סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' מאי 14, 2025 12:53 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 25 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' אוגוסט 07, 2012 11:59 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
לא חושב שזה שייך לאשכול על ההכנות לעונה הקרובה, אבל כן שווה דיון.
איתי שגב, שחקן נבחרת הנוער שעולה לכיתה יב' והיה בשנתיים האחרונות באקדמיה, החליט לעבור למכבי ת"א וחתם שם לחוזה רב שנתי.
http://safsal.co.il/article.aspx?id=19992

לדעתי הוא וההורים שלו עושים טעות וחבל. אם מה שכתוב בכתבה נכון והוא באמת יהיה קודם כל בקבוצה הבוגרת, כולל כל המסגרות, ורק אחר כך מדי פעם יהיה עם הנוער זה אולי עוד איכשהו בסדר, אחרת חבל על הזמן. זה שחקן שעם היתרון הפיזי והאתלטי שלו מול בני גילו בעמדות שבהן הוא משחק, אין לו בכלל מה לעשות בליגה לנוער, זה לא יקדם אותו במילימטר. הוא צריך לשחק רק במסגרות בוגרים, בהן אין לו כזה יתרון והוא חייב לעבוד קשה ולהשקיע בשביל להמשיך להשתפר.
כספי הגיע לדעתי לאיפה שהוא הגיע הרבה בזכות ההתעקשות להיות רק בבוגרים בכיתה יב', כנ"ל אם אני לא טועה לגבי הלפרין.
בקרואטיה, סלובניה או סרביה שחקנים עם נתונים כאלה משחקים בבוגרים כבר מגיל 15 ואצלינו מנסים לסחוט מהם כמה שיותר בגילאי נוער.

אין לו שום דבר אישי נגד מכבי ת"א, אבל ממה שראיתי ב-10 שנים האחרונות אין שם יותר מדי חשיבה לטווח ארוך בכל הקשור לשחקנים מהנוער, אלא רק איך הם לוקחים עוד ועוד אליפויות בגילאי הנוער.
ההרגשה שלי היא שבסופו של דבר הביאו אותו כדי שהם יוכלו לחזור להוביל בנוער (ואפילו הביאו השנה מתאזרח אמריקאי לשם כך!), כי דק' בבוגרים הוא בטוח לא הולך לקבל ב-2-3 השנים הקרובות.

אגב, גם העיתוי של החתימה/הפירסום לא כזה מוצא חן בעיני. לא יכלו לחכות עוד שבוע שהנבחרת הנוער תסיים את האליפות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 08, 2012 12:15 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
מה עם בוקי נאה במקום סופו?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 08, 2012 12:40 am 
מנהל פורום

לקח לי זמן להבין מה הקשר :D

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 08, 2012 1:07 am 
Hall of Famer

ולי לוקח עוד יותר זמן להבין מה הבעייה בעיתוי החתימה או הפרסום. למעשה עד עכשיו אני לא מבין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 08, 2012 1:22 am 
מנהל פורום

הוא לא שחקן מקצוען אלא רק בן 17 וכל הבאז שהחתימה הזו יוצרת עכשיו בקרב החברים, המשפחה, התקשורת והחברים לנבחרת יכול להוציא אותם קצת מהריכוז בהכנות לאליפות.
בנוסף צריך לזכור שהצוות של הנבחרת קשור ישירות לאיגוד ולאקדמיה, שמן הסתם לא ממש יהיו מרוצים מההחתמה הזאת. זה גם יכול ליצור מתחים כלשהם בין השחקנים עצמם, כי עכשיו התקשורת תתמקד בו הרבה יותר למרות שבתכל הוא רחוק מלהיות בין השחקנים המובילים בנבחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 08, 2012 1:56 am 
Hall of Famer

בוא לא נגזים. "התקשורת תתמקד בו", מי ישמע. כותרת ב"ספסל". אם לא היית מספר על זה כאן, בכלל לא הייתי יודע מזה.
ולגבי הבאז והריכוז - שחקנים, גם שחקני נוער, עוברים מאגודה לאגודה בקיץ כל זמן. לפני אליפויות, אחריהן, וכנראה גם תוך כדי. אם היו מגעים על זה לפני, אז לשיטתך דווקא טוב שהם הסתיימו לפני ולא נמרחו תוך כדי האליפות. עכשיו העניין הזה מאחוריו ולדעתי דווקא הראש שלו יותר נקי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 08, 2012 9:10 am 
Junior

מה שאותי יותר מעניין בחתימה הזאת היא מה דעתם של עמק יזרעאל האגודה הקודמת של שגב.

כל שחקן שמתקבל לאקדמיה חותם על מסמך שמחייב אותו לחזור לאגודת האם שלו למספר השנים שבהן היה באקדמיה (כלומר שגב אם עוזב את האקדמיה מחויב לשחק עכשיו שנתיים ביזרעאל) , כלומר קרה פה אחד מהשניים : או שעמק יזרעאל חתמו לו על שחרור , או שהשחקן חתם על חוזה מול קבוצה חדשה ועכשיו צריך לפתור את סוגיית המעבר.

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 08, 2012 1:11 pm 
Senior

נו מה הבעיה? מכבי בטח שילמו כמה גרושים וקיבלו את השחרור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 08, 2012 1:24 pm 
Sophomore

מישהו (ודים?) יכול לספר קצת יותר על הילד מבחינה מקצועית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 08, 2012 7:31 pm 
Sophomore

מישהו באמת יכול לספר משהו על הילד? יכול לתת 15 דק בליגת חארטבונה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 08, 2012 9:13 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ודים כתב עליו בת'רד קטעי וידאו:
http://www.youtube.com/watch?v=Zm0wExvmVwI
נראה די מרשים, גובה ואתלטיות שלא רואים הרבה אצל שחקני חוץ ישראלים. לדעתי לא פחות טוב מכספי כשהיה בגילו.
אין לו מה לחפש בנוער. אין שם כמעט שחקנים בגובה שלו, בטח לא שחקני חוץ. הוא צריך כבר העונה להשתפשף בליגת העל בעמדה 3. אם גיא גודס יכל לפתוח בגיל 17 אז אפשר לתת לבחור כמה דקות כשמכבי מובילים ב-20 הפרש.
מה הסיכוי שמכבי יתנו בשנה הבאה לשלושה שחקנים מהנוער (זלמנסון, שגב והררי) לשחק בליגה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 08, 2012 10:37 pm 
מנהל פורום

הסיכוי אפסי לצערי, ובמידה מסויימת אולי בצדק מבחינת מכבי. אלא אם כן כאמור מדובר באמת בשיא הגארבג'-טיים.
אבל אלה שלושה שחקנים (או לפחות זלמנסון ושגב) שיכולים היו לקבל 10-15 דק' בקבוצת אמצע טבלה בליגת העל, הבעיה שגם זה לא יקרה.

רק צריך לציין משהו לגבי שגב - הוא אכן מזכיר בהרבה דברים את כספי, אבל ממה שהבנתי הוא אף פעם לא היה דומיננטי בגילאי הנוער כמו שכספי היה בזמנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 09, 2012 10:04 am 
Junior

כספי בכיתה י' היה השחקן כמעט הכי משמעותי בקבוצה שהגיעה לגמר אליפות המדינה לנוער (והפסידה לגליל) :D

שגב רחוק מאד מהדומיננטיות של כספי.
כישרון יש , פוטנציאל יש.
אבל זה רחוק מלהיות שחקן שאפשר לחתום עליו שיוכל להגיע לרמות של יורולייג.

בליגה הישראלית הראשונה הוא לא יכול להשתלב עדיין בשנה הבאה , מצד שני גם זלמנסון והררי לא יכלו שנה שעברה , לתת קצת דקות לילד במשחקים שאתה מנצח בקלות זה משהו שמכבי יכולה לחיות איתו.

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 09, 2012 10:15 am 
Freshman

נראה די מרשים, עם כי שמתי לב שלא סיים בשמאל אף לא ליי אפ אחד בכל הסרטון.
בבוגרים לא יוכל לסיים כל חדירה בדאנק בימין או בשתי ידיים, יהיה חייב לפתח את הסיומת בשמאל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 09, 2012 10:55 am 
Sophomore

שאלה קצת אופטופיק, מהן הטכניקות בהן משתמשים לפיתוח שליטה וסיומת ביד החלשה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 09, 2012 11:14 am 
Junior

אין יותר מידי סודות : הרבה תרגול.

אף אחד לא נולד כשהוא יודע לעשות צעד וחצי , אז כמו שאתה מלמד אותו לעשות את זה ביד החזקה , אז אתה צריך לתרגל פי 1.5 ביד החלשה.

(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 09, 2012 11:16 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

guyancho כתב:
שאלה קצת אופטופיק, מהן הטכניקות בהן משתמשים לפיתוח שליטה וסיומת ביד החלשה?

בגילאים הצעירים אומרים לילדים לעשות דברים שהם רגילים לעשות ביד החזקה עם החלשה, למשל: למזוג לכוס, למרוח משחת שיניים וכו' וכך לפתח את המוטוריקה העדינה. אח"כ כמובן עובדים חזק גם באימונים עצמם, אם זה בכדרור, צעד וחצי או בזריקה לסל (זריקת וו למשל).
בגילאים מבוגרים יותר זה הרבה יותר קשה. אני למשל למדתי לעשות לייאפ ביד שמאל רק כשעשיתי את הקורס מדריכים בזמנו ורק לפעמים אני מצליח לזרוק וו ביד שמאל אבל עדיין מתקשה בעוצמת הזריקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 09, 2012 11:31 am 
Sophomore

לגבי סיומת, יש את מייק'ס דריל- עמידה מתחת לסל וסיום פעם בימין פעם בשמאל (עם הרמת רגל נכונה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 09, 2012 12:07 pm 
מנהל פורום

sir charles כתב:
בגילאים הצעירים אומרים לילדים לעשות דברים שהם רגילים לעשות ביד החזקה עם החלשה, למשל: למזוג לכוס, למרוח משחת שיניים וכו' וכך לפתח את המוטוריקה העדינה. אח"כ כמובן עובדים חזק גם באימונים עצמם, אם זה בכדרור, צעד וחצי או בזריקה לסל (זריקת וו למשל).
בגילאים מבוגרים יותר זה הרבה יותר קשה. אני למשל למדתי לעשות לייאפ ביד שמאל רק כשעשיתי את הקורס מדריכים בזמנו ורק לפעמים אני מצליח לזרוק וו ביד שמאל אבל עדיין מתקשה בעוצמת הזריקה.

גם אני למדתי סיומת נכונה בימין (אני שמאלי בעיקרון) רק בקורס מדריכים. עכשיו, אחרי שגם התאמנתי על זה המון במהלך ה-6 שנים שעברו מאז, אני מסיים במשחקים בימין כשצריך אבל זה רבע ממה שאני מסוגל ביד שמאל.
בחוגים אני הרבה פעמים מתחיל קודם ללמד צעד וחצי שמאל כי אם אני מתחיל קודם ימין אז אחר כך תמיד ישר חוזרים לימין. כיף לראות ילדים ימניים בני 10-12 שעכשיו פתאום ברירת המחדל שלהם היא ללכת שמאלה מרוב שחפרתי להם על צד שמאל בגיל 7-8.

בקיצור, אפשר ללמוד בגיל מבוגר את הטכניקה, אבל זה יהיה הרבה פחות טבעי ופחות יעיל מללמוד את זה בגיל צעיר.

קובי כתב:
לגבי סיומת, יש את מייק'ס דריל- עמידה מתחת לסל וסיום פעם בימין פעם בשמאל (עם הרמת רגל נכונה)

אתה כנראה מתכוון לתרגיל מייקן (ע"ש גורג' מייקן):
http://www.youtube.com/watch?v=CmFOj0nhUN8

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 09, 2012 12:18 pm 
Sophomore

כן... מיקן, תודה על התיקון.

אני מכיר וריאציה קצת שונה, אבל בגדול זה התרגיל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 15, 2012 2:39 pm 
Hall of Famer

ודים כתב:
sir charles כתב:

גם אני למדתי סיומת נכונה בימין (אני שמאלי בעיקרון) רק בקורס מדריכים. עכשיו, אחרי שגם התאמנתי על זה המון במהלך ה-6 שנים שעברו מאז, אני מסיים במשחקים בימין כשצריך אבל זה רבע ממה שאני מסוגל ביד שמאל.
בחוגים אני הרבה פעמים מתחיל קודם ללמד צעד וחצי שמאל כי אם אני מתחיל קודם ימין אז אחר כך תמיד ישר חוזרים לימין. כיף לראות ילדים ימניים בני 10-12 שעכשיו פתאום ברירת המחדל שלהם היא ללכת שמאלה מרוב שחפרתי להם על צד שמאל בגיל 7-8.

בקיצור, אפשר ללמוד בגיל מבוגר את הטכניקה, אבל זה יהיה הרבה פחות טבעי ופחות יעיל מללמוד את זה בגיל צעיר.

קובי כתב:

אתה כנראה מתכוון לתרגיל מייקן (ע"ש גורג' מייקן):
http://www.youtube.com/watch?v=CmFOj0nhUN8

אני למדתי עוד בקטסל סיומת נכונה בשמאל, אבל תמיד שנאתי את זה ובמשחקים הייתי מסיים בימין בכל מצב. איכשהו, בפעמים האחרונות ששיחקתי כדורסל (15 שנה אחרי הקטסל), שמתי לב לאלמנט מוזר במיוחד: אני חודר מימין ומסיים בשמאל, ולהיפך. יש מצבים במשחק שבהם אני פשוט הולך טבעית ליד שמאל. אין לי מושג איך ומתי זה קרה, אבל עובדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 15, 2012 3:23 pm 
מנהל פורום

אני גם מניח שבתור אחד שהוא כיום 1.90 סביר להניח שהיית דיי מגודל בתור ילד ופשוט לא באמת היית צריך לדעת לסיים בשמאל, גם מול שומר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 16, 2012 8:04 am 
Junior

לא מפריע לי שמכבי מחתימים שחקן לחוזה ארוך טווח. רוב הסיכויים שהוא לא יגיע לסופו.

אותי לימדו בקטסל ללכת בשמאל ולסיים בשמאל כשצריך, ובכלל את כל התרגילים לעשות גם בשמאל. גם היום אני מסיים בשמאל כשצריך. זה לחלוטין עניין של תרגול, התעקשות המאמן והנכונות של הילד לקבל אימון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 16, 2012 8:22 am 
מנהל פורום

ברור שזה עניין של תרגול, אבל הנקודה פה היא שאם התרגול הזה מתבצע אחרי גיל מסויים אז הוא הרבה פחות יעיל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 16, 2012 8:55 am 
Hall of Famer

השם שלו (בהקשר לאיתי שגב ה"סלב") משעשע עוד יותר לאור העובדה שהשחקן נולד ב-1995, השנה שבה איתי שגב היה בתודעה הציבורית יותר מכל שנה אחרת. ההורים כנראה אהבו את הקומדי סטור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 25 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], kakon3 ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה