סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' מאי 18, 2025 12:19 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 56 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' ינואר 07, 2013 12:18 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000811530
אחת החיות הכי מוגנות בכדורסל האירופי רוצה עוד הגנה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 07, 2013 12:22 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
אמר ונשאר בחיים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 07, 2013 12:34 am 
Hall of Famer

הטבלה במאמר נכונה על הנייר , אבל כשמדברים על שיתוף שחקנים ישראלים , אף אחד לא באמת מתכוון לשחקנים כמו זאק גורדון , זאק רוזן וכו' .
אם נוריד את המתאזרחים , הנתונים נראים הרבה פחות מעודדים :
אשדוד 45% ( במקום 49% )
הרצליה 37% ( 45% )
מכבי ת"א 35% ( 44% )
אילת 34% ( 43% )
חיפה 29% ( 41% )
חולון 23% ( 37% )

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 07, 2013 12:42 am 
Hall of Famer

ועדיין, אחת הליגות עם הכי פחות זרים באירופה. הבאתי לפה מאמר מוואלה שעשה השוואה בין הליגות בשנה שעברה, נדמה לי שרק ליטא ומדינות יוגוסלביה לשעבר משחקות עם פחות זרים מישראל (וגם זה בעצם לא ממש, כי במדינות האקס יוגוסלביות יש לא מעט זרים בינן לבין עצמן)
גם הנתון שניר אלון מביא בדבר ה-30 דקות למשחק קצת מעוות, בלשון המעטה. בספרד אולי רק שני זרים משחקים יותר מ-30 דקות למשחק, אבל ההסבר פשוט - הרוטציות שם רחבות מאד וכמעט אף אחד לא משחק 30 דקות. לא מקומיים ולא זרים. לעומת שלושת הישראלים שהוא הזכיר, יש רק שני מקומיים בליגה הספרדית - ברני רודריגז וחרמן גבריאל - שמשחקים 30 דקות למשחק. וזה בליגה של 18 קבוצות ולא 12.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ב' ינואר 07, 2013 2:05 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 07, 2013 12:56 am 
Hall of Famer

הכל נכון , אבל עדיין אי אפשר להתעלם מזה שכל זר שמגיע לפה מקבל לכל הפחות 25 דקות משחק בלי קשר ליכולתו ( פלאסיו הכושל הוא דוגמה לא רעה - 26 דקות , וזה בקבוצה עם חלופות ישראליות ראויות ) .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 07, 2013 1:01 am 
Hall of Famer

כמדומני הישראלים על התפקיד שלו קיבלו יותר דקות ממנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 07, 2013 1:12 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
שמוליקי, למה אף אחד לא מתכוון? גם לדאוסן שהבן שלו משחק בליגת העל אף אחד לא מתכוון, וגם לעוזר המאמן של מכבי אף אחד לא מתכוון?

אם כבר סטטיסטיקות, אני אשמח לקרוא סטטיסטיקות על אחוז השתקעות של מתאזרחים במדינות בהם שיחקו. אני מהמר שישראל נמצאת די גבוה ברשימה הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 07, 2013 1:40 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
כמדומני הישראלים על התפקיד שלו קיבלו יותר דקות ממנו.

מה שכמובן בלתי אפשרי מתמטית (או כמעט בלתי אפשרי, כי אפילו אם נניח במקרה הטוב שלושה שחקנים על שתי עמדות גארד במקרה הקיצון, זה אומר שלכל היותר השניים האחרים קיבלו 27 דקות כ"א. בכל סיטואציה אחרת, הוא קיבל יותר דקות מהשאר)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 07, 2013 1:51 am 
Hall of Famer

שלושה שחקנים על שתי עמדות הגארד במקרה הקיצון? מה המקרה הלא קיצון, שני גארדים שלא מתחלפים אף פעם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 07, 2013 1:53 am 
Hall of Famer

כן, אבל אז אחד מהם קיבל 54 דקות, מה שאומר שהקבוצה היתה צריכה להיות בהמון המון הארכות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 07, 2013 1:57 am 
Senior

ראי שעל הקיר כתב:
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000811530

לדעתי ניר אלון חתום על הסכם מול שיש חוק רוסי או 4 זרים... אז לא נראה לי שהוא יכול ללכת לשביתה. מה שנשאר כמובן זה לאיים בכזאת בשביל לקבל כמה כותרות בעיתון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 07, 2013 1:57 am 
Hall of Famer

אז אם שלושה שחקנים על שתי עמדות הגארד זה המקרה הקיצון, מה זה ארבעה שחקנים על עמדות הגארד (או סמול שיכול גם לשחק גארד)? המקרה האיתמר בן גביר?
בקיצור, במקום להניח הנחות, גש לסטטיסטיקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 07, 2013 1:58 am 
Hall of Famer

קוף ירוק כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000811530

לדעתי ניר אלון חתום על הסכם מול שיש חוק רוסי או 4 זרים... אז לא נראה לי שהוא יכול ללכת לשביתה. מה שנשאר כמובן זה לאיים בכזאת בשביל לקבל כמה כותרות בעיתון.

כמו שראית בשביתת האחיות האחרונה, אפשר גם אפשר ללכת לשביתה כשההסכם העומד לפוג עוד בתוקף... לא ראיתי שנפלו השמיים על אילנה כהן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 07, 2013 1:58 am 
Junior

אני מסתכל על זה מהיבט של הכדורסל הישראלי ולאו דווקא על השחקן הישראלי - אני באמת לא מבין איך לא נמאס לכם(וגם אם אתם אוהדים בפנאטיות קבוצה מסוימת) מזה שכל עונה מגיעים חמישה זרים ושנה הבאה ארבעה מתוכם, לפחות, עוזבים ובאים ארבעה אחרים שגם הם לא ישארו פה ליותר מזה. משחקים פה ארבע על ארבע עם ישראלי חיזוק ומתחרים במי שומר פחות ומי זורק יותר.
ארבעה זרים בטופס המשחק בלבד. לא צריך יותר מזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 07, 2013 2:00 am 
Hall of Famer

ראובן כתב:
שמוליקי, למה אף אחד לא מתכוון? גם לדאוסן שהבן שלו משחק בליגת העל אף אחד לא מתכוון, וגם לעוזר המאמן של מכבי אף אחד לא מתכוון?

אם כבר סטטיסטיקות, אני אשמח לקרוא סטטיסטיקות על אחוז השתקעות של מתאזרחים במדינות בהם שיחקו. אני מהמר שישראל נמצאת די גבוה ברשימה הזו.

אולי אני מרובע בעניין זה , אבל שיתוף של מתאזרחים למיניהם פחות "עושה לי את זה" . אכן התנסחתי בצורה כללית מדי עם המינוח "אף אחד" .

אני חשתי שפלאסיו מקבל דקות רבות רק כי הוא זר . יש לציין שפתיחת עונה זו הייתה לאחר שהיה חלש גם ברוב משחקי ההכנה ע"פ הדיווחים , כך שלא דובר על משבר זמני , אלא היה ניתן להבין שזו היכולת הקבועה שלו .

יואב , רשמת פיסקה כל כך יפה , ואז הרסת אותה ( לטעמי בלבד כמובן ) עם השורה האחרונה . לאור כל הנ"ל , למה לא לרדת ל-3 זרים ?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 07, 2013 2:03 am 
מנהל פורום

נו מה יש עכשיו? ארבעה זרים בטופס או חוק רוסי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 07, 2013 2:08 am 
מנהל פורום

יואב, אני אולי לא בפוזיציה לענות על זה (אפילו במשחק של היום לא טרחתי להסתכל), אבל לי יהיה מאוד משונה אם אוהדי חולון יגידו שהפריע להם שפי ג'יי טאקר ואלטון בראון וטריי סימונס שיחקו אצלם רק עונה אחת ושהם היו מעדיפים סגל דליל יותר אבל שלא יכלול תיירים מזדמנים שכאלה. כנ"ל הפועל עם סולומון ומקארתי, כנ"ל הגליל עם פארגו וכנ"ל אפילו ראשון עם שחקנים כמו קיצ'ן וקרופורד.

ברור שעדיף המשכיות כמו שהיתה בעונות הגדולות של בני השרון (או בימים עברו, אפילו בהפועל), ואני מבין לגמרי גם את הסימפטיה לשחקנים ישראלים, אפילו אם זה פטישים חסרי היגיון כמו של צוד לאבישי גורדון. אבל מה כל כך נורא בזה ששחקן ברמה אחרת עובר אצלך ונותן לך קצת קסם לפני שהוא פורח במקומות אחרים?

שמוליקי, מה שעושה לך את זה לא באמת רלוונטי כשמדובר על מאבקים נוסח זה של ניר אלון. בעיני, אדם בן 25 או שלושים שמגיע לארץ ומקבל אזרחות הוא רלוונטי להתקדמות הכדורסל הישראלי (בהנחה שזה מה שמטריד את אירגון השחקנים) לא פחות מבוגר מחלקת נוער שמחפש דקות. ויש מספיק דוגמאות שיאשרו את זה, עוד לפני שמדברים על ענייני שיוויון אזרחי וכל זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 07, 2013 2:19 am 
Hall of Famer

אגב , כאוהד בני השרון ( שכפי שציינת נהנה מלא מעט זרים נהדרים ששיחקו בקבוצה שנים רבות ) אני חד משמעי בעד הקטנת המכסה . לא יודע לגבי אוהדים אחרים , אבל זה המצב אצלי בשנים האחרונות ( מודה שבעבר לא הייתי כה נחרץ בעניין זה ) .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 07, 2013 2:22 am 
מנהל פורום

אני לא מדבר על הקטנת או הגדלת המיכסה. עניתי ליואב לטיעון ה"איך לא נמאס מקבוצות שמורכבות בעיקר מזרים לעונה אחת".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 07, 2013 9:15 am 
Hall of Famer

קוף, שביתה, בהגדרה, זה אמצעי לשינוי הסכם קיים. אם מדובר ברצון לאכוף הסכם ולא לשנות אותו, יש אמצעים משפטיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 07, 2013 9:38 am 
Hall of Famer

הנסיון כמדומני מראה שכשניר אלון באמת רוצה, הוא מצליח לכופף את המנהלת והאיגוד לא מעט פעמים. אני בתור אחד שחושב שהכדורסלן הישראלי הוא אחת החיות המוגנות ביבשת מקווה שלא יצליח, אבל בהחלט יכול להיות שכן.
יש לציין שבמאבק הקודם שלו, המתאזרחים ששמוליקי לא מת עליהם היו שותפים מלאים ואפילו יותר מיליטנטים מהצברים. אני זוכר את דייויד בלו ובמיוחד את דרק שארפ כאחד הסמנים הימנים של איגוד השחקנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 07, 2013 3:13 pm 
Freshman

אני זוכר את הכתבה שראי הזכיר (אולי כי אני כתבתי אותה) ואני זוכר שאני אישית הופתעתי לגלות שבאמת ברוב הליגות באירופה יש יותר זרים (כולל בוסמנים למינהם) מאשר בישראל. חשוב גם לזכור שבניגוד לרוב המדינות באירופה, ישראל היא מדינה די קטנה עם מבחר קטן יחסית של שחקנים ישראלים, בטח שחקנים טובים. אם שואלים אותי מה צריך לעשות, אז קודם כל מה לא צריך לעשות - לא חוק רוסי. חוק רע לכדורסל, חוק רק לצופה ואני לא בטוח שהוא כל כך עוזר גם לשחקן הישראלי. אם האלטרנטיבה היא שלושה זרים, אז שיהיו שלושה זרים, יאללה. הבעיה שעלולה להיווצר היא שראשית הקבוצות הבכירות, בתוכן הקבוצה מהכרמל שכיום משלמת לי משכורת, יוכלו להחתים את השחקנים הטובים בחוזים שמנים יחסית ואז מה יישאר לשאר הקבוצות? שחקנים בינוניים בסכומי כסף לא הגיוניים. לטווח הקצר העניין וודאי יעזור לשחקן הישראלי שירוויח יותר ויישחק יותר, אבל בראייה של כמה שנים קדימה לדעתי זה רק ייפגע בכדורסל פה. עזבו אותי מכל הממבו ג'מבו של זהות וחיבור לשחקנים ישראלים. תבדקו כמה קבוצות עבר בקריירה יהוא אורלנד או ליאור ליפשיץ או מורן רוט ותסבירו לי על איזה חיבור מדובר. אני חושב שסך הכול הרמה של הזרים בארץ היא לא רמה נמוכה בכלל, בטח יחסית לכסף שמשלמים פה לעומת ליגות כמו ספרד, איטליה, רוסיה ואפילו הקבוצות הבכירות בבלגיה. כן, פה ושם יש נפילות, ברור, אבל סך הכול רוב הקבוצות עושות סקאוטינג נכון ומביאות זרים ברמה לא נמוכה בכלל. דבר נוסף, בשנים האחרונות יצא לי להכיר איזה שחקן כדורסל ישראלי או שניים, ואני מצטער על ההכללה, אבל מוסר העבודה של רוב הישראלים שואף לאפס. כן, לא כולם, אבל מעטים השחקנים שקורעים את התחת באמת בשביל להשתפר ולהגיע לרמה של אותם שחקנים זרים בשביל לשחק יותר דקות משחק. מצד שני, בשביל מה להם אם ניר אלון גם ככה יריב עם כל מה שזז, יאיים בהשבתה ובסוף בכל מקרה הם יצטרכו לשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 07, 2013 3:27 pm 
Hall of Famer

אמן ואמן.
אותי דווקא הכתבה שלך (לא ידעתי שהיא שלך, סחתיין) לא הפתיעה כלל. זה הפתיע אולי רק את מי שקפץ וכינה את המסקנה הזו "בולשיט". העליתי לכאן בזמנו גם סקירות שעשו באתרים כמו in the game או ביורובאסקט על הנושא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 07, 2013 4:17 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
ועדיין, אחת הליגות עם הכי פחות זרים באירופה. הבאתי לפה מאמר מוואלה שעשה השוואה בין הליגות בשנה שעברה, נדמה לי שרק ליטא ומדינות יוגוסלביה לשעבר משחקות עם פחות זרים מישראל (וגם זה בעצם לא ממש, כי במדינות האקס יוגוסלביות יש לא מעט זרים בינן לבין עצמן)
גם הנתון שניר אלון מביא בדבר ה-30 דקות למשחק קצת מעוות, בלשון המעטה. בספרד אולי רק שני זרים משחקים יותר מ-30 דקות למשחק, אבל ההסבר פשוט - הרוטציות שם רחבות מאד וכמעט אף אחד לא משחק 30 דקות. לא מקומיים ולא זרים. לעומת שלושת הישראלים שהוא הזכיר, יש רק שני מקומיים בליגה הספרדית - ברני רודריגז וחרמן גבריאל - שמשחקים 30 דקות למשחק. וזה בליגה של 18 קבוצות ולא 12.

הבעיה היא שאתה מגדיר זר כמישהו שהוא אינו אזרח המדינה בעוד באירופה זר הוא מישהו שאינו באיחוד האירופאי,קצת קשה להשוות בין הנתונים.
אגב מה ההבדלים בכמות האמריקאים באירופה לעומת האמריקאים בישראל?
ואגב השחקן הישראלי צריך להיות מוגן בדיוק כמו שהעובד הישראלי צריך להיות מוגן,הלוואי ויתחילו להגן פה על העובדים המקומיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 07, 2013 4:28 pm 
Hall of Famer

דובראש, מה הקשר לשחקנים אמריקאים דווקא? למה זה משנה שסלובקים, נניח, לא נחשבים כזרים בספרד? האם במסגרת ההגנה על העובדים המקומיים בספרד הליגה שם צריכה על הדרך גם "להגן" על הסלובקים, הליטאים והמלטזים? אם בליגה הספרדית הספרדים מקבלים פחות דקות ממה שהישראלים מקבלים בישראל, מה זה משנה איך הם מגדירים מישהו שהוא לא ספרדי כל עוד הוא מקבל דקות על חשבון ספרדים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 56 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: d.k. ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה