סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' מאי 12, 2025 3:08 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 149 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' מרץ 28, 2012 12:59 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
חמישי ב-2100.
את דעתי אתם יכולים לנחש. פסימי כהרגלי, אבל זה כבר לא משהו חדש. האמת שלא מעט אוהדי מכבי שאני מכיר שהם לא מהזן שלי גם כן בטוחים שמכבי לא תצליח לעשות את זה שוב, ותגרר למשחק חמישי באואקה.
מה שכן, אחרי ההתשה הנפשית אתמול (שהשאירה אותי קפוא גם אחרי ההחטאת שלוש האחרונה שלהם לקראת הצלצול ולקיחת הרב' ע"י לנגפורד במה שסגר עניין), ממש אין לי כוח לעוד ערב מתיש מחר בערב. חייבים לשחק? :P

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 28, 2012 1:03 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני חושב שנראה יום קליעות יותר טוב, בטח של פנתינאיקוס. אני לא רואה מצב שביום חמישי יגיע רק דיאמנטידיס בקלעים כמו אתמול.
מצד שני, מעניין אותי גם מה יהיה עם בטיסט. הוא השקיע המון במאבקי הכוח והאוברפליי על סופו, עשה את זה מצוין, אבל בסוף נראה כבד ועייף מאד. נראה איך זה ישפיע עליו ביום חמישי, בכל זאת הוא לא בן 20.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 28, 2012 1:10 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

מכבי פספסו אתמול הזדמנות לתת לפנא בראש אחרי המחצית הראשונה המצויינת וחבל כי היוונים בטח מרגישים שעם משחק קצת יותר טוב הם יכולים לגנוב את המשחק הרביעי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 28, 2012 1:12 pm 
Hall of Famer

מצד שני, אפשר לומר שאם היו נותנים בראש אתמול אולי היו פחות עם הרגליים על הקרקע למשחק הבא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 28, 2012 1:19 pm 
Junior

סדרה בהחלט מרתקת, שגם בעתיד תתגלה כאבן דרך בסלילת הסגל לעונה הבאה.
בלאט מקבל תשובות בשטח אם מי הוא יכול לצאת לקרב בעונה הבאה, שתהיה פחות עמוסה, צפופה ואינטנסיבית עם סגל מצומצם יותר.

בעניין אחר, לא ראיתי שאף אחד העיר על השינוי שחל בדיאמנטידיס. אני לא יודע מי פה זוכר, אבל דיאמנטידיס היה שחקן ששלשה אצלו בכלל לא הייתה בלקסיקון. הוא היה משיג את הסלים שלו בעזרת המון אינטלגנצייה ולא מעט אתלטיות. היה מביא את המגן שלו כמה שיותר קרוב לסל ואז בעזרת הידיים הארוכות שלו קולע בקלות מעליו. היה לו גם צעד ראשון, לא מדהים, אבל בהחלט כזה שנותן לו להיות חצי צעד לפני המגן לאחר ההקפצה הראשונה. דיאמנטידיס במכונתו הנוכחית היא בעיקר איום משלוש. קודם כל - כל הכבוד לבחור ששיפר את הנושא הזה עד כדי כך שהוא כבר נהיה ממש איימת ההגנה מחוץ לקשת. וסביר שלא הייתה לו ברירה כשהוא ראה שהאתלטיות והזריזות מתחילה לדעוך ומנגד, עוד ועוד גארדים אתלטיים זורמים לאירופה שקשה לו לגבור עליהם בכדרור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 28, 2012 3:52 pm 
Sophomore

יחד עם הקליעה הגיעה גם התבכיינות בלתי פוסקת לשופטים במהלך כל המשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 28, 2012 3:57 pm 
Hall of Famer

של דיאמנטידיס? דווקא לא ראיתי בכיינות מיוחדת אצלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 28, 2012 3:57 pm 
Hall of Famer

מכבי לוקחת. מכבי די מחסלת אותם בהגנה ונותנת להם לדפוק שלשות. אם יקלעו ( מה שלא עשו מאז משחק 1) יהיה צמוד. אחרת מכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 28, 2012 4:03 pm 
Hall of Famer

דווקא במשחק האחרון זה היה הפוך. מכבי יצאה ברוב ההתקפות לקשת השלוש והייתה מוכנה לסבול את המסירות הקשתיות פנימה. פנתנאיקוס דווקא זרקה אתמול את כמות השלשות הכי נמוכה שלה ביורוליג העונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 28, 2012 4:07 pm 
Junior

לטעמי הרוטציות הקצרות של אוברדוביץ' יגמרו את הסיפור שלו ביום חמישי. בעוד דיוויד לא מפחד להמשיך ולהעלות את פניני, בורשטיין, ג'יימס ואליהו גם כשהם פחות טובים, אצל אוברדוביץ' שחקן עושה טעות קטנה ונשכח על הספסל.
ראינו כבר בסוף את המשחק האחרון את באטיסט בלי אוויר ואת דיאמנטידיס מתפקד פחות טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 28, 2012 4:26 pm 
Sophomore

אוברדוביץ' אכן מראה שגם הוא בן אנוש ומועד לטעויות, אבל צריך לתת קרדיט לפאו על המחצית השניה. עם יום קצת יותר נורמלי בהתקפה יש סיכוי לא רע שהם לוקחים את המשחק.
עד עכשיו סופו מפתיע אותי לטובה, ואולי זה הציפיות הנמוכות, אבל סה"כ עושה עבודה לא רעה.
אליהו היה לא רע המשחק הזה והיה נכון להשתמש בו יותר. עם כל הביקורות עליו, ואני בראש המבקרים, היו לו אתמול מהלכים טובים ואולי זה רק נדמה לי אבל גם בהגנה, באופן יחסי הוא לא עשה נזק. המהלך שלו ופאפא כשפאפא ב-45 והוא בא בתנועה להיי פוסט עם הפנים לסל היה קטלני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 28, 2012 4:31 pm 
Freshman

קובי כתב:
אוברדוביץ' אכן מראה שגם הוא בן אנוש ומועד לטעויות, אבל צריך לתת קרדיט לפאו על המחצית השניה. עם יום קצת יותר נורמלי בהתקפה יש סיכוי לא רע שהם לוקחים את המשחק.
עד עכשיו סופו מפתיע אותי לטובה, ואולי זה הציפיות הנמוכות, אבל סה"כ עושה עבודה לא רעה.
אליהו היה לא רע המשחק הזה והיה נכון להשתמש בו יותר. עם כל הביקורות עליו, ואני בראש המבקרים, היו לו אתמול מהלכים טובים ואולי זה רק נדמה לי אבל גם בהגנה, באופן יחסי הוא לא עשה נזק. המהלך שלו ופאפא כשפאפא ב-45 והוא בא בתנועה להיי פוסט עם הפנים לסל היה קטלני.

סופו היה טוב ואין בזה שום דבר מפתיע (זה מדהים איך אף אחד לא מוכן לקבל שהוא היה פצוע ומחפשים במקום זה תסמינים פסיכולוגים בשקל), מכבי ממש לא היתה טובה בשימוש בו .

אחרי רבע ראשון עם 5 נקודות ודומיננטיות שהוציאה את אוברדוביץ' מהכלים הוא החליט לחסל אותו ומאותה נקודה הוא קיבל כדור אחד בפנים כל המשחק (וגם עשה מזה נקודות ) , זה די עלוב שבמשך 15 דקות מכבי מנסה בכל הכוח להכניס כדור פנימה ולא מצליחה בלי לקחת את הקרדיט מההגנה של פאו בכלל ומבאטיסט בפרט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 28, 2012 4:46 pm 
Sophomore

מסכים. לא הבנתי גם למה לא עשו יותר פיק נ' רול. פאו באמת שמרו פרונט ושברו חסימות.
אולי בלאט חשב שכל שניה שבאטיסט מתאמץ בהגנה שקולה לשניה פחות בהתקפה ואז זה בהחלט השתלם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 28, 2012 5:43 pm 
Hall of Famer

אגב, מדהים אותי שעדיין לא הבינו שאוחיון שמאלי והולך רק שמאלה. הוא זרק הצידה את דיאמנטידיס לא מעט בהטעיה של ימינה. היווני אכל אותה ואוחיון נכנס משמאל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 28, 2012 5:46 pm 
Junior

זה לא עובד ככה. גם לאנגפורד הולך רק שמאלה ועדיין קשה מאוד לעצור אותו. זה עניין של צעד ראשון ושליטה בגוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 28, 2012 6:09 pm 
Sophomore

יוסי22 כתב:
קובי כתב:

אחרי רבע ראשון עם 5 נקודות ודומיננטיות שהוציאה את אוברדוביץ' מהכלים הוא החליט לחסל אותו ומאותה נקודה הוא קיבל כדור אחד בפנים כל המשחק (וגם עשה מזה נקודות ) , זה די עלוב שבמשך 15 דקות מכבי מנסה בכל הכוח להכניס כדור פנימה ולא מצליחה בלי לקחת את הקרדיט מההגנה של פאו בכלל ומבאטיסט בפרט.

באטיסט יעיל בטירוף באובר פליי שלו על סופו, אבל מכבי קצת פראיירים. אובר פליי זה דבר שדי קל לבטל בשתי מסירות, ואני מאמין שמכבי תעבוד על זה ונראה את בלו ואליהו שוברים את הסיפור הזה עם מסירה נוספת.

עוד שתי נק':

- אין מצב שהקבוצות ימשיכו לקלוע ככה במשחק הזה. פאו צפויים לקלוע הרבה יותר טוב את הזריקות הפנויות שהם החטיאו אתמול. משחק שני זה כבר סיפור אחר, ההתרגשות יורדת והלחץ עבר למכבי. אגב, במשחקים עם הלחץ שהיו למכבי עד עכשיו העונה (קאנטו וז'לגיריס) היא התקשתה מאוד. נגד ז'לגיריס היא נכנסה לבור ענק ויצאה ממנו בעזרת פפאלוקאס, נגד קאנטו היא הצליחה לברוח ברבע השלישי אבל עד אז היה קשה מאוד ומכבי לא תפקדה הגנתית.

- השופטים ישרקו הרבה יותר קפדני לדעתי, וזה יפגע בעיקר במכבי. הגבוהים של מכבי נוטים לחטוף עבירות מהר, ובכל הסדרה הזאת מכבי לא התקמצנה על עבירות והרביצה כשצריך (חוץ מהרבע הרביעי אתמול, אבל זה בעיקר בזכות השופטים שהמשרוקית שלהם התקלקלה כנראה). בעניין הזה בלאט יצטרך לתזמן את החילופים טוב כדי להימנע מבעיית עבירות בשלב מוקדם. ג'יימס נראה במצב לא רע מבחינת ביטחון עצמי בזכות משחק מס' 2 וזה חשוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 28, 2012 6:14 pm 
Hall of Famer

בכל מקרה, זו סדרה שתיכנס במקום גבוה בפנתאון. בין אם מכבי יקחו אותה ובין אם היוונים יהפכו אותה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 28, 2012 6:46 pm 
Sophomore

קובי כתב:

לא מבין מה אתה מנסה לומר? "עם יום קצת יותר נורמלי בהתקפה" ? זה יכול ללכת לשני הצדדים... "עם יום קצת יותר נורמלי של לנגפורד ומכבי מסיימת ביתרון של עשר נק'...
מסכים איתך מאוד לגבי אליהו, אני לא סובל אותו אבל הייתה אתמול תחושה שהוא יכול לתרום קצת יותר נק' על בטיסט התשוש.

לגבי ג'יימס אם משחק מס' גרם לי אולי לחשוב שיש בו משהו שמתאים לרמות הללו משחק מס' 3 הוכיח שעדיין לא, ניסיון הפוסט אפ שלו על בטיסט היה משעשע לכל היותר והוא נראה די אנמי במלחמה על כדורים תועים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 28, 2012 7:14 pm 
Hall of Famer

שוויק1 כתב:
זה לא עובד ככה. גם לאנגפורד הולך רק שמאלה ועדיין קשה מאוד לעצור אותו. זה עניין של צעד ראשון ושליטה בגוף.

ברור שלא, אבל אוחיון הוא לא לנגפורד. הרבה פחות זריז ופחות מוכשר בימין. לנגפורד יכול לתת לך עקיצה גם מימין.
וחוצמזה, גם מול לנגפורד אני מצפה מדיאנטידיס לא לקנות את ההטעיות האלו. הוא לא אליהו. הוא התמנון!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 28, 2012 7:29 pm 
Junior

דיאמנטידיס שומר נהדר,באמת , אישית וקבוצתית, אבל לא צריך להגזים. לנגפורד אחד הגארדים הטובים באירופה וקשה מאוד לעצור את החדירות שלו, מה לעשות. גם ב-NBA מאנו חודר 10 שנים כמעט רק משמאל ועדיין קשה מאוד לעצור אותו. שחקן התקפה טוב יעשה את המובים שהוא מיומן בהם גם כשהשומר מכיר אותם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 28, 2012 7:41 pm 
Sophomore

guyancho כתב:
קובי כתב:

לא מבין מה אתה מנסה לומר? "עם יום קצת יותר נורמלי בהתקפה" ? זה יכול ללכת לשני הצדדים... "עם יום קצת יותר נורמלי של לנגפורד ומכבי מסיימת ביתרון של עשר נק'...
מסכים איתך מאוד לגבי אליהו, אני לא סובל אותו אבל הייתה אתמול תחושה שהוא יכול לתרום קצת יותר נק' על בטיסט התשוש.

לגבי ג'יימס אם משחק מס' גרם לי אולי לחשוב שיש בו משהו שמתאים לרמות הללו משחק מס' 3 הוכיח שעדיין לא, ניסיון הפוסט אפ שלו על בטיסט היה משעשע לכל היותר והוא נראה די אנמי במלחמה על כדורים תועים...

הכוונה היתה שבחצי השני פאו מאוד הידקה וחיזקה את ההגנה, זה שבסופו של דבר הניצחון היה צהוב היה הרבה בזכות היום הרע בהתקפה של פאו, שוב מבלי להמעיט מההגנה של מכבי. מכל זה העניין הוא שלמכבי צריכה להדלק נורת אזהרה. פאו זו קבוצה שלא נשברת וגם אחרי מחצית גרועה וגם ביום התקפי רע היא יכולה לחזור ואפילו לנצח.
בקיצור- פאו היא לא ויטוריה, אני לא צופה התפרקות שלה מחר ועם כל המומנטום והתחושה האופטימית, ניצחון ירוק מחר והכל מתהפך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 28, 2012 8:34 pm 
Junior

דיאמנטידיס בית-ספר להגנה, גם בסדרה הזאת. כמות הפעמים שהוא אמלל לחלוטין את לנגפורד, או הגיע לעזרה בתזמון מצוין על הגבוהים, הפסקתי לספור. הוא גם ריבאונדר וחוסם נהדר בהגנה. כמעט בכל מהלך שבו שחקן ירוק הפריע לזריקה של מכבי, זה היה הוא (או לפחות כך נדמה, ומכאן הכינוי).

מה שהוא בהחלט איבד בשנים האחרונות זה את הלחץ ההגנתי. רואים שכבר אין לו את הרגליים ללחוץ שחקן יריב על כל המגרש, בעיקר כי הוא בעל הבית של הקבוצה בהתקפה ולא יכול לתת 100% בצד השני. אני חושב שזה רעיון לא רע של אוברדוביץ', לא לשים אותו על אוחיון (שמצד שני חייב לקבל פה קרדיט. עייפות, לא עייפות - הוא לקח את דיאמנטידיס לסל כמה פעמים ועשה עליו נקודות) אלא על שחקן שנמצא רחוק מהכדור בדרך-כלל. כך הוא גם יותר אפקטיבי ואפשר להקריב את קלאת'ס או סאטו בהגנה על אוחיון. זה שגם הם לא מצליחים לשמור עליו זה משהו אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 29, 2012 8:50 pm 
Junior

הרגשה אישית שלי שיגמר עם תצוגה גדולה של מכבי שתסדר לה את הכרטיס השני בפיינל פור.
לא רואה את פאו מתגברת מנטאלית על המכשול העצום הזה במשחק של לחיות או למות באחד המגרשים הקשים באירופה(למרות קהל די אנמי ורחוק מלהפחיד, מכבי מציגה בנוקיה 200% יכולת גם נגד קבוצות גדולות, גם בתקופות בהן החזיקה בקבוצות פחות טובות משמעותית מזו של השנה).

בכל אופן תמונת הפיינל פור די מפתיעה עם מכבי וככל הנראה אולימפיאקוס, שמי האמין בכלל שתעבור את הטופ 16 בתחילת העונה?!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 29, 2012 10:00 pm 
Sophomore

כן, אמרתי שזה לא מעניין אותי...אבל משעמם לי תחת בעבודה בשמירה ולכן לינק באיכות טובה יתקבל בברכה =)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 29, 2012 10:03 pm 
Hall of Famer

כנ"ל, גם אני צריך לינק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 149 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר