סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' מאי 19, 2025 2:29 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 56 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' ינואר 07, 2013 5:14 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
אורן כתב:
קוף, שביתה, בהגדרה, זה אמצעי לשינוי הסכם קיים. אם מדובר ברצון לאכוף הסכם ולא לשנות אותו, יש אמצעים משפטיים.

בזמנו ניר אלון הלך לבית משפט כשהמנהלת ניסתה לשנות את החוקים מהחוק הרוסי בטענה שיש לו הסכם ומנע מהם את האפשרות הזאת. אני מניח שאם הוא יעשה את זה הם יעשו אותו הדבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 07, 2013 5:18 pm 
Senior

ראי שעל הקיר כתב:
הנסיון כמדומני מראה שכשניר אלון באמת רוצה, הוא מצליח לכופף את המנהלת והאיגוד לא מעט פעמים. אני בתור אחד שחושב שהכדורסלן הישראלי הוא אחת החיות המוגנות ביבשת מקווה שלא יצליח, אבל בהחלט יכול להיות שכן.
יש לציין שבמאבק הקודם שלו, המתאזרחים ששמוליקי לא מת עליהם היו שותפים מלאים ואפילו יותר מיליטנטים מהצברים. אני זוכר את דייויד בלו ובמיוחד את דרק שארפ כאחד הסמנים הימנים של איגוד השחקנים.

ראי, ההבדל שעד היום ניר אלון לא הלך על שום דבר שמכבי לחלוטין התנגדה אליו. מי שלחץ והוריד את המנהלת למטה היה שמעון מזרחי כשהפשרות תמיד היו לרוחו (חוק רוסי בלי הגבלת זרים). ברגע שתהיה דרישה למשהו שמכבי בשום פנים ואופן לא תסכים לו (וכנראה גם שאר הקבוצות שלא יסכימו ל3 זרים) אז הקבוצות מן הסתם ילחמו בזה בדרך אחרת.

והרי יש דרך מאד פשוטה להילחם בזה מבחינתם, בעבר הם לא רצו לעשות את זה כי היה נוח להם להתפשר. אני בטוח שבמידה וניר אלון ילך לשביתה בדרישה ל3 זרים, אז הם יגידו שישבית את הליגה ושיהיה לו לבריאות. יאשרו לכל קבוצה להביא עוד 2-3 זרים ויגמרו את העונה ככה. אני רוצה לראות את הישראלים (שכמו שקיקאס אומר בלי מוסר עבודה ומה שמעניין אותם זה רק הכסף) יושבים בבית עד סוף העונה ומוותרים על הכסף שלהם. כל מה שצריך זה שכמה ישברו, ואלו של מכבי ישברו יותר מהר מאשר ניר אלון יספיק להגיד הסתדרות (אני לא רואה את אליהו מוותר על 75 אלף דולר בחודש, פניני על 40 וכו' רק בשביל טובת השחקן הישראלי שזה מעניין להם את ה...).

והרי שנה הבאה יש חוק רוסי, למרות ההתנגדות של קיקאס זאת ההחלטה מראש כבר... שנת מעבר זאת השנה הזאת. ולכן אין לניר אלון או לשחקנים משהו אחר להלחם עליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 07, 2013 5:24 pm 
Hall of Famer

קוף ירוק כתב:
אורן כתב:
קוף, שביתה, בהגדרה, זה אמצעי לשינוי הסכם קיים. אם מדובר ברצון לאכוף הסכם ולא לשנות אותו, יש אמצעים משפטיים.

בזמנו ניר אלון הלך לבית משפט כשהמנהלת ניסתה לשנות את החוקים מהחוק הרוסי בטענה שיש לו הסכם ומנע מהם את האפשרות הזאת. אני מניח שאם הוא יעשה את זה הם יעשו אותו הדבר.

ראשית, אין כאן סימטריה מדויקת.

שנית, אכן, זה לא יהיה מופרך להניח שבית הדין לא יניח לו לשבות על העניין הזה לאורך זמן. אבל הנקודה שלי פשוטה - "יש הסכם" זו לא טענה. מותר לצדדים לשאוף לנסות לשנות הסכמים קיימים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 07, 2013 5:26 pm 
Hall of Famer

קוף, בפרספקטיבה המשפטית, אם כבר נכנסנו לזה, הפיתרון הזה של להשבית את הליגה וללת לישראלים להתבשל בבית לא ישים. יש על המעביד חובה לשאת ולתת עם ארגון העובדים.

האמת, יש כאן שאלה מעניינת אם זה ארגון העובדים היציג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 07, 2013 5:29 pm 
Senior

הם יכולים לשת ולתת, ולא להסכים. אם יסתכלו על ההיסטוריה למשל אז תמיד מי שהתפשר היו הקבוצות (או איך שראי אומר, כופפו אותם תמיד בסוף). צריכה להיות לזה חשיבות לא? סה"כ אחרת מה מונע מניר אלון לדרוש ליגה בלי זרים בכלל? זה הכי טוב.

הם יכולים לשבות, המנהלת יכולה להחליט שהליגה נמשכת, לאפשר לקבוצות להחתים עוד שחקנים, בין אם ישראלים שרוצים, ובין אם זרים, וככה לגמור את הליגה. בצורה מגעילה, לא יעילה, אבל זה סביר להניח אמצעי הלחץ היחידי שלהם.

כמובן יש גם את האופציה הנוספת שאם אני לא טועה זה מה שהם איימו בפעם הקודמת והיא פשוט לסגור את הליגה וזהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 07, 2013 5:31 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
עם כל הסלידה שלי מארגון השחקנים, או בעיקר ממר אלון, למה יש פה שאלה אם זה ארגון יציג?
קוף, אם זה ארגון יציג אני בספק אם מה שאתה מציע הוא חוקי.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ב' ינואר 07, 2013 5:32 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 07, 2013 5:32 pm 
Hall of Famer

לשאת ולתת, ולדווח לבית הדין על ההתקדמות. אם אין התקדמות, בית הדין יוציא צו נגד השביתה.
"לסגור את הליגה" - קרי לפטר באחת את כל השחקנים, על כל ההתחייבויות שנובעות מזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 07, 2013 5:33 pm 
Hall of Famer

ראי, זו לא הייתה שאלה רטורית.

ארגון יציג זה לא משהו שנעשה כזה בברירת מחדל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 07, 2013 5:34 pm 
Hall of Famer

"לסגור את הליגה", כמו שאני מבין את זה, זה לעשות השבתת מגן. לאו דווקא לפטר. אני לא יודע כמה זה חוקי במקרה הזה וכמה זה מתיישב עם תקנות פיב"א, אבל אני מניח שלזה הכוונה.

לגבי "ארגון יציג", השאלה שלי הייתה עניינית לגמרי. אני לא סובל את ניר אלון ואת הבוס שלו, ראש אותו אגף בהסתדרות ששכחתי את שמו, אבל עד כמה שאני יודע כל השחקנים הישראלים, בטח בליגה העליונה, חברים בארגון. אז מה השאלה פה?

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ב' ינואר 07, 2013 5:35 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 07, 2013 5:34 pm 
Senior

לא מבין בזה, אבל פעם הקודמת הליגה החליטה על שביתה מונעת (משהו בסגנון הלוקאווט בNBA לא?). ובמידה ולא היו מגיעים לפשרה הם היו מחליטים על השבתת הליגה, שליחת כל השחקנים הביתה וכו'. לא מחכים לשביתה של השחקנים. אני מניח שזה גם מה שהם יעשו הפעם אם וכאשר, רק שאם הדרישות יהיו ל3 זרים דבר שבחיים לא יתקבל על ידי הליגה, אז זה גם יגיע לזה כנראה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 07, 2013 5:35 pm 
Senior

ראי שעל הקיר כתב:
"לסגור את הליגה", כמו שאני מבין את זה, זה לעשות השבתת מגן. לאו דווקא לפטר. אני לא יודע כמה זה חוקי במקרה הזה וכמה זה מתיישב עם תקנות פיב"א, אבל אני מניח שלזה הכוונה.

אם כבר פיב"א, מעניין מה קורה בשביתה של השחקנים. האם הקבוצות רשאיות ללכת לפיב"א ולתבוע את השחקנים על הפרת חוזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 07, 2013 5:37 pm 
Hall of Famer

לא חושב שהן רשאיות. השחקנים הם עובדים מאוגדים כמו כל עובד מאוגד, ויש להם זכות שביתה. היו כבר שביתות שחקנים בעבר הלא רחוק באיטליה וביוון, אולי בעוד מקומות, זה אף פעם לא הגיע לפיב"א.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 07, 2013 5:43 pm 
Hall of Famer

לגבי השבתת מגן - שוב, חובה לקיים מו"מ במהלכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 07, 2013 5:44 pm 
Senior

לדעתי שביתה במהלך העונה מעולם לא הייתה, אבל תקן אותי אם אני טועה כמובן... בדרך כלל במדינות נורמליות כמו איטליה ויוון ולא בשכונה הישראלית לא משביתים באמצע, גם לשחקנים יש מחויבות והבנה שזה ספורט בשביל הקהל (הרי מי יפגע באמת בשביתה? הקהל שכאילו חשוב לשחקנים) ומבינים שבאמצע עונה לא משביתים ליגה. בדרך כלל אם אין הסכמות אז משביתים את הליגה בתחילת העונה\לפני הפתיחה. אבל אולי הזיכרון שלי לא טוב.

ניר אלון פשוט לא מאמין בעצמו בסיפורים שהוא מוכר ובכוח שלו שבעבר תמיד ידע שהאפשרות היחידה שלו להגיע לפשרה היא בזמן שמכבי משחקת באירופה וכשהוא מאיים לפגוע בהם.

רק מה שהוא לא לוקח בחשבון זה שבאפריל השנה יש מצב שמכבי גם כבר לא תהיה באירופה... לא בטוח שיהיה אכפת לשמעון לסגור את הבאסטה שנה מוקדם מידי ותוותר על עניין משחק הגמר המיותר השנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 07, 2013 5:47 pm 
Hall of Famer

קוף, שביתה מוגנת אינה הפרת חוזה. זה כל הרעיון בשביתה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 07, 2013 5:49 pm 
Hall of Famer

נדמה לי שהשביתה ביוון קרתה כמה מחזורים לתוך העונה (אם כי קרוב מאד לתחילתה ולא לקראת סיומה), אבל אני לא סגור על זה. יכול להיות שאני טועה והיא קרתה מיד בהתחלה והשביתה את המחזורים הראשונים.

אורן, ברשותך, אני אשאל שוב - למה יש ספק אם ארגון השחקנים הוא ארגון יציג שלהם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 07, 2013 5:54 pm 
Senior

אני חושב שאתה טועה. השביתה הייתה בתחילת העונה, כאילו בקיץ שבוע לפני פתחית הליגה החליטו להשבית את הליגה עד שיגיעו להסכם. הליגה התעקבה ונפתחה בשבוע-שבועיים איחור אבל לא השביתו אותה לפני הפתיחה או באמצע.

כאמור, הפאטנט הזה של ניר אלון נועד לדבר אחד הפעלת לחץ כי בזמנו מכבי תמיד הייתה בהצלבה או בפיינל פור וכו', ושמעון רצה לגמור את הסיפור מהר בשביל לא לפגוע בהכנות.

דווקא השנה נראת כמו שנה מאד רעה בשביל ניר אלון לנסות את זה שוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 07, 2013 6:04 pm 
Hall of Famer

לא ידעתי אם רוב השחקנים חברים בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 12, 2013 12:12 pm 
Junior

הקפצה.

ציטוט:
‏‎Gili Mosinzon‎‏
היי שמואל פרנקל, פה גילי מוסינזון מדבר.
רוצה שוב לברכך על מינוייך לתפקיד יושב ראש מנהלת ליגת העל, וכולי תקווה שבאמת יהיה לך מה לנהל.
ארגון השחקנים פנה למשרד התמ׳ת ולמשרד הפנים להפחית משמעותית את מספר הזרים.
כבר לפני חודש וחצי קיבלת בדיוק את אותו מכתב, אך בחרת (טעות קשה)
לא להגיב, ואף יותר מכך- ביטלת את כל הפגישות הטנטניביות מול ארגון שחקני הכדורסל בישראל, ואתה מסרב להפגש איתנו עוד היום, במטרה להציל את הכדורסל הישראלי מריבוי הזרים, ומאיבוד הזהות של הקהל עם הקבוצות שמחליפות זרים כמו גרבים, ומבריחת הקהל מהמגרשים.
תכלס שמואל, במעשך אתה פוגע גם פוגע במעמדו וקידומו של שחקן הכדורסל הישראלי, פוגע בעתידם של נבחרות ישראל, באיגוד הכדורסל האמון על נבחרות ישראל, ובתקווה של השחקנים הישראלים שרוצים וצריכים לקבל דקות פרקט משמעותיות, והכל בשם חיזוקם של הזרים על חשבון הישראלים.
אני קורא לך מעל במה פייסבוקית זאת להכנס עם ארגון שחקני הכדורסל בישראל להדברות מיידית, וללא תנאים מוקדמים ( גם בנוגע לכל התנאים הסוציאלים המגיעים ע״פ חוק)
קח לך בחשבון שבסירובך להכנס למו״מ, אתה כורת את הענף שכולנו יושבים עליו.
רק בהדברות מלאה, הכדורסל ימשיך להתקיים.

גילי.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 12, 2013 12:50 pm 
Junior

אני חושב שצריך ליגה של 2 זרים בלבד.
ליגה שבה יש מקום לשחקנים מבוגרים יותר שכבר עברו את שיא הקריירה אבל מה שהם שכחו הצעירים גם לא ידעו.
ליגה שבה שחקן בית בן 19 מקבל מקום בחמישייה.
ליגה שנותנת במה לשחקנים לעשות את הפריצה אבל נותנת גם את האפשרות לשחקנים טובים להרוויח סכומים יפים.

ליגת העל מנוהלת לפי האינטרסים של ראשי הקבוצות ולכן בה זה לא ייקרה בחיים כי :

1. יותר קל להביא זר ב50 אלף ואחרי חודשים לזרוק אותו דרך קומבינה של הסוכן ולהביא אחד במקומו ב40
2. יש יותר סיכוי לייצור חיבור חד פעמי של סוואן , דוואל ורנדל או שמע קמפבל , דיקסון וסימונס ולהיות אלוף לערב אחד כשאבישי גורדון וגוני יזרעאלי עושים את העבירות וההגנה בשביל כולם.
3. לאף מאמן אין זמן לקדם שחקן כי במחזור החמישי הוא כבר מפוטר גם אם מדובר בעונה שאין בה יורדות מהליגה.

היידה ליגה לאומית.

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 12, 2013 1:12 pm 
Junior

beatla כתב:
2. יש יותר סיכוי לייצור חיבור חד פעמי של סוואן , דוואל ורנדל

ופארגו מה? כלב?

beatla כתב:

היידה ליגה לאומית.

א. אבא של רז נראה כאילו הוא מסכים אתך.
ב. אנחנו מריחים פלייאוף עליון, חמסה חמסה חמסה. תיזהרו שלא נעלה בטעות.
וברצינות: כשנעלה ליגה, מה הסיכוי שהקבוצה תישאר נאמנה לצביון הישראלי?

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 12, 2013 2:04 pm 
Junior

אין סיכוי.

כל עוד ליגת העל עם 4 זרים גם הקבוצה שלנו תצטרך להביא 4 זרים.

כל עוד ליגת העל משוחקת עם כזאת כמות זרים אני מקווה שהקבוצה שלנו לא תעלה.

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 12, 2013 2:13 pm 
Junior

אבל בתכלס, רוב הזרים הם לא ברמה כ-ז-א-ת גבוהה, אפשר עם קצת השקעה למצוא ישראלים ברמתם במחיר דומה, לא? (או שאני טועה לחלוטין).

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 12, 2013 5:27 pm 
Senior

beatla כתב:
אני חושב שצריך ליגה של 2 זרים בלבד.
ליגה שבה יש מקום לשחקנים מבוגרים יותר שכבר עברו את שיא הקריירה אבל מה שהם שכחו הצעירים גם לא ידעו.
ליגה שבה שחקן בית בן 19 מקבל מקום בחמישייה.
ליגה שנותנת במה לשחקנים לעשות את הפריצה אבל נותנת גם את האפשרות לשחקנים טובים להרוויח סכומים יפים.

ליגת העל מנוהלת לפי האינטרסים של ראשי הקבוצות ולכן בה זה לא ייקרה בחיים כי :

1. יותר קל להביא זר ב50 אלף ואחרי חודשים לזרוק אותו דרך קומבינה של הסוכן ולהביא אחד במקומו ב40
2. יש יותר סיכוי לייצור חיבור חד פעמי של סוואן , דוואל ורנדל או שמע קמפבל , דיקסון וסימונס ולהיות אלוף לערב אחד כשאבישי גורדון וגוני יזרעאלי עושים את העבירות וההגנה בשביל כולם.
3. לאף מאמן אין זמן לקדם שחקן כי במחזור החמישי הוא כבר מפוטר גם אם מדובר בעונה שאין בה יורדות מהליגה.

היידה ליגה לאומית.

זה להתעלם מהמציאות. ליגה של 2 זרים אומר קודם כל ליגה לחלוטין לא תחרותית, לא שהיום היא ממש תחרותית אבל יש מרעית עין. בלי זה לא תהיה גם מרעית עין שכזאת. מכבי תחתים את 8 הישראלים הבכירים בשוק ואף קבוצה לא תוכל לדגדג אותה אפילו.

זה כמובן גם יהיה הסוף של ההשתתפות של קבוצות ישראליות באירופה. לא חיפה, לא ירושלים, לא אף קבוצה שתרצה תוכל לעשות משהו באירופה.

כל הזמן מספרים שפעם היו פה 2 זרים בכל קבוצה. אבל פעם זה היה ככה בכל אירופה. היום זה לא ככה, להפך היום ישראל היא המדינה הכי מוגנת מבחינת חוקי הזרים ככל הנראה.

אפשר ללכת ל2 זרים, אבל זה ברפורמה מוחלטת של הליגה. שבמסגרתה מכבי בחוץ בטוח (היא לא יכולה להתמודד ביורוליג בלי זרים ולא תוכל לבנות 2 קבוצות), התקציבים קטנים יותר (יהיו פחות משקיעים במצב הזה לא משנה מה), השכר של השחקנים הישראלים הרבה יותר נמוך, הזרים שמגיעים לפה הם פחות טובים (כי הליגה תהיה פחות טובה ופחות טובה לקידום שחקנים), והמטרות של הקבוצות הם שונות. בקיצור ליגה לאומית מחוזקת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 12, 2013 7:05 pm 
Hall of Famer

היו 2 זרים בכל קבוצה ונדמה לי, אבל אני לא בטוח, שהיו יותר מתאזרחים , בטח איכותיים, לעומת היום. מה שהפך את זה ל-2 זרים פלוס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 56 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה