סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' מאי 18, 2025 12:40 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 275 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  הבא

אז מה?
ניצחון למכבי 23%  23%  [ 3 ]
פלאשבקים ל-2003: הפסד ביתי נוסף 77%  77%  [ 10 ]
סך הכל הצבעות : 13
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' ינואר 25, 2013 6:23 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
כמות המלל שנשפכת על מכבי אחרי המשחק הזה, מדהימה
כולם יודעים למה היא הפסידה "אוחיון חוצפן בלי כיסוי" "פדרמן דיכא את אוחיון ובלאט בקיץ" "בלאט צריך ללמוד מפיני"

לא בטוח שהיינו קוראים את זה אם זריקות העונשין של פלאניניץ' היו נכנסות או החדירה של יוגב הייתה שמה את הכדור בטבעת כמו שקורה בחלק גדול מאוד כשהוא חודר עד הטבעת ולא עוצר באמצע לג'מפר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 25, 2013 6:26 pm 
Senior

ככה או ככה מכבי בבעיה לא קטנה לשנה הבאה.

על פי הדיווחים מדלי מחזיק בחוזה של 750 אלף דולר לשנה הבאה. הוא לא יקבל את זה בשום מקום כנראה, ולכן מכבי תצטרך לפצות אותו בשביל לשחרר. אליהו עדיין מחזיק בחוזה גבוה של 750 אלף דולר ואין סיכוי שהוא יעזוב (או שמכבי תעזיב אותו). אם אוחיון ישאר השכר שלו קופץ פי 2. גם עם החוזה של פניני מכבי דיי תקועה. סה"כ הרבה חוזים גבוהים בהרבה מאד כסף שאין מקום להשתחרר מהם.

סביר להניח גם שההפסדים הכספיים השנה ישפיעו ומכבי תצטרך לקצץ בתקציב לשנה הבאה. כשמחברים את זה לחוזים התקועים מקבלים מצב לא אידיאלי לבניית קבוצה בשנה הבאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 25, 2013 6:30 pm 
Sophomore

מכבי ידעה להפרד יפה פה משחקנם עם חוזה על ידי זה שמצאה קבוצות אחרות שיקחו את השחקן על חזהו המלא או חלק ניכר ממנו או לחלופין כמו במקרה של מצבאן ידעו לגום להם לבקש שיחרור אחרי שדקות המשחק לא נראו באופק. אז שליאור אליהו יחליט אם את שאר הקריירה שלו הוא מבלה על הספסל בתור מחלק מגבות או פונה למקום אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 25, 2013 6:35 pm 
Senior

ליאור לא יעזוב את מכבי עד תום החוזה כי הכי נוח לשחק בארץ בסכומים הגבוהים האלה. ואף אחד במכבי לא יכול לגרום לו לעזוב...
1) כי אין שחקנים ישראלים ברמה שלו בסופו של יום.
2) למכבי אין את האפשרות לשים שחקן של 1.5 מיליון דולר ברוטו ביציע או כמחלק מגבות.

אתה באמת מעדיף להחזיר את כדיר במקום אליהו? כי זה מה שתקבל אם תרצה להפוך אותו למחלק מגבות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 25, 2013 6:42 pm 
Sophomore

ראובן, לא נפלתי אתמול משרמדיני. האיכויות שלו ידועות וגם החסרונות. הוא שחקן טוב רק שלא מתאים לשיטה של מכבי.

רוני, שכחת את מקל. שווה לנסות להביא אותו כרכז מחליף. האפ סייד שלו יותר גבוה משל אוחיון. במחיר שכספי ידרוש, אני לא חושב ששווה להביא אותו (אני בכלל לא חושב ששווה להביא אותו).

גיא, לא רואה סיכוי שמכבי משחררים את אליהו או גורמים לו לעזוב, למרות שבלאט היה שמח.

לגבי הדרישה של ההנהלה לתת דקות לאוחיון ואליהו. אם אני בלאט, אני מעלה אותם למשחק היורוליג הבא לאיזה 35-40 דקות שאחת ולתמיד ג'וניור יראה איך זה נראה. לא פעם אני שואל את עצמי למה בלאט צריך את זה בכלל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 25, 2013 7:06 pm 
Senior

קוף, איזה הפסדים בדיוק? מכבי לא הפסידה מהעונה הזאת שקל. אם כבר, נשאר רווח שהלך ישר לכיסים של הפדרמנים.

לגבי מדלי, ימצאו את הדרך לחתוך אותו. זה הדבר האחרון שמטריד אותי. בסופו של דבר אם פדרמן ירצה יהיה תקציב נורמלי. לא יהיה? נראה קבוצה ברמה של זו הנוכחית, או גרוע מזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 25, 2013 7:21 pm 
Senior

הפסדים כבדים. אי עליה להצלבה תעלה למכבי הרבה כסף ממפרסמים, זכויות שידור וכו'. כסף שדיי בנו במכבי עליו (אחרת לא היו מביאים את פלאניניץ'). בנוסף לזה שעונה לא טובה (והרבה ביקרות בתקשורת כמו שיש השנה) מובילה גם לירידה בהכנסות אוטומטית בשנה הבאה.

רווח? איזה רווח. מכבי השקיע מספיק כסף השנה, רק לא השקיע אותו במקום הנכון כשהשחקנים הכי יקרים שלה (מדלי ושארמדיני) פשוט לא נתנו לה כלום.

פדרמן הוא איש עסקים והוא לא יפתח את הכסף בשנה הבאה ויוציא מיליונים מהכיס מן הסתם. הוא ימשיך לבנות תקציב מאוזן (אני חושב שהבן שלו התבטא בצורה ברורה בקיץ שהם בונים תקציב שבו הם לא יפסידו כסף), כזה שמתבסס על ההכנסות. ולכן עם הסבירות שאת העונה הזאת מכבי תגמור בגרעון בגלל חוסר ההצלחה המקצועי + החוזים שמכבי תקועה איתם, שווה ירידה בתקציב בשנה הבאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 25, 2013 7:34 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אני חושב ש"פדרמן הוא איש עסקים" זה ניתוח שתקף ללפני שנתיים שלוש. הבעיה של מכבי השנה זה שמפדרמן איש העסקים עברנו לפדרמן ג'וניור איש הכדורסל. אם פדרמן האב היה חושב על הקבוצה הזו שזה מה שאפשר לבנות בתקציב הזה, פדרמן ג'וניור חושב שנבנתה קבוצה לתפארת ורק המאמן מחרב אותה.

(כמובן שאלה ספקולציות מתוך קריאת התגובות למיניהן, אבל יותר כיף לספקץ על פדרמן ג'וניור מאשר על דני כהן)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 25, 2013 7:38 pm 
Senior

עם זה אני מסכים לחלוטין. הבעיה העיקרית של מכבי זה לא הכסף שפדרמן האב מקציב לקבוצה אלא המקומות שבהם פדרמן ג'וניור מחליט להשקיע אותו...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 25, 2013 7:54 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (2)
uriel17 כתב:
כמות המלל שנשפכת על מכבי אחרי המשחק הזה, מדהימה
כולם יודעים למה היא הפסידה "אוחיון חוצפן בלי כיסוי" "פדרמן דיכא את אוחיון ובלאט בקיץ" "בלאט צריך ללמוד מפיני"

לא בטוח שהיינו קוראים את זה אם זריקות העונשין של פלאניניץ' היו נכנסות או החדירה של יוגב הייתה שמה את הכדור בטבעת כמו שקורה בחלק גדול מאוד כשהוא חודר עד הטבעת ולא עוצר באמצע לג'מפר

והנה מליניאק מצטרף גם כן לחגיגה:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4336880,00.html

"שנותנים לך מתנה צריך גם לקחת. שתי החטאות עונשין של פפאניקולאו 3 שניות לסיום, וירידה רשלנית של היוונים להגנה, לא הספיקו. למה? כי מכבי ת"א קבוצה מבולבלת..."
מה הקשר בין פעולה טיפשית של שחקן שלא מבין שלא נשאר זמן על השעון ומוסר במקום לזרוק להתנהלות הקבוצתית? מה הקשר??

"...על פי חוקי מרפי, כוכב שאתה מחתים, יהפוך לאפס בקבוצה שלך, ולהיפך. קשה להגיד שגיורגי שרמדיני קיבל הזדמנות אמיתית במכבי (פחות מ-9 דקות משחק), וכמעט לא עשה כלום. אתמול הוא שיחק 20:22 דקות, 9 נקודות, 8 ריבאונדים, 2 אסיסטים 2 חסימות. עם הרבה פחות מזה הוא היה יכול להיות משמעותי במכבי...."
כן? באמת?? עם הרבה פחות מ-9 נקודות ו-8 ריבאונדים כזר אפשר להיות משמעותי במכבי? כמה הרבה פחות? נגיד 5 נקודות ו-3 ריבאונדים? העיקר לזרוק סתם משפטים לאוויר.

אני לא מבין, אם כמות המילים שנשפכה על המשחק הזה מקבילה בערך ל"מלחמה ושלום", למה לעזעזל אי אפשר למצוא בן אדם אחד נורמאלי שגם יש קצת הגיון וערך מוסף במצבור המילים שהוא כותב?

הפוסט האחרון - הכנות אחרונות לפלייאוף

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 25, 2013 8:56 pm 
Senior

מכבי בנתה על פלאניניץ' שיביא אותה להצלבה? מילא אם היית אומר את זה על ארון ביינס, אבל נדמה לי ששמעתי ציטוט של פדרמן האבא שמכבי לא מספיק טובה בשביל להיות בהצלבה. למה שמכבי תחשוב שילד בן 19, בהנחה שלא מדובר בגירסה הקרואטית של לברון ג'יימס, יקפיץ אותה להצלבה?

קוף, אני לא יודע איזה הכנסות מביאה ההצלבה. בפעם הקודמת שמכבי לא עלתה להצלבה, היא חטפה נזקים כספיים אדירים מהסגל שנבנה, כי הוא היה יקר להחריד וביזבז המון כסף על כלום. 500K על יניב גרין(נטו), 2.5 מיליון על ארויו, מיליון על רודני וויט, באטיסטה, ועוד שורת הזרים שהתחלפה במהלך העונה(די בראון, אלטון בראון, מרכוס בראון, צ'ארלס גיינס, אארון מגי), החוזה של פיני גרשון+דרוקר. עונה אחרי זה הגיעו אידסון שלא היה זול(נקנה מריטאס תמורת פיצוי), אנדרסון ולאמפה שעלו כל אחד מיליון דולר, וגם ווישנייבסקי שהיה שחקן מזעזע אבל גם לא זול. העונה ההוצאות לא קרובות לחצי ממה שהיה אז, ובנוסף לזה יש עוד 4 משחקים בטופ 16, שזה יותר ממה שמכבי הייתה מקבלת בסדרת הצלבה. המנויים יקרים יותר מאשר אז. אלא אם כן אתה העורך דין של דני פדרמן, קשה לי לראות איך מכבי מפסידה פה כסף.

לגבי מדלי ושרמדיני, אין הבדל מהותי בינם לבין סופו והנדריקס, ואם כבר ההבדל הוא לכיוון ההפוך. לוגאן זול מלאנגפורד משמעותית. היקמן זול מפאפאלוקאס, גם משמעותית(חצי מחיר). השכר+פיצוי של פלאניניץ' שווים בערך לאלו של מאלט+פארמר. ובכלל, אולימפיאקוס אני מניח סופגת חלק מהעלות של שרמדיני. תומאס זול מבלו שהמיסוי עליו היה כפול. אם התקציב לא ירד אני צנצנת.

נערך לאחרונה על ידי shachaf78 בתאריך ו' ינואר 25, 2013 9:02 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 25, 2013 8:59 pm 
מנהל פורום

וישנייבסקי לא היה שחקן מזעזע :(

איפה הוא היום באמת? אני עדיין מפנטז עליו להפועל לפעמים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 25, 2013 9:04 pm 
Senior

בהתחשב בזה שהוא עלה משהו כמו 750K למכבי, שמאז הביאה שלושה רכזים שעלו ביחד את המחיר הזה שהיו טובים יותר(היקמן, פארגו כמובן ופרקינס) הוא בהחלט היה עסקה נוראית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 25, 2013 9:08 pm 
מנהל פורום

אני בספק אם הוא עלה את המחיר הזה (למה ששחקן שלא הגיע מהיורוליג ולא על תקן כוכב יעלה כל כך הרבה?), ובטח שאני לא חושב שהיקמן שחקן טוב ממנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 25, 2013 9:12 pm 
Senior

שחף אין לי ספק שמכבי הביאה את פלאניניץ' במחשבה שהוא יעזור, ברור שאף אחד שם לא חשב שהוא יוביל אותה, אבל בהחלט חשבו שהוא יכול לעזור אחרת הם לא היו משקיעים בו כסף ונשארים עם תומאס בלבד. מישהו שם בהחלט חשב שהוא יכול לעזור, עובדה גם שמישהו שם ניסה להביא את ביינס לפני וחשב שהוא יעזור. אני לא חושב שמישהו במכבי היה מוכן להוציא את הכסף הזה אם לא היה חשיבות כספית גדולה להגעה להצלבה.

אני לא יודע מה הסכומים שהשחקנים אז הרוויחו בדיוק ולכן קשה לעשות את ההשוואה. אתה זורק סכומים שאני ממש לא בטוח שמדוייקים.

לי עושה הרושם שמכבי עומדת על תקציב דיי מאוזן ודומה בכל אחת מהשנים האחרונות. אולי מיליון דולר יותר או פחות. ככה או ככה זה לא ממש רלוונטי למה שאמרתי, הנקודה היא שמכבי בנתה תקציב מאוזן על פי הכנסות\הוצאות השנה, שהתבסס מן הסתם על זה שהיא תגיע עד ההצלבה. כישלון בהגעה לשם כנראה יפגע כלכלית בקבוצה ויגרור גרעון כלשהו, שיפגע בשנה הבאה וכו'. אלא אם הבעלים יחליט להוציא כסף מהכיס דבר שלא נראה שהם מעוניינים לעשות.

אתה יכול לבוא בטענות למה בונים תקציב כזה ולאן הלך הכסף וכו'... זה סיפור אחר. אבל עצם זה שמגיע לא תגיע להצלבה ככל הנראה יפגע בה כלכלית ואז או שהבעלים מכסים את הבור או שבשנה הבאה בונים קבוצה בתקציב יותר קטן לסגור את הגרעון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 25, 2013 9:22 pm 
Hall of Famer

וישנייבסקי לא היה שחקן נורא, בהחלט יכול להיות שמכבי הוציאה עליו יותר ממה שהיא הייתה צריכה, אבל בסך הכל הוא היה די למל"ם, את התואר שחקן נורא עדיף לשמור לכל מיני מלקולם תומאסים למיניהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 25, 2013 9:39 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
קוף ירוק כתב:
שחף אין לי ספק שמכבי הביאה את פלאניניץ' במחשבה שהוא יעזור, ברור שאף אחד שם לא חשב שהוא יוביל אותה, אבל בהחלט חשבו שהוא יכול לעזור אחרת הם לא היו משקיעים בו כסף ונשארים עם תומאס בלבד. מישהו שם בהחלט חשב שהוא יכול לעזור, עובדה גם שמישהו שם ניסה להביא את ביינס לפני וחשב שהוא יעזור. אני לא חושב שמישהו במכבי היה מוכן להוציא את הכסף הזה אם לא היה חשיבות כספית גדולה להגעה להצלבה.

אני לא יודע מה הסכומים שהשחקנים אז הרוויחו בדיוק ולכן קשה לעשות את ההשוואה. אתה זורק סכומים שאני ממש לא בטוח שמדוייקים.

לי עושה הרושם שמכבי עומדת על תקציב דיי מאוזן ודומה בכל אחת מהשנים האחרונות. אולי מיליון דולר יותר או פחות. ככה או ככה זה לא ממש רלוונטי למה שאמרתי, הנקודה היא שמכבי בנתה תקציב מאוזן על פי הכנסות\הוצאות השנה, שהתבסס מן הסתם על זה שהיא תגיע עד ההצלבה. כישלון בהגעה לשם כנראה יפגע כלכלית בקבוצה ויגרור גרעון כלשהו, שיפגע בשנה הבאה וכו'. אלא אם הבעלים יחליט להוציא כסף מהכיס דבר שלא נראה שהם מעוניינים לעשות.

אתה יכול לבוא בטענות למה בונים תקציב כזה ולאן הלך הכסף וכו'... זה סיפור אחר. אבל עצם זה שמגיע לא תגיע להצלבה ככל הנראה יפגע בה כלכלית ואז או שהבעלים מכסים את הבור או שבשנה הבאה בונים קבוצה בתקציב יותר קטן לסגור את הגרעון.

הרושם שלך לדעתי מוטעה. מכבי לא מאוזנת, לדעתי היא רווחית. פשוט לא מספרים לנו על זה. מעבר לתועלת העקיפה, שאותה בעלים של קבוצה מקבלים בכל מקרה, הבעלים של מכבי לדעתי אשכרה מרוויחים ממנה כסף.
הבעלים לא יצטרכו לכסות בור, הם יצטרכו לקצץ ברווחיהם. יכול להיות שזה לא מקובל עליהם, בכל אופן הם לא יצטרכו "להביא כסף מהבית".

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 25, 2013 9:58 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:
אני חושב ש"פדרמן הוא איש עסקים" זה ניתוח שתקף ללפני שנתיים שלוש. הבעיה של מכבי השנה זה שמפדרמן איש העסקים עברנו לפדרמן ג'וניור איש הכדורסל. אם פדרמן האב היה חושב על הקבוצה הזו שזה מה שאפשר לבנות בתקציב הזה, פדרמן ג'וניור חושב שנבנתה קבוצה לתפארת ורק המאמן מחרב אותה.

(כמובן שאלה ספקולציות מתוך קריאת התגובות למיניהן, אבל יותר כיף לספקץ על פדרמן ג'וניור מאשר על דני כהן)

"פדרמן האב הוא איש עסקים" זה ניתוח תקף מאד גם העונה, ובכל עונה שהוא יהיה באלקטרה. המועדון זה עסק רווחי, וכמו שהסברתי בעבר גם עסק רווחי ומשתלם לטווח הארוך (קהל שבוי, מפרסמים שמשחרים לפתחך, זכויות שידור ועוד). לא הייתי מעז לחשוב שפדרמן ג'וניור עושה את מה שהוא עושה על דעת עצמו. לדעתי, כל מה שהג'וניור עושה זה על דעת אביו ואולי אף בשליחותו הישירה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 25, 2013 10:08 pm 
Senior

נראה לי שאתם מגזימים בטירוף. מכבי לדעתי בשום צורה לא עסק רווחי, במקרה הטוב מאוזנת, במקרה הרע הבעלים צריכים להכניס איזה מיליון שקל בשנה לכסות את הגרעון הקטן שנוצר.

לגביי הרווח מסביב, זאת אומרת בעסקים של הבעלים, חשיפה וכו', זה כבר סיפור אחר. אבל אני מדבר רק על הרווח הישיר מהקבוצה והתקציב שלה, לא מאמין שהיא רווחית בשום צורה שהיא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 25, 2013 10:19 pm 
Hall of Famer

קוף ירוק כתב:
נראה לי שאתם מגזימים בטירוף. מכבי לדעתי בשום צורה לא עסק רווחי, במקרה הטוב מאוזנת, במקרה הרע הבעלים צריכים להכניס איזה מיליון שקל בשנה לכסות את הגרעון הקטן שנוצר.

לגביי הרווח מסביב, זאת אומרת בעסקים של הבעלים, חשיפה וכו', זה כבר סיפור אחר. אבל אני מדבר רק על הרווח הישיר מהקבוצה והתקציב שלה, לא מאמין שהיא רווחית בשום צורה שהיא.

למכבי ת"א היו שנים רווחיות והיו שנים הפסדיות. בכל מקרה, היא חברה בע"מ למטרת רווח, וזו המטרה של בעליה גם בעונות הפסדיות. אנחנו בהחלט רואים בשנים האחרונות מגמה של הקטנת עלויות ככל האפשר מצד פדרמן, והדרך ההגיונית ביותר לפרש את זה היא רצון שלו להשיא רווחים מהעסק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 25, 2013 10:26 pm 
Senior

זה דרך אחת לפרש את זה. מצד שני אפשר לפרש את זה גם (וככה אני מפרש לפחות) שנמאס להם להפסיד כסף, נמאס להם להוציא כסף על הקבוצה, והם החליטו לצמצם עלויות ככה שהתקציב של הקבוצה יהיה מאוזן והם לא יצטרכו להביא בכלל כסף מהבית אלא יוכלו להחזיק את הקבוצה בתקציב מאוזן ולהביא אותה להצלחות ככה. לפרש את זה ככה זה לא פחות הגיוני ממה שאתה אמרת, אולי אפילו יותר. זאת מכיוון שדיי ברור שכדורסל זה לא עסק רווחי וכמוהו ספורט בכלל ובדרך כלל מפסידים ממנו כסף (בקבוצה עצמה, כמובן אני לא מתווכח בכלל על הרווחים מחוץ לכדורסל מעצם החשיפה והפרסום).

אני זוכר את דני פדרמן בראיון תחילת עונה מספיר בפירוש שזה רצון שלהם להגיע לתקציב מאוזן, ולמרות המאמצים בשנים האחרונות הם עדיין לא הצליחו בזה. יכול להיות שהוא משקר, לי לא נראה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 25, 2013 10:29 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לדברים של נדב אני מוסיף שעד כמה שאני רואה, קבוצות בתקציב של מכבי (לפחות לפי הפרסומים) מוציאות הרבה יותר כסף על שחקנים. וכשמדובר על, נניח, קבוצה רוסית שמשחקת גם באירופה (כמו חימקי למשל) - יש לה גם הוצאות תפעוליות גדולות בהרבה משל מכבי. לחלק נכבד ממשחקי החוץ שם טסים בטיסות ארוכות וישנים במלונות, לא נוסעים באוטובוס רבע שעה לחולון וחוזרים לישון בבית. המסקנה היחידה האפשרית היא שאם מדובר אכן על אותו תקציב - למכבי נשאר עודף.

אני אחדד את הדברים של נדב: אם למכבי הייתה רק מטרה לצאת מאוזנת, אין שום הגיון בהקמת חברה בע"מ למיטב הבנתי. תקים עמותה שתהיה מלכ"ר ותקבל גם פטורים ממסים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ו' ינואר 25, 2013 10:34 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 25, 2013 10:32 pm 
Hall of Famer

קוף ירוק כתב:
זה דרך אחת לפרש את זה. מצד שני אפשר לפרש את זה גם (וככה אני מפרש לפחות) שנמאס להם להפסיד כסף, נמאס להם להוציא כסף על הקבוצה, והם החליטו לצמצם עלויות ככה שהתקציב של הקבוצה יהיה מאוזן והם לא יצטרכו להביא בכלל כסף מהבית אלא יוכלו להחזיק את הקבוצה בתקציב מאוזן ולהביא אותה להצלחות ככה. לפרש את זה ככה זה לא פחות הגיוני ממה שאתה אמרת, אולי אפילו יותר. זאת מכיוון שדיי ברור שכדורסל זה לא עסק רווחי וכמוהו ספורט בכלל ובדרך כלל מפסידים ממנו כסף (בקבוצה עצמה, כמובן אני לא מתווכח בכלל על הרווחים מחוץ לכדורסל מעצם החשיפה והפרסום).

אני זוכר את דני פדרמן בראיון תחילת עונה מספיר בפירוש שזה רצון שלהם להגיע לתקציב מאוזן, ולמרות המאמצים בשנים האחרונות הם עדיין לא הצליחו בזה. יכול להיות שהוא משקר, לי לא נראה.

"כדורסל זה לא עסק רווחי וכמוהו ספורט בכלל" זו אמירה מאד לא מבוססת (בדקת לאחרונה את הרווחים של מיאמי היט? מנצ'סטר יונייטד?). כדורסל בארץ זה לא ספורט רווחי, גם באירופה בד"כ לא, אבל באמריקה זה מודל שאמור להרוויח וגם מכבי ת"א בכדורסל היא מודל שאמור להרוויח-יש להם תנאים נדירים לרווח בשוק הכדורסל האירופאי. אגב, בגלל זה הם חברה בע"מ. מטרתה של חברה בע"מ היא רווח לבעלי מניותיה. זו המטרה של הפרדמנים ושאר המשקיעים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 25, 2013 10:33 pm 
Senior

קוף, חשבון פשוט- העלויות של השחקנים נמוכות יותר(ואם מלקולם תומאס עולה עוד 50K או פחות זה לא משנה כל כך את התמונה הכללית), העלויות של המנוים עולות. מסקנה- הבעלים של מכבי בוודאי לא מפסידים כסף. בוא נגיד שלחתוך את קיינר מדלי לא יגרום למשפחת פדרמן לפשוט רגל. הצגתי לך נתונים משנים קודמות: מאמן יקר של מיליון דולר(פיני), עוזר יקר(דרוקר), שני שחקנים במיליון דולר, ועוד שלושה זרים של 500K ומעלה(פישר, לאסמה, ווישנייבסקי), אידסון שעלה משהו כמו 750K ועוד פיצוי לריטאס. כל המספרים האלה פורסמו בתקשורת הישר מהפנקס של רענן כץ. התקציב יורד בכל שנה, וההכנסות בוודאי לא יורדות, כי המנויים נמכרים כולם והשנה יש גם יותר משחקים ביורוליג.

אני אתן לך דוגמא מעשית יותר: ב-2010 מכבי החתימה את אליהו בסוף הקיץ על חוזה של 750K, אחרי שהסגל כבר למעשה נסגר. עם המיסוי זה שווה ערך לזר של מיליון דולר. זה אחרי עונה שמכבי הוציאה המון המון כסף(גם על פיני, גם על אנדרסון, גם על לאמפה). מאיפה הגיע הכסף הזה פתאום? עוד דוגמא, קצת יותר ישנה. נייט האפמן ב-2002. הסגל כבר כמעט נסגר עם וויצ'יץ' ובשוק. האפמן לא מצא קבוצה ב-NBA. מכבי נתנה לו מיליון דולר לעונה. מאיפה הכסף הזה הגיע? מסקנה- הכסף אף פעם לא חסר. זה עניין של מי שרוצה להשקיע אותוץ

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 25, 2013 10:50 pm 
Senior

אבל את זה אפשר להסביר על ידי זה שבעבר הבעלים של מכבי הוציאו כסף מהכיס וכל אחד נתן סכומים יפים כנראה בשביל לכסות את הגרעון. הם החליטו להפסיק עם זה ולהתנהל רק על פי התקציב המאוזן.

זה הסבר לא פחות הגיוני ולדעתי הרבה יותר הגיוני מזה שהם החליטו שהם רוצים להרוויח כסף. הם פשוט החליטו שהם לא מעוניינים להמשיך להפסיד כסף, וזה דבר אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 275 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Majestic-12 [Bot] ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: