אמיר שפירא כתב:
Att כתב:
אני מאוד מחזיק גם מטאג' גיבסון וגם מאשיק ואני חושב שהבולס היו צריכים לעשות הכל כדי לשמור את שניהם, אבל דווקא ביחס ליכולות ההתקפיות של טאג' גיבסון ול"יד הרכה שלו מבחוץ", אני מעט יותר פסימי. טאג' עבד על הזריקה שלו בקיץ שעבר אבל לא נראה שיפור ניכר. הוא לא אוטומטי מחצי מרחק והוא לא גו טו גאי בפוסט. הוא שחקן התקפה חביב, בוודאי לא מגבלה כמו אשיק והוא בהחלט יכול לעשות קפיצה קדימה העונה, אבל הוא עדיין יהיה בינוני ביחס למתחרים שלו בעמדה. חלק גדול מהכשרון בנ.ב.א. מרוכז בעמדת הפאואר פורוורד. לטאג' לעולם לא יהיה את הכשרון ההתקפי של שחקנים כמו גאסול, אולדריג', גריפין, לאב ודומיהם. בצד ההגנתי לעומת זאת הוא טופ3 בעמדה שלו וזה מה שיביא לו את החוזה הבא שלו.
אשיק וגיבסון אלה סוגיות נפרדות. שיקגו לא הייתה צריכה להשאיר את אשיק. ברור שהייתי מבסוט אם זה היה קורה, כי אשיק באמת יכול להפוך לסטופר הגנתי נהדר (עם קצת השקעה ועוד עבודה עם ת'יבודו, היה יכול ללמוד לשמור גם על PF). העניין הוא שאשיק בחיים לא מתקרב לשווי של הסכום שיוסטון הציעה לו, וגם אם כן מדובר בסכום שהיה מסנדל את הבולס וגורם להם לשבור את תקרת השכר בפעם הראשונה.
גיבסון לא צריך לתת תפוקה התקפית כמו האולסטארים שמנית. אני חושב שהוא בהחלט יכול להתקרב אליהם. קצת חידוד של תכונות, עבודה באזור הצבע ובעיקר שמירה על יד רכה מחצי מרחק (השנה הראה יד טובה בסט-שוט) יהפכו אותו לשחקן יעיל מאוד. שווה חמישייה ושווה את הכסף. אני חושב שכבר היום ת'יבודו מעדיף את גיבסון על בוזר, אבל חוסר היציבות של גיבסון בצד ההתקפי מונעים מת'יבודו לשלב את השחקן בחמישייה של הבולס.
Att כתב:
זה מה שחלק מהאוהדים של שיקאגו חשבו על אשיק, בינתיים הם עם נאזי מוחמד קשישא.
היה ברור שיגיע שחקן כמו מוחמד (ותיק לקראת סוף הקריירה). אין כאן בעיה. אשיק לא נשאר בגלל כסף, לשיקגו לא הייתה ברירה.
למען האמת, אשיק וגיבסון די דומים. בעיניי אשיק כבר היום הוא סטופר הגנתי נהדר. הוא אחד הטובים בעמדה שלו בהגנה (אני לא חושב שהוא פחות טוב מצ'אנדלר למשל; כן חושב שלדוויט בהגנה יש השפעה גדולה יותר) ואחד הגרועים בהתקפה. גיבסון דומה לו בהקשר הזה. הכשרון ההתקפי בעמדת הפאואר עולה בהרבה על זה בעמדת הסנטר. באופן יחסי לעמדה שלהם שניהם די גרועים מבחינה התקפית ונמצאים בטופ מבחינה הגנתית. כסנטר, אשיק מקבל שכר מופרז, כמו כל שאר הסנטרים. אילו הייתה לו איזושהי יכולת התקפית הוא היה מקבל מעל 10 מיליון דולר.
ככלל, שיקאגו החליטה לפרק את החבילה בגלל הפציעה של רוז ובגלל ההתעקשות של הבעלים לא לשלם מס. ההחלטה היא כזו שמפרקת את הקבוצה שסיימה במקומות הראשונים את הליגה הסדירה (נדמה לי שפעמיים ברציפות במקום ה-1). אם את ווטסון ואת ברואר ניתן עוד להחליף (בתקווה), את קורבר ואת אשיק - שני רול פליירים שמצוינים במה שהם עושים, אין אפשרות להחליף בשחקנים ברמה דומה. זה מחליש את שיקאגו באופן משמעותי והופך אותה לקבוצה לא רלוונטית לפחות בשנה הקרובה.
אני כאמור הייתי משאיר את אשיק ואת גיבסון ועושה טרייד על נואה. זה הימור אבל זו הייתה גם הדרך היחידה בעיניי לצאת מהמשבר הזה בלי להחליש משמעותית את הקו הקדמי מבחינה הגנתית, להוריד את סך המשכורות, לצמצם את הסבירות של פציעות (נואה) ולאפשר לשיקאגו לחזק משמעותית את העמדה החלשה ביותר שלה, הסקנד גארד. בפועל, שיקאגו לא קיבלה על אשיק, קורבר ושאר הספסל שלה דבר, למרות שמדובר היה בנכסים טובים. אין ספק, לפחות בעיניי, שמדובר בכשלון של ההנהלה.