סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' מאי 12, 2025 11:54 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 284 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' אפריל 03, 2012 12:25 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
ראיתי עכשיו את התקציר של הגמר והם דיברו על איך דיוויס מגיע מה-weak side וחוסם זריקות. אז מה שיפה אצלו, הוא אולי עומד בויק-סייד אבל היד שלו נמצאת כבר סטרונג-סייד :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 03, 2012 12:38 pm 
Sophomore

דייויס באמת חוסם מצוין. היפה זה שהוא חוסם זריקות מסוגים שונים, גם כשהוא שומר על השחקן גם בעזרה וגם ביציאה לזריקה. ואם כבר חסימות אז ויטי (או איך שלא כותבים את זה) חוסם מעולה גם. נדמה לי ששבר את שיא החסימות לטורניר של נואה. עשה משחק עם 10 חסימות ואח"כ משחק של 7. הלילה רק 4. בכל מקרה לדעתי הוא ירויח בגדול מהטורניר בדראפט, הראה שהוא יכול הלתמודד עם שנים מהשחקנים הכי טובים ועמד מולם בכבוד.

לא מסכים שהיה משחק גרוע. דווקא ההתחלה הייתה טובה מאוד לדעתי, שחקנים פגעו את הזריקות שלהם היה קצב טוב והיו מהלכים יפים בהגנה. החצי השני היה פחות מרשים אבל עדיין לא גרוע. העובדה שקנזס חזרו 3 פעמים בטורניר מפיגור דאבל דיגיטס לנצחון עזרה להם להמשיך להאמין בעצמם למרות הפיגור והם באמת הצליחו לצמצם יפה אבל הפעם זה לא הספיק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 03, 2012 2:55 pm 
Junior

ויטי או איך שלא קוראים לו בהחלט הקפיץ עצמו בטורניר הזה, מסוף סיבוב שני/ אי בחירה, הוא הולך להיות לדעתי סיבוב ראשון. נתן הגנה פשוט מדהימה הלילה, שינה המון המון זריקות, עוזר מצויין, שומר פוסט אפ אדיר. צריך ללמוד כמובן איך לזוז בהתקפה, רק פעמיים בכל המשחק הזה התנועע יפה אחרי הפיק, פעם דפק האלי הופ לטבעת ופעם הוריד מסירה יפה לרובינסון, ואם כבר רובינסון, אז הוא כנראה העלה עצמו אתמול לפחות מקום אחד ועבר את קיד-גילכריסט שכמעט ולא הורגש אתמול. גילכריסט הוריד עצמו אתמול מהטופ 3.  

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 03, 2012 4:04 pm 
Hall of Famer

וויתי (th = ת' בעברית) ייבחר להערכתי בתחילת הסיבוב השני, אבל יקבל כנראה חוזה רוקי. מה יהיה אח"כ אלוהים יודע. חוסם מוכשר, אבל נגר ברמות מטרידות. אם לרוב הנגרים באן בי איי יש יכולת בסיסית לתפוס כדור כשהם לבד מתחת לסל ולהטביע, לוויתי אפילו את זה אין.

רובינסון יהיה מאוד תלוי במדידות הגובה. שימו לב - בדראפטנט הוא רשום 6-8, בקדפמ 6-10, לפי יאהו 6-10, לפי דראפט אקספרס 6-9. כמובן שגם יהיה תלוי במוטת ידיים, אבל אם הבחור 6-8 עם מוטת ידיים לא ארוכה בסגנון אלטון ברנד/דחואן בלייר, המניות שלו ייפגעו. אני אישית לא נפלתי מהכשרון שלו. אמנם לא ראיתי אותו המון השנה, אבל נראה שבקולג'ים הוא שיחק מאוד עמוק בצבע וניצל את היתרון הפיזי שלו, משהו שבאן בי איי יהפוך לחסרון. היה לו הרבה מהלכי גב לסל, בעוד באן בי איי הוא ישחק פורוורד, משמע משחק פנים לסל, קליעה מחצי מרחק וכו'.

אחרי צפיה בטורניר אני יכול להגיד שאני רואה סיבות למה לג'יאמים להעדיף את קיד-גילכריסט על פני בארנס. אם בארנס הוא בטייפקאסט של סקורר שלא עושה שום דבר מלבד לזרוק לסל, קיד-גילכריסט יותר אולאראונד.

שני שחקנים שאמנם לא ייבחרו גבוה אבל היו מצוינים אתמול הם טרנס ג'ונס ודורון לאמב. ג'ונס אחד משחקני ההגנה הטובים במכללות פשוט מירר את החיים לרובינסון שסיים עם 6/17 מהשדה. לאמב הראה את מה שהוא יודע - קלעי טהור עם יד טובה מבחוץ אבל לא הרבה יותר. יש הרבה כאלו באן בי איי, ולא כל מי שהצטיין בקולג'ים מעמדה 2 הצליח להשתלב (ראשאד מקנטס, ויין אלינגטון, לותר הד, אלן ריי). ג'ונס יוכל בקונסטלציות מסוימות להיות גם שחקן חמישיה הגנתי בסגנון שיין באטייה/ג'ארד ג'פריס וכו'. לאמב יכול כבר היום לשחק 30 דקות בבובקאטס, אבל אם להיות רציניים, שחקן של 15 דקות למשחק באן בי איי.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 03, 2012 4:10 pm 
Sophomore

קיד גילכרייסט דווקא התחיל את המשחק מצוין אבל נחלש ובהמשך ודי נעלם. בחצי גמר הוא היה עוד יותר גרוע, אמנם סבל מבעיית עבירות אבל בכלל לא נכנס למשחק. בכל מקרה הפוטנציאל עדיין שם. ראיתי אותו ואת בארנס לא הרבה אבל מהמעט שראיתי אני לוקח אותו קודם.
לא סגור על זה שוויתי נגר. יש לו אחוזים יפים מהעונשין, והוא לא עשה דברים שהוא לא צריך לעשות. צריך גם לזכור מי שמר עליו במשחקים האחרונים. בכל מקרה 7 פוטר עם יכולת חסימה טובה זה פוטנציאל מצוין.
רובינסון באמת עושה הרבה מהנקודות שלו בפנים אבל הוא הראה משחק מגוון גם גב לסל וגם עם הפנים אליו.
ד"א לפי דארפטנט כל החמישיה של קנטאקי נבחרת ב30 הראשונים, רק מראה איזה כשרון יש שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 03, 2012 4:29 pm 
Junior

Mook כתב:
איזו היענות דלילה השנה...

החצי גמר הראשון שיעמם לי את התחת אבל השני היה אחלה משחק. חיכיתי למאצ' אפ בין שני הפאוורים הבכירים והכ"כ שונים.
ובסוף קיבלתי את וויט'י! אין דרך אחרת לתאר את זה, האיש היה הMVP של המשחק כמו כלום.

חשבתי לרגע שאני רואה את הגרסא הלבנה של מוטומבו... האיש פשוט ניטרל את סאלינג'ר לחלוטין. זה היה פשוט מביך.
מי האמין לפני שנה שזה מה שיצא מוויטי. אחת מתצוגות ההגנה הגדולות שאני זוכר מסנטר בשנים האחרונות.

מעבר לכך שהוא היה ההלפ דיפנדר הכי טוב שלהם, באחד על אחד על סאלינג'ר הוא פשוט הרג אותו. הוא לא עזב את המיקום שלו ולא התפתה לקפוץ. פשוט השתמש בגובה שלו כמו סנטרים אולד סקול וכתש את הסאלניג'ר.

מי האמין לפני שנה שזה מה שיצמח ממנו.

.

בדיוק אותם המילים לגבי הגמר, לא כך מוק?
אני לא ראיתי את חצי הגמר הזה אז איני יודע אם התעלה או לא, אבל בגמר מבחינתי לפרקים ארוכים, בעיקר בחצי השני, הוא נתן את אחת מתצוגות ההגנה המרשימות שראיתי בשנים האחרונות בכדורסל בכלל. התעלה על דיוויס מבחינת ״שחקן ההגנה של המשחק״, שזה לא פשוט בכלל.. ובגלל זה, בגלל תצוגת ההגנה של שניהם אני ממש לא מסכים עם עמוס לב, היה משחק נהדר לצפייה.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 03, 2012 5:46 pm 
Sophomore

התותח המפוברק כתב:
רובינסון יהיה מאוד תלוי במדידות הגובה. שימו לב - בדראפטנט הוא רשום 6-8, בקדפמ 6-10, לפי יאהו 6-10, לפי דראפט אקספרס 6-9. כמובן שגם יהיה תלוי במוטת ידיים, אבל אם הבחור 6-8 עם מוטת ידיים לא ארוכה בסגנון אלטון ברנד/דחואן בלייר, המניות שלו ייפגעו. אני אישית לא נפלתי מהכשרון שלו. אמנם לא ראיתי אותו המון השנה, אבל נראה שבקולג'ים הוא שיחק מאוד עמוק בצבע וניצל את היתרון הפיזי שלו, משהו שבאן בי איי יהפוך לחסרון. היה לו הרבה מהלכי גב לסל, בעוד באן בי איי הוא ישחק פורוורד, משמע משחק פנים לסל, קליעה מחצי מרחק וכו'.

נתת דוגמאות לא טובות, לבלייר ואלטון בראנד יש ווינגספאן מעולה. ובכלל, הנתון הוא היותר חשוב הוא הסטנדינג ריץ' שמאפשר לשחקן לשחק גבוה יותר ממה שהוא. לבראנד יש סטנדינג ריץ' פסיכי לחלוטין.
דווקא רובינסון מהיר יחסית לעמדה שלו ויש לו צעד ראשון טוב. אני כן רואה אותו מפתח משחק פנים לסל ברמת הNBA כי יש לו את הכלים, גם זריקה ממיד ריינג' הוא הראה העונה. הבעיה הגדולה שלו היא שאין לו שום מוב עם הגב לסל.

התותח המפוברק כתב:
אחרי צפיה בטורניר אני יכול להגיד שאני רואה סיבות למה לג'יאמים להעדיף את קיד-גילכריסט על פני בארנס. אם בארנס הוא בטייפקאסט של סקורר שלא עושה שום דבר מלבד לזרוק לסל, קיד-גילכריסט יותר אולאראונד.

קיד גילכריסט מריח לי כמו שחקן שייבחר גבוה מידי בייחס ליכולות שלו. הוא נהנה מסיטואציה טובה - קבוצה מלאת כוכבים שמושכים צומת לב ועדיין האחוזים שדה שלו רעים והוא לא ממש איום מבחוץ. אמנם הוא שומר טוב ועושה וריבאונדר לא רע לעמדה שלו אבל לא נשמע לי כמו בחירת לוטרי. עדיין הייתי לוקח את בארנס לפניו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 03, 2012 6:23 pm 
Hall of Famer

הממ... מה שכתבת הייתה בדיוק הכוונה, פשוט הניסוח משתמע לשתי פנים. ברנד ובלייר בעלי מוטת ידיים ארוכה ולכן הבאתי אותם כדוגמא. אם רובינסון עם מוטת ידיים "רגילה" וגובה של 6-8, בהתאם גם הסטנדינג ריץ' שלו יהיה "רגיל" והוא בקלות ייכנס להגדרה של אנדרסייזד פאוור פורוורד.
לטעמי העניין של המהירות לא עומד בפני עצמו. השאלה איך זה משתלב עם כוח ועם יכולת סיום ליד הטבעת. רובינסון לא הראה יכולת סיום טובה בכדרור עם הפנים לסל מול שומרים טובים. דווקא עם הגב לסל הוא נתן כמה מהלכים לא רעים, אבל אלה לא מבטים/מצבים שהוא יקבל באן בי איי.

לגבי קיד-גילכריסט ובארנס, לפני הטורניר הייתי לגמרי על העגלה של בארנס ואפילו כתבתי עליו לפני חודש:
ציטוט:
מבחינת כשרון ואפסייד הוא טופ 3. מילא סלינג'ר שהוא פאוור פורוורד מאוד בשל לליגה (אבל עם אפסייד מוגבל), אבל קיד-גילכריסט? תומאס רובינסון? שחקני מכללות נהדרים, עם אופי נהדר, אבל האפסייד שלהם לא בסקאלה של בארנס. זה גם לא ברמה של מרווין ויליאמס שנתן עונת פרשמן עם כמה ניצוצות וישר רץ לדראפט. בארנס מסיים שנתיים, הראה שיפור, הראה התקדמות והיום הוא הרבה יותר בשל ממה שהיה קודם, ועדיין ברור שיש לו עוד תקרה גבוהה מאוד.

העניין הוא שאני רואה את בארנס כבר לא מעט בשנתיים האלו, וקצת מטריד שהבחור לא תורם שום דבר מלבד קליעה. נראה שזה מה שהוא יעשה בעיקר באן בי איי, שזה לא בהכרח רע אבל ככל שאני יותר חושב על זה, נראה לי שבשיא שלו הוא יהיה סוג של ג'יי ריץ'/רודי גיי/קורי מאגטי. סקורר טוב אבל לא אחד שמנצח משחקים. גילכריסט יותר אולאראונד, וככזה, אם הוא יעבוד יומם ולילה ויתפתח להיות סקורר טוב, הוא שחקן שיוכל לנצח יותר משחקים מהריסון בארנס.

אגב, התאריך האחרון לשחקנים underclassmen להיכנס לדראפט הוא 29 באפריל.
בחדשות אחרות, הלוטרי של האן בי איי ייערך השנה בניו יורק ב-30 במאי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 03, 2012 11:57 pm 
Hall of Famer

היה משחק רע, כי אני חושב שיותר מכך שההגנות היו נהדרות (והן היו טובות), ההתקפות היו זוועתיות. קנזס וגם לואיוויל הן 2 קבוצות שבנויות בדיוק על החוזק של ההגנה של קנטאקי. מתבססים על חדירות של גארדים בעיקר וקליעה מפוקפקת מבחוץ. זה אפשר לגבוהים של קנטאקי, בעיקר דיוויס להיות כל כך אפקטיביים. גם ההתקפה של קנטאקי בעיני לא מדהימה. טיג נחמד, אבל אין גארד שבאמת שובר את ההגנה, כפי שההתקפה של קליפרי אוהבת להסתמך עליו. מכל השחקנים של קנטאקי, מוכשרים ככל שיהיו, אין שחקן אחד ברמה התקפית ממש גבוהה.

כשמדברים על קיד גילכריסט אתם מתעלמים מדבר אחד מאד מיוחד אצלו. הוורסטיליות העצומה שלו בהגנה. בשני משחקי הפיינל פור הוא שמר על הרכזים של היריבה, גארדים זריזים שחודרים נהדר ועשה עבודה מעולה. קיד גילכריסט ברמת האן.בי.איי יוכל לשמור על סווינגמנים באפקטיביות.

אני לא מבין איך אתם אומרים שרובינסון העלה את המניה שלו במשחק הגמר. הוא קלע באחוזים נוראיים והראה שקשה לו לסיים ליד הטבעת מול גבוהים ארוכים ודומיננטיים. ועוד לחשוב שבמשחק אתמול הוא גם היה שחקן הפנים הכי פיזי. רובינסון נחשף אתמול כאתלט נהדר עם יסודות התקפיים חלשים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 04, 2012 3:23 am 
Junior

נכון, אבל כנאמר- גודל, פיזיות, אתלטיות, התמצאות, אלה הדברים שקשה אם בכלל אפשרי לשפר. עם העבודה הנכונה אין ספק שהוא יוכל להשתפר באספקטים של סיום ליד הטבעת ויסודות התקפיים נוספים. לא משחק גדול אתמול, נכון, אבל עדיין, השיג את הנקודות והריבאונדים שלו, הגיע לקו, הגיע למקומות שלו בהתקפה, ריכז את ההגנה עליו וכמה מההחטאות שלו היו ממש חסרות מזל, 2 מהן בפנים והאחוזים היו מספרים סיפור אחר לגמרי. מה גם שצריכים לזכור שהוא לא משחק ליד רכז אמיתי שהיה תורם לו המון בגלל סגנון המשחק שלו. שים לידו את קנדל מארשל אתמול, עולם אחר. ומעבר לכל מה שהראה אתמול רובינסון, יותר מכך הוא עובר את קיד - גילכריסט לטעמי בעיקר בגלל ההיעלמות של האחרון מהצד ההתקפי לאורך מרבית הדקות של שני המשחקים החשובים בקריירה שלו עד כה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 04, 2012 10:00 pm 
Hall of Famer

אה הא, אז בגלל שני משחקים קבעת כבר שרובינסון טוב יותר מגילכריסט?

אני אגב לגמרי לא על העגלה של רובינסון. הרבה מאוד יהיה תלוי במדידות, ובנוסף, הוא יצטרך לשנות סגנון משחק באן בי איי. עם כל הכבוד למהירות שהוא מפגין ברמת הקולג'ים, הוא לא חווה כמעט מצ'אפים מול שחקנים ברמת אן בי איי, ואלו שהוא כן חווה, הוא התקשה בהם. לא רואה כ"כ איך אחד כמוהו לוקח לסל איזה סרג' איבאקה מצד אחד, או מתמודד בהגנה מול איזה כריס בוש, פאו גאסול או קרלוס בוזר. יצטרך לשפר מאוד את הקליעה מבחוץ כדי להפוך לשחקן אן בי איי לגיטימי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 05, 2012 12:44 am 
Hall of Famer

מצד שני, אולי הוא יכול להתמודד בהגנה מול איבקה, ובהתקפה מול בוזר והאחרים. גם זה משהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 05, 2012 1:29 am 
Junior

לא קבעתי שהוא טוב ממנו, קבעתי שהדעה שלי היא שבמשחקי הפיינל פור רובינסון הכריע את המאבק על המקום השני בדראפט.
את מה שרשמת על רובינסון אפשר לכתוב על רוב השחקנים שמתחרים איתו על הבחירה. קיד-גילכריסט בעיקר הראה שהוא יכול להיות קאווי לאונרד, בחירה 15 בדראפט החלש אשתקד, לסאלינג׳ר בבירור יש פחות כישרון התקפי מרובינסון, דראמונד היה זוועה והאריסון בארנס רק הלך אחורה בשנה האחרונה, ונזכיר לגביו שאתה עצמך תייגת אותו כשחקן בלי שום דבר חוץ מקליעה, כשבהזדמנות אחרת ציינת שהוא צריך לעבוד על הזריקה שלו..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 05, 2012 4:26 am 
Hall of Famer

לגילכריסט יש הרבה יותר אפסייד התקפי מלאונרד, אין מה להשוות בכלל לטעמי. אני מסכים עם עמוס לב לגבי הקטע ההגנתי שהוא יכול לשמור על סווינגמנים, אבל מה שיכריע אם גילכריסט יהיה אולסטאר זה יכולת התקפית, ולפחות מבחינת האפסייד יש לו את זה.
סלינג'ר פחות טוב התקפית מרובינסון? ממש לא בטוח. באליט8 ובחצי גמר הוא סבל מדאבל טים וטריפל טים ועדיין אוהיו סטייט הפסידו כולה ב-2 נקודות לקנזס אחרי שהובילו לאורך כל המשחק. באן בי איי אין דברים כאלה מלבד לכוכבים הגדולים. סלינג'ר, בניגוד לרובינסון, יכול לתפור כבר היום ג'אמפרים מחצי מרחק באחוזים גבוהים, ויש לו גם מהלכי פוסט טובים. הבעיה העיקרית שלו זה משקל כבד ואתלטיות מוגבלת, וזה מה שמוריד אותו.
דראמונד אכן היה זוועה, אבל, וזה אבל מאוד חשוב, אם הבחור ירשים מאוד באימונים האישיים, הוא יכול לנעול בקלות מקום בטופ3.
בארנס ממש לא הלך אחורה. דווקא התקדם יפה. נתן טורניר לא הכי טוב, קורה. גם כאן, אם באימונים האישיים הוא ירשים, הוא יכול להינעל על הטופ5.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 05, 2012 5:27 am 
Junior

הלך אחורה מבחינת מעמד וציפיות. לפני שנה היה פוטנציאל פרנצ׳ייז פלייר ומועמד לבחירה ראשונה-שנייה. היום הוא מקווה להיכנס לחמישייה, ותמצא יותר אנשים שיהמרו עליו שיהפוך לווליום שוטר מהספסל מאשר כאולסטאר. סאלינג׳ר נמוך מדי בשביל לשחק סנטר וכבד מדי בשביל לשחק פורוורד. לא רואה אותו נבחר לפני רובינסון ולא רואה אותו נותן קריירה ברמה של רובינסון. דראמונד, אם ירשים באימונים, אז כמובן שיש לו סיכוי טוב להיבחר שני כי הנתונים הפיזיים מציתים את הדמיון. עדיין נתן עונה זוועתית במכללות וסימני השאלה לגביו עצומים, ומסתמן שבכלל יישאר לעוד שנה. מה שחסר לרובינסון אלה הדברים שכנראה הכי קל ללמד במקצוענים. אין שחקן קולג׳ים שמגיע מוכן, כולם צריכים עבודה על המשחק שלהם. אז רובינסון צריך עבודה על החצי מרחק. לא אומר שגילכריסט לא ראוי, וברור שקיים לו האפסייד ההתקפי. גם לרובינסון יש, והוא כבר היום שחקן התקפה מרשים עם כמה מעלות שציינתי קודם. גילכריסט נראה כפוטנציאל אנדרה איגוודאלה, רובינסון אמארה. בינתיים רובינסון נראה לי כבעל סיכויים גדולים יותר לממש.  

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 05, 2012 5:54 am 
Hall of Famer

לפי דראפטנט, רובינסון נמדד לפני שנה כ-6-10 עם מוטת ידיים 7-1, שזו מוטת ידיים ממוצעת-מינוס לשחקנים בגובה שלו.
בכל אופן, השוואה לאמארה סטודמאייר בשלב הזה קצת מגוחכת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 05, 2012 6:18 am 
מנהל פורום

לגבי דראמונד, וכתבתי את זה מתישהו, הוא אכן היה די מחורבן התקפית, בעיקר נראה אבוד ה ושם.
אבל הגנתית? היה מצויין בכל המשחקים שראיתי שלו. גם כחלק מהגנה קבוצתית, גם כשומר אישי.

אני לגמרי יכול לראות אותו כאיזה סוג של קנדריק פרקינס גדול יותר ואתלטי יותר. אני גם חושב שיש לו גם בכ"ז יותר כשרון התקפי. יפול לידיים של קבוצה סבלנית עם מאמן טוב שלא ירוץ לזרוק אותו למים? יצא אחלה שחקן. מצד שני, קבוצות כאלו בדרך כלל לא בוחרות בלוטרי, ושם הוא יבחר. הוא כשרון טופ 5 לדעתי, אבל (כמו דיוויס במובן מסויים) היה עדיף שיבחר בוטום 15.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 05, 2012 9:22 am 
Junior

אני דווקא מאוד נהניתי ממשחק הגמר. היה קצב מצוין וגם כמה סט אופנס שהיה עונג לראות. בכל זאת מדובר בשניים מהמאנים היותר טובים שיש לקולג'ים להציע.
נכון, היו הרבה איבודים ומהלכים לא אינטלגנטיים, בעיקר של שחקנים כאלו... אבל בגדול, רוב הקרדיט הולך להגנות.
בכלל, קנזס נותנת באופן מסורתי חצאים שניים שפשוט כותשים את היריבות בהגנה. אם רק הייתה להם את אותה היכלת להוציא לפועל בצד השני, או לחלופין סקורר אחד אמיתי, הם יכלו להיות אלופים. סלף, לאט ובאופן מדוד הופך להיות המאמן שאני הכי מעריך ברמה הזו.

וויטי (אתה צודק גימל שצריך לכתוב עם ת', אבל מכיוון שאני מוותר על הגרש, זה הופך לט'... יותר נוח) הוא חתיכת מכונת הגנה.
וצ'ונסי, אם אתה חושב שהתצוגה שראית בגמר הייתה משובחת אני מציע לך בחום לראות את החצי. מה שהוא עשה לסאלינג'ר הייתה פשוט התעללות לשמה. בניגוד לקנטאקי, לאוהיו אין אופצייה אחרת בהתקפה והחיסול של סאלינג'ר, חיסל את ההתקפה שלהם לחלוטין.
זה לא סתם שוט בלוקר. מעבר לעובדה שהוא שומר קבוצתי נהדר, הוא שומר אישי נדיר. הוא אף פעם לא קופץ באחד על אחד, הוא לא מתפתה לאבד את העמדה שלו. הרי כל החבר'ה שהוא שומר פיזיים ממנו עם הרבה יותר מאסה, אבל הוא יודע שהאורך שלו ינצח אם הוא יתפוס עמדה נכונה ולא יתפתה לקפוץ.
די בטוח שבNBA הוא יתקל בשחקנים עם הרבה יותר מובים דאוון לואו, אבל מכיוון שיש לו אינטלגנציה כ"כ גבוהה בהגנה, הוא ילמד להתמודד גם איתם. אני חושב שהוא יכול להפוך להיות חתיכת שחקן הגנה בשלב הבא. לא בטוח שהוא יבחר בסיבוב הראשון, אבל מי שתהמר עליו תרוויח שחקן הגנה נדיר. אני שנים לא ראיתי סנטר שומר ככה באחד על אחד. הוא ההגנה של קנזס.

אבל אני כן מסכים שאין לו מה למכור בצד ההתקפי. זה נכון שהוא קלעי עונשין טוב ואולי הוא יפתח יד מבחוץ. והוא גם זריז מאוד ביחס לגובה שלו, הוא רץ אפ אנד דאוון כמו כלום. אבל הבעיה שלו נמצאת במקום שקשה מאוד ללמד- הידיים שלו לא טובות.
קשה לו לתפוס כדורים תוך כדי תנועה ולכן כמעט בלתי אפשרי לשחק איתו פיק אנד רול. למרות הגובה והאתלטיות, הוא לא יודע לסיים אלי אופס כי שוב, הידיים שלו לא טובות. מאוד לוקה בטכניקה האישית וזה משהו שיהיה קשה לתקן. צריך פשוט לדעת שאתה לקוח מומחה הגנה אבל עם כשרון מינמאלי בהתקפה. מוטומבו, כבר אמרתי.

באשר לרובינסון, העלתם כאן שני דברים שאני לא מסכים איתם:
1. ההשוואה לבראנד ובלייר מצחיקה. כפי שסקולה ציין אכן יש להם חתיכת ווינגספאן, טוב משלו. אבל ההבדל הוא שהוא הרבה יותר אתלטי וזריז משני אלו. שחקן שונה לחלוטין. לא רואה שום בעיה עבורו בשלב הבא.

2. ההשוואה לסאלינג'ר. קודם כל, סאלינג'ר יותר מוכשר התקפית ולא ההיפך (כרגע) סאלינג'ר מסוגל לקבל את הכדור עם הגב לסל ולסיים באחוזים גבוהים. יש לו מוב שאין לרובינסון. אבל מצד שני, סאלינג'ר בעיני הוא הרבה יותר סנטר. הוא שמנמן ותמיד יהיו לו בעיות משקל. הוא לא נייד, הכושר שלו אינו גבוה ואינו בנוי להמון דקות. הוא לא נייד כמו רובינסון ואין לו את הדרייב והאש של רובינסון.

אם יש משהו שבהחלט העלה את המניות של רובינסון בפיינל פור הרי שזה הדם. האש הזו בעיניים, הכבוד, הווינריות. סאלינג'ר לא מחזיק את האדג' הזה.
רובינסון רחוק מהליות מלוטש התקפית, אבל הוא רוצה יותר. ה17 ריב' האלו מוכיחים את זה יותר מהכל.
כבר עכשיו הוא יכול להצליח בשלב הבא מכיוון שהוא נהדר עם הפנים לסל, הוא טוב בתנועה והוא לא נח. אם הוא ישחק בהתקפה נעה, פיק אנד רולים,ספייסינג, הוא שחקן של 20 ו10 בכל ערב. והאפסייד בהחלט שם. יש לו עוד הרבה מה ללמוד ואני בטוח שהוא ילמד ויהפוך להיות פאוור מוביל בליגה. בעיני הוא צריך להיות אחת הבחירות הגבוהות.

רק עוד מילה על שחקן שלא היה גדול בגמר אבל יש לי המון ריספקט אליו למרות שלדעתי הוא לא יבחר בדראפט- רליפורד.
שחקן שישב המון על הספסל של סלף. השנה הוא היה אקס פקטור בכ"כ הרבה משחקים. סווינגמן גבוה, שומר מצוין, שחקן של אנרגיות שיודע לעשות את כל הדברים הקטנים. מסוג השחקנים שאני תמיד מחפש על הספסל של הקבוצה שלי.

בשורה התחתונה, היה אחלה גמר ולא היה רחוק גם שקנזס יהפכו אותו, אם רק היה להם מוציא לפועל וקו אחורי עם מעט יותר אינטלגנציה... הם היו האלופים.
אבל בסופו של יום, הקבוצה הטובה ביותר ובהפרש ניכר- לקחה את התואר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 05, 2012 4:13 pm 
Hall of Famer

Mook כתב:
אבל אני כן מסכים שאין לו מה למכור בצד ההתקפי. זה נכון שהוא קלעי עונשין טוב ואולי הוא יפתח יד מבחוץ. והוא גם זריז מאוד ביחס לגובה שלו, הוא רץ אפ אנד דאוון כמו כלום. אבל הבעיה שלו נמצאת במקום שקשה מאוד ללמד- הידיים שלו לא טובות.
קשה לו לתפוס כדורים תוך כדי תנועה ולכן כמעט בלתי אפשרי לשחק איתו פיק אנד רול. למרות הגובה והאתלטיות, הוא לא יודע לסיים אלי אופס כי שוב, הידיים שלו לא טובות. מאוד לוקה בטכניקה האישית וזה משהו שיהיה קשה לתקן. צריך פשוט לדעת שאתה לקוח מומחה הגנה אבל עם כשרון מינמאלי בהתקפה. מוטומבו, כבר אמרתי.

נו...נחמד שאתה מעריך את השחקן ומכביר עליו מילים מסוגננות, אבל הרגת אותי עם ההשוואה. מעבר לגדולתו ההגנתית העצומה של מוטומבו, שסביר להניח שוויטי לא יגיע אליה (4 פעמים שחקן ההגנה של העונה, פעמיים מלך הריבאונד של הליגה, שני בכל הזמנים במספר חסימות), גם מבחינה התקפית הבחור המשכיל עם השם הארוך היה לא פראייר בכלל. למעשה, ב11 מתוך 12 העונות הראשונות שלו בליגה, כולל בגיל 36, הוא היה שחקן של דאבל פיגרז בנקודות. אם היה פורש בגיל 36 ולא ממשיך כשחקן למשימות הגנתיות מיוחדות עד פאקינג גיל 42, הוא היה מסיים את הקריירה בממוצע של 12.2 נקודות למשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 05, 2012 6:38 pm 
Junior

תאמין לי, פעם אחת כאוהד אטלנטה ופעם שנייה כאחד האנשים הבודדים על הפלנטה שטוען שמוטומבו הוא אחד הסנטרים הגדולים שהיו, אתה לא צריך למכור לי אותו.

זה שיש לו ממוצע נקודות נאה לא הופך אותו לכלי התקפי. מוטומבו הוא הרבה דברים, שחקן התקפה זה לא אחד מהם. זה לא מקרה של שחקן שהתמקד בהגנה כי בזה הוא חזק, מוטומבו מעולם לא היה מסיים גדול, מעולם לא היה לו מוב עקבי ללכת אליו והידיים שלו תוך כדי תנועה זה לא משהו לכתוב עליו הביתה.

הוא עשה את הנקודות שלו כי ידעו למצוא אותו, הוא שיחק עם המון רכזים טובים וכי הוא היה חתיכת נפיל וריבאונדר נהדר. וכן, הוא היה השחקן הראשון שמושכים ממנו דאבל טים. בפעם האלף אני אומר בפורום הזה שמספרים זה לא הכל.

יש כאן אנשים שעשו מקצוע מלהביט בסטטיסטיקות יבשות.

לומר שמוטומבו היה שחקן התקפי טוב... נו, מה יש להוסיף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 05, 2012 7:50 pm 
Hall of Famer

לא אמרתי שמוטומבו היה שחקן התקפי טוב במובן של מישהו לבנות עליו כסקורר עיקרי, ואני בטח לא הבנאדם להגיד עליו שחי מסטטיסטיקות יבשות. אם כבר, מי שיש לו הסטוריה מכובדת מאד של התלהבות מופרזת מנגרים וחסרי כשרון אחרים זה דווקא אתה. אז במקרה הזה אולי כדאי שאנשים יסתכלו על סטטיסטיקות מאשר יראו כדורסל ולא יבינו מה הם רואים.

אמרתי שעשית השוואה מופרכת, לשחקן שקודם כל היה אחד מגדולי שחקני ההגנה בהסטוריה ובנוסף לכך היה יעיל בהתקפה. לא הכי מוכשר? לא אסתטי? לא מסוגנן? סבבה. אבל 11 עונות בדאבל פיגרז זה 11 עונות בדאבל פיגרז, וממש לא בכולן היו לידו רכזים כה טובים. לקחת שחקן שהגדרת בעצמך כבחירת סיבוב שני, השווית אותו ל8 פעמים אולסטאר, ואתה בא להגחיך אחרים? מוזר הפורום הזה לפעמים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 05, 2012 8:18 pm 
Junior

תגיד, ראית את חצי הגמר ואת הגמר? תרשה לי להאמין שלא (מתוך ריספקט להבנה שלך), כי אחרת היית מבין על מה אני מדבר. כל מי שראה לא יכול היה שלא להתרשם מתוצגת ההגנה של וויטי.

החמאתי לבחור בכך שהיכולות שלו בהגנה מאוד הזכירו לי את מוטומבו. הם לא שחקנים דומים, אבל בדר"כ כשמדברים על פרוספקט מהדראפט, גוזרים השוואות. זה לא שהשוויתי אותו לשאק או לקארים, השוויתי אותו למוטומבו... מה הביג פאקינג דיל?

קווי הדמיון דווקא כן מגיעים גם ביכלת התקפית דלה. גם אם תשים את וויטי בקונסטלציה התקפית מסוימת, הוא יוכל לשים נקודות ועובדה שהוא גם עושה את זה פה ושם. אני פשוט אומר שבצד הזה של המגרש, אני לא רואה אפסייד אצלו. וגם לא ראיתי אותו אצל דיק בשעתו.

גם בכלל לא בטוח שהוא יצליח ברמה הזו אם הוא לא יתחזק ולא יקבל צ'אנסים ממאמן שרוצה בוודאות סלע הגנתי. אבל אם הוא כן, אני חושב שיכול לצמוח ממנו משהו מאוד מיוחד.

וכן, אני מתלהב כי ראיתי תצוגת הגנה נדירה. לא בכל יום יוצא לך לראות שמירה כ"כ טובה והדוקה בצבע ועל שחקני המפתח של שתי קבוצות היריבה במעמדים כאלו. זה מרשים מאוד כשמדובר בסנטר ולא באיזה סווינגמן הגנתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 05, 2012 8:25 pm 
Hall of Famer

לא, לא ראיתי את חצי הגמר והגמר, ובכלל לא ראיתי את קנזס השנה. אני מאמין לך בכל לב שוויטי שחקן הגנה מצוין, והיות שאני מאד אוהב שחקני הגנה מצוינים-בטח אעקוב אחריו, איפה שלא ילך. רק אמרתי שההשוואה היתה מוגזמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 05, 2012 8:38 pm 
Junior

אז אני באמת ממליץ לך בחום. לך, תוריד- תראה.
אם אתה אוהב שחקני הגנה, בייחוד שחקני פנים שהם לא סתם מטריה אווירית אלא אשכרה שומרי אחד על אחד גדולים, תעשה לעצמך טובה ותראה. אתה תהנה, מבטיח לך.
הוא משתק את שני שחקני הפנים הכי נחשבים בדראפט הקרוב, שווה צפיה.

אח"כ, תחזור לכאן ותאמר לי אם ההשוואה הייתה מוגזמת. פייר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 06, 2012 12:19 am 
Hall of Famer

אז אני ראיתי את הגמר וחלקים מחצי הגמר ומעוד משחק של קנזס בטורניר ואני אומר שההשוואה למוטומבו מופרכת. מדובר על סייז אחר לגמרי ופיזיות אחרת לגמרי, מבנה גוף אחר לגמרי. וויטי לא יהיה מוטומבו הגנתית, למרות שהוא יכול להיות להשתלב בסיטואציה אופטימלית כסנטר הגנתי מהספסל. התקפית גם אין מה להשוות את מוטובמבו לוויטי. לא רואה את וויטי תורם את התרומה ההתקפית של דיקמבה, עם כמה שאני לא חושב שמוטומבו היה שחקן התקפי טוב במיוחד. פינישר סביר ליד הטבעת הוא עדיין היה, וויטי לא כזה ברמות הקולג'ים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 284 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 14 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: