סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' מאי 14, 2025 2:49 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 40 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: טאג' גיבסון
הודעהפורסם: ג' אוגוסט 21, 2012 8:16 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אני לא חושב שדאלאס לקחה את האליפות בעונה שעברה על הטיקט ההגנתי. הסיפור היה בעיקר ההתקפה הזורמת. אני גם לא חושב שהסיבה העיקרית לשביקה של לברון הייתה ההגנה של דאלאס, אלא יותר לברון עצמו. מול שיקגו ובוסטון, שתי קבוצות הגנה טובות מבוסטון לברון היה מצויין.

אפשר לדבר כמה שרוצים על כך שההגנה יותר חשובה מההתקפה, אבל אם תסתכל על רוב האלופות של האן.בי.איי אתה תראה שמי שהוליכו את הקבוצות הללו היו השחקנים ההתקפיים. ברור שאי אפשר לקחת אליפות ללא הגנה, אבל גם מאד קשה לעשות זאת ללא התקפה. מבין האלופות ההגנתיות בולטת כמובן דטרויט של 2004. גם הגרסאות השונות של הספארס נשענו יותר על ההגנה מאשר על ההתקפה, אבל למשל בסדרות מול פיניקס ההתקפה של הספארס היא זאת שניצחה את הסדרה ולא ההגנה. יוסטון של האקים, בעיקר הורסיה הראשונה הייתה קבוצת הגנה מובהקת. הבאד בויז של דטרויט למשל בעיני לא היו אלופה שנשענה קודם כל על ההגנה. נכון שהם היו קבוצת הגנה מעולה, אבל הם גם היו קבוצת התקפה מעולה עם המון המון כלים התקפיים. אייזיאה תומאס היה הכוכב הגדול והשחקן החשוב ביותר, ולמרות שהוא היה גם שחקן הגנה טוב, התרומה היותר משמעותית שלו הייתה בהתקפה.

בסופו של דבר, באן.בי.איי את האליפות לוקחים הכוכבים הגדולים והכוכבים הגדולים הופכים לכאלו כמעט תמיד בזכות היכולת שלהם בצד ההתקפי.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 21, 2012 8:41 pm 
Hall of Famer

אין סיכוי. בטח לא מריון, אולי אולי צ'נדלר, אבל גם לא. טרי נתן אחלה סדרה לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 21, 2012 9:21 pm 
Junior

אחחחח... דטרויט של 2004....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 22, 2012 2:13 am 
Sophomore

Att כתב:
אני מאוד מחזיק גם מטאג' גיבסון וגם מאשיק ואני חושב שהבולס היו צריכים לעשות הכל כדי לשמור את שניהם, אבל דווקא ביחס ליכולות ההתקפיות של טאג' גיבסון ול"יד הרכה שלו מבחוץ", אני מעט יותר פסימי. טאג' עבד על הזריקה שלו בקיץ שעבר אבל לא נראה שיפור ניכר. הוא לא אוטומטי מחצי מרחק והוא לא גו טו גאי בפוסט. הוא שחקן התקפה חביב, בוודאי לא מגבלה כמו אשיק והוא בהחלט יכול לעשות קפיצה קדימה העונה, אבל הוא עדיין יהיה בינוני ביחס למתחרים שלו בעמדה. חלק גדול מהכשרון בנ.ב.א. מרוכז בעמדת הפאואר פורוורד. לטאג' לעולם לא יהיה את הכשרון ההתקפי של שחקנים כמו גאסול, אולדריג', גריפין, לאב ודומיהם. בצד ההגנתי לעומת זאת הוא טופ3 בעמדה שלו וזה מה שיביא לו את החוזה הבא שלו.
אשיק וגיבסון אלה סוגיות נפרדות. שיקגו לא הייתה צריכה להשאיר את אשיק. ברור שהייתי מבסוט אם זה היה קורה, כי אשיק באמת יכול להפוך לסטופר הגנתי נהדר (עם קצת השקעה ועוד עבודה עם ת'יבודו, היה יכול ללמוד לשמור גם על PF). העניין הוא שאשיק בחיים לא מתקרב לשווי של הסכום שיוסטון הציעה לו, וגם אם כן מדובר בסכום שהיה מסנדל את הבולס וגורם להם לשבור את תקרת השכר בפעם הראשונה.

גיבסון לא צריך לתת תפוקה התקפית כמו האולסטארים שמנית. אני חושב שהוא בהחלט יכול להתקרב אליהם. קצת חידוד של תכונות, עבודה באזור הצבע ובעיקר שמירה על יד רכה מחצי מרחק (השנה הראה יד טובה בסט-שוט) יהפכו אותו לשחקן יעיל מאוד. שווה חמישייה ושווה את הכסף. אני חושב שכבר היום ת'יבודו מעדיף את גיבסון על בוזר, אבל חוסר היציבות של גיבסון בצד ההתקפי מונעים מת'יבודו לשלב את השחקן בחמישייה של הבולס.

Att כתב:
זה מה שחלק מהאוהדים של שיקאגו חשבו על אשיק, בינתיים הם עם נאזי מוחמד קשישא.
היה ברור שיגיע שחקן כמו מוחמד (ותיק לקראת סוף הקריירה). אין כאן בעיה. אשיק לא נשאר בגלל כסף, לשיקגו לא הייתה ברירה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 22, 2012 7:33 am 
Sophomore

הסכום חסר פרופורציה לגבי אשיק,ה נכון שיש לו יכולת הגנתית אדירה אבל הוא גם מסתבך בעבירות ובהתקפה הוא פשוט 4 על 5 (או על 6)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 22, 2012 7:33 am 
Sophomore

הסכום חסר פרופורציה לגבי אשיק,ה נכון שיש לו יכולת הגנתית אדירה אבל הוא גם מסתבך בעבירות ובהתקפה הוא פשוט 4 על 5 (או על 6)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 22, 2012 9:18 am 
Hall of Famer

לא היית יכול להיות החלטי יותר בפעם השניה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 22, 2012 6:27 pm 
Hall of Famer

אמיר שפירא כתב:
Att כתב:
אני מאוד מחזיק גם מטאג' גיבסון וגם מאשיק ואני חושב שהבולס היו צריכים לעשות הכל כדי לשמור את שניהם, אבל דווקא ביחס ליכולות ההתקפיות של טאג' גיבסון ול"יד הרכה שלו מבחוץ", אני מעט יותר פסימי. טאג' עבד על הזריקה שלו בקיץ שעבר אבל לא נראה שיפור ניכר. הוא לא אוטומטי מחצי מרחק והוא לא גו טו גאי בפוסט. הוא שחקן התקפה חביב, בוודאי לא מגבלה כמו אשיק והוא בהחלט יכול לעשות קפיצה קדימה העונה, אבל הוא עדיין יהיה בינוני ביחס למתחרים שלו בעמדה. חלק גדול מהכשרון בנ.ב.א. מרוכז בעמדת הפאואר פורוורד. לטאג' לעולם לא יהיה את הכשרון ההתקפי של שחקנים כמו גאסול, אולדריג', גריפין, לאב ודומיהם. בצד ההגנתי לעומת זאת הוא טופ3 בעמדה שלו וזה מה שיביא לו את החוזה הבא שלו.
אשיק וגיבסון אלה סוגיות נפרדות. שיקגו לא הייתה צריכה להשאיר את אשיק. ברור שהייתי מבסוט אם זה היה קורה, כי אשיק באמת יכול להפוך לסטופר הגנתי נהדר (עם קצת השקעה ועוד עבודה עם ת'יבודו, היה יכול ללמוד לשמור גם על PF). העניין הוא שאשיק בחיים לא מתקרב לשווי של הסכום שיוסטון הציעה לו, וגם אם כן מדובר בסכום שהיה מסנדל את הבולס וגורם להם לשבור את תקרת השכר בפעם הראשונה.

גיבסון לא צריך לתת תפוקה התקפית כמו האולסטארים שמנית. אני חושב שהוא בהחלט יכול להתקרב אליהם. קצת חידוד של תכונות, עבודה באזור הצבע ובעיקר שמירה על יד רכה מחצי מרחק (השנה הראה יד טובה בסט-שוט) יהפכו אותו לשחקן יעיל מאוד. שווה חמישייה ושווה את הכסף. אני חושב שכבר היום ת'יבודו מעדיף את גיבסון על בוזר, אבל חוסר היציבות של גיבסון בצד ההתקפי מונעים מת'יבודו לשלב את השחקן בחמישייה של הבולס.

Att כתב:
זה מה שחלק מהאוהדים של שיקאגו חשבו על אשיק, בינתיים הם עם נאזי מוחמד קשישא.
היה ברור שיגיע שחקן כמו מוחמד (ותיק לקראת סוף הקריירה). אין כאן בעיה. אשיק לא נשאר בגלל כסף, לשיקגו לא הייתה ברירה.

למען האמת, אשיק וגיבסון די דומים. בעיניי אשיק כבר היום הוא סטופר הגנתי נהדר. הוא אחד הטובים בעמדה שלו בהגנה (אני לא חושב שהוא פחות טוב מצ'אנדלר למשל; כן חושב שלדוויט בהגנה יש השפעה גדולה יותר) ואחד הגרועים בהתקפה. גיבסון דומה לו בהקשר הזה. הכשרון ההתקפי בעמדת הפאואר עולה בהרבה על זה בעמדת הסנטר. באופן יחסי לעמדה שלהם שניהם די גרועים מבחינה התקפית ונמצאים בטופ מבחינה הגנתית. כסנטר, אשיק מקבל שכר מופרז, כמו כל שאר הסנטרים. אילו הייתה לו איזושהי יכולת התקפית הוא היה מקבל מעל 10 מיליון דולר.

ככלל, שיקאגו החליטה לפרק את החבילה בגלל הפציעה של רוז ובגלל ההתעקשות של הבעלים לא לשלם מס. ההחלטה היא כזו שמפרקת את הקבוצה שסיימה במקומות הראשונים את הליגה הסדירה (נדמה לי שפעמיים ברציפות במקום ה-1). אם את ווטסון ואת ברואר ניתן עוד להחליף (בתקווה), את קורבר ואת אשיק - שני רול פליירים שמצוינים במה שהם עושים, אין אפשרות להחליף בשחקנים ברמה דומה. זה מחליש את שיקאגו באופן משמעותי והופך אותה לקבוצה לא רלוונטית לפחות בשנה הקרובה.

אני כאמור הייתי משאיר את אשיק ואת גיבסון ועושה טרייד על נואה. זה הימור אבל זו הייתה גם הדרך היחידה בעיניי לצאת מהמשבר הזה בלי להחליש משמעותית את הקו הקדמי מבחינה הגנתית, להוריד את סך המשכורות, לצמצם את הסבירות של פציעות (נואה) ולאפשר לשיקאגו לחזק משמעותית את העמדה החלשה ביותר שלה, הסקנד גארד. בפועל, שיקאגו לא קיבלה על אשיק, קורבר ושאר הספסל שלה דבר, למרות שמדובר היה בנכסים טובים. אין ספק, לפחות בעיניי, שמדובר בכשלון של ההנהלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 22, 2012 7:50 pm 
Junior

נובמת.
שיקאגו החליטה לפרק את החבילה? על מה אתה מדבר?
הם פירקו את חבילת הספסל. יחי ההבדל הכל כך גדול. הפירוק שאתה מדבר עליו מתבטא בהחלפת ווטסון בהיינריך וקורבר בבלינלי, כשאת עומר אשיק לא היה ספק ששיקאגו לא תשאיר. זה לא פירוק ולא נעליים, בסך הכל החלפת שחקני ספסל בשחקני ספסל, כשאני לא חושב ששיקאגו נפגעה מבחינת סכימת הכישרון שעל הספסל.

ואני יודע שהספסל היה חשוב בשיקאגו הקודמת, אבל זה לא העניין.
אם שיקאגו הייתה רוצה לפרק בעקבות הפציעה של רוז היא הייתה משחררת את בוזר באמנסטי ונותנת את דנג תמורת בחירה עתידית.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 22, 2012 7:52 pm 
Sophomore

נורטון כתב:
לא היית יכול להיות החלטי יותר בפעם השניה?

מזדקנים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 22, 2012 8:37 pm 
Hall of Famer

King Chauncey כתב:
נובמת.
שיקאגו החליטה לפרק את החבילה? על מה אתה מדבר?
הם פירקו את חבילת הספסל. יחי ההבדל הכל כך גדול. הפירוק שאתה מדבר עליו מתבטא בהחלפת ווטסון בהיינריך וקורבר בבלינלי, כשאת עומר אשיק לא היה ספק ששיקאגו לא תשאיר. זה לא פירוק ולא נעליים, בסך הכל החלפת שחקני ספסל בשחקני ספסל, כשאני לא חושב ששיקאגו נפגעה מבחינת סכימת הכישרון שעל הספסל.

ואני יודע שהספסל היה חשוב בשיקאגו הקודמת, אבל זה לא העניין.
אם שיקאגו הייתה רוצה לפרק בעקבות הפציעה של רוז היא הייתה משחררת את בוזר באמנסטי ונותנת את דנג תמורת בחירה עתידית.

הניסוח היה מוגזם, לא התכוונתי שהם החליטו לפרק את הקבוצה, אבל אני כן סבור ששיקאגו נחלשה מבחינת סכימת הכישרון על הספסל וצריך לזכור שמדובר גם בכימיה ולא רק בסך כולל של כשרון (אחרת סקרמנטו היו מנצחים עוד כמה משחקים בעונה הקודמת). לשיקאגו היה את אחד הספסלים החזקים בליגה, הוא ניצח לה משחקים רבים וסטטיסטית, ההגנה שלו הייתה מהחזקות בליגה. צריך לחכות ולראות מה יעשה הספסל הנוכחי, אבל אני מעריך שהם לא ישחזרו את ההצלחה (למרות שחלקו של ת'יבודו ביצירת יחידת הספסל הוא גדול). המשמעות של היעדרותו של אשיק מהספסל תבוא לידי ביטוי בעיקר אם יהיו פציעות לבוזר/נואה, שניהם injury prone. בשורה התחתונה, הרביעיה של רוז-בוזר-נואה-דנג לא הייתה מספיק טובה כדי לאיים על מיאמי ללא ספסל חזק. לאחר הפציעה של רוז ושל דנג ועם ההזדקנות של בוזר, שגם כך לא מחולל נפלאות בשיקאגו, אין ספק שצריך להגיע חיזוק. במקום זאת, שיקאגו נחלשה והרכיבים שהיא העלתה להם את הערך בשנים האחרונות לא נפדו. בעיניי זו החמצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 22, 2012 11:28 pm 
Junior

נו בסדר, אבל לא מדובר לא בפירוק ולא ברבע פירוק ולא בהליכה אחורה ואיך שלא תרצה לנסח את זה.
לפחות לא מבחינת ההנהלה, כפי שניסית להביע. אולי לדעתך מדובר בהליכה אחורה, אבל בוודאי לא מבחינת כוונות ההנהלה.

כל ההתייחסות לגבי כך ששיקאגו נפגעה בספסל ובהגנה מתייחסים לעזיבה של אשיק, והוא פשוט לא יכל להישאר. אני לא חושב שיש אוהד אחד של הבולס שהאמין שאשיק וגיבסון יישארו יחד בשיקאגו, בטח לא אחרי שיוסטון הגישה את הצעת הבק דור שלה.

אם נוציא את הויתור הכלכלי המובן על אשיק, נראה שלא רק שבהנהלה של הבולס לא החליטו על שום פירוק או ניסוח יותר יפה לכך, אלא בדיוק להפך, הם הראו הקיץ שהם מתכוונים ומאמינים שהסגל הזה יילך עד הסוף.

מבחינתם הם שידרגו את עמדת הפוינט עם היינריך ורובינסון על פני ווטסון ולוקאס. הרי את שני האחרונים הם יכלו להשאיר בגרושים אם היו רוצים.
מבחינתם הם החליפו את קורבר עם החוזה הלא נעים שלו במרקו בלינלי, שגם מתאים יותר לסגל וגם יכול להיות סקנד נהדר ליד רוז לכשיחזור, והרי עמדת הסקנד גארד כבר שנים בעייתית בשיקאגו, ופינו דקות מהספסל לבאטלר שמאוד מאמינים בו.
מבחינתם הם הביאו תחליפים טובים לאשיק בהינתן מה שהיה בשוק, רדמנוביץ כסטרץ׳ 4 שלא היה להם בשנים האחרונות ונאזי מוחמד, בהחלט סנטר מחליף לגיטימי.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 22, 2012 11:48 pm 
Hall of Famer

אשיק הוא אחד מהשחקנים הכי אוברייטד כיום באן.בי.איי.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 23, 2012 12:49 am 
Hall of Famer

לגבי אשיק, אני יכול לציין רק שלושה שמות: בן וואלאס, ברוס בוואן, רון ארטסט. מה לגביהם אתם שואלים? וואלאס לאורך 6 השנים שלו בדטרויט (בקדנציה הראשונה) הרוויח 5.6 מיליון דולר, על אף שב-4 מתוך ה-6 שנים האלו הוא היה שחקן ההגנה של השנה.
רון ארטסט (סליחה, מטה וורלד שיט) הגיע בשיא הקריירה שלו למשכורת של 7.5 מיליון דולר לעונה, וזה אחרי שכבר זכה בתואר שחקן ההגנה של השנה.
ברוס בוואן היה בשיאו הסטופר ההגנתי הכי טוב בליגה כנגד סווינגמנים. לברון, קובי, פירס, קרטר, טימאק, אייברסון, ריי אלן, וייד ומי לא אכלו ממנו מרורים בכל פעם שנפגשו עם הספרס. כמה הוא עשה לעונה? בשיאו 4.1 מיליון דולר. נדמה לי שהנקודה הובנה.

לגבי גיבסון, אני לא מסכים לגבי הצד ההתקפי. הוא יודע לקלוע ג'אמפרים חופשיים באחוזים לא רעים, יודע להטביע, ותכל'ס? זה פחות או יותר מה שהפאוור פורוורד הממוצע בליגה יודע לעשות.

נדמה לי שבת'רד הזה עשיתי ניתוח עומק די טוב של המצב, ואני מסכים עם מי שכתב שבסה"כ נעשו שינויים, אבל לא עד כדי כך דראסטיים כמו שאנשים מנסים לעשות פה. הדבר החשוב באמת זה שטום תיבודו נשאר בתפקיד, ולהזכירכם, בשנה שעברה הוא סיים ראשון בליגה גם עם חצי דרק רוז ופציעה של דנג.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 23, 2012 1:54 am 
Hall of Famer

אלא שלא היה סימן שאלה לגבי הישארותו של ת'יבודו שעדיין לא חידש חוזה למיטב ידיעתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 40 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Euro_Basket, Google [Bot] ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה