סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' מאי 13, 2025 11:17 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 68 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: NBA לרביעי
הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 7:41 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
שלושת המשחקים נגמרו.
ממפיס שורדים מול הקליפרס. 105-98 והדקות האחרונות היו קצת לחוצות בממפיס. גיי 21, מאיו 20, קונלי 19. פול 29, בלייק 22. הקליפרס כזכור גנבו כבר את יתרון הביתיות והתוצאה היא 1-1.

אינדיאנה לוקחים בחזרה את יתרון הביתיות שלהם. 97-74 וזה לא היה כזה צמוד. אינדי זרקו וקלעו יותר מ3, היו להם יותר ריבאונדים והיו להם פחות איבודים. 26 לגריינג'ר, 18 ו10 להיברט. 22 לביג בייבי שהשקיע הרבה.

יוטה מפסידה למאמן השנה ולחבורתו. כל החמישיה של הספרס ב+30 כל החמישיה של יוטה ב-30. 7 שחקנים בספרס בדאבל פיגורס. ג'וש וג'פרסון עם 10.
וגם היה את הקטע הבא:
http://www.youtube.com/watch?v=kL-RAO-T_mA

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: NBA לרביעי
הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 8:28 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
לא אמור להיות לפארקר מבטא צרפתי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 8:32 am 
Senior

רגע, העונה הרגילה נגמרה? כן? אז למה קוואי לאונרד שני ברשימת הקלעים של הספרס? האמת שיוטה פשוט מביכים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 8:51 am 
Sophomore

ממפיס חתיכת קבוצה. אם ראנדולף חוזר ל100% כשירות והם לא חוטפים איזו פציעה אני רואה אותם בכיף לוקחים מועמדים רציניים לאליפות. אגב שאלה, מי השחקן הכי טוב בממפיס? גאסול? ראנדולף? גיי? מאוזנת!
הקליפרס עדיין יכולים לעבור אותם (לנצח 2 בבית ולגנוב עוד אחד בחוץ) אבל אני חושב שהסיכויים לכך לא גדולים.
בכל מקרה, אם לא LA, אני איתם! :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 9:03 am 
Sophomore

הא? יתרון הביתיות של ממפיס. הקליפרס יכולים לנצח רק את משחקי הבית ולעלות, הם כבר ניצחו אחד בחוץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 9:09 am 
Sophomore

hagai_sela כתב:
הא? יתרון הביתיות של ממפיס. הקליפרס יכולים לנצח רק את משחקי הבית ולעלות, הם כבר ניצחו אחד בחוץ.

של קליפרס. כתבתי ככה בכוונה כי אני לא חושב שהם יכולים לנצח 3 רצוף.
עריכה: בהנחה שהפורמט הוא 2-3-2

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 9:16 am 
מנהל פורום

הוא לא... 2-2-1-1-1

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 9:26 am 
Sophomore

אה אז בגמר זה ככה? התבלבלתי נראלי, זכור לי שמתישהו זה 2-3-2
בכל מקרה, עדיין, אני חושב שהם יצטרכו לנצח עוד אחד בחוץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 9:53 am 
Junior

רק בגמר זה 2-3-2.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 10:04 am 
Sophomore

מפה לשם טייסון צ'נדלר זכה בתואר שחקן ההגנה של העונה :shock:

איך לעאזאעל איבאקה לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 10:31 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
כבר התייחסנו לזה בת'רד הפרסים. הוא קיבל כי היה הרבה הוא-הא על השחקן שהביא את ההגנה לניו יורק. אבל גם מעבר לסטורי יש טעמים לתת לו ולא לאיבאקה - בעיקר העובדה שההגנה של ניו יורק באופן כללי היתה החמישית בטיבה בליגה בעונה הסדירה, ואין לה יותר מדי שחקנים שידועים כשומרים מעבר לצ'אנדלר. ההגנה של אוק סיטי תשיעית בליגה. היא קבוצה שניצחה בעיקר עם התקפה (שניה בליגה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 10:38 am 
Sophomore

וגם בגלל שחוסם טוב לא אומר מגן טוב. כשגם על חוסם טוב אפשר להתווכח אם זה דווקא מי שחוסם הרבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 10:38 am 
Hall of Famer

איבקה שחקן הגנה טוב אבל לא ממש מדהים, הבחירה בו הגיונית רק אם מסתכלים יותר על סטטיסטיקה של חסימות ופחות על משחקים. לדעתי לגארנט למשל היה אימפקט הגנתי גדול יותר בהרבה משלו העונה (לא סתם ההגנה של הסלטיקס כל כך טובה העונה), אולי אפילו יותר מלצ'אנדלר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 12:12 pm 
Junior

itai כתב:

איך לעאזאעל איבאקה לא?

להשוות בין צ'אנדלר לאיבאקה כשחקני הגנה זה עלבון לאינטלגנציה.
איבאקה חוסם נדיר אבל הוא לא רבע מהשומר שהוא צ'אנדלר.

פרקינס הוא סלע ההגנה של הת'אנדר. הרבה פחות נוצץ, אבל ההגנה מתחילה ממנו, איבאקה הוא ההלפ דיפנדר. לזכותו יאמר שהוא בהחלט יכול להפוך לשומר מצוין, אבל הוא ממש לא שם עדיין.

קח את הקליפרס כדוגמא. דיאנדרה ג'ורדן הוא אחד החוסמים הבכירים בליגה אבל מהרגע שקניון מרטין נחת בקבוצה הדקות של הראשון קוצצו בחצי.
לשיטתך, איך אפשר להעדיף את מרטין על ג'ורדן? הרי האחרון חוסם גדול משמע- שומר גדול.
הסיבה שמרטין נגס לג'ורדן בדקות, למרות שהוא נמוך יותר, חוסם פחות ומעופף הרבה פחות היא שהוא שומר אדיר אמיתי. גם בגילו המופלג ובנחיתות גובה, הוא אחד השומרים היותר טובים שיש בליגה ואיתו ההגנה שלך עולה בשתי דרגות מעלה.

בנוגע לממפיס, דווקא בגלל שזי בו עדיין לא חזר לעצמו ובגלל שהיא מאוזנת, אני לא רואה אותם הולכים עד הסוף. הכדורסל הטוב שלהם קודם כל נזקף לאחד המאמנים הכי אנדרייטד בליגה שעושה שם עבודה מופלאה, אבל יש לה עדיין המון חורים.
זאק כגו טו גאי מובהק, נתן להם רשת בטחון שאין להם השנה ולראייה ההפסד המחפיר במשחק הראשון. אין סיכוי שעם ראנדולף של שנה שעברה זה היה קורה. כשדברים לא זזו הם הלכו אליו והוא כתש יריבות. השנה אין להם את השחקן הזה.
מעבר לכך מדובר באחת מקבוצות ה3 הכי גרועות בליגה. ממפיס מאוזנת וטובה והיא בדרך לשם אבל אם זאק לא יהיה דומיננטי בשנה הבאה ולא יהיו להם פתרונות חוץ טובים יותר, אני לא רואה אותם עולים את המדרגה האחרונה בדרך לשם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 12:37 pm 
Junior

ספרס-יוטה. משחק מדהים מדהים של הספרס בראשו פארקר. ליוטה פשוט אין תשובה אליו והוא עושה ככל העולה על רוחו. מאמלל את האריס ומזין את הקלעים של הספרס נפלא או מסיים בעצמו עם התמצאות נדירה בצבע. ההתקפה של הספרס היא הדבר הכי יפה בליגה וזה הסיבה למה לדעתי לפופ הגיע פרס המאמן ללא תחרות בכלל.
התוספת של דיאו מתבררת כחשובה. בינתיים הוא עולה בחמישייה במקום בלייר וסוגר נהדר את מילסאפ. ההתאמה שלו למשחק ההתקפה של הספרס נהדרת והשילוב שלו עם דאנקן מתברר כיעיל.
בכל אופן כל עוד דאנקן לוקח את ג'פרסון במצ' אפ האישי ביניהם ליוטה יהיה קשה גם בסולט לייק סיטי.
ממפיס-קליפרס: הגריזליס לקחו את זה אבל ממש לא בקלות.למעשה אם לא התעוררות של מאיו ברבע האחרון הקליפרס יכלו לגנוב גם את זה. פול עם משחק מדהים השאיר את הקליפרס בתמונה וגם לגריפין היה משחק הרבה יותר טוב מהקודם. הבעיה של הקליפרס היא שאין להם שום תשובה לגודל של רודי גיי בסמול מאז הפציעה של באטלר והוא לוקח את כל השומרים שלו לצבע ומסיים שם נהדר. סימונס נשלף מהבוידעם אבל איטי מדי, וניק יאנג מנסה אבל הוא פשוט קטן מדי.
בצד השני הגריזליס שמרו הרבה יותר טוב הפעם, אבל ראנדולף לא פוגע וגאסול לא מספיק מנצל את הגודל שלו בפנים.
לטעמי הסדרה הזו פתוחה אבל עם יתרון לא קטן לגריזליס בגלל הבדלי הגודל לטובתם בקו האחורי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 1:31 pm 
Sophomore

Mook כתב:
itai כתב:

איך לעאזאעל איבאקה לא?

להשוות בין צ'אנדלר לאיבאקה כשחקני הגנה זה עלבון לאינטלגנציה.
איבאקה חוסם נדיר אבל הוא לא רבע מהשומר שהוא צ'אנדלר.

פרקינס הוא סלע ההגנה של הת'אנדר. הרבה פחות נוצץ, אבל ההגנה מתחילה ממנו, איבאקה הוא ההלפ דיפנדר. לזכותו יאמר שהוא בהחלט יכול להפוך לשומר מצוין, אבל הוא ממש לא שם עדיין.

קח את הקליפרס כדוגמא. דיאנדרה ג'ורדן הוא אחד החוסמים הבכירים בליגה אבל מהרגע שקניון מרטין נחת בקבוצה הדקות של הראשון קוצצו בחצי.
לשיטתך, איך אפשר להעדיף את מרטין על ג'ורדן? הרי האחרון חוסם גדול משמע- שומר גדול.
הסיבה שמרטין נגס לג'ורדן בדקות, למרות שהוא נמוך יותר, חוסם פחות ומעופף הרבה פחות היא שהוא שומר אדיר אמיתי. גם בגילו המופלג ובנחיתות גובה, הוא אחד השומרים היותר טובים שיש בליגה ואיתו ההגנה שלך עולה בשתי דרגות מעלה.

בנוגע לממפיס, דווקא בגלל שזי בו עדיין לא חזר לעצמו ובגלל שהיא מאוזנת, אני לא רואה אותם הולכים עד הסוף. הכדורסל הטוב שלהם קודם כל נזקף לאחד המאמנים הכי אנדרייטד בליגה שעושה שם עבודה מופלאה, אבל יש לה עדיין המון חורים.
זאק כגו טו גאי מובהק, נתן להם רשת בטחון שאין להם השנה ולראייה ההפסד המחפיר במשחק הראשון. אין סיכוי שעם ראנדולף של שנה שעברה זה היה קורה. כשדברים לא זזו הם הלכו אליו והוא כתש יריבות. השנה אין להם את השחקן הזה.
מעבר לכך מדובר באחת מקבוצות ה3 הכי גרועות בליגה. ממפיס מאוזנת וטובה והיא בדרך לשם אבל אם זאק לא יהיה דומיננטי בשנה הבאה ולא יהיו להם פתרונות חוץ טובים יותר, אני לא רואה אותם עולים את המדרגה האחרונה בדרך לשם.

אני דווקא חושב שאיזון זה יתרון, ככה אם השחקן הכי טוב שלך לא פוגע אתה עדיין יכול לנצח.
ובנוגע למרטין (ופה ראיתי בעיניים שלי ;)) פשוט שומר אדיר אדיר אדיר!!! לא יודע איך עד שהוא בא לקליפרס לא ידעתי שהוא שחקן הגנה כ"כ טוב...(כמו כן לא ידעתי שהג'אמפ שלו כ"כ מכוער, יותר משל מריון)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 1:56 pm 
Junior

מרטין שומר נהדר ואני אוהב את הגישה שלו אבל לא יאומן ששחקן כל כך מוגבל בהתקפה נבחר ראשון בדראפט ועוד יותר לא יאומן שג'ייסון קיד הצליח להפוך אותו לסוג של כוכב בניו ג'רזי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 2:01 pm 
Sophomore

שוויק1 כתב:
מרטין שומר נהדר ואני אוהב את הגישה שלו אבל לא יאומן ששחקן כל כך מוגבל בהתקפה נבחר ראשון בדראפט ועוד יותר לא יאומן שג'ייסון קיד הצליח להפוך אותו לסוג של כוכב בניו ג'רזי.

מסכים לגמרי לגבי 1, כאילו עם כל הכבוד לפולו דאנקים אין לו באמת מהלכים שמניבים סל, יכול להיות שפעם בזכות האתלטיות הוא היה גריפין סטייל? (למרות שגם עכשיו הוא נראה די אתלט)

בכל מקרה, מה כ"כ מפתיע לגבי הקטע עם קיד? אם יש מישהו שיכול לעשות אתזה זה קיד (או נאש אם בא לכם)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 4:38 pm 
Hall of Famer

או פול, אפרופו הקליפרס.

מרטין בשיאו, לפני עשור בניו ג'רזי לא היה רק דאנקר כמו גריפין, וקלע לא מעט ג'אמפים והוקים, (אם כי ב 3-4 מטר שליד הסל, בדרך כלל).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 5:34 pm 
Junior

ממפיס הם באיזשהו אופן אוקלהומה סיטי לעניים. קבוצה מאוזנת שיכולה לשים 5 שחקנים חזקים על המגרש אבל לדעתי החמישייה החזקה שלהם קצת פחות חזקה משל אוקלהומה.
בקשר לספרס אין ספק שבינתיים הם נראים טוב. לא יודע אם זה ממש רלוונטי לתת להם מועמדות לאליפות כי זו קצת נראית יותר מדי בחירה של העשור הקודם אבל אני לא רואה קבוצה אולי חוץ ממיאמי שמנצחת בצורה כל כך משכנעת (גם אם רק נגד יוטה). העבודה של פופ כמו שהיא נראית מהחצי השני של העונה ועד היום פשוט מדהימה.
אינדיאנה היא עוד אחת מהקבוצות העמוקות (שיש תיאוריה שעונה מקוצרת מיטיבה אותם), יש להם אפילו יותר מחמישה שחקנים ברמה גבוהה ולמרות שאין להם רג'י מילר זו מתקרבת להיות קבוצה כמו שהייתה בעידן מילר, עמוקה מאוד עם שחקנים טובים כמעט בכל עמדה ומשחק קבוצתי. לא מועמדת לאליפות אבל כן פייבוריטית לעבור את הסיבוב הנוכחי לדעתי.
הלייקרס גם נראים איתנים. אם הם עוברים את הנאגטס תהיה סדרה מאוד מעניינת מול אוקלהומה סיטי (שעדיין לא סגור שעוברים את דאלאס אבל סביר להניח...). השילוש קובי, גאסול, ביינום נראה מאוד משמעותי ועם תוספות של סשנס ואיבנקס ואם אומרים שגם ג'ורדן היל נותן דקות טובות... סדרה שתהיה מאוד מעניינת.
מיאמי כאמור הופכים את הסדרה המדוברת מיאמי-ניו-יורק למשהו שנראה קצת פחות תחרותי משחשבו. מצד שני אני זוכר את מיאמי מובילים 2-0 ומפסידים 3-2 לאלן יוסטון. לא סביר שיקרה אבל כן יש סיכוי שאחת הסדרות האלה של ה- 2-0 תיהפך ל- 2-1 ואם ל- 2-2 אז פתאום הכל פתוח.
שיקאגו - פילי זו סדרה קצת מבאסת. אמרתי לחבר שלי אוהד שיקאגו שלדעתי היו להם 10% סיכוי לאליפות עם רוז ועכשיו יש להם עשירית אחוז. נראה לי שהגזמתי ויש להם בסביבות חצי אחוז. אני לא יודע אם לפילי יש יותר מזה ולכן לא מהמר על מי תעלה מביניהן.
גם בוסטון-אטלנטה אני לא מהמר עדיין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 5:36 pm 
Sophomore

צ'אנדלר כמו איבקה שומר נוראי בפוסט אפ.
זה בהחלט קצת מתמיה למה הוא נבחר..
אל תקפצו עלי אבל לעומר אשיק משיקאגו לא מגיע פחות (לדעתי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 5:43 pm 
Sophomore

קיופיפלו כתב:
אינדיאנה היא עוד אחת מהקבוצות העמוקות (שיש תיאוריה שעונה מקוצרת מיטיבה אותם), יש להם אפילו יותר מחמישה שחקנים ברמה גבוהה ולמרות שאין להם רג'י מילר זו מתקרבת להיות קבוצה כמו שהייתה בעידן מילר, עמוקה מאוד עם שחקנים טובים כמעט בכל עמדה ומשחק קבוצתי. לא מועמדת לאליפות אבל כן פייבוריטית לעבור את הסיבוב הנוכחי לדעתי.
.

כמעט כל קבוצה מהפלייאוף שהיא לא אורלנדו הנוכחית עדיפה על אינדיאנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 5:48 pm 
Junior

לא בטוח. תשמע אין להם שחקנים גדולים אבל גריינג'ר הוא סקורר, פול ג'ורג', דיוויד ווסט, יש להם עוד נמוך סקורר, ג'ורג' היל הוא סולידי והיברט שחקן שאומרים עליו דברים טובים והאנסבורו מהספסל. אין להם אול-סטארים אבל יש להם די הרבה שחקנים מהדרג השני. קבוצה שהרבה תלוי באיך היא מתחבררת אבל כן יש לה כלים. לא קבוצה שקל לנצח אותה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 5:51 pm 
Sophomore

נורטון כתב:
או פול, אפרופו הקליפרס.

מרטין בשיאו, לפני עשור בניו ג'רזי לא היה רק דאנקר כמו גריפין, וקלע לא מעט ג'אמפים והוקים, (אם כי ב 3-4 מטר שליד הסל, בדרך כלל).

מעבר לעובדה שאני לא חושב שפול מוסר טוב כמו קיד, להגיד על גריפין שהוא לא קולע ג'אמפרים, ועוד יותר הוקים, זה פשוט לא נכון.

חוצתמזה שאם מה שאמרת הוא כן נכון והוא היה יותר טוב התקפית מגריפין (והגנתית פי 10) אז דווקא מובן לי למה היה בחירה 1. אה, וגם גריפין מוסר הרבה יותר טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 5:57 pm 
Hall of Famer

לא אמרתי שגריפין רק דאנקר. מה שהתכוונתי הוא לכך שמרטין לא רק עשה נקודות מדאנקים "גריפין סטייל" (כלומר הדאנקים הם כמו הדאנקים של גריפין, לא ה"רק")

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 68 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], מארק, רלפי ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה