נראה כל כך מהר איך זה ייגמר. הקבוצות הגדולות, אלה שצוברות חובות כאילו אין מחר, ייאבקו כמו שקבוצות הכדורגל נאבקות.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 12, 2012 11:40 pm 
Senior

ההבדל הוא שבכדורגל יש לגדולות הכנסות. בכדורסל באירופה היחידה שיש לה INCOME ששווה ערך לתקציב שלה זה מכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 12, 2012 11:45 pm 
Hall of Famer

הבעייה היא לא ההכנסות, אלא ההכנסות מול ההוצאות. בכדורגל יש לגדולות הכנסות, אבל גם יש להן הוצאות אדירות. כולן (אולי חוץ ממנצ'סטר יונייטד, וכרגע גם ארסנל בגלל שהיא לא קונה שחקנים) מפסידות מיליוני יורו בשנה ונמצאות בחובות של עשרות עד מאות מיליוני יורו. תבדוק פעם מה החובות של ברצלונה, ריאל מדריד, או האיטלקיות הגדולות, ותחזור אלי. ואני מתכוון לקבוצות הכדורגל, כן?
לא פלא שהן נאבקות בפלאטיני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 12, 2012 11:47 pm 
Senior

לא יודע איך עובד המודל בכדורגל, לפי מה שהבנתי מהמודל של היורוליג קבוצה לא אמורה פה להוציא יותר מהרווחים שלה. זה אמור לצמצם לאט לאט את המינוסים של ריאל וברצלונה, ולצמצם מאוד את מועדון מרוויחי מעל מיליון יורו באירופה. חבר'ה כמו צ'אק אידסון או ריצ'י הנדריקס לא יהיו חברים בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 12, 2012 11:50 pm 
Hall of Famer

אז אתה משלה את עצמך אם אתה חושב שזה ייושם מחר או בעוד שנה או שנתיים.
זהו בדיוק, שהמודל בכדורגל לא עובד, לפחות כרגע. אני לא זוכר מתי פלאטיני יצא ביוזמה הזו, אבל זה כבר היה לפני כמה שנים, והמצב לא ממש משתפר. ברצלונה, למשל, הפסידה סכומים אדירים עד השנה. השנה אולי, לא בטוח אבל אולי, היא תעבור לרווח בגלל קטאר פאונדיישן. זה לא יכסה את החובות הצבורים שלה שלפי מה שקראתי הם בין 300 מיליון לחצי מיליארד יורו. ריאל מדריד לא נמצאת במצב ברבה יותר טוב.
בקיצור, אם פלאטיני לא מצליח להעביר את זה כל כך מהר, למה שג'ורדי יצליח? לדעתי עד שזה יעבור, אם בכלל, איידסון והנדריקס כבר יפרשו מכדורסל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 12, 2012 11:54 pm 
Senior

כי במקרה הזה יש פה די אינטרס של רוב הקבוצות הגדולות שזה יעבור. מכבי, סיינה ודומותיהן- כי המחירים באירופה ירדו דרסטית וזה ישחק לטובתן. ברצלונה וריאל יוכלו לרדת בתקציב מבלי לאבד את הסיכוי להחתים שחקנים טובים, ופאנאתנייקוס ואולימפיאקוס ממילא קיצצו דרסטית בתקציבים שלהן וממילא יקצצו עוד יותר כנראה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 13, 2012 12:07 am 
Hall of Famer

בדיוק להפך, זה ממש לא אינטרס של אף אחת מהן חוץ ממכבי אולי. הסכומים האלה מאפשרים לברצלונה וריאל מדריד לשלוט בליגה הספרדית, לצסק"א להתמודד מול הרוסיות האחרות (שלא משחקות ביורוליג ולכן לא יהיו כפופות למגבלה), ליווניות הגדולות להמשיך לשלוט ביוון, לסיינה לשלוט באיטליה. למה אתה חושב שזה אינטרס שלהן? בדיוק להפך. חכה ותראה.
היה פה דו"ח לא מזמן של אגודת FC ברצלונה, כלומר כל האגודה על כל קבוצותיה. משם לקחתי את הנתונים שאמרתי לך קודם על ברצלונה. היה כתוב שם, לא האמנתי למראה עיני, שקבוצת הכדורסל מייצרת רק 6 מיליון יורו הכנסות! נראה לך שהיא תסכים לפעול רק על בסיס הכנסותיה? תמשיך לחלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 13, 2012 12:11 am 
Senior

לאנשי עסקים שמנהלים את הקבוצות האלה יש אינטרס להפסיד כסף? אתה חושב שאת הבעלים של ברצלונה מעניין שקבוצת הכדורסל, שבשנים מוצלחות שלה מכניסה למועדון בערך כמו מכירות של חולצה של מסי בישראל ולא כל כך מעניינת את הקהל הרחב בברצלונה, תשלוט שם בליגה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 13, 2012 12:14 am 
Hall of Famer

כן, זה בדיוק מה שמעניין אותם, כמו שלקבוצות כדורגל ישראלי יש בעלים שיודעים שהם יפסידו על זה כסף. למה? כי כשהקבוצה מצליחה הם מרוויחים מזה פרסום שעוזר לעסקים "האמיתיים", וכו' וכו', וכי השליטה בליגה חשובה מאד לאגודה. אם מה שאתה אומר היה נכון, כבר מזמן היו סוגרים בספרד ובעוד ארצות את כל קבוצות הצמרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 13, 2012 12:28 am 
Senior

אבל איזה פרסום מרוויח הבעלים של ברצלונה מהכדורסל? כלום. אם הקבוצה בחובות כאלה גדולים, הכדורסל זה בין המקומות הראשונים לקצץ. רשמת חוב של 500 מיליון יורו? קח 20 בשנה מהכדורסל ובהנחה שהחוב הזה מצטבר מכמה שנים, הכדורסל כנראה אחראי על חמישית ממנו, בעוד שאני בספק אם הוא מייצר יותר מ-2% מההכנסות. זה עסק רע מאוד לבעלים, גם אם ברצלונה תזכה באיזה פיינל פור שנדחק לעמוד 24 בעיתון הספרדי הממוצע. פאנאתנייקוס ואולימפיאקוס מקצצות גם הן וישמחו שכולם יישרו קו, מכבי וסיינה בטח לא יתנגדו והתוצאה זה תקציב ממוצע של 18-20 מיליון דולר שירצה את כולם. אני מניח שאם לא היו מעוניינים בהחלטה הזאת היא לא הייתה עולה לדיון בכלל. היורוליג זה לא אופ"א והיא מנוהלת בעיקר ע"י המועדונים הגדולים עם ההשפעה. ככה שנראה לי שכמה שזה נראה לך מוזר(לי אישית לא) נראה לי שכולם חוץ מצסק"א יהיו מעוניינים בדבר הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 13, 2012 12:39 am 
Hall of Famer

לא, ידידי, 300-500 מיליון זה החובות שייצר הכדורגל לבדו. הכדורסל פועל בסדרי גודל הרבה יותר קטנים.
שוב, תחשוב בהגיון. אם מה שאתה אומר נכון, למה זה לא קרה עד עכשיו? למה לא קיצצו את הכדורסל בכל השנים האלה, אלא להפך, רק הרחיבו את התקציבים שלו? כנראה אתה לא קורא נכון את המפה של מה חשוב לאגודה/לקבוצת הכדורסל/לבעלים ומה לא חשוב, או מה הם רואים כעסק רע או טוב.
ואני מזכיר לך עוד פעם שההכנסות של ברצלונה כדורסל הן 6 מיליון יורו. כן כן, 8-8.5 מיליון דולר בלבד! בוא ונראה אותה מסכימה לעבוד על בסיס הכנסותיה כדי לצאת even. כן כן, אלה חוקי ה-financial fair play, זה לא "תקרת שכר" או "תקרת תקציב" אלא כל אחד פועל על פי הכנסותיו. עבור ברצלונה זה אומר לא תקציב של 18 מיליון דולר אלא 8 מיליון דולר בלבד. נו, מה אתה אומר? יקבלו? אה, אתה אומר שכן? אז מה מונע מהם לעשות את זה כבר עכשיו אם כל כך לא חשובה להם ההצלחה, ואם זה עסק כל כך גרוע עבורם?

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ג' מרץ 13, 2012 12:45 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 13, 2012 12:42 am 
Junior

שחף, אתה לא מדייק כאן בעובדות רבות אבל נראה לי בעיקר שלא הבנת את הרעיון עצמו.

אין כאן "תקציב ממוצע". הפייננשל פייר פליי אומר שכל קבוצה תעמיד תקציב ביחס מסוים להכנסות (נניח, יאפשרו תקציב גרעוני של 10%). זה לא אומר שתהיה תקרת שכר קשיחה של 20 מיליון דולר כמו באן.בי.איי. זה פשוט אומר שקבוצות יצטרכו להתחיל לפעול לפי מודל הכנסות-הוצאות מאוזן, כשחלק מהקבוצות היותר גדולות באירופה הולכות לחטוף חזק מאוד. ברצלונה, כפי שראי ציין כאן אכן לא מכניסה הרבה מאוד כסף. כנ"ל צסק"א, היווניות ועוד. אתה באמת רואה את הקבוצות הללו מסכימות למהלך כזה? אני ממש לא.

אגב גם מבחינת מכבי זה אומר קיצוץ בתקציב. לא יודע בדיוק מה אומרים המספרים אבל מכבי מחזיקה תקציב גרעוני כמעט כל עונה ונסמכת לא מעט על הון בעלים (לא באיזור חיוג בכלל של היווניות למשל אבל עדיין).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 13, 2012 1:00 am 
Sophomore

אם זה בדיוק כמו שדייבי אומר, אז זה אולי צעד אחד לקראת זה שסופסוף הקבוצות יתחילו לחפש הכנסות ושיווק בטירוף, מה שלא נראה שקורה עד עכשיו. חוצמזה, היורוליג עצמו יצטרך לספק יותר כסף. הקבוצות יצטרכו להרוויח יותר ובקטע הזה זה מאוד חיובי.

לגבי הגרעונות של מכבי, לדעתי הם לא עולים על 10% בעונה. אפילו פחות. ככה שלא יצטרכו קיצוץ. הבעיה היא איך מגדילים את התקציב מעונה לעונה. יש לכדורסל מגבלות הרבה יותר גדולות מלכדורגל (גודל האיצטדיון, חוסר פופולאריות) ולכן, כמו שראי אומר, זה כנראה יקח הרבהההה זמן עד שזה יקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 13, 2012 1:11 am 
Hall of Famer

מצד שני בכדורגל גם ההוצאות הרבה יותר גדולות. סגל השחקנים גדול הרבה יותר, ושכר הכוכבים הוא מפלצתי. אני לא אתפלא אם מסי, צ'אבי ואינייסטה לבדם גוררים הוצאות שכר כמו כל קבוצת הכדורסל. מגבלות מגבלות, אבל לא הכדורסל הוא זה שמייצר חובות של מאות מיליוני יורו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 103 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: d.k., doron_ke, picknroll ו 26 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה